Jaaga Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Teraz chyba jest ogłaszana z innym tekstem? Ten pan, który przyjechał był po 30-stce, więc na pewno nie w starszym wieku. mama przepłakała dobę na konto rozstania z nią, a tu nic z tego nie wyszło. Wczoraj dzwoniła jeszcze jedna osoba, ale za wiele nie obiecywałabym sobie po tym telefonie. Może jeszcze ktos sie odezwie. Quote
savahna Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Teri jest teraz tak ogłaszana. http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki...AdIdZ273633455 Dzisiaj che jej zrobic nowe, bo wczesniej nie dałam rady. Edit: Ogłoszenia zrobione. I tak sobie myślę, że jeśli ten domek z którego nic nie wyszło to było mieszkanie w bloku, to może i lepiej. Znajdziemy jej fajną chałupkę. Teraz jest mocno ogłaszana, więc szanse większe, a sadzę ,że w bloku ona by się jednak męczyła. U mojej rodziny na wsi jest podobna, choć mniejsza sunia. Zdarza się,ze muszą z nią pobyc troche w Kielcach(pare dni). I psina sie jakoś odnajduje, bo cóż ma zrobic...:roll:. Ale jak wracają z nią na wieś, to dostaje głupawki ze szczęścia....Musi się najpierw wybiegać, odwiedzić wszystkie podwórkowe kąty i dopiero sie uspokaja. Potrzebuje ruchu i przestrzeni - taka terierowata natura...;) Quote
Olga7 Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Pewnie trzeba jeszcze czasu ,ale musimy wierzyć ,że i cudna Teri doczeka takiego domu jak podobne do niej typem mix-jagdteriery Argos : http://www.dogomania.pl/threads/141645-Argosek-mix-jagdteriera-w-nowym-domku-w-Krakowie.-Bajko-dzi%C4%99kujemy! oraz Bugi,ktory mial to wyjątkowe szczęscie trafić i zostać na zawsze u E-S : http://www.dogomania.pl/threads/142433-PI%C4%98KNY-BUGI-ju%C5%BC-na-wieki-%28m%C4%99czy-%29-DT-%29/page84 Oby taki dobry dom jak Bugiemu i Argosowi trafil i pięknej Teri . Ta b.piękna sunia już ok.1,5 roku czeka w Domu Tymczasowym na swój staly,dobry dom !! Quote
savahna Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Był czas,ze nawet nikt o Teri nie pytał. Teraz jest już jakieś zainteresowanie, wprawdzie nikłe, ale zawsze... Myślę,że jak bedziemy jej często robić nowe ogłoszenia to znajdziemy dom. No, nie ma innej opcji po prostu. Fajnie olga7,ze zawitałaś na ten watek.;) Quote
Olga7 Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Zajrzalam niedawno na wątek Teri i przypomnial się mi Argos z Legnicy,który kilka m-cy trafial na domy z kotami,mial pecha chłopak,niestety Argos polowal na koty,kury ,krety itp.Teraz w swoim obecnym domu chyba nie ma dużo okazji do takich wyczynow.Nie każdy terier w typie jagdtteriera musi być taki a Teri chyba nie ma takich zamilowań.Dobrze by bylo by trafila do domu z podworkiem albo z ogrodkiem dzialkowym itp.,by mogla wylatać się .Może jednak po swej tulaczec woli jednak spokojne,domowe pielesze i wcale nie tęskni za szaleństwami za miastem czy po polach.Najwazniejszy jest dobry czlowiek i szczęsliwy dom ,dużo serca dla niej. Quote
erka Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 Teri raczej z tych, co muszą sie wylatać, bo to przecież jeszcze młoda sunia. A w dodatku ma tendencje do ucieczek, dlatego najlepszy by był dom z ogrodem, bo jeżeli w bloku, to spacery tylko na smyczy, szkoda by było energicznej suni. Quote
Jaaga Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Niestety, nie zadzwonił o nią nikt z domem, wszyscy do tej pory do bloku. Wczoraj wieczorem poszła sobie goscinnie podjeść na strych, gdzie mam pojemniki z karmą dla moich psów i chyba jej się poplątały długie nogi, bo spadła z połowy schodów. Był tylko pisk i łomot. Ledwo umiała chodzić. Wpadła w taką histerię, ze potem do nocy biegała po całej okolicy i nie dała się zawołać mamie do domu. Jakby cos się jej zablokowało, zachowywała się tak, jak kiedy pierwszy raz mamie uciekła. Zero reakcji na otoczenie, znajomy głos. Ona naprawdę musiałaby trafić na wyjątkowo odpowiedzialnych ludzi. Quote
rita60 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Oj Teri,łakomstwo nie popłaca,mała histeryczko:razz: Quote
divia_gg Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Myslalam ze te ogloszenia przyniosa domek...No coz trzeba probowac dalej, nie ma innej opcji. Quote
olivetshka Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Zapraszam na bazarek z ubrankami z USA dla dziewczynki - dla zagłodzonej suni ON z mojego banerka: http://www.dogomania.pl/threads/206170-Garstka-ubranek-dla-dziewczynki-na-2-3-lata-z-USA-dla-suni-ON-do-30.04. Quote
savahna Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Wkleje, bo moze sie przyda. http://www.dogomania.pl/threads/185565-Transporty-KATOWICE-gt-ca%C5%82a-Polska.-Ze-zwrotem-koszt%C3%B3w-paliwa./page2 Quote
Olga7 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Jaaga napisał(a):Niestety, nie zadzwonił o nią nikt z domem, wszyscy do tej pory do bloku. Wczoraj wieczorem poszła sobie goscinnie podjeść na strych, gdzie mam pojemniki z karmą dla moich psów i chyba jej się poplątały długie nogi, bo spadła z połowy schodów. Był tylko pisk i łomot. Ledwo umiała chodzić. Wpadła w taką histerię, ze potem do nocy biegała po całej okolicy i nie dała się zawołać mamie do domu. Jakby cos się jej zablokowało, zachowywała się tak, jak kiedy pierwszy raz mamie uciekła. Zero reakcji na otoczenie, znajomy głos. Ona naprawdę musiałaby trafić na wyjątkowo odpowiedzialnych ludzi. Moze w tym upadku jednak cos sobie uszkodzila,jesli ledwo mogla chodzić potem ?Jakiś staw ,czy biodra albo kość,czy ścięgna ?. Chyba,że teraz już biega ,ale jesli więcej leży to na wszeki wypadek lepiej niech wet spr.tę dlugonogą Teri . Quote
Jaaga Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 W porządku. po prostu potłukła sobie pupę. Leżacego psa na pewno nikt nie zostawiłby bez pomocy, szczegolnie że prawie codziennie ktoś z nas jest u weta. Quote
savahna Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Ponownie Teri na Małopolskę ( w miedzyczasie była na Śląsk ogłaszana) Quote
Zuzka2 Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Jaaga,czy Teri by się nadawała do bloku dla małżeństwa bez dzieci? Wklejać ją tutaj?http://www.dogomania.pl/threads/207062-Nowy-S%C4%85cz-dom-dla-m%C5%82odego-psiaka-w-typie-teriera Ona nie jest wprawdzie samcem,ale reszta się zgadza;-) Oczywiście ja wiem,że preferowany dom z ogrodem,dlatego nie wklejałam na razie. Quote
malawaszka Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 piękna jest, ale nieufna i wolała się oddalić do cienia niż pozować Teri Quote
andzia69 Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 śliczne zdjęcia! co do wielkości...raczej za duża...ale jako mix to chyba nie;) Quote
Jaaga Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Za duża na teriera niemieckiego i juz nie jest tak oglaszana, bo i tak odzywali się tylko myśliwi. Teraz jest po prostu terierką ;). Quote
erka Posted May 10, 2011 Author Posted May 10, 2011 Może z tymi nowymi ,pieknymi fotkami wreszcie sie uda:). Quote
savahna Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Ja jej ostatnio nie ogłaszałam, ale w ten weekend jej zrobie nowe. Na Tablicy mogło się pojawic,bo regularnie odswieżam a na tym serwisie jest tak,ze odswieżane idą na pierwsza a nie zalegaja gdzies na końcu, więc mogłas widzieć Jaaga jej ogłoszenie. Wczesniej nie było za dużo fotek, teraz jest już w czym wybrać, wiec wykorzystam nowe zdjecia.:p Quote
Olga7 Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Odwiedzam choć śliczną i mądrą Teri- tak wieczornie dziś i majowo.:loveu: Quote
erka Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 To jeszcze tą fotkę Savahno wstaw do ogłoszeń, bo ładnie tu wygląda.:) Quote
savahna Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Teri ma ogłoszenia na ślask http://katowice.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-TERI-delikatna-wysterylizowana-suczka-mieszaniec-za-darmo-W0QQAdIdZ285782836 Quote
Recommended Posts