erka Posted December 6, 2010 Author Posted December 6, 2010 Jak od wielu miesięcy , cały czas to samo, żadnego zainteresowania Teri:(:(:(. Quote
ewelinka_m Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 :crazyeye: dostałam dziś o Terri pierwszego meila... nic specjalnego jeszcze, ale z pytaniem w jakim jest wieku ? dobrze mi się kojarzy, że na chwilę obecną ona ma ok 2 lat? :oops: Quote
Jaaga Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Ewelinko, ok. 2,5 roku, bo chyba już rok czeka. Tylko Teri nadaje się do domu z ogrodem, nie nadaje sie do bloku czy na chodzenie na smyczy. Musi miec przestrzeń, jest hałaśliwa (dobrze pilnuje, ale nie ugryzie) i przychodzi, kiedy ma ochotę, inaczej nie da sie zlapać. Nie toleruje obcych psów, koty na zewnątrz goni. Swoje zwierzęta lubi, a z moimi ciągle są spiecia. To pies, który powinien miec dom z ogrodem, zeby mogła wychodzić kiedy chce i tez tak wracać. jak już się wybiega, to czeka pod drzwiami do mieszkania, zeby ja wpuścić. Quote
savahna Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Jaaga napisał(a):Ewelinko, ok. 2,5 roku, bo chyba już rok czeka. Tylko Teri nadaje się do domu z ogrodem, nie nadaje sie do bloku czy na chodzenie na smyczy. Musi miec przestrzeń, jest hałaśliwa (dobrze pilnuje, ale nie ugryzie) czeka pod drzwiami . Własnie kończe ogłaszać Teri, ale następnym razem musze zmienić troche tekst:wiek na 2,5 i he,he zlikwidować słowo:"cicha";) A ten mailik to a jakichs starszych ogłoszeń? Bo teraz to kontakt tylko na Jage telefoniczny podaje. Quote
mag.da Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Oj, to ja też zmieniam opis Teri na ogólnym, bo nie pokrywa się z rzeczywistością :shock: Quote
rita60 Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Slicznie wyglada.......czy nadal bez domku docelowego ? Quote
erka Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 Niestety dalej bez domu i nawet jednego telefonu o nią:shake:. Quote
rita60 Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 erka napisał(a):Niestety dalej bez domu i nawet jednego telefonu o nią:shake:. Na gumtree ma ponad 600 wejsc.....i żadnego telefonu....:-( Quote
savahna Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Poogłaszam w najblizszych dniach TERI na Kraków, bo jak tak sobie zerkam to własnie tam najwięcej wejśc. Tak sobie jeszcze pomyślałam,ze nie bede pisać ,że w typie teriera, bo juz kombinuje jak moge, nie rozumiem w ogóle dlaczego nawet nikt o nia nie zapyta..."Nasza" Szanta jest podobna do Teri, i moze to nie mój typ psiej urody, ale kochamy ja ponad wszystko, cudo, nie pies...Ludzie moze mysla,ze jak terier, to polowania czy co...?:stupid: I jeszcze prosba, bo słyszałam,ze TERI zrobiła postępy, więc co pisać i jaki kontakt, bo ja chyba cały czas Jaaga podawałam na Ciebie, a do Twojej mamy inny nr?Wklejemoze tekst z którym ją ogłaszałami powiedz co zmienić.Najświeższe info bardzo wskazane....:p Edit: Sorki, a czy TERI nie miała byc ogłaszana przypadkiem tylko na Śląsk? TEKST: (jak dla mnie to taki 'suchy "strasznie) PILNIE SZUKAMY DOMU DLA MŁODEJ, WYSTERYLIZOWANEJ SUCZKI> Teri - sunia w typie jagdteriera, średniej wielkości,ma 2,5 roku. Idealna do mieszkania, umie chodzić na smyczy, łagodna, ale jednocześnie czujna. Toleruje zarówno psy jak i koty. Zachowuje czystość i nie niszczy. Jest suczką niezwykle wrażliwą o delikatnej psychice. Wskazany byłby dla niej dom wiodący spokojny tryb zycia, bez rozbrykanych dzieciaków, który otoczyłby ja miłoscia i opieką. Najwiekszym naszym marzeniem jest dom z ogrodem, gdzie mogłaby swobodnie biegać. Teri jest wysterylizowana, zaszczepiona, odrobaczona. Kontakt w sprawie adopcji: 660124623 (32) 3533135 Suczka przebywa obecnie w domu tymczasowym. Zostanie wydana z umową adopcyjną. Prosimy o przemyślane decyzje. Quote
erka Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 [FONT=Courier New]*** Prosimy o przekazanie 1% podatku na psy z Kielc *** [/FONT]Psiaki ratowane przez kieleckich dogomaniaków są karmione, leczone, ogłaszane, transportowane, utrzymywane w DT i hotelach, wyłącznie z pieniędzy, które uda nam się zebrać wśród Dogomaniaków i wolontariuszy - nie mamy żadnych innych dotacji. Dlatego nieustannie bardzo prosimy o pomoc finansową! Aby przekazać 1% podatku na rzecz kieleckich zwierzaków, w formularzu PIT należy wpisać: nazwa fundacji: Alarmowy Fundusz Nadziei na Życie KRS: 0000 264 523 informacje dodatkowe: "psy z Kielc" Dopisek "psy z Kielc" jest bardzo ważny, aby pieniądze trafiły konkretnie do psów kieleckich! Z góry serdecznie dziękujemy :). Quote
Jaaga Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Savahna, przez walkę z bakteriami nie mam czasu zagladać. Teri lepiej ogłaszac blisko, czyli myśle, ze do Krakowa własnie. Szalejace dzieci nadal nie są wskazane, wiec tekst może byc ten sam. Chyba, że potrafisz go jakoś urozmaicić? Nie pisz, że terierowata, bo charakter ma inny, co najwyzej szczekliwość. Do tego jest wysoka. Średnio/duza. Praktycznie wielkości onka, tylko szczupłej kości i budowy. Poza tym dzwonią debile i pytaja o psa do polowań.Tel. moze byc do mnie, a do mojej mamy jest taki (32) 3533128 Quote
savahna Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 PILNIE SZUKAMY DOMU DLA MŁODEJ, WYSTERYLIZOWANEJ SUCZKI> Teri - sunia średniej wielkości, ma ok. 2,5 roku. Idealna do mieszkania, zachowuje czystość, nie niszczy. Łagodna, ale jednocześnie czujna. Toleruje zarówno psy jak i koty, z którymi jest zaprzyjaźniona. Jest suczką niezwykle wrażliwą o delikatnej psychice. Wskazany byłby dla niej dom wiodący spokojny tryb życia, bez rozbrykanych dzieciaków (okazjonalne wizyty dzieci jej nie przeszkadzają), który otoczyłby ja miłością i opieką. Największym naszym marzeniem jest dom z ogrodem, gdzie mogłaby swobodnie biegać. Teri kocha przestrzeń i gdy może się do woli wybiegać po ogrodzie jest wtedy najszczęśliwszym psem na świecie. Teri jest wysterylizowana, zaszczepiona, odrobaczona. Jeśli chcesz się dowiedzieć czegoś więcej o niej zadzwoń. Kontakt w sprawie adopcji: (32) 3533128 Suczka przebywa obecnie w domu tymczasowym. Zostanie wydana z umową adopcyjną. Prosimy o przemyślane decyzje. Przyjęcie psa pod dach to zobowiązanie na kilkanaście lat… Ostatnie ogloszenia miala z takim tekstem,troche zmienionym. i dam moze na slask,skoro teraz na Krakow bylo...No ale zrobie moze jak minie 2 tyg. chociaz:razz: W kontaktach jest już telefon Twojej mamy Jaaga. Quote
erka Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 Niestety , żadnego zapytania nawet o nią nie było:(. Quote
erka Posted March 3, 2011 Author Posted March 3, 2011 Odkurzę Teri, o ktorej wszyscy zapomnieli:(. Nie wiem, co z nią dalej bedzie , nie mam pieniędzy na dalsze utrzymywanie suni w dt, przeceiz nie oddam jej do schroniska, chyba juz lepsza eutanazja:(:(. Quote
andzia69 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 niestety...Teri, Albinka, Górka, Gloria...to psy dla koneserów i to cierpliwych:(:(...ja już nie mam pomysłów na adopcje:(:( Quote
Jaaga Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Bardzo chciałabym, zeby Teri znalazła swój dom. Wczoraj dorwała samochód, który koło nas przejeżdżał. Mama wołała ją histerycznie, a ona miała to w nosie. Facet jechał jak pijany, próbując ją wyminąć, a ona doskakiwała bez przerwy do przednich kół. Posłuchała mamę, jak dobiegła z nim do bramy firmy, gdzie jechał. Prawie co dzień przynosiła ostatnio padłe szczury od sąsiada. Obudziła się w niej terierowata natura. Musi się wybiegać, a jak się ją zostawi w ogrodzie, to albo ucieka, albo właśnie cos broi. Akceptuje tylko swoich domowników i swoje psy. Moje jej nienawidzą, Muszka sika ze strachu na jej widok. Dla niej przydałby się dom z ogrodem i to na uboczu. Do tego ze szczelnym ogrodzeniem. Każdy pies na tymczasach teraz ma swoje wymagania, ale skąd te domy brac? Quote
savahna Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 W przyszłym tygodniu weźmiemy sie za Teri.;) Quote
Jaaga Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Savahna, tekst ok, tylko usuń może mój tel. komórkowy, bo jak ludzie zadzwonią, to i tak podaję tel. mamy. Dzięki za ogłaszanie dziewczyn. Quote
savahna Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Jestem w trakcie ogłaszania TERI na małopolske. Mam nadzięje,ze mnie zraz ten internet nie trafi... i dam rade cos zrobic... Quote
Recommended Posts