Jump to content
Dogomania

ciągle gryziony Brucio - 13 lat i chore serduszko :( MA DOMEK !!! :))

Recommended Posts

Posted

Brucio czuje się na tyle dobrze, że wlazł dzisiaj do koszyka Pepcia :)

Jak widać bardzo mu się podoba :)
Pepcio jedzie do domku, więc Bruciowi chyba się dostanie w spadku ten koszyczek :)

Po dzisiejszym wydarzeniu tak sobie myślałam czy Brucio się ostatnio jakoś dziwnie zachowywał, był słabszy itd. Ale nie. A raczej wprost przeciwnie. Zaczął nawet dość żywo reagować na głaskanie, zrobił się ciekawski, często zagląda do kuchni, czasem bryka (zwłaszcza jak niosę miskę z żarełkiem :) ). Także nic nie wskazuje, aby Brucio czuł się gorzej. Oby.
Tylko to posikiwanie... ale może to przez furosemid, może trzeba będzie zmniejszyć dawkę. Zobaczymy co wet powie.

• Replies 718
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Trochę się zapóźniłam z rozliczeniem...

Stan konta na 26 styczeń wynosił +29,10 zł
Wpłaty:

104 Bjuta
Razem: 133,10 zł

Koszty:
240 zł hotelowanie
7 zł Furosemid
18,90 zł Enarenal
Razem: 265,90 zł

133,10 zł - 265,90 zł = -132,80 zł
Stan konta na 25 luty wynosi -132,80 zł.

Chyba czas żeby wysłać fakturkę na AFN? Dobrze kalkuluję?

Posted

Brucio czuje się wyśmienicie. Na tyle dobrze, że zaczyna szukać lepszych kąsków w miskach innych psiaków ;)
Niby to takie powolne, starszawe, przygłuche... ale miskę jedzonkiem zawsze wytropi :)
Kocyk na razie suchy, więc podsikiwanie nie jest nagminne :)

Posted

Ciotki, już wiemy co się stało wtedy w nocy!
Dzisiaj było to samo po południu, w dzień, na moich oczach... Brucio ma padaczkę :-(
Przewrócił się na grzbiet, zaszczekał tak samo jak wtedy w nocy, łapy podrygiwały, po chwili opadł bezwładnie na bok i się zesiusiał... Po chwili nieprzytomności podniósł głowę, a jeszcze za chwilę wstał i już było ok. Trwało to wszystko kilkanaście sekund, a ja mało nie zeszłam na zawał.
Wyjaśniła się kwestia mokrego kocyka... Bruciowi przy ataku puszczają zwieracze. Wtedy atak nastąpił na posłaniu.

Bruciowi prawdopodobnie udziela się wietrzna aura pogodowa (wieje halny u nas ostatnio), ciśnienie mu podnosi i stąd mogą być te ataki. Wcześniej padaczka mogła przebiegać mniej efektywnie lub w ogóle się nie ujawniać.
Wygląda to ewidentnie na ataki padaczkowe. Brucio dostał dziś luminal i będzie dostawał przez parę dni, a potem skonsultujemy z wetem dalsze postępowanie, mam nadzieję, żę nie trzeba będzie mu podawać cały czas tego leku.

Posted

O kurczę... Murko - wyślę Ci dzisiaj stówkę na leki, żebyś miała zapas na koncie. Tylko muszę dojść do domu, bo nie mam przy sobie karty z kodami.

Posted

Bjuta napisał(a):
Weszko zamówiłam i zapłaciłam, ale było już po okresie bazarku, jeszcze mi biafra nie odpisała, czy zostało pół litra tranu dla naszego przystojniaczka...

Olej odebrany i dzisiaj wysyłam go do Mureczki :)

Murka napisał(a):

Chyba czas żeby wysłać fakturkę na AFN? Dobrze kalkuluję?

Dobrze, dobrze :cool3: Czekam na papierek i puszczam go w ruch :)

Biedaczku Bruteczku, oby te ataki nie były częste i poważne :shake: Jak dobrze że jesteś bezpieczny i pod wspaniałą opieką :loveu:

Posted

Bjuta napisał(a):
Dziękujemy Weszko!!

Przyszło 10 od Goni. A ja posłałam 100 do Murki - żeby miała na leki padaczkowe i jakąś ew. szybką interwencję.

Jeśli chodzi o luminal, to mamy jeszcze z zapasów hotelikowych, więc na razie jest gratis :)

Posted

[quote name='Bjuta']

A ja posłałam 100 do Murki - żeby miała na leki padaczkowe i jakąś ew. szybką interwencję.

Bjuta, Twoja wpłata dotarła :) Będzie na zaś :)

Posted

Brucio jak na razie ok, żadnych ataków. Teraz mieszka sobie tak:

Oczywiście jak błysnęła lampa to peryskop się podniósł :)

Na szczęście nie ma teraz problemów z podawaniem leków, nawet vetmedinu.
Zadzwia mnie w jakim tempie Brucio pochłania różne gryzaki... wczoraj np. dostał taką dość twardą "szczoteczkę" do gryzienia i czyszczenia zębów. Jego koleżanka zdążyła ledwie nadgryźć, a on w kilkanaście sekund zjadł całą i szukał jeszcze :)