Jump to content
Dogomania

ciągle gryziony Brucio - 13 lat i chore serduszko :( MA DOMEK !!! :))

Recommended Posts

Posted

Ciotki, tak sobie myślę, że to taka mała miejscowość, wpadliśmy z TZem na szaleńczy pomysł: TZ może zawieźć Brucia na miejsce (obędzie się bez zbędnego stresu związanego z przerzutami w transporcie) i może zrobić od razu wizytę. Mamy kilka zwierzaków do rozwiezienia na trasie do Wrocławia więc koszty się rozłożą, co Wy na to??

• Replies 718
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Murka napisał(a):
Ciotki, tak sobie myślę, że to taka mała miejscowość, wpadliśmy z TZem na szaleńczy pomysł: TZ może zawieźć Brucia na miejsce (obędzie się bez zbędnego stresu związanego z przerzutami w transporcie) i może zrobić od razu wizytę. Mamy kilka zwierzaków do rozwiezienia na trasie do Wrocławia więc koszty się rozłożą, co Wy na to??

jak macie dobre wrażenia po rozmowach z tą panią to ja jestem ZA :) tym bardziej że jak mówisz, inne psiaki też na tej trasie to tak będzie najlepiej dla psiaków :)

Posted

Ja jeszcze zapytam tych ludzi od Brucia czy dorzucą cos do paliwa, to też będzie miarodajne :roll: Poza tym na miejscu TZ zobaczy reakcję na Brucia... zawsze Brucio będzie mógł wrócić bez problemów do hoteliku (tfu, tfu).

Posted

Ja myślę że jeśli przez telefon ludzie wydają się być ok to można zaryzykować pojechanie jeśli akurat tak się po drodze składa. W końcu Twój TZ Murko będzie umiał ocenić ludzi i jak mu się nie spodobają to po prostu z Bruciem wrócą. Takie jest moje zdanie.

Posted

Jakby domek przez telefon nie wydawał się ok, to nie byłoby problemu ;)
Domek wydaje sie jak z bajki, wspaniali ludzie z ogromnym sercem dla psiaków, dom z ogrodem. Nie ma tam chyba złotych klamek, ale p.Mariola zapewnia, że Bruciowi niczego nie zabraknie. Oni od 2002 roku nie mieli żadnych psów, p.Mariola mówiła, że po tych przeżyciach z pożarem nie była w stanie przygarnąć żadnego psa. Aż zobaczyła Brutka i jej serce zadrżało :) Znalazła go na allegro.

Ja się zawsze w takich wypadkach boję tylko, że na miejscu okaże się, że ludzie są jacyś nieteges itp. :roll: U nas w Polsce nie jest normalne, aby ktoś chciał przygarnąć schorowanego staruszka :razz: No, ale myślę, że warto zaryzykować, dla Brutka to ogromna szansa, prawdopodobnie jedyna. W najgorszym wypadku Brutek przewiezie futerko ;)
TZ ma chłodny ogląd na świat i nie zostawi Brucia jeśli dom mu się nie spodoba.

P.Mariola dorzuci się do paliwa, tylko prawdopodobnie przelewem na konto potem, bo teraz jest przed wypłatą (koszty będą wynosić 100-150 zł). Ucieszyła sie strasznie, że Brucio już w tym tygodniu może do nich przyjechać, ma właśnie wolne, więc jest cały czas w domu. Zaproponowała nawet, że TZ może u nich przenocować (przenocować gdzieś będzie musiał).

Aha cioteczki, chyba wszystkie leki Bruciowe podam razem z Bruciem?
Jak jest z umową adopcyjną? Mam pisać na hotelikową czy Psitul mnie wymaga swojej?

Posted

Murka napisał(a):

... ludzie są jacyś nieteges itp. :roll: U nas w Polsce nie jest normalne, aby ktoś chciał przygarnąć schorowanego staruszka :razz:...

E,no...są jeszcze tacy ludzie,są:cool3:.Nieczęsto się trafiają,ale na szczęścia dla takich psiaków-są:).Trzymam kciuki za Brucia i mam nadzieję,że ta kobitka stanie sie aktywną dogomanką;)

Posted

To ja nie chcę się obudzić... Byłoby wprost cudownie gdyby wszystko tak na jawie też wyglądało. W takim razie nic tylko pakować Brutka w podróż i zaciskać zęby i kciuki.

Posted

Znów dziś rozmawiałam z p.Mariolą, już się nie mogą doczekać Brucia. P. Mariola obiecała się odezwać na wątku (zaraz wyślę jej linka, sama dopiero uczy się obsługi komputera, ale pomoże jej córka), ma nadzieję, że prawdziwy dom i własna rodzina doda Bruciowi tyle energii, że będzie się cieszył zdrowiem jeszcze długie lata :)

Wyjazd Brucia planujemy na środę.

Posted

Nie dostałam umowy adopcyjnej schroniskowej :oops: Brucio będzie więc wyadoptowany na naszą hotelikową umowę. Już wszystko spakowane i przygotowane. Ok.5.00 rano wyjazd.
Brucio dotrze do domku prawdopodobnie jutro koło północy.
Trzymajcie kciuki, żeby psiowóz nie zawiódł, bo do przejechania cała Polska, a psiowóz już dawno pełnoletni :evil_lol: