Jump to content
Dogomania

ciągle gryziony Brucio - 13 lat i chore serduszko :( MA DOMEK !!! :))

Recommended Posts

• Replies 718
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bjuta napisał(a):
Pozwoliłam sobie skubnąć 12 zł na wyróżnione allegro, dla Brucia.
jak jest zapasik to 'skubaj' do woli :evil_lol: a następnym razem krzyk na wątku na pewno dorzucimy na takie wyróżnione allegro :lol::lol:. Przecież najważniejsze aby Brutosław w końcu zaczął grzać dupinkę we własnych piernatach :loveu:

Posted

Ktoś tu pytał o obecną fryzurę Brucia? :roll:
W sumie to nie ma się czym chwalić, grzywkę próbowałam podciąć, ale uczepiłam się tego, co tu któraś z cioteczek napisała, że kudłate psiaki i tak przez taką grzywkę widzą i już nic nie majstrowałam, zwłaszcza, że Brucio jest bardzo wrażliwy na punkcie swojego wyglądu i nie bardzo sobie chwalił te moje podstrzyżyny :razz:
Jak cioteczki pozwolą to w marcu-kwietniu zrobimy fryz wiosenno-letni Bruciowi - u fachowca :cool3:

Jeśli chodzi o podawanie leków, to ostatnio Brucio dwa razy niechcący rozgryzł kapsułkę Vetmedinu i od razu wszystko wypluwał (musi to być paskudne niesamowicie, bo nawet nasz wszystkożerny kot i łakomczuch pies Pepe nie chciały się zabrać za salceson obsypany białym proszkiem). Na szczęście większość proszku połknął, inne tabletki też. Ale teraz jest bardziej ostrożny w braniu tego co mu daję, więc znów czeka mnie przeprawa w szukaniu odpowiednich smakołyków...

Będę musiała dokupić Furosemid (zostało mi ostatnie dwie tabletki) i od razu Anarenal, bo już ostatni listek został. Vetmedinu mamy jeszcze spory zapas.

Brucio ma trochę matową sierść; mam w zapasach hotelikowych witaminy poprawiające zdrowotność skóry i sierści, ale nie wiem czy Brucio zniesie dodatkowe tabletki :roll: spróbuję mu podawać w wieczornej dawce razem z drugą dawką Anarenala.

Brucio na swoim ulubionym miejscu

Tutaj z Pepem z Krężela - hotelowiczem z najdłuższym stażem u nas

Brucio z kotem, na którego w ogóle nie zwraca uwagi (jak zresztą na wszystkie zwierzaki)

Czas na spacerek :)

Odpoczynek

Posted

dodałam śliczne fotki do allegro i zmieniłam namiary z Mysi na Murkę i woj. ze śląskiego na lubelskie. Jest ponad 700 wejść - co wyróżnione, to wyróżnione. Mureczko, Brutusek jest dosyć dzianym staruszkiem - daj cynk ile przesłać na leki i na gabinet odnowy.
Ja do fryzurki też się chętnie dołożę - może coś uszczkniemy z jego kasy, a resztę się dorzuci ekstra? Ale to - jak rozumiem - decyzja na wiosnę.

Posted

Ktoś już zamówił ten tran dla Brutosława? Bo ja będę odbierać paczkę dla siebie to przy okazji mogłabym też dla Brucia i wysłać później (gratis oczywiście) do Murki :)

Posted

weszka napisał(a):
Ktoś już zamówił ten tran dla Brutosława? Bo ja będę odbierać paczkę dla siebie to przy okazji mogłabym też dla Brucia i wysłać później (gratis oczywiście) do Murki :)

Weszko zamówiłam i zapłaciłam, ale było już po okresie bazarku, jeszcze mi biafra nie odpisała, czy zostało pół litra tranu dla naszego przystojniaczka...

Posted

Ale nas dzisiaj nasz Brucio nastraszył. Nad ranem przed piątą zbudził nas straszliwy jazgot, od razu wiedziałam, że to Brucio, bo szczek był zupełnie obco brzmiący, Brucio u nas nigdy nie szczekał! Brzmiało to jakby pies coś atakował.
Zerwaliśmy się na równe nogi, TZ pierwszy wypadł z pokoju. Brucio leżał na swoim posłaniu na boku, TZ próbowal go postawić, ale Bruciowi się łapy rozjeżdżały. Po chwili podniósł głowę i już było ok. Ale raju... myśleliśmy już, że Brucio ma zamiar odejść na drugą stronę Mostu Tęczowego... Ręce mi drżały jak go głaskałam i tuliłam. Nie wiem - chyba musiało mu się coś przyśnić :roll:
Już nie usnęliśmy do rana.
Brucio teraz już ok, tupta sobie, pije, je.

Ale zauważyłam niestety, że posikuje, chyba nie trzyma moczu, bo jego kocyk był trochę zasiusiany. Już wcześniej zauważyłam, że często sobie podlizuje męską część ciała, ale nie zwracałam na to szczególnej uwagi. Mokry kocyk wyjaśnia sprawę. Położyłam mu świeże posłanie i zobaczymy. W sobotę będzie u nas wet i poproszę go, aby rzucił okiem na Brucia.