Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 345
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Yoda i Tos']Dziewczyno...jako Fundacja nie możemy zbierać na wykup psów! Dałyśmy Wam możliwość, dałyśmy numer konta, powiedziałyśmy, że po suki pojedziemy, że mamy dla nich hotel, że zajmiemy się nimi później, umówimy sterylki, zawieziemy je tam, doprowadzimy do ładu sierść, sprawdzimy chętnych na DS, pomożemy w transporcie suk do nowego domu itd itd... Ty naprawdę myślisz że jeszcze powinnyśmy wystawiać bazarki ?! A co robią tacy miłośnicy rasy jak Ty w takim razie się pytam?! napiszą "mam kiecke, mam bizuterie, mam fanty - weźcie je sobie i zajmijcie sie tym".

Przepraszam całą resztę ale szlag mnie trafia na takie klepanie bez sensu! Abrakadabra nie klepała - poszukała domu stałego, Charli nie klepała - sprawdziła ten dom. Czy ktokolwiek inny napisał : "zajmę się bazarkami?"

Nie...najlepiej jest krzyczeć "gdzie pieski? no jeszcze nie u nas? przecież ktos dawał fanty? dlaczego nie zbieracie kasy? zajmijcie sie tym noo? za dłogo no...

Od momentu od którego mamy te suki to:

1)obie zostały doprowadzone do ładu fizycznie
2)wysterylizowałyśmy je
3)rozmawiamy z przyszłymi DS
4)organizujemy wizyty przedadopcyjne
5)zdiagnozowałyśmy kręgosłupy dwóm BF w różnych częściach Warszawy
4)sprawdzałysmy DS dla jednego z buldogów
5)wyadoptowałyśmy jednego BF
6)z drugim BF musi Agata chodzić niemal codziennie do weta bo jest w złym stanie
7))prowadzimy wątki naszych psów na RÓŻNYCH forach i staramy się je uaktualniać na bierząco

(każda z nas ma dodatkowo swoje życie - pracę, dzieci czy studia)

etc... etc...

Co Ty zrobiłaś OlaLola?
Owszem - Selenga oferowała pomoc :p

A ja bodajże w piątek prosiłam o nr konta na PW i co?Nie doczekałam się :crazyeye: Może zostawię to bez komentarza .. :cool1:

Posted

Chantell napisał(a):
jeżeli jest taki problem z bazarkami, to może i ja mogłabym pomóc

Pewnie, zapraszamy do pomocy. Ja już trochę fantów zebrałam. Jeśli masz tylko ochotę powystawiać bazarki to byłoby super. Jak się tego podejmiesz to daj znać.

Co do powyższych postów...już przestańcie tryskać jadem na lewo i prawo, bo się niedobrze robi. Pierwsze bazarki na wykup Yorczek pojawią się lada dzień.
pozdrawiam.
Natalia

Posted

Tigrunia nr konta jest w pierwszym poście - ... nie znalazłaś? Trzeba było specjalne pw wysłać?

Też pozostawię bez komentarza.

Jedziemy po resztę suk w sobotę 10.10.09, co prawda facet teraz nagle chce 300zł ale...wtedy też chciał 350zł a wywiozłyśmy 2 po 100zł :razz:. Jedzie z nami Lili11 oczywiście

Dziękujemy wszystkim wpłacającym i Lilli11, która z gotówką jedzie na pomoc tym sukom :multi:

Posted

Chantell napisał(a):
ojej... :( a policja się tym nie chce zająć żeby mu je odebrać?

a na jakiej podstawie skoro psy mają zadaszenie, są w dyktowych "boksach", maja miskę z wodą i dostęp do światła dziennego?

Nasze prawo nie zabrania trzymać 180 psów. Nie można też powiedzieć, że są katowane bo nie ma śladów na to wskazujących a kto mu zabroni rozmnażać psy?

Posted

Yoda i Tos napisał(a):
a na jakiej podstawie skoro psy mają zadaszenie, są w dyktowych "boksach", maja miskę z wodą i dostęp do światła dziennego?

Nasze prawo nie zabrania trzymać 180 psów. Nie można też powiedzieć, że są katowane bo nie ma śladów na to wskazujących a kto mu zabroni rozmnażać psy?

no chyba, że US.... :diabloti:

Posted

[quote name='Yoda i Tos']prędzej acz....on nie sprzedaje psów w Polsce! On oddaje szczeniaki ojcu, który przewozi je za granicę :mad:

oż szit.... masakra... 160 psów to masa psów, naprawdę.... tragedia tych psiaków i to na ogromną skalę.

Posted

Selenga napisał(a):
kokardki dla yorków, na gumce i na spince
oraz płyta (nie wiem jaka na razie) i waga z royal canin

[FONT=Courier New]płyta royal canin "szczenię bezpieczna przyszłość" ;)
[/FONT]

Posted

Selenga napisał(a):
kokardki dla yorków, na gumce i na spince
oraz płyta (nie wiem jaka na razie) i waga z royal canin

Myślę że i ja jakąś fajną kokardkę wypatrzę, moja lilka gdy wracamy to w domu szybko sama ściąga tak się drapie łapkami i je gubi i to najczęściej wybiegnie na ogródek i tam dopiero pod krzaczkami czasem znajdę jakąś.

Posted

A ja jestem po godzinnej rozmowie z DS w Elblągu...

Sunia, która teraz nosi imię Tosia trafiła naprawdę na bardzo, bardzo dobrych i mądrych ludzi:loveu:.
Mała jest uczona czystości od podstaw, dywany i chodniki zostały zwininięte, spacerki odbywają się co 2 godziny. Jutro wizyta u weta (ściągnięcie szwów i ogólna diagnostyka).
Nie szczeka, nie gryzie, nie niszczy.

Tosia jest totalnie zakochana w nowej Pani. Nie spuszcza z niej wzroku i chodzi za nią jak cień. Acha... i jest STRASZNYM łakomczuchem.
Na szczęście ludzie są świadomi skutków, jakie niesie za sobą przekarmianie.

Posted

Yoda i Tos napisał(a):
Tigrunia nr konta jest w pierwszym poście - ... nie znalazłaś? Trzeba było specjalne pw wysłać?

Też pozostawię bez komentarza.

Widzisz akurat w ten dzień wyjeżdżałam i nie miałam czasu na szukanie nr konta :p Dlatego też POPROSIŁAM o wysłanie PW czy to takie trudne? :cool1: