Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja myślałam bardziej o czymś gotowanym, o taki zapach tak np, jak obiad gotujesz to pachnie w całym domu. Czy na ognisku coś piec żeby się mocno zapach rozchodził.

A z tym Leśniczym to dobry pomysł. I jeszcze można jakiś myśliwych :roll: poprosić o pomoc, bo oni pewnie czesto do lasu chodza i znają go.

Posted

I jeszcze można jakiś myśliwych :roll: poprosić o pomoc, bo oni pewnie czesto do lasu chodza i znają go.
koniecznie zawiadomcie koło łowieckie ... żeby myśliwi czasem do niej nie strzelali :crazyeye:

Posted

[quote name='lilk_a']koniecznie zawiadomcie koło łowieckie ... żeby myśliwi czasem do niej nie strzelali :crazyeye:

koło łowieckie i leśniczy to podstawa

czy zawiadomicie ich?

na parkingach poszukać, może tam szukać jedzenia...

Posted

Straż miejska powiadomiona, sąsiedzi okoliczni też (także pewnie cała wieś już wie). Co do leśniczego to chyba nie ma u mnie takiej osoby na terenie. A jeżeli chodzi o myśliwych to nie wiem dokładnie gdzie dzwonić. Może coś podpowiecie. Dziś była u mnie Leyla i Obronczusiem i szukły suni po lasach ale bez efektów:shake:

Posted

[quote name='megii1']Straż miejska powiadomiona, sąsiedzi okoliczni też (także pewnie cała wieś już wie). Co do leśniczego to chyba nie ma u mnie takiej osoby na terenie. A jeżeli chodzi o myśliwych to nie wiem dokładnie gdzie dzwonić. Może coś podpowiecie. Dziś była u mnie Leyla i Obronczusiem i szukły suni po lasach ale bez efektów:shake:

Koła łowieckie

Posted

Może trzeba sobie zrobić taką listę pobliskich schronisk/przytulisk, i sprawdzić te miejsca co jakiś czas.
A w której cześci znajduje się teren na którym Szurka była widziana po raz ostatni ?
Jak patzre na mape to Serock jest tak usytuowany:
po lewej od Serocka Chrcynno
po prawej - rzeka
na dole -Legionowo, potem Warszawa
u góry - ....

W którą stronę mogła ruszyć sunia ? Na Chrcynno ?

Posted

[quote name='malawaszka']w każdą.... :shake:[/QUOTE]

Hmmm...o ile na początku mogła pobiec w każdą stronę,to czy teraz po trzech(?) dniach będzie błąkać się po lesie?...mam duże wątpliwości- nawet jak obawia się ludzi,to jednak człowiek w jakiś sposób jest dla niej znanym środowiskiem,tak samo jak psy...myślę,że teraz ona jest gdzieś w pobliżu ludzkich siedlisk...

Posted

[quote name='obraczus87']Sylwia, czy Szurka do obcej osoby podejdzie??[/QUOTE]

w schronisku do mnie podchodziła, ale nie zawsze, do mej koleżanki również podchodziła...

do mężczyzny nie podejdzie na 100%, kobiet mniej się obawia... ale teraz jak jest taka wystraszona i zdezorientowana to wątpię aby podeszła...

[SIZE=4][B]Która z nas ma napisać do kółek myśliwskich?[/B][/SIZE]

Posted

Dziś znowu po pracy jezdziłam ponad godzinę po okolicy. Tylko, ze u mnie najbliższy sklep jest 3 km od nas, domów mało, ludzi też. Wszędzie wkoło pola, lasy, pustkowia. A w taką pogodę jak psiak nie wyjdzie w okolice drogi nic nie widać:shake: W przyszłym tygodniu poodwiedzam z Leylą okoliczne schroniska:-(

Posted

Czy sunia się znalazła? Niestety w sprawie plakatów nie mogę pomóc, ale mogę rozesłać informację dalej.Mogę też pilnować wątku. Zaglądać co się dzieje. Przepraszam bardzo absolutnie nie mogę pomóc z plakatami.