Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A może zadzwonić do tej pani ale z numeru kierunkowego , nie z komórki, np. z innego miasta, może wtedy z ciekawości odbierze i będzie można nawiązać z nią kontakt ?

A do tej miejscowości to faktycznie tzreba tam jechać i spędzić trochę czasu na szukaniu, chodzeniu, przecież ta pani musi wychodzić z Szurką na spacer w ciągu dnia.

A, i jeszcze jedno, a ta druga pani nie ma z nią kontaktu ? Zna ją ? Jaka to wg niej osoba ?
Bo ja zupełnie nie rozumiem, dlaczego ta pani od sznaucerów, co ma Szurkę nie chce kontaktu, przecież widzi chyba że plakaty są, że psa się szuka. Może trzeba to na policję zgłosić ?

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dogo, ja myslę, że nie chce zazdwonic bo uważa, że to brednie a jak znajdziemy psa to oddamy Go do schronu. Tak to jest jak ktoś za dużo sobie wyobraża. A może by zadzwonic do Straży Miejskiej?? Może jak patroluja okolice, to mogliby zwrócić uwagę na tego psa. Straż Mieska w Seroku została powiadomiona o zaginięciu. Może mogliby coś pomóc??

Posted

Szarotka napisał(a):
No tak kobieta mogla pomyslec, ze ja chcecie spowrotem do schronu wsadzic:-o:-o
Jezeli psu jest u niej dobrze, to mysle, ze mogla by zostac, tylko niech te ksiazeczke zdrowia wezmie.

:cool3:Szarotka, ciotki musza dom sprawdzic...ksiazeczka pozniej:roll::roll:dziwna sprawa ale czy ktos na 100% wie , ze Szurka u tej pani?:crazyeye::crazyeye:nie bylo mnie ponad 2 tyg. a tutaj taki numer Szurka wywinela (o ile rzeczywiscie taki nieufny pies jest u tej paniX????

Posted

Szurka jest nieufna, ale podobno ta Pani wygląda podobnie jak Pracownice schronu. Podobny wiek, podobny ubiór. Jednak psiaki pamiętaja takie rzeczy. Tak mi się wydaje. Poza tym z tego co wiem, Szurka dzika nie jest. Jest nieufna w stosunku do mężczyzn to na pewno.

Ponadto może zgłodniała i zaufała komuś..nie wiem. Ciągle tak to sobie tłumaczę..

Posted

A ja cały czas trzymam sie słów Sylwii, że Szurka dzika nie jest. Nieufna i płochliwa owszem. Ale kiedy byłam w schronie to dla porównania: Szurka podeszła do mnie i dała sie pogłaskać, natomiast Ruda Miszka jak mnie zobaczyła to skakała z jednej budy do drugiej aby nie dać sie wyciągnąć pracownikowi. Chciałam Jej porobic zdjęcia.

Pies który daje się pogłaskać, podchodzi NIE JEST DZIKI.

chyba, że inaczej rozumiemy pojęcie "dzikości".

Posted

lilk_a napisał(a):
no dobrze ...ale żeby sprawdzić czy to Szurka to trzeba ją zobaczyć , czy też tego innego psa .... jakie macie plany ?

przejrzyj nasze posty na wcześniejszych stronach -tam jest odpowiedź;)

niebawem pojedziemy do tej mieściny, odwiedzimy tez okoliczne schrony.
Kółka łowieckie powiadomione, straż miejsca tez -ale jak będziemy to będzie można podjechać i jeszcze osobiście z nimi pogadać.

będziemy wdzięczne za podpowiedzi co jeszcze można zrobić

Posted

Zamiast się spierać czy Szurka jest dzika, czy wycofana , czy wystraszona moze określmy to tak: Sunia urodziła się w schronisku, całe życie spędziła w nim, tam miała swoją małą, własną przestrzeń, znajome psiaki, paru znajomych ludzi. I to był cały jej świat. Po wyciągnieciu jej ze schronu napewno była lub jeszcze jest w szoku bo to co ją otacza jest zupełnie nowe, obce i chyba specjalnie jej się przynajmniej na początku nie podobało. Nie przypominam sobie o pisaniu o chodzeniu na smyczy ale z założeniem obroży były ogromne problemy. Nie widziałam psiaka bo kiedy przyjechał byłam w pracy ale z relacji osób, które były przy jej przyjezdzie wiem jak się zachowywała. Jeżeli okreslenie dzika wam nie pasuje to dla mnie była bardzo, bardzo, bardzo wycofana i przestraszona ( być moze z powodu sytuacji w której się znalazła). Być moze jak przebiegła te 15 km trochę się uspokoiła i podeszła do Pani w Nieporęcie, być moze to z nią Pani chodziła na smyczy ale ja nie zakładałabym od razu że ten psiak w Nieporęcie to Szurka:shake: Jakoś mi to wszytsko nie pasuje:shake:
Dzis porozwieszałam ogłoszenia po innch okolicach niż Nieporet. Dzwonił też do mnie Pan że Strazy mówiąc że w miejscowości w stronę Pułtuska kręci się podobny psiak. Był nawet tak miły, ze zrobił zdjecie i wysłał mi mmsem ale to nie Szurka - tamten psiak miał duzo białego futra. Ale od tego Pana dowiedziałam się, ze są sytuacje że wyjazd psiaka do Chrycynnej moze się obejsć bez strazy i ze oni jednak nie wiedzą o każdym psie , który tam trafia. Fajnie ,że pamiętają, dzwonią itd ale Szurki jak nie był tak nie ma.
W związku z tym wzięłąm sobie w piątek dzień wolny w pracy i poszukam Suni sama, na przestrzeni 20-30 km od mojego domu. Jakby znalazł się ktoś chętny to pojechałabym też do schroniska w Chrycynnie i w Józefowie:-(

Posted

Szarotka napisał(a):
A jest ktos z okolic Nieporetu ??? bo logiczne by bylo zaczac od tej miejscowosci.

Ja nie dam rady. Mój dzień wyglada tak, ze do późnego popołudnia pracuję w Warszawie a wieczorem zajmuje sie psiakami i 2,5 letnim synkiem. Mój Darek za to wychodzi do pracy wieczorem. A do opieki mam teraz 7 hotelowiczów i 4 swoje psiaki. Jedyne co mogę to wziąść wolny dzień w piątek - wczesniej nie dam rady.

Posted

15 kilometrów dla psa to nie jest dużo , lekkim truchtem przebiegnie to w dwie godziny , jeszcze po drodze się zatrzymując , , dziewczyny są prawie pewne że rozmawiały z panią o Tym psie ... i dlatego ja bym była jednak za tym żeby dobrze sprawdzić Nieporęt ...ale względnie szybko , bo im dłużej czekacie tym gorzej

Posted

pomyślałam o portalu nasza klasa w wyszukiwarce napisałam Nieporęt określiłam płeć "kobieta" wiek od 15 do 34 lat i wysłałam narazie do osób z dwóch pierwszych stron wyszukanych taką wiadomość
"witaj :)
jesteś z Nieporętu więc pozwoliłam sobie napisać do Ciebie
w ostatnich dniach zaginęła suczka zabrana ze schroniska do tzw domu tymczasowego , ostatnią wiadomość o niej mamy właśnie z Nieporętu , być może widziałaś ją gdzieś na ulicy ... proszę o kontakt lub wpis na jej wątku na dogomanii
podam Ci link do dogo
http://www.dogomania.pl/forum/f1161/szurka-poszukiwana-blagamy-o-pomoc-w-poszukiwaniach-146446/

są tam jej zdjęcia
pozdrawiam serdecznie Lilka
ps reaguje na imię Rozeta "

może to coś da
jak ktoś ma czas niech zacznir od końca ... ja jadę od początku ;)

Posted

Dzięki, papugując troszkę po tobie założyłam jej fikcyjne konto na tym portalu i będę zapraszam i pisać pw do wszystkich ludzi mieszkających w okolicach Serocka... troszkę mi to zajmie, ale mam nadzieję, ze coś z tego wyjdzie...

jak Ci ktoś odpisze to daj znać koniecznie

Logowanie do nasza-klasa.pl

Posted

wysłąłam wszystkim do strony 7
Logowanie do nasza-klasa.pl

chwile sobie odpocznę i będę dalej wysyłać...

założyłam jej konto fikcyjne i czasem wyświetla mi się jakiś komunikat, ze ktoś nie chce przyjmować poczty od fikcyjnego konta... ale to tylko kilka osób tak miało jak an razie...
nikogo nie zapraszam, bo z tym zapraszaniem tych ludzi zeszło by mi się jeszcze dłużej...

postaram się napisać do ludzi z wszystkich okolicznych miejscowości, zajmie mi to sporo czasu, ale może to coś pomoże

Wysyłam im taką wiadomość:

tytuł "prosimy o pomoc w poszukiwaniach"

tekst:
"2 listopada w Serocku zaginęła duża kudłata suczka o imieniu Szurka.
Szurka w tym dniu dzięki ludziom o wielkim sercu opuściła schronisko, gdzie mieszkała 3 lata nie zauważona prze nikogo...
Szurka ze schroniska pojechała do Serocka do profesjonalnego hoteliku dla psów gdzie miała być wykąpana, ostrzyżona i przejść odpowiednia socjalizację -miała tam tez czekać aż znajdzie się dla niej wymarzony domek. Niestety była tak przerażona nową sytuacją, ze przeskoczyła ogrodzenie i uciekła:(
Była widziana ostatnio w miejscowości Nieporęt.
Jeśli zobaczysz gdzieś Szurke czy widziałaś/widziałeś ją wcześniej proszę o kontakt.
Bardzo zależy nam na odnalezieniu suczki.

Pozdrawiam serdecznie"

pisane na szybko to było:oops: