Agata69 Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 AKTUALIZACJA 10.10.2009 PSY PRZYJECHAŁY DO wŁOCŁAWKA. NUKA ZOSTAŁA WYSTERYLIZOWANA I SZCZĘŚLIWYM TRAFEM WYADOPTOWANA DZIEŃ PO STERYLCE. WIDUJĘ JĄ Z PAŃSTWEM NA SPACERACH. EDI MIESZKAŁ JAKIS CZAS W PRZYTULISKU, ALE W JEGO SPRAWIE NIC SIE NIE DZIAŁO. PARĘ DNI TEMU ZOSTAŁ WYKASTROWANY I DZISIAJ POJECHAŁ DO ESTOTE NA DT. TO DLA NIEGO SZANSA. Ta pani zadzwoniła do mnie, mimo, że od Warszawy dzieli mnie 150 km. Bardzo prosi o pomoc dla psów, które przyplątały się do niej w jakiejś podwarszawskiej miejscowości, gdzie ta pani , jak zrozumiałam, ma działkę. Suczka jest nieduża, ale za to ciężarna. Podobno ktos wyrzucił ją z pędzącego pociągu (nic mnie juz nie zdziwi, niestety). Pies nie wiem skąd się wziął, wiem tylko, że jest to pies w typie , a może nawet prawdziwy owczarek nizinny. Sunia ok. 1 roku, pies nie wiem. Ta pani wyjeżdża z tych działek na dniach. Tubylcy, czyli moja ukochana wieś polska, psów nie chce. Odgrażają się , że psy wywiozą (gdzie?), jak tylko ta pani wyjedzie. Psy były zaopiekowane przez 3 tygodnie: sunia to okaz psiej , kanapowej miłosci i wierności, pies też. Ta pani jest osobą poważnie chorą, być może niedługo trafi do szpitala. Nie jest w stanie psów zabrać ani zaopiekować. zrobiła spory wysiłek i załatwiła im schronisko.:placz: Te psy juz raz zostały porzucone, teraz zostaną porzucone po raz drugi, bo one inaczej tego nie zrozumieją... Przypominam , że suka jest szczenna. Pani nie stać na sterylkę. W niedzielę pieski maja przyjechać do Warszawy. najpóźniej we wtorek wyląduja w schonie. Mamy kilka dni. Błagam pomóżmy tym sierotom. Błagam o jakieś DT, profesjonalne zdjęcia, itd. Ja pomoge w adopcji, wyadoptowałam już ponad 60, dam rade i z tymi... Tylko błagam pomóżcie... Mam dostać zdjęcia piesków zrobione komórką, więc czekam.... Już są, wstawiam. są piękne... To piesek: A to sunia: Quote
agusiazet Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Och, Agato, dobra duszo - ja mogę tylko pomóc w ogłoszeniach. Już nie wyrabiam finansowo, tyle nieszczęść. Ale mam książki na bazarek - mogę Ci przesłać, bo ja już od soboty będę zagraniczna, więc sama nie zrobię! Daj znać, jeszcze jutro mogę wysłać książki, u mnie bedę tylko leżeć, a może uda Ci się je sprzedać! Quote
Agata69 Posted September 3, 2009 Author Posted September 3, 2009 agusiazet napisał(a):Och, Agato, dobra duszo - ja mogę tylko pomóc w ogłoszeniach. Już nie wyrabiam finansowo, tyle nieszczęść. Ale mam książki na bazarek - mogę Ci przesłać, bo ja już od soboty będę zagraniczna, więc sama nie zrobię! Daj znać, jeszcze jutro mogę wysłać książki, u mnie bedę tylko leżeć, a może uda Ci się je sprzedać! Dziewczyny, tu nie chodzi o pieniadze. Tu rzecz w tymczasie, przynajmniej dla tej suni. Ale przeciez pies też ma serce, i też cierpieć będzie... DT, Dt od wtorku. I mysle , ze nie na długo, bo pieski sliczne, własnie dostałam maila ze zdjęciami... my tu mamy 11 psów pod opieką, część nieadoptowalnych. Nie mam gdzie wsciubić szpilki. Ludzie pomózta!!! Quote
Agata69 Posted September 3, 2009 Author Posted September 3, 2009 malagos napisał(a):Gdzie sa teraz, jaka to miejscowość? One sa gdzies pod warszawa ale to nie ma większego znaczenia, bo zostać tam nie mogą. One już zaufały a czeka je schron. To jest okrutne , nie na moje nerwy.. Quote
agusiazet Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Napisz w tytule, że to prośba o tymczas! Ja niestety w tym nie pomogę:( Quote
Agata69 Posted September 3, 2009 Author Posted September 3, 2009 Wstawiłam zdjecia do pierwszego postu. Pomózmy im. Quote
TERESA BORCZ Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Witaj Agato, Sama nie wiem co zrobić, ale mimo że jestem w tym ciemnogrodzie niedawno, to mogę powiedzieć że jesteśmy jednym z najbardziej łajdackich narodów na świecie. A sporo tego świata widziałam Pomagam ile mogę, a raczej wiecej niż mogę. Mam w tej chwili w mieszkaniu blokowym 2 moje psy i 4 chore po operacjach schroniskowe, te co sobie nie radzą plus sunia przed poważną operacją .Chciałabym choć suni pomóc i muszę nad tym mocno mysleć jak to zrobić. Jest nadzieja że jedna z moich pooperacyjnych suń pójdzie do adopcji, ale i tak jest już na jej miejsce częściowo sparaliżowany psiak (udało mi się już 2 razy zupełnie usprawnić takich nieszczęśników) Gdzie jest ta sunia ? Na dogomanii schronisko Gliwice widziałam post dziewczyny z Jaworzna zainteresowanej DT, trzeba się bedzie też z nia na wszelki wypadek skontaktować Może weżmie psiaka, bo od nas z Gliwic jeszcze nie wzięła (lunarmermaid).Jeszcze trzeba popytać u naszych dziewczyn. Co z ta sterylką ? Co z transportem ? Daj mi kapkę czasu.Może jutro coś będę wiedziec o moich adopcjach i coś się zwolni.Będziemy w kontakcie. Może jeszcze ktoś się zgłosi. Opatrzność psini tak nie zostawi.pozdrawiam serdecznie. Quote
lucySxy Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Czy to moglby byc hotelik pod Warszawa? Ale 15 zl za psiaka + karma( niestety). czlowiek jest odpowiedzialny,mialam u niego psa przez 6 tyg. No i sterylka aborcyjna,trzeba zebrac troche pieniedzy, Quote
Agata69 Posted September 4, 2009 Author Posted September 4, 2009 lucySxy napisał(a):Czy to moglby byc hotelik pod Warszawa? Ale 15 zl za psiaka + karma( niestety). czlowiek jest odpowiedzialny,mialam u niego psa przez 6 tyg. No i sterylka aborcyjna,trzeba zebrac troche pieniedzy, 15 zł + karma dla 2 piesków to około 1000 zł na miesiąc. To nie pomaganie psom, tylko zarabianie na nich. A pieniędzy na razie nie ma, chociaz ja uważam, że to zawsze sprawa drugorzędna. Tu potrzebny tymczas, choćby na tydzień , dwa, żeby szybko zrobić tę sterylkę i poszukać małej domu. Psa tez nie wolno zostawić samemu sobie. Te pieski zaufały. Dla mnie to najgorsza z możliwych sytuacji. Ktoś już zaoferował dorzucenie sie do sterylki. To może ja też dołożę 50 zł i poproszę was o zbiórkę. Quote
basia0607 Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Hej Agatko, podbijam bo tylko tyle mogę. Mam ok. 50 psów i siwe wlosy na glowie. Quote
pidzej Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 chyba jednak ważne jest, w jakiej miejscowości są psy i do którego schroniska mają trafić? Quote
malagos Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 pidzej napisał(a):chyba jednak ważne jest, w jakiej miejscowości są psy i do którego schroniska mają trafić? ja też tak mysle, ale.. .. Quote
Onaa Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Pod Warszawą jest kilka dogomaniackich hotelików. Np. u Astaroth, średni psiak to 10zł. Quote
Jo37 Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Problem jest tylko taki ,że daje nam to 600 zł miesięcznie . Quote
tanitka Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 za 80 zł można wysterylizowac bezdomną suczkę w schronisku w Celestynowie. Quote
Agata69 Posted September 4, 2009 Author Posted September 4, 2009 malagos napisał(a):ja też tak mysle, ale.. .. Psy we wtorek mają trafić do schroniska w okolicach Legionowa, zdaje sie że to jest Józefów. sterylka sterylką, jak suka trafi do schronu to i tak ja wysterylizują. Tu chodzi o Dt dla niej, bo ona a dużą szansę na adopcję: jest młoda, mała i niebrzydka. W schronisku zginie wśród 800 psów, nie mówiąć o jej psychice. to samo dotyczy psa. czy nikt w całej Warszawie nie może przyjąć tej malizny na 2 - 3 tygodnie? Zakładam, że jest to czas w którym uda mi się albo jej coś znaleźć albo wyadoptować. Quote
Agata69 Posted September 4, 2009 Author Posted September 4, 2009 Jo37 napisał(a):Problem jest tylko taki ,że daje nam to 600 zł miesięcznie . 600 zł to 6 worków po 15 kg Puriny. Quote
malagos Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Ja mam niestety zajęty dt przez małą sliczną suczkę, 7 tygodni czeka na dom.... i nie widac nic na horyzoncie :shake: Quote
kosu32 Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Agata Rozmawiałaś może z Żabusią ? Ja rozsyłam wątek po znajomych z okolic i intensywnie myślę o jakimś tymczasie dla psiorów... Quote
żabusia Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Nie, Agata do mnie nie dzwoniła. Z tego co widzę, sterylka to pikuś bo tak czy inaczej się ją załatwi, jak będzie jakaś dodatkowa kasa to można ją zrobić i w W-wie za 220pln, nie trzeba czekać do 19go na tańszą sterylkę w Celestynowie. Głównym problemem jest dt. Quote
Agata69 Posted September 4, 2009 Author Posted September 4, 2009 żabusia napisał(a):Nie, Agata do mnie nie dzwoniła. Z tego co widzę, sterylka to pikuś bo tak czy inaczej się ją załatwi, jak będzie jakaś dodatkowa kasa to można ją zrobić i w W-wie za 220pln, nie trzeba czekać do 19go na tańszą sterylkę w Celestynowie. Głównym problemem jest dt. * Nie dzwoniłam, bo Kosu nie wysłąła mi tel smsem. a pewnie mysli że wysłała. Tak głównie chodzi o dt. Nic sie nie znajdzie? Quote
kosu32 Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Ja mam że poszło ... Ok-tak czy siak - już Ci wysyłam na private na Dogo - zgadajcie się kobitki. Im nas więcej - tym więcej pomysłów. Quote
kosu32 Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Co taka cisza ??? :mad: Podnoszę wątek - PILNIE SZUKAMY DT dla dwóch psiaków !!! Quote
Agata69 Posted September 4, 2009 Author Posted September 4, 2009 [quote name='kosu32']Co taka cisza ??? :mad: Podnoszę wątek - PILNIE SZUKAMY DT dla dwóch psiaków !!! Kosu, pamietasz jak w panice szukałaś domu dla Rico? Wtedy też prosilismy o pomoc Warszawe. NIKT nie pomógł. Pies pojechał przez całą Polskę do elzy do Milicza, a za 2 tygodnie grzał tyłek w swoim domu. Czy teraz ludzie z Warszawy pomogą psu ze swojego terenu? Nie wiem... Quote
Recommended Posts