Jaaga Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 fioneczka, weszłam na wątek Vegi. Rzeczywiście całkiem podobne reakcje :crazyeye:. Oby nasza pięnota też była cały czas taka łagodna do innych zwierząt. Budujące, bo już się bałam że się nie pozbedzie swoich lęków. Quote
IKA & SONIA Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Stella jest na tych stronach: www.petworld.pl www.ogloszenia.aleokazja.pl www.ale.gratka.pl www.kupsprzedaj.pl www.adopcjapsa.pl www.gieldaogloszen.pl www.eoferty.com.pl www.kokosy.pl www.zwierzeta.5aleja.pl www.afisze.pl www.drobny.com.pl www.isu.pl www.dwukropek.pl www.owi.pl www.nasipupile.pl www.zoonet.pl www.przygarnijzwierzaka.pl www.przygarnij.pl www.spacerek.net www.ogloszenia.moje.pl www.karusek.com.pl www.szerlok.pl www.gumtree.pl http://www.twojeanonse.com/ Quote
IKA & SONIA Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Cieszę się, że sunia robi postępy!!!! Oby te ogłoszenia poskutkowały fajnym domkiem. Quote
Kleo24 Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 IKA & SONIA serdecznie dziękuje za ogłoszenie Stelli :klacz: na tylu portalach :crazyeye: Jaaga zgodziła sie tymczasować sunie, nie chce zadawać jej stresu ponowną zmianą otoczenia, Jagga jesteś wielka i masz serducho do piesków ;) To teraz trzeba ją podtuczyć i może znajdzie się jakiś odpowiedzialny domek i psina znajdzie swoje miejsce na ziemi :) zasłużyła na nie po tym co biedna już przeżyła. Kciuki nadal potrzebne za powrót suni do normalności ;) i domek no i czekam na kolejne zdjęcia psinki :) Quote
Ada-jeje Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 I w ten oto sposob Jagga zakochala sie w astce :evil_lol: Jaaga napewno do tej pory nigdy nie malas na DT astki i sprawia Ci wiele radosci jak sunia u Ciebie przechodzi metamorfoze. Taka astke aniola tez juz raz mialysmy na DT, tylko ze nie byla w takim stanie psychicznym :shake: Quote
MartynaP Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 czyli nie jedzie do hotelu? moze zmienic tytuł trzeba? Quote
Ada-jeje Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 O tym zadecyduje Jaaga jak wejdzie na watek. Quote
Jaaga Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Jestem. Stella nie jedzie do hotelu. Nie mam sumienia jej nigdzie odsyłać. Jest za to ogromny problem. Stella od samego zabiegu bardzo duzo piła, ale myslałam, że to z gorączki, bo cięcie jest duże, wiec rana bardziej doskwiera. Tylko, ze dziś o pierwszej w nocy wylała ogromną kałużę krwi z moczem i skrzepami. Miałam w domu przeciwkrwotoczny Vitacon, to jej podałam, ale bez rezultatu. Zrobiła jeszcze dwie takie kałuże. Lezy bardzo osłabiona, jest chuda, bo cała ta woda z niej wypływa. Kwi zresztą też jej sporo ubyło. Nie wiem, czy to spowodowane jest jakimiś komplikacjami przy zabiegu. Nigdy się z taką sytuacja nie spotkałam. Napisałam do Asi, żeby dowiedziała się w lecznicy o przebieg sterylki. Mamy bardzo dobrą p. doktor z całym sprzętem diagnostycznym, tylko przyjmuje od godz. 13. Martyno, jesli możesz, to zmień tytuł, bo nie trzeba pieniędzy na hotelik, ale chyba na leczenie. Ado, rzeczywiście to pierwszy pies tego typu u mnie. za to jest tak kochana, ze jak nie miałabym tego swojego miniaturowego stada, to nikomu nie oddałabym jej. dzis pół nocy z nią spędziłam, bo tak prosiła, żeby z nią być. Nie chciała zabrać głowy z moich kolan i łapką mnie tracała, żeby ją głaskac i przytulać. Quote
Ada-jeje Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Chyba cos zostalo spaprane przy zabiegu, Jaaga czekamy zatem na relacje po konsultacji z Twoim wetem. Quote
IKA & SONIA Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Biedna Maleńka :-(:-(:-( Jaaga czekamy z niecierpliwością co powie Twoja wetka. Quote
Ada-jeje Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Poniewaz mala zostaje u Jaagi a wplata na sunie jest 50 zl. to my dolozymy reszte na ewentulane leczenie Stelli, jak rowniez zakupimy karme dla niej. Quote
Jaaga Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Ada-jeje, bardzo dziekuję za pomoc. Jest jeszcze jeden problem. mam dzis umówionego klienta, któremu już przełozyłam kilka dni temu termin z powodu moich psów. Moge więc jechac z nią dopiero ok. godz 16, bo już nie moge drugi raz zmienić terminu. Może ktos z okolicy mógłby z nią szybciej podjechać :oops:? Asia też może dopiero późnym popołudniem. Byłyśmy teraz na spacerze. Zrobiła kolejne krwawe siku. Kupa super, ale ten mocz :shake:. Quote
lucySxy Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Niestety takie krwawienia zdarzaja sie po sterylkach. Niektore psy maja nizszy poziom plytek krwi i stad potem nadmierne krwawienie. zawsze bezpieczniej jest przed sterylka zrobic morfologie. A moze poprostu puścił jakis szew wewnetrzny? Znam jeden taki przypadek-suczka byla ponownie otwierana i szyta. Lepiej nie zwlekac z wizyta u weta, bo sie moze wykrwawic. Trzymam kciuki za sunie....tyle tylko moge zrobic Quote
Jaaga Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Właśnie mój mąż pojechał ze Stellą do Tychów. Po rozmowie telefonicznej, ze względu na ilość krwi i obecność skrzepów najbardziej prawdopodobny wydaje sie krwotok z kikuta macicy. jeśli tak, to Stella bedzie musiała jechać do innego lekarza na ponowną operację. Quote
IKA & SONIA Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Matko!!! Trzeba się spieszyć, żeby sunia nie wykrwawiła się na śmierć :-(:-(:-( jak tylko będzie coś wiadomo po wizycie to daj znać! Quote
jkp Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Jestem , trzymam kciuki za sunie , Jaaga- jesteś po prostu niesamowita :lol: !!! Quote
pinkmoon Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Stella już miała tyle szczęścia że trafiła do Jaagi i zaczęła się otwierać, trzymam kciuki żeby zdrowotnie też było dobrze... Quote
Jaaga Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 I nie jest nawet tak źle :lol:. Miała robione USG i ma krwiaki na pecherzu, stąd krwawienia. Prawdopodobnie powstały w czasie operacji. Ma przepisane leki. Na razie wiem tyle, bo jeszcze mąż nie wrócił. Quote
Kleo24 Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Nie no ja zaraz paznokcie strace od obgryzania z tych nerwów i czekania Quote
fioneczka Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 no maluszek bidny ... oby szybciutko doszła do siebie Quote
Ada-jeje Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Bidulka Stella :-( jest w superowych rekach, wiec ja wierze ze bedzie wszystko ok. :lol: Quote
lucySxy Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Troche nerwow zawsze jest przy sterylkach...Biedna mała... Quote
andzia69 Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 na razie przeczytałam ostatnie posty - uff, dobrze, ze nie jest tak źle:loveu: Jaaga - ty to pójdziesz do nieba razem z psami:lol: Quote
Recommended Posts