Jump to content
Dogomania

Amstaffka Stella wraca z adopcji-niema dla niej miejsca!!!POMOCY DT/DS PILNIE!!!!

Recommended Posts

Posted

fioneczka, weszłam na wątek Vegi. Rzeczywiście całkiem podobne reakcje :crazyeye:. Oby nasza pięnota też była cały czas taka łagodna do innych zwierząt. Budujące, bo już się bałam że się nie pozbedzie swoich lęków.

• Replies 323
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

IKA & SONIA serdecznie dziękuje za ogłoszenie Stelli :klacz: na tylu portalach :crazyeye:
Jaaga zgodziła sie tymczasować sunie, nie chce zadawać jej stresu ponowną zmianą otoczenia, Jagga jesteś wielka i masz serducho do piesków ;)
To teraz trzeba ją podtuczyć i może znajdzie się jakiś odpowiedzialny domek i psina znajdzie swoje miejsce na ziemi :) zasłużyła na nie po tym co biedna już przeżyła.
Kciuki nadal potrzebne za powrót suni do normalności ;) i domek no i czekam na kolejne zdjęcia psinki :)

Posted

I w ten oto sposob Jagga zakochala sie w astce :evil_lol: Jaaga napewno do tej pory nigdy nie malas na DT astki i sprawia Ci wiele radosci jak sunia u Ciebie przechodzi metamorfoze. Taka astke aniola tez juz raz mialysmy na DT, tylko ze nie byla w takim stanie psychicznym :shake:

Posted

Jestem. Stella nie jedzie do hotelu. Nie mam sumienia jej nigdzie odsyłać.
Jest za to ogromny problem.
Stella od samego zabiegu bardzo duzo piła, ale myslałam, że to z gorączki, bo cięcie jest duże, wiec rana bardziej doskwiera. Tylko, ze dziś o pierwszej w nocy wylała ogromną kałużę krwi z moczem i skrzepami.
Miałam w domu przeciwkrwotoczny Vitacon, to jej podałam, ale bez rezultatu. Zrobiła jeszcze dwie takie kałuże. Lezy bardzo osłabiona, jest chuda, bo cała ta woda z niej wypływa. Kwi zresztą też jej sporo ubyło.

Nie wiem, czy to spowodowane jest jakimiś komplikacjami przy zabiegu. Nigdy się z taką sytuacja nie spotkałam. Napisałam do Asi, żeby dowiedziała się w lecznicy o przebieg sterylki.
Mamy bardzo dobrą p. doktor z całym sprzętem diagnostycznym, tylko przyjmuje od godz. 13.

Martyno, jesli możesz, to zmień tytuł, bo nie trzeba pieniędzy na hotelik, ale chyba na leczenie.

Ado, rzeczywiście to pierwszy pies tego typu u mnie. za to jest tak kochana, ze jak nie miałabym tego swojego miniaturowego stada, to nikomu nie oddałabym jej. dzis pół nocy z nią spędziłam, bo tak prosiła, żeby z nią być. Nie chciała zabrać głowy z moich kolan i łapką mnie tracała, żeby ją głaskac i przytulać.

Posted

Ada-jeje, bardzo dziekuję za pomoc.

Jest jeszcze jeden problem. mam dzis umówionego klienta, któremu już przełozyłam kilka dni temu termin z powodu moich psów. Moge więc jechac z nią dopiero ok. godz 16, bo już nie moge drugi raz zmienić terminu.

Może ktos z okolicy mógłby z nią szybciej podjechać :oops:?
Asia też może dopiero późnym popołudniem.

Byłyśmy teraz na spacerze. Zrobiła kolejne krwawe siku. Kupa super, ale ten mocz :shake:.

Posted

Niestety takie krwawienia zdarzaja sie po sterylkach.
Niektore psy maja nizszy poziom plytek krwi i stad potem nadmierne krwawienie.
zawsze bezpieczniej jest przed sterylka zrobic morfologie.
A moze poprostu puścił jakis szew wewnetrzny?
Znam jeden taki przypadek-suczka byla ponownie otwierana i szyta.
Lepiej nie zwlekac z wizyta u weta, bo sie moze wykrwawic.
Trzymam kciuki za sunie....tyle tylko moge zrobic

Posted

Właśnie mój mąż pojechał ze Stellą do Tychów. Po rozmowie telefonicznej, ze względu na ilość krwi i obecność skrzepów najbardziej prawdopodobny wydaje sie krwotok z kikuta macicy. jeśli tak, to Stella bedzie musiała jechać do innego lekarza na ponowną operację.

Posted

I nie jest nawet tak źle :lol:. Miała robione USG i ma krwiaki na pecherzu, stąd krwawienia. Prawdopodobnie powstały w czasie operacji.
Ma przepisane leki. Na razie wiem tyle, bo jeszcze mąż nie wrócił.