Jump to content
Dogomania

Amstaffka Stella wraca z adopcji-niema dla niej miejsca!!!POMOCY DT/DS PILNIE!!!!

Recommended Posts

• Replies 323
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O matko, na reszcie aktywowali moje konto - czekam od wtorku :angryy: a w mailu hasło : " Zauważyliśmy, że w dalszym ciągu masz nieaktywne konto na forum" wcześnie, tylko 3 dni sie czeka :roll:

Witam,

To ja zauważyłam suczke, byłam dziś u niej i ładnie zjadła z ręki jedzonko które jej dałam, dziś już troche dała się dotknąć.

Popołudniu podjade tam z bratem i postaram się ją złapać, taka biedna jest, chuda i wystraszona, cały czas czeka na swojego pana w miejscu w którym wyrzucił ją z auta :angryy:

Trzymajcie kciuki ;) a za rady serdecznie dziękuje - działają :)

Posted

Przeczytalam cały wątek i chcialabym pomoc tej biednej suczce.
Bardzo mi szkoda astkow, ktore płaca za swoja nadmierną popularność.
Ludzie nie rozumieja ,ze bezdomnosc,glód, poniewierka bola psa nie mniej niż człowieka!
A może bardziej!! bo zwierze jest bezradne bez czlowieka.

jezeli to cos pomoze , to bede jej wpłacac 50 zl/miesiac na hotelik.
Prosze dane na PW

Posted

Suczka już jest u mnie. Jest bardzo wystraszona. do kojca trzeba było ją wnieść na rękach. Nie weszła do budy, tylko leży w miejscu, gdzie została położona. Bardzo boi sie wszystkiego.
Kleo24 zostawiła dla niej 50 zł na hotelik. Przekażę przy wydaniu suni w sobotę. Jest chuda.

Jutro zrobie zdjęcia. Suni bardzo przydałby sie domowy tymczas, bo jest typem wrażliwca. Wylękniona, prawdopodobnie bita, reaguje skurczem mieśni na każdy ruch. Najchętniej wtuliłaby sie w cos i udawała, ze jej nie ma.
Moje psy nawet nie zorientowały sie na spacerze, ze w kojcu ktos jest.

Bardzo proszę o przywiezienie obrozy, smyczy i kagańca. Smycz i obrożę ma od mojej suni, a kaganiec pozyczony od pieska Kleo.

Posted

Jaaga hotelik do ktorego sunie jedzie, to tak jak by byla w domu, badz spokojna, bedzie w dobrych rekach i pod dobra opieka. Zaraz wysle linka Kubie zeby sie z Toba skontaktowala a ja potwierdzam w hoteliku zarezerwowane miejsce. Pliss fotki :razz: A czy kaganiec napewno jest potrzebny?
Chetne cioteczki do pomocy w oplaceniu hoteliku i sterylki malej zagubionej sunki prosimy o wplaty na konto:
Fundacja Pro Animals – Na Pomoc Zwierzętom
ul. Żeromskiego 6
32-500 Chrzanów
PKO BP Oddz. I w Chrzanowie 24 1020 2384 0000 9502 0095 0717
Bardzo prosze zalozycielke watku o wklejenie konta do pierwszego postu gdzie na biezaco bedziemy informowac o wplatach i wydatkach.

Posted

Nie wiem, czy kaganiec jest potrzebny, miała go na wszelki wypadek, bo była niesiona na rekach prze obcą dla niej osobe, a zresztą w miejscach publicznych i tak jest obowiazek noszenia kagańca, wiec może sie przydać, dlatego piszę ;).

Sunia prawdopodobnie jest w ciąży, bo była tam z jakimś psem, ale kleo już napisze wiecej. Potrzebna wiec będzie na wszelki wypadek szybko sterylka.
jeśli to hotelik domowy, to super, bo nie wyobrażam jej sobie wsród wielu boksów z innymi psami.

Zdjęcia będą jutro na pewno.

Posted

Dobrze że udało się wam ją zgarnąć! Niestety nie mam kasy żeby choć parę groszy wpłacić... :oops: ale kibicuję małej i wam ciotki.

Sunia ma już jakieś imię? W końcu jak zaczynać nowe życie to nie anonimowo :)

Posted

Czekamy na propozycje imienia dla suni, ze sterylka nie bedzie klopotu ale znajac Marte to najpierw ja bedzie chciala troche odkarmic i wzmocnic, a jezeli jest szczena to jeszcze tydzien jej nie zaszkodzi do nabrania zaufania do czlowieka i troche podtuczenia jej. My placimy za sterylki 150 zl. w Skawinie lub Krk, a tam wlasnie pojedzie sunia na sterylke, macie gdzies taniej :-o

Posted

Oj wreszcie sie dorwałam do kompa, więc sunia jest słodka, bardo wystraszona i zdezoreintowana, była tak wystraszona że musieliśmy ją wnieść do auta bo ona ani drgnęła od momentu założenia obroży, przez całą drogę sie trzęsła ze strachu praktycznie sie nie ruszała, biedy pies, dużo w życiu przeszedł aż serce sie kraje.
Udało mi się załatwić sterylke u nas po kosztach suczka prawdopodobnie jest szczenna

Bardzo dziękuje wszystkim za kciuki i pomoc ;) sunia jest wam bardzo wdzięczna ;) ja też czekam na jej zdjęcia

Posted

Suczka dalej jest maksymalnie spłoszona. Suchego nie tknęła, więc dałam jej kurczaka. Jak poszliśmy do domu, to dopiero wszystko zjadła, przy nas bała się. Na spacer nie da się wyciągnąć, więc ze zdjęciami trzeba poczekać. Z budy raczej do ogłoszeń nie nadają się ;). Trochę wysuwa się z budy, jak nas widzi, ale nie ma jeszcze odwagi całkiem wyjść.

Posted

Sterylka jest i tak potrzebna. Jesli bedzie po tygodniu, to co to zmieni? Najpierw zaufa, a potem bedzie zabieg. Wydaje mi sie, że to chyba bez znaczenia w takiej sytuacji, kiedy zabieg jest koniecznością. Po sterylce można szukać już domu, a tak znowu wszystko odwlecze sie w czasie.
Jak tylko mi się uda, to zrobie jej zdjęcia i allegro, moze wcale nie bedzie musiała jechać do hoteliku,

Posted

Po domowej naradzie, sunia może zostać u nas do końca przyszłego tygodnia. Może w tym czasie znajdzie sie jakis dobry dom dla niej. Gdyby nie udało sie dostarczyć benki, na którą czekam, to wtedy ta sunia może być dłużej.
Chętnie je, ma załatwiony zabieg i transport do lekarza, wiec nie ma co spieszyć sie z hotelikiem, zwłaszcza, ze nie ma pieniędzy na jego opłacenie. Pieniądze od Kleo pokryją połowe kosztu sterylki. Czy ktoś jeszcze się dołoży? Sunia ma u mnie darmowy tymczas, więc brakuje na razie 50 zł na operację.

Posted

Jaaga napisz prosze PW do lucySxy w poscie 31 deklaruje swoja miesieczna wplate w wys. 50 zl. Fajnie bedzie jak sunia moglaby u Ciebie zostac, tylko ze ja tez w polowie nastepnego tygodnia musze dac odp. w hoteliku zeby nie blokowac miejsca.

Posted

Właśnie miałam pytać, jak z miejscem w hoteliku. To może umówmy sie, ze sunia zostanie do np. wtorku - srody, żeby nie jechała od razu po zabiegu. moze akurat jakis dom stały sie znajdzie do tego czasu. Zaklep to miejsce na przyszły tydzień. Mam zdjęcia, ale jak zwykle, kiedy mi zalezy, to jakos mi tu nie udaje się ich wstawić. Już jej zrobie allegro, najwyżej fotki skopiuje z aukcji.
Suczka je, ale psychicznie dalej jest kiepska.

Posted

Dobra.
Zdjecia na allegro tez kiepsko mi sie ładują. Jak tylko zrobie ogłoszenie, to tu je wstawię. Zrobie jej podświetlone i wyróżnione na 14 dni, niech ma szansę dziewczyna :eviltong:. Później najwyżej zmienimy tel. kontaktowy.

Moze jeszcze ktoś dorzuci suni grosik :razz:?