Jump to content
Dogomania

Amstaffka Stella wraca z adopcji-niema dla niej miejsca!!!POMOCY DT/DS PILNIE!!!!

Recommended Posts

• Replies 323
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Jeszcze slowko o p. Karinie z Jaworzna ktora czeka na sunie, ale wycofa jezeli trafi sie dla Stelli domek z ogrodem, majac na uwadze jej dobro jak powiedziala.

Czyżby to była p. która dała jakiś czas temu DT Perełce? :cool1:

Posted

Tak IKA & SONIA, to wlasnie p. Karina z Jaworzna chce tym razem psa na stale. Ma tez pieknego syjamskiego kota ale to nie to samo bo czasem nawet jej nie zauwazy jak przychodzi z pracy, a psiorka zawsze sie cieszy i merda ogonkiem. :loveu:

Posted

Moze juz Perla ktorej dala DT zostala by u niej gdyby panowala zgoda miedzy Perla i kotka. Wklejam odp. p. Karina na mojego meila.
do katowic moge
dojechać autobusem spokojnie,tylko potem ktoś musiałby mnie pokierować:)albo
przyjechać po mnie ,a co do smyczy to mam podobno anielską cierpliwość
więc damy rade:)

Posted

Dziś napisali do mnie Państwo z Myszkowa. Maja dom o ogrodem i dwie małe sunie. Jeszcze podesle im zdjęcia.
Stella jest kochana i gdybym nie miała stada yorków, to pewnie nie chciałabym jej oddać :eviltong:.
Teraz to najlepsza kumpela mojego męża :razz:.
Mam fotki Stelli, ale po wczorajszej akcji łapankowej benki nie miałam kiedy nawet wstawić.
Domyslam się, ze Pani z Jaworzna jest super, bo przez telefon była bardzo sympatyczna, tylko nie wiem, czy Stelli tak łatwo będzie przyzwyczaić się do życia w bloku. Ona lubi przestrzeń, a najchętniej siedzi sobie przed domem przy ławeczce. Rano sama ze spaceru biegnie do kojca, żeby sobie troche posiedzieć w ogrodzie na świeżym powietrzu.
No i ta smycz. Człowiek na jej drugim końcu powoduje, ze Stella kładzie się znowu na ziemi i trzęsie. Bez sensu byłoby teraz stracić to wszystko, co udało sie osiągnąć, a niestety na osiedlu inaczej sie nie da.
Gdyby Pani z jaworzna wykazała się jeszcze cierpliwoscią, to z czasem pewnie da sie i tą trudność przezwyciężyć.

Chita, dostałam od Ciebie 30 zł. Dziekuję. Za te pieniądze kupie Stelli tabletki na odrobaczenie, bo przecież nic jeszcze nie dostała.
Szwy są już wyjete, za niedługo bedzie mozna ją zaszczepić.

Posted

Jaaga wiem ze masz sajgon, ale prosze pamietaj o przyslaniu mi faktury do konca m-ca. Pani Karina z Jaworzna jest rozsadna osoba i pomimo ze chce miec psa, to przede wszystkim ma na uwadze dobro psa.

Posted

Tak, Stellusia bardzo garnie się do dzieci :lol:.
Pan odpisał mi. Musza wspólnie w domu zastanowic sie, bo w związku z tym, ze mają już dwie suczki, szukali psa, który mieszkałby w ogrodzie. Stella trzęsidełko musi mieszkac w chłodne dni w domu, więc sprawa kolejnego psa w domu do rozpatrzenia. Pod wszystkimi innymi wzgledami jest idealna.

Posted

Ada, pisałam wcześniej. Stella świetnie porusza sie, ale bez smyczy. Na smycz reaguje bez zmian. Kładzie sie, trzęsie i leży plackiem.
Wczoraj przyjechali ludzie zbierac kasztany, jak Stella ich zobaczyła z daleka, to od razu uciekła. Musiałam ją wołać, poprzytulać, zeby sie uspokoiła. Siedziała wkomponowana we mnie, obserwowała ich z lękiem i załatwiła się dopiero, jak odjechali.
Porusza się znaną sobie trasą - przed domem, do ogrodu i z powrotem do domu. W kierunku drogi nie jestem jej w stanie wyciągnąć, chyba że niosłabym ją na rękach. Jak więc mysleć o spacerach na blokowisku?

Chyba jednak nie nadaje się do zycia w bloku :shake:. Powinna mieszkać w spokojnym miejscu. Jak ktoś do nas przyjedzie, to w porządku, ale obcy na spacerze ją przerażają.
Może Pani zaproponować innego pieska? Jest jeszcze ta sunia, której wątek wstawiała tu Fioneczka, ona tez toleruje koty i jest łagodna.

Stella jest miłą, przylepną lizawką, więc mogę jej na spokojnie szukać domu. Nie zbankrutuję, żywiąc kolejnego psa ;).
Tamci państwo juz sie nie odezwali, czyli jednak pies ma mieszkać w budzie.

Posted

Joasiu, bardzo dziekuję :buzi:.

Stella już całkiem normalnie chodzi na smyczy. Jak jest luzem, to szaleje, biega i zachęca do zabawy. jest bardzo delikatna w stosunku do dzieci.
W niektórych miejscach, kiedy czuje sie niepewnie przysiada i czeka na zachętę. Wystarczy ją przytulić, poklepać po boczku i idzie dalej :lol:.
Najważniejsze, że kiedy boi się, to nie wpada w panikę, nie ucieka, tylko siada i czeka, co zadecyduję.

Posted

[quote name='Jaaga']Joasiu, bardzo dziekuję :buzi:.

Stella już całkiem normalnie chodzi na smyczy. Jak jest luzem, to szaleje, biega i zachęca do zabawy. jest bardzo delikatna w stosunku do dzieci.
W niektórych miejscach, kiedy czuje sie niepewnie przysiada i czeka na zachętę. Wystarczy ją przytulić, poklepać po boczku i idzie dalej :lol:.
Najważniejsze, że kiedy boi się, to nie wpada w panikę, nie ucieka, tylko siada i czeka, co zadecyduję.[/quote]

:-otak krotko a takie postepy:loveu:wspaniale:multi:a co z domkami?dzwoni ktos