Jump to content
Dogomania

Amstaffka Stella wraca z adopcji-niema dla niej miejsca!!!POMOCY DT/DS PILNIE!!!!

Recommended Posts

Posted

kuba123 napisał(a):
proponowałam wcześniej MESA ale jakoś tak bardziej pasuje mi do niej n tych zdjęciach SIMBA ( nie wiem czemu)

wybierajcie jej imię bo to pierwsze co będzie jej własne w nowym życiu

Simba ... ładnie, tylko co cioteczki na to
Stella to brzmi tak "mocno" a ona taki przerazony kurczaczek jest ... jakoś mi tez Simba bardziej pasuje

allle niewazne jak wybierzecie, wazne że będzie miała swoje imię

• Replies 323
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sunia jest dalej przerażona. Jak ją wołamy, to wychodzi z budy, podchodzi do ogrodzenia, ale na smyczy nie daje sie dalej wyprowadzić. Trzeba by ja wlec, a na to mi jej żal, wiec odpuszczamy.
Może ona po prostu nie potrafi chodzić na smyczy? Dałam jej kabanosika, to powąchała z zainteresowaniem, ale z ręki boi sie wziąć. To samo z jedzeniem.

Posted

Jak ją dokarmiałam to ode mnie brała jedzenie z ręki bardzo ostrożnie ale brała, może dlatego że przeważnie była głodna a teraz widzi że ma pełną miche :)

Stella to delikatne imię a ona jest delikanta ;) Simba kojarzy mi sie z ....lwem - wiem dziwne skojarzenie :eviltong: i z dość żywym charakterem a ta psina to taki grzeczny i płochliwy piesio jest i do tego ma takie smutne oczy że aż żal ściska serce

Posted

Dziś sterylizacja. Kleo przyjeżdża po Stellę (?) o 12.30. Po zabiegu zabiorę ją do domu.
Ada-jeje, czy czwartek jest nadal aktualny, bo do mnie mają przyjechać dwa mixy bernardynów z dwóch różnych schronisk i muszę zaplanować ich ewentualny odbiór.
Z allegro nadal totalna cisza. Napiszcie może, co jeszcze umieścić w ogłoszeniu? Ta sunia na nic tak naprawdę nie jest sprawdzona :shake:. O innych psach, które bywaja u mnie moge wiele pisać, a o niej nie mam co.

Jest bardzo dziwna. To jedyny pies, który dotąd nie zaszczekał, nie interesują jej kozy, nie reaguje na zaczepki moich maltanek, a tego zaden pies jeszcze nie przepuścił. Nie wiem, czy ona jest w tak ogromnym stresie?

Posted

Stella pojechała. Oczywiście trzeba było ją nieść na rękach. Mąż próbował ją prowadzić na smyczy, a ja podnosiłam jej pupę, ale to nic nie dało. Od razu kładła sie z powrotem, jak tylko ją puszczałam. Jeszcze psa w takim stanie nie widziałam nigdy :shake:.

Posted

Poczekamy na Kuba, jak u niej przedstawia sie sytuacja w czwartek, bo ja jestem gotowa do odwozu suni na hotelik. Mialysmy juz trzy takie sunie, ktore trzeba bylo noscic na rekach, o identycznych zachowaniach. Wszystkie trzy byly odebrane z interwencji, nie reagowaly na swoje imona, nie znaly dotyku ludzkiej reki, wszystkie byly wyglodzone, zyly w kojcach (klatkach ) z ktorych wogole nie byly wypuszczane, nawet kilka lat. :shake::-(

Posted

Dziewczynka wczoraj jak ją przywiozłam z zabiegu to dopiero sie wybudzała, jutro i w czwartek musze z nią jechać na podanie leków, biedna gorączkuje, wet powiedział że na razie nie ma mowy o przewiezieniu pieska i mam z nią jeździś na kontrole, stwierdził że jeszcze tak wystraszonego psa nie widział:crazyeye: najpierw musi dojść do siebie, więc na razie trzeba sie wstrzymać z jej transportem. Ale jest dobrze bo suczka zaczeła akceptować Jaage :multi: i o dziwo zareagowała na imię Stella :-o więc jakiś mały postęp jest ;)

Posted

Potwierdzam, zaczyna ufać :lol:. Uwielbia drapanie za uszami, na imię rzeczywiście reaguje, więc chyba tez jej sie spodobało ;).
Gorzej ze smyczą i zachowaniem czystości, ale próbuję dodzwonić sie do znajomej Pani, która zajmuje się prostowaniem psich zachowań. Zobaczymy, co poradzi. Stella zmieniła się, odkąd wczoraj jest w domu. Bardzo boi się, ciągle sie trzęsie, ale już szuka kontaktu.

Posted

Fotki trochę odmienionej Stelli:

Na razie Stella i tak musi być u mnie do czasu zagojenia rany po operacji. Zobaczymy, co dalej. Może akurat znajdzie się dla niej dom. Łagodny pies może byc u mnie. Bałam się agresji u psa tej rasy.

Posted

Kurcze ale zmiana :crazyeye: Jaaga masz podejście do niej nie powiem, jak już zaufała to może będzie coraz lepiej ;), to jest pies co koty mu chodzą koło nosa a ona nic :p

Posted

No, troche odmieniona, bo jeszcze boi sie i nie chce sama wychodzić na spacer. Jest nadal noszona na rękach. Przed domem już jest w porządku.
Stella jest bardzo grzeczna i łagodna. Na koty nie reaguje, podobnie na wieksze psy. Z yorkami i maltańczykami nie miała kontaktu, bo nie chcę ryzykowac przy ich wredności.
Ciągle ciągnie do dzieci. W domu w swoim legowisku zwija się w kłębuszek i tylko łypie swoimi przejmującymi oczami.
Zdjęć mamy wiecej, to jeszcze wstawię.

Posted

Jaaga patrzac na fotki, dokonalas juz cudu :loveu::loveu::loveu: Jak Ci wspominalam na nasze konto wplynelo 50 zl. dla suni, jezeli nie zdarzy przejsc pod nasza opieke to ustalimy z darczynca przekazanie tych pieniazkow dla Stelli.