Jump to content
Dogomania

Amstaffka Stella wraca z adopcji-niema dla niej miejsca!!!POMOCY DT/DS PILNIE!!!!

Recommended Posts

Posted

Stella po prostu jest miła i pojętna, więc to żadna praca. Chce być traktowana jak mały piesek, mnie to akurat wychodzi, wiec się dogadujemy :lol:. Mam kolejnego psa do towarzystwa, tylko w większym rozmiarze. Taka duża maskotka :eviltong:.
Szkoda, że nie ma jeszcze własnego domu, bo już się bardzo z nami zżyła.

• Replies 323
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ada-jeje']Domek z Jaworzna zdecadowal sie dac DT astce/owi z Wolomina, w zwiazku z takim obrotem sprawy oglaszamy Stelle i szukamy nadal DS.[/quote]

Aaaa - czyli Aidusia tam jedzie:p

Stelli znajdzie sie inny domeczek!:loveu:

Posted

Jak na razie żaden domek sie nie znajduje.

Ada, czy Wy ją też gdzieś ogłaszacie? Ja jej zrobiłam trochę ogłoszeń, ale nie mam czasu umieszczać na wszystkich serwisach. Jakby ktoś mógł pomóc i podawać namiary na mnie, to byłabym wdzięczna. Tylko prosiłabym wtedy o reklamowanie jej jako mix boksera, żeby była zgodność ogłoszeń ;).

Posted

Przepraszam ,ze pisze o takich przyziemnych sprawach,ale nie znalazlam w pierwszych postach "watku finansowego".:shake:
A tu ...,zbliza sie następny miesiac i mysle,ze Jaaga potrzebuje jakiegos wsparcia.Nie pamietam dokladnie ale chyba byly zbierane jakies deklaracje na hotelik?
Prosze, zeby ktos oswiecil mnie w tej sprawie..

Posted

lucySxy nie przypominam sobie zadnej deklaracji wiecej, oprocz Twojej. Do Twoich pieniezkow z tego miesiaca doplacilismy dla Stelli 100 zl. i pokrylismy koszt lecznia Stelli po sterylce. Jezeli masz zyczenie dalej pomagac w utrzymaniu Stelli skontaktuj sie prosze z Jaaga.

Posted

[quote name='Ada-jeje']lucySxy nie przypominam sobie zadnej deklaracji wiecej, oprocz Twojej. Do Twoich pieniezkow z tego miesiaca doplacilismy dla Stelli 100 zl. i pokrylismy koszt lecznia Stelli po sterylce. Jezeli masz zyczenie dalej pomagac w utrzymaniu Stelli skontaktuj sie prosze z Jaaga.

o, dzieki!
Zaraz do niej napisze!

Posted

Jeśli chodzi o stronę finansową, to:
-30 zł Chita przekazała za które odrobaczyłam Stellę Aniprazolem przez dwa dni.
-150 zł Ada-jeje wpłaciła mi zaponiesione koszty leczenia po sterylce
jkp z pieniędzy na kielecką benkę, która jest u mnie zadeklarowała pokrycie kosztów szczepienia wirusówką, ale to dopiero dzis lub jutro zrobię, bo jedziemy do lekarza w Chorzowie.
Stellę więc utrzymuję sama, jesli chodzi o jedzenie.
lucySxy, jeżeli pomożesz, to bedę wdzięczna.

Posted

Jaaga zglosila sie osoba chetna na Stelle z Warszawy, mieszkaja w bloku na parterze i maja 7 letniego chlopaka. Czekam na Twoja opinie. Powiadomilam o wizycie przedadopcyjnej, na ktora zostala wyrazona zgoda.

Posted

Raczej nie przyjada, ale wspominal pan o dolozeniu kasy do kosztow paliwa lub jego czesc. Najlepiej podam im Twoj nr. tel. tak bedzie lepiej bez posrednikow.
Gdybs uznala ze Stella moze tam jechac to poprosze Doddy o wizyte przedadopcyjna.

Posted

Ada, rozmawiałas z Panią z Chrzanowa, chce przyjechać?

Jesli chodzi o ludzi z Warszawy, to ja jej nie zawiozę, a zawożenie przez osoby pośrednie nie wchodzi w grę, bo Stella znowu zamknie sie w sobie i nie zrobi nawet kroku. Zresztą, jesli źle zareaguje na ludzi, to co z nią bedzie?
Po wielu nieprzyjemnych sytuacjach, kiedy zawoziłam psy, doszlismy z meżem do przekonania, ze jesli komus naprawdę zalezy, to może przyjechać. Skoro dostaje psa zaszczepionego, odrobaczonego, po sterylce, to może wykazać tyle dobrej woli.
Ludzie przyjeżdżali do nas po psy z bardziej odległych miejsc. Stella jest naprawdę wyjątkowo delikatnym i wrażliwym psem, wiec zalezy mi na tym, żeby mogła u nas poznać ewentualnych opiekunów. Nie chcę jej dac do ludzi, których może nie zaakceptować. Liczę wiec na Panią z Chrzanowa :cool3:.

Posted

Pani z okolic Chrzanowa, odezwie sie jutro, wyslalam jej linka zeby mogla sobie zobaczyc Stelle ale oddzwonila za chwile ze nie ma netu i jutro pojdzie do brata i napewno da znac jaka podejmie decyzje.

Posted

Stella zamieszka w Libiazu, o ile Stella zaakceptuje nowa pania, bo pani sie w niej zakochala jak zobaczyla ja wczoraj poznym wieczorem na fotkach i juz dzis wczesnie rano z wielkim entuzjazmem poinformowala mnie ze chce adoptowac Stelle.

Posted

Byłaby super, gdyby to okazał sie własnie TEN dom :lol:. Bardzo trudno będzie mi sie rozstawać ze Stellą :-(, ale wiem, że to konieczność.
Czekamy wiec na Panią. Już jedną suczke wydalismy do super ludzi w Libiążu.
Wczoraj wieczorem bylismy z dziećmi i ze Stellą w parku na placu zabaw. Jest niesamowita. Tak mądrego i posłusznego psa jeszcze naprawdę nie miałam. No i bardzo lubi dzieci, cały czas stara się być przy nich. Boi sie jeszcze mlodych mężczyzn, ale myślę, że o tym tez z czasem zapomni. Jak tylko coś ją wystraszy, trzeba do niej szczebiotać i przytulić, wtedy przekonuje sie, że jest w porządku. To jej zaufanie i wiara w człowieka są bardzo wzruszające.

Jeśli Stella pojedzie jednak, to z pieniedzy na nią prosiłabym o 50 zł zwrotu na konto mojej tymczasowiczki bernardynki, bo z pieniedzy jkp na bernardynkę dałam Stellę zaszczepić 10-skł. szczepionką. Bernardynce ubywa pieniędzy, bo je wiadrami ;), a jest bez szczepień, odrobaczenia i sterylki. Pozostałe pieniądze może wpłacić Cleo za sterylke Stelli? Do dziś nie było z czego jej oddać, a koty pod jej opieką też wszystkiego potrzebują.

Posted

Super że Stellunia będzie mieć domek wychodzący :multi:

Ade proszę żeby pozostałą kwotę czyli 50zł (100zł z wpłaty na Stelle - 50zł za szczepienie dla Jaagi) przelała Jadze na konto w ramach utrzymania suni :) , chociaż tyle można zrobić, a Jaadze dziękuje za opieke nad psinką :loveu: bez niej już nie byłoby Stelli ;)

Posted

Stella jednak nie pojedzie do nowego domu. Dzwoniła Pani, że ma małe dziecko i boi sie wziąć Stellę, wiec rezygnuje. Stellunia jest najcudowniejszym psem pod słońcem, ale nie ma sensu jej komus wciskać na siłę.
Szukamy domu nadal.