Jump to content
Dogomania

**Amstaf Drops po szkoleniu w Bogatynii gotowy do adopcji, POSZUKIWANY DS

Recommended Posts

Posted

dziękujemy za deklaracje:-)
Tak codziennie bym miała czas chodzić z nim na tak długie spacery licząc to że czasem mogło by mi coś wypasć to załużmy że byłby raz w tygodniu dłużej na wybiegu zamisat na spacer robiła bym to kosztem innych rzeczy oczywiście i nie poszła bym do pracy ale czas bym dla niego miała.JA ze swoim psem spędzam na spacerach ok 2,5 h dziennie chyba że jest okropna ulewa albo reumatyzm daje mu w kość i kuleje i przynajmniej jak wracamy to w domu jest spokuj jedzonko i drzemka.Mimo moich chęci sama uważam że to może być zły pomysł dlatego że pewnie większość część już zdeklarowana osób pracujących przy naszych psach Dropsa się będzie bała i nie dadzą mu jeść nawet a co gorsza nie wypuszczą na wybieg, bedzie skazany na widok bawiących się psów z ludźmi kiedy to tylko On nie zostanie wypuszczony myśle że to może być dla niego dość flustrujące..

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

moi mili dwa posty temu lub trzy pisałam o sytuacji Dropsa, czytajcie proszę. Wszystkie deklaracje i do kiedy jest opłacone itp jest w 1poście, czytajcie proszę,bo szkoda miejsca na wątku aby to 10 razy powtarzać.
ale oczywiście napisze jeszcze raz jeśli jest taka potrzeba:)

Drops ma opłacony hotel do 25.04, który kosztuje 400zł. Z deklaracji póki co jest 135zł, jeszcze nie liczę dzisiejszych

Daga stało się jak się stało, trudno,nie możesz brać tylko na siebie takiej odpowiedzialności. Zbierzmy lepiej kase na tego łobuza aby ciepło w tyłek miał:)

Posted

jutro (dzisiaj już nie mam siły ;p) przejrzę biblioteczkę i myślę że znajdą się jakieś fanty na bazarek
to co prawda jednorazowa wpłata (o ile znajdą się kupcy - trzeba będzie, ciotki, podnosić :D ), ale to i tak na pewno się przyda żeby choć na ten następny miesiąc uciułać.

Posted

Witajcie. Jestem na zaproszenie piechci. Jutro przeczytam wątek, podsumuje moje kwietniowe deklaracje i jeśli tylko bede mogła to płace grosik na Dropsika. Jutro dam znać czy i ile mogę wpłacić.

Posted

dziękuję kochane cioteczki za odzew na moje wołanie:)

pobiłam swój chyba życiowy rekord, bo wysłałam ponad 120 PW!!!!!!!!! oby choć garstka odpowiedziała to będzie sukces, a że tyłek od siedzenia czuje już w uszach to mój problem:) chyba spokój na dziś:)czekamy teraz na odzew

amica całego wątku nie musisz przeglądać,no chyba że masz na to czas:) starałam się w miarę logicznie wszystko wrzucać do 1 postu, chyba że jest nieczytelnie to mówcie:)

Posted

piechcia, jesteś dzielna. A ja siedze i myslę.. nic mi do głowy nie przychodzi poza próbami wyżebrania wśród znajomych ale ludzie nie są skorzy na datki dla psa :( większość uważa że niepotrzebny pies powinien być uśpiony :( a na mnie troche dziwnie spoglądaja gdy mówię o psach :( spróbuję tej metody, może coś wyskrobią... nie mam wielkiej nadzieii ale tyle chociaż mogę zrobić... a już myślałam że Dropsowe kłopoty finansowe znikną..

Posted

wpłacę 50 zł jednorazowo na konto z pierwszego postu, na więcej mnie nie stać:(

czy Dropsem interesuje się ktoś pod kątem adopcji? czy cisza? czytałam, że jest adopcyjny ale "nie dla idiotów";)

Posted

Ludzie, to ludzie. Nie mogę nikogo ze swojego stowarzyszenia zmusić do pracy z psem, którego się boją. Tak jak pisałam wcześniej ja ani Ghanda nie damy rady aby zajmować się tym psem. Wszystko spadnie na głowę Dagi. I tak jak pisałam nie blokujemy przyjazdu Dropsa do naszego azylu - prosiłam aby się zastanowić czy nasze warunki będą dla niego odpowiednie. Nie wiem o czym piszecie sobie na pw, ale sytuacja w azylu nie zmieni się. Nadal do psów przychodzić będzie osoba raz dziennie (na ok. 2 godziny). Wybiegu też nie mamy zbyt dużego - więc Drops nie wyhasa się na nim tyle ile powinien. Reasumując: Drops będzie u nas siedział w kojcu cały czas, poza spacerami spędzonymi z Dagą. Ja uważam, że sytuacja ta przypomni temu psu czasy ze schroniska. Naprawdę chcecie za wszelką cenę narazić go na taką traumę? Gdyby u nas było więcej chętnych do pracy, a mniej mówiących - wszystko udałoby się bezproblemowo. Ale nie ma.

Nadal decyzja należy do Was. Tylko proszę rozważyć wszystko za i przeciw.

Na ten miesiąc wpłacę kwotę, którą dostawaliście od niemieckiej fundacji - 200 zł. Proszę o nr konta na pw.
A wy naprawdę poruszcie ziemię, niebo i piekło aby Drops z Bogatyni wyjechał, ale do swojego domu.

Posted

każdy grosz w tej sytuacji jest na wagę złota...
moi znajomi niestety też nie są skłonii płacić na jakiegoś psa :(
na bazarek miałabym jedynie ciuchy i trochę butów - ale czy w ogóle ktoś to kupi ???

Posted

bebcik napisał(a):
piechcia, jesteś dzielna. A ja siedze i myslę.. nic mi do głowy nie przychodzi poza próbami wyżebrania wśród znajomych ale ludzie nie są skorzy na datki dla psa :( większość uważa że niepotrzebny pies powinien być uśpiony :( a na mnie troche dziwnie spoglądaja gdy mówię o psach :( spróbuję tej metody, może coś wyskrobią... nie mam wielkiej nadzieii ale tyle chociaż mogę zrobić... a już myślałam że Dropsowe kłopoty finansowe znikną..

Chyba na każdą z nas w naszych środowiskach patrzą dziwnie...
JA od wczoraj też wysyłam pw choć z tych zaproszeń weszła tylko jedna osoba...
Ja mogę w tym miesiącu wpłacić 40zł...

Posted

kochane cioteczki...
nie wiem jak wyrazić moje podziękowanie dla was za wasze wielkie serca!!! jesteście cudowne i jak zawsze niezawodne!
Wchodzę dzisiaj na Psie Konto a tam tyyyle pieniędzy!! normalnie szok. Zaraz uzupełnię 1 post to będziecie mogły oczy nacieszyć:)

dziękuję wszystkim którzy wpłacają i tym którzy tylko podnoszą,bo to też jest ważne. Na chwilę obecną doszły pieniążki od: bico, aneta-amicus cz.1, agaga21, oska1983, obraczus87

Aneto-amicus dziękuję za tak ogromną wpłatę!!! A co do azylu to już dawno podjęliśmy decyzję (tzn chyba ja podjęłam;)) że Drops zostaje w Bogatyni i nie zastanawiamy się już nad tym czemu dziewczyny się go boją. Jest jak jest,nie wracamy do rozważania za i przeciw:)szkoda czasu:) i nic nie piszemy sobie na PW...też nie ma na to czasu:)

ktoś pytał jak wygląda sytuacja adopcyjna Dropsa, a no nikt nie pisze,nikt nie dzwoni, nawet ci idioci:( chyba wiedzą, że nie maja po co:)

widzę że dogomania znowu jakieś zmiany w wyglądzie wprowadza:( zmiany czytaj --> utrudnienia:(