modliszka84 Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 ktoś porobił baaardzo dużo ogłoszeń Dropsowi - nie wiem kto to ale BARDZO DZIĘKUJE Quote
andzia69 Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Zuza:) tylko chiba się pomyliła i zrobiła je na moje konto:) bo ja się dopiero przymierzałam do pakietu dla Dropsika i zamawiałam u niej dla innych psiaków - no ale widać coś się jej pokiełbasiło w napływie zleceń:) najwyżej któregoś mojego nei ogłosi na konto Dropsa:) Quote
DAGA1505 Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Ta środa to naprawdę nie jest dobry pomysł jeszcze sprawa mi się przedłuży i .....będzie lipa wszystko było by na styk a wiadomo jak to jest....mogę jechać w poniedziałek,wtorek,czwartek ale akurat w środę nie mogę:-(...spokojnie wymyślimy coś jutro będe rozmawiać z dziewczynami odemnie może ktoś będzie wolny.Napewno nie będzie trzeba przedłużać spokojnie zdążymy Quote
DAGA1505 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 właśnie się dowiedziałam że p Marek stawia warunek że Drops może jechać jak znajde mu dom w ciądu miesiąca....Ale jak ja mu to mogę zagwarantować?Nie mogę...... Quote
fioneczka Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 DAGA1505 napisał(a):właśnie się dowiedziałam że p Marek stawia warunek że Drops może jechać jak znajde mu dom w ciądu miesiąca....Ale jak ja mu to mogę zagwarantować?Nie mogę...... ale wyjazd Dropsa nie jest w celach wycieczkowych tylko spowodowany brakiem kasy ... więc zupełnie warunku nie rozumiem nikt nie zagwarantuje że Drops tak szybko znajdzie dom ... jak nie będzie czym za niego zapłacić to co ? Quote
DAGA1505 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 będzie potrzebna tylko karma dla niego z tych deklaracji co mamy to same rarytasy by jadł:-)Fioneczko dokładnie to nie jest wycieczka, dla mnie to będzie duża codzienna odpwiedzialność.Podejmę się pracy z nim zawalając swoje sprawy nie mówiąc już o tym że nie pujdę do pracy.Nie rozumiem natomiast dlaczego o tym warunku dowiedziałam się dopiero teraz... Quote
piechcia15 Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 a kto ci tak powiedział??to jakaś bzdura, przecież nikt nie może i nie ma prawa dawać gwarancji na takie coś. To nie odkurzacz który albo się sprzeda albo nie, tylko pies. Będzie dom jak będzie, jak się znajdzie, będziemy szukać do skutku, choćby latami!! a nie...w ciągu miesiąca Quote
andzia69 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 DAGA1505 napisał(a):właśnie się dowiedziałam że p Marek stawia warunek że Drops może jechać jak znajde mu dom w ciądu miesiąca....Ale jak ja mu to mogę zagwarantować?Nie mogę...... bez sensu...trzeba mu powiedzieć jasno, że po prostu nie ma kasy na jego dalszy pobyt u niego i tylko dlatego go musimy zabrać... Quote
aneta-amicus Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 piechcia15 napisał(a):słuchajcie Drogie Cioteczki Dropsikowe. Piszę do was bo wyniknęła taka, a nie inna sytuacja finansowa Dropsa i niestety nie stać już nas na Bogatynię:( DAGA1505 zaproponowała mi na PW (mam nadzieję że moge o tym napisać):) aby przenieć Dropsika do Azylu prowadzonego przez GŁOGOWSKIE STOWARZYSZENIE POMOCY ZWIERZĘTOM AMICUS. Płacilibyśmy tylko za karmę. Miałby duzy nowy boks, kontakt z ludźmi, treserką w postaci prezeski stowarzyszenia oraz DAGĘ:D Daga chciałaby pojechać do Bogatyni aby p.Marek przedstawił jej naszego dżentelmena i instrukcję jego obsługi. Sama ma "wymagającego" pitbulla więc wie o czym mówi. Nie chciałabym sama podejmować decyzji. Oczywiście nigdzie nie będzie miał lepiej niż w Bogatynii, ale sytuacja nas zmusza do takich decyzji:( napiszę do p.Marka co o tym sądzi i czy taka zmiana może wpłynąć na juz okiełznany charakter Dropsa. no i najważniejszy argument...w Azylu przewija się więcej ludzi, jest więcej adopcji i większa szansa, ze ktoś psiura wypatrzy czekam na komentarze Drops ma opłacony hotel do 21.04 a potem....?????????????? witajcie oczywiście nasza propozycja wciągnięcia Dropsa do azylu jest obowiązująca chciałam jednak przedstawić sytuację od a do z - dla porządku - i same zdecydujecie nasz azyl jest w odludnym miejscu (dla nas to akurta atut), mamy kojce 2,60 x 3m wysokie na 1,8m; Drops będzie siedział w takim kojcu większość czasu, ponieważ do psów chodzimy codziennie, ale raz oczywiście psy są pod kontrolą cały czas - obok jest zaprzyjaźniony zakład pracy i w razie potrzeby jesteśmy w stanie tam być w 5 minut, jednak kontakt z ludziem psy mają raz dziennie, na dodatek nie mamy tam dużego wybiegu dniem adopcyjnym jest niedziela - wtedy psy wychodzą na 2 godzinny spacer, po którym zapraszamy chętnych do odwiedzin jak same pisałyście chętnych na amstafowe piekności jest jak na lekarstwo, więc nie możemy przyjąć, że Drops szybko znajdzie u nas swój wymarzony dom niestety ani ja, ani prezes nie mamy zbyt dużo wolnego czasu aby zająć się Dropsem - wszystko spadnie na głowę Dagi Quote
DAGA1505 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Dziś spadła na mnie cała fala złych wiadomości niestety już pare dziewczyn powiedziało że do Dropsa nawet nie podejdą nie mówiąc już o karmienu czy wypuszczeniu na wyieg:-(a wyglądało by to tak że jak akurat mnie by nie było to by patrzał jak inne psy biegają a On by siędział w kojcu:-(tak być nie może.....Propozycje dostałam od aneta-amicus niestety p prezes neguje wszystkie rozwiązania uważa że pies tak czy inaczej zdziczeje choć bym była u niego codziennie i zabierała go na spacery do miejskich parków itp p prezes rozmawiała z p Markiem i to On powiedział że w takim bądz razie po miesiącu cała nauka poszła by w las dodam tylko że zrobiła to przed rozmową ze mną i nie wiedziała ile czasu mam zamiar poświęcić Dropsowi....bardzo mi przykro ale nikomu oprócz anety-amicus ten pomysł się nie podoba choć dostałam taką propozycje nie rozumiem po co narobili nam wszystkim nadzeji.W takiej sytuacji niestety chyba Azyl nie będzie dla niego dobrym rozwiązaniem.........bardzo mi przykro że Was zawiodłam ja też czuje się zawiedzona.... Quote
piechcia15 Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 Daga myślałam, że przedstawiasz nam pewną propozycję a nie ideę:( Dlaczego te dziewczyny boją się dropsa, przecież on nie pożera ludzi, ani nie atakuje. Skąd ten strach przed zwierzęciem, którego nie widziały na oczy? Oczywiście nie będziemy nikogo namawiać, ale stawia nas to w kłopotliwej sytuacji, bo szczerze mówiąc kamień, który spadł mi już z serca muszę z powrotem tam zawiesić:( Głupio mi teraz powiedzieć Markowi że to nieaktualne:( nie wiem co my zrobimy, to jakaś tragedia. Za 10dni Dropsa ma już nie być w Bogatynii no chyba że nagle spadnie lawina deklaracji. POMÓŻCIE MI WYSYŁAĆ PROŚBY NA PW DO LUDZI !!!!!!! czy ktoś umie robić banerki, z prośbą o deklaracje? Quote
agaga21 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 kurcze, kiepska sytuacja. ile jest stałych deklaracji? do kiedy trzeba opłacić? bazarkami nie d rady dozbierać? Quote
DAGA1505 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 co do deklaracji to musimy poczekać na wpis Anety a żeby się lepiej liczyło:-) Myśle że ten miesiąc damy radę ,ale co dalej? Ja też nie wiem dlaczego dziewczyny boją się psa którego nie widziały na oczy przecież jak by p Marek stwierdził że nie jestem w stanie nad nim zapanować i nie poradzę sobie z nim to bym go nie wzieła p Marek też by się napewno wypowiedział.....ech A propozycje Wam przekazałam bo dostałam ją od kierownictwa aby Drops był w Azylu nie w hotelu(głogowski hotel p Prezes o którym ja pomyślałam i pytałam o cene jak się dowiedziałam że cieńko z kasą).Przepraszam że to tak strasznie głupio wyszło.... Za to p prezes rozmawiała z p Markiem o Dropsie i dowiedziałam się że ten pies u nas zdziczeje że nie wystarczy jak będę codziennie zabierała go na spacer 1-2h, bo u nas nie ma nikogo tak na stałe ,widział by ludzi 5h dziennie to za mało....jeżeli to za mało to ja naprawde nie jestem mu stanie zapewnić lepszej opieki i nie mogę odrazu zapewniać że znajdę w ciągu miesiąca DT czy stały. Quote
DAGA1505 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 a może mi ktoś wytłumaczyć na pw jak wkleić sobie Baner bo ja to ciemna jestem:-) Quote
A.Matyja-Mierzecka Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 jestem z dramatycznego wołania o pomoc wątek zapisuje sobie , zastanówcie się co i jak planujecie, nie mam dziś sił na czytanie wszystkiego te 5 zl moge zadeklarować, ale to nie wyjście dla tego pięknego psa ja bym go zostawiła w Bogatyni, a kase na wszelkie sposoby, bazarki i tym podobne trzeba zbierać !!! Quote
piechcia15 Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 aga, wszystko masz w 1 poście: hotel opłacony jest do 25.04,ale liczmy 21, aby przelew na czas doszedł, bazarki robie cały czas, niestety bez kokosów,stałych deklaracji ma aż 110zł:( w tym 100zł od jedne osoby!! Nie wiem czemu p.Marek powiedział jak powiedział, nie wiem też jak ma tam u nich, ile razy wychodzi. Wiem jedno że jeśli byłby to jeden chwilowy spacer dziennie to pies na banka by zdziczał tak jak u nas w schronie, ale jeśli byłyby to 2h. to nie rozumiem. Nie ważne zbierajmy kase. Niech każda z was wyśle choć kilka PW z prośbą, może ktoś się zgłosi:( albo w swoich portfelach poszukajcie. Byle ten miesiąc opłacić, a dalej będziemy myśleć Quote
andzia69 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 ja jak już pisałam nie dam rady więcej wpłacać...:-( Quote
agaga21 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 daga, czy rzeczywiście CODZIENNIE byś z nim na tak długie spacery miała czas chodzić? ja ze swoim psem nie mam tyle czasu na spacery. zdarzają sie długie ale co jakiś czas, co kilka dni. mogę dorzucić dyszkę, przepraszam, więcej nie dam rady. Quote
piechcia15 Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 ja tez tak myślę... piszę dla tych co są nowi... DROPS ZOSTAJE W BOGATYNII, DLATEGO PILNIE POTRZEBNE SA DEKLARACJE. trudno azyl nas nie chce więc, jakoś damy rade, bo jesteśmy dogomafia:)tak czy nie?? DO ROBOTYYYYYYYY Quote
Alicja Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Moge teraz płacąc Semirkowi dorzucić dyszkę ....więcej nie dam naprawde rady ... Quote
piechcia15 Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 każda dyszka jest dobra kochana cioteczko!:) tylko pamiętajcie aby w tytule przelewu był drops, tak jak napisałam w 1 poście:) andziu ciebie nawet nie biorę pod uwagę :)ty płacisz co miesiąc i tak dużą sumkę aga czy ta dyszka co miesiąc będzie czy jednorazowo? myślę, że nie ma co od Dagi wymagać deklaracji czy zawsze będzie miała czas, bo wiadomo życie jest życiem, wszystko może się zdarzyć i co wtedy?znowu psa przeniesiemy?Drops musi być w stabilnym miejscu. Quote
agaga21 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 do wakacji co miesiąc, potem się określę co dalej. Quote
malibo57 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Czy ktoś może przedstawić tu obecny stan finansów Dropsa? Quote
andzia69 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 malibo57 napisał(a):Czy ktoś może przedstawić tu obecny stan finansów Dropsa? chyba marny:(:( Piechcia zapewne napisze...ja wiem tylko, że ma opłacony hotel do 21 (chyba) i koniec finansów:( Quote
Recommended Posts