Jump to content
Dogomania

**Amstaf Drops po szkoleniu w Bogatynii gotowy do adopcji, POSZUKIWANY DS

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tylko czy to nie będzie tak samo jak w każdym schronie? ile psów liczy ten Azyl?
bo wtedy zaprzepaścimy zupełnie całą dotychczasową pracę

czy będzie miał codzienne spacery? bo duży boks to i w Pabianicach miał, tyle że ruchu nie miał i na spacery nie chodził.
Wiem że kasy nie ma, ale tyle już pieniędzy poszło na Dropsa, więc jakby miał wrócić z powrotem do podobnych warunków jakie miał w Pabianicach to jest to dla mnie bez sensu, bo szansa jego adopcji znów spadnie do zera

Posted

Ja też przedewszystkim czekam na wypowiedz p Marka bo liczę się z jego zdaniem.Więc tak najpierw myślałam o hotelu w głogowie który prowadzi p prezes stowarzyszenia ale doszłyśliśmy do wniosku że w Azylu sa wieksze kojce a i jest dużo wolnych miejsc i tab by miał więcej ruchu bo może latać sobie po ogrodzonym terenieal a konkretnie moja propozycja brzmi tak ;boksów w Azylu jest 12 oczywiście każdy psiak ma osobny choć w tej chwili jest 5 psów, głównie suczki.Kojce mają 9m2 ocieplone budy i podest do leżenia jest jeden większy boks taki narożny i jest wolny ale nie wiem ile ma dokładnie.Pracujemy tam na dwie zmiany przed południem i po południu w czasie sprzątania psy sa wypuszczane na ogrodzony wybieg wybieg plus spacery w miejskich parkach ze mną i być może jak się polubią Scoobym wypady za miasto na tereny zielone nad odra:-)moim psiakiem On jest akurat uległy do innych psów ,w domu rządzi 8kg kundelek:-)Wszyscy którzy tam pracują robią to tylko dlatego że kochają psy jest nas naprawde nie wielu.Organizujemy plenerowe akcje adopcyjne pod miejskim ośrodkiem kulutury przywozimy wtedy wszystkie psy i pokazujemy ludzią w tym roku psiaki będą miały koszulki z napisami przygarnij mnie:-) a po akcji koncert dzięki zaprzyjażnionym kapela bilet;karma dla psa lub kota.Oczywiście osobą odpowiedzialną za Dropsa była bym ja jeśli bedzie Wam odpowiadać ta opcja.To miejsce nie wygląda jak schronisko niestety na dzień dzisiejszy nie zdażyłam jeszcze zrobić fotek bo wczoraj było oficjalne otwarcie:-)ale wszystko da się zrobić

Posted

Myślę, że opinia p.Marka jest najważniejsza...
Jeżeli psów jest niewiele i tak jak piszesz, to ja jestem za bo... po prostu nie stać nas na jego utrzymanie. Nie można zaprzepaścić pracy tych miesięcy ale też jak utrzymać go w Bogatyni dalej...? Jeżeli da się to wypośrodkować bez większych 'uszczerbków'...

Posted

Pan Marek uważa to za świetny pomysł jeśli tylko zwiększy to szanse psa na adopcje

a więc...Dziewczyny kto pomógłby Dadze w transporcie?Bo chciałaby pojechać tam i najpierw psa poznać, a dopiero potem go zabrać, i do tego tez auto potrzebne

Posted

to Dropsik jedzie do Głogowa:-)Pakuj się chłopak ,już się nie mogę Cię doczekać.Patrzałam jaki jest dojazdz do Bogatyni ale niestety cieńko z tym niby stacja kolejowa jest ale chyba nic tam nie jeżdz

Posted

Daga jeśli dojedziesz do Zgorzelca to zawiozę Cię do Marka
jest także gdzie przenocować
jedyny warunek ... weekend bo w tygodniu jestem uziemiona do 17

Daga a to "ten" Głogów jak się na Zieloną leci czy ten koło Radomia ?

Posted

modliszka84 napisał(a):
Dzisiaj miałam telefon w sprawie Dropsa, pozwoliłam sobie podać numer do p.Marka bo ludzie chcieli dowiedzieć się czegoś jeszcze więcej o Dropsie, z pierwszej ręki. Są z Legnicy.

jejku... az sie boje cieszyc aby nie zapeszyć...

Posted

chodzi o Głogów na dolnym śląsku koło zielonej góry :-)Fioneczka dziękuje za propozycje ale ja w każdy weeken do maja mam egzaminy nie mogę odpuścić:-( Trasa z głogowa do bogatyni to ok 150km.Zastanawiam się czy bym mogła jechać z Dropsem pociągiem czy autobusem czy nie bardzo bo narobi afery?Puki co obdzwonie znajomych czy mogli by ze mną pojechać autem.Niestety obawiam się że za paliwo będzie trzeba zwrócić...
po cichutku trzymam kciuki za nowy domek:-)

Posted

no właśnie...Proszę Piecha zapytaj się Marka czy nadaje się czy nie.Oczywiście w kagańcu do pociągu, transporter mogę pożyczyć ale ja Dropsa sama nie udzwignę więc odpada.Acha i czy On ma swoją obroże i kaganiec?

Posted

p.Marek napisał, że Drops je rano suchą karmę, a wieczorem gotowane jedzonko z warzywkami:D normalnie rarytas:) a daleko jest z Bogatyni do Zgorzelca?bo wiem, że Marek mógłby po ciebie wyjechać ale on bierze 1zł/km:(

Posted

no ja wiem, ciężko się zgrać jak sie pracuje.
Kurcze może jakby sie uzbierało to dodatkowe 90zł to poprosiłoby sie marka co??to przyjechałaby po Dagę do Zgorzelca?

kurcze wymyślcie coś:( Drops ma opłacony hotel do 21 czyli jeszcze 10 dni:( myślę że jakby co Pan Marek nie robił by tragedii jakby się kilka dni przesunęło,ale jeszcze tego nie wiem:(