Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witamy
ofkorsik jest baardzo niegrzeczny na spacerach. musi chodzic na smyczy i patrzec jak foxik sobie swobodnie biega. meszkam w takiej okolicy ze moge ich spokojnie puszczac wolno ale jak jedzie auto to foxik grzecznie przychodzi a ofkors dostaje powera i zwiewa,jak go wolam.a jak za nim biegne to jeszcze szybciej ucieka....

Posted

Pewnie biedak pamieta pamieta swoja nieszczesliwa przygode z samochodem stad jego strach. Lepiej niech sobie chodzi na smyczy, niz mialby wpasc znow pod auto. A i Ty kochana Eloise nie bedziesz musiala za nim biegac i bac sie, ze cos sie mu stanie.

Posted

teraz sie tak rozbestwil, wczesniej sie pilnowal a na smyczy chodzi chetnie od 1 dnia. pamietam to bo przyjechal w piatek wieczorem, w sobote w poludnie wzielam go do wetai na spacer do parku, byl zachwycony, autem nie boi sie jezdzic.Fox przez 3 miesiace nie chcial patrzec na smycz i obroze.
oczywiscie nie puscilam go luzem na 1 spacerze ale bylo dobrze. a ostatnio mu odbija i niestety... musi sie meczyc,chociaz chcielismy dobrze :)

• 3 weeks later...
Posted

wiecie co mnie najbardziej cieszy, kiedy wracam do domu?
dwa ogony merdajace psami z radosci ze juz wrocilam :)
te piski buziaki i podgryzanie po rece "za kare ze cie tak dlugo nie bylo" i te usmiechniete mordy :) kocham moje psy

Posted

Eloise,
masz racje, nie ma nic lepszego niz usmiechniete pycholki i krecace sie doopinki. A Ofkors zawsze byl radosny, nawet w schronisku przewodzil bandzie rozrabiakow :p

Posted

wierze w to cala soba :)
wiecie gdzie znalazlam dzisiaj swoja koszule? na podlodze, pod stolem, na szczescie bez dziury :)
i gazete pogryziona na srodku domu. oni dbaja o to zebym miala co sprzatac, kochane pysiaki!:eviltong:

• 2 weeks later...
Posted

Lubuziak z tego Ofkorsika. Mam tez dwa psiaki - suczki - z tego jedna ( Pola ) inwalidka bez tylnej nozki. Dlatego czytam z ciekawoscia ten watek. I trzeba przyznac, ze takie... " nie do konca kompletne " :roll: stworzonka potrafia zapasc w serducho :loveu: . Prawda ?
Caluski dla psiakow :loveu: .

Posted

czy kulturalnie to nie wiem :) ale baaardzo po psiemu :)
ich ogony i jezyki poruszaly sie z predkoscia swiatla :) nie dalo sie nad nimi zapanowac. rodzice byli zachwyceni ;)

• 2 weeks later...
Posted

ze ja wam zapomnialam napisac... :)
z moimi psami nie mozna sie nudzic :p
w poniedzialek ofik przyszedl z dworu i strasznie ale to strasznie smierdzial. a fox nie. wiec nie wydalo sie nam to szczegolnie podejrzane-poprostu go wykapalam i juz.
we wtorek fox smierdzial tak, ze siedzial obok mnie tylko 5 minut a ja potem przez godzine psikalam co chwile odswiezaczem powietrza, bo tak smierdzialo.
ofkors tez przyszedl smierdzacy wiec postanowilam zlokaliwoac przyczyne tego dziwnego zapachu-bo to nawet nie byla kupka :)
poszlam na dwor, fox bardzo grzecznie obok mnie a ofik.. pobiegl w krzaki i cos przyniosl, po chwili oddal mi... szczatki naszej (tak myslelismy) wiecznej niezniszczalnej ryby, ktora jednak postanowila umrzec tej wiosny... ryba jak gdyby nigdy nic sobie umarla a te małpy wylowily ją z oczka i poprostu pozarly, przy okazji tarzając sie w tych szczatkach.

wykapalam ich obu, nameczylam sie z nimi starsznie a oni i tak smierdzielie az do wieczora, a zaraz po kapieli wskoczyli mi na lozko, bo zapolmnialam zamknac drzwi.
;)

• 1 month later...
Posted

[LEFT]kilka dni temu zaobserwowalam ze Ofkors siada .... na tylku ;)
naprawde.nie siada jak normalny pies na lapach ale siada na tylku a lapy ma z przodu, tak to smiesznie wyglada ze az nienaturalnie jak na psa
ale czemu sie tu dziwic Ofkors normalny ani standardowy ani nie byl ani nie jest ani nie bedzie :eviltong:

[/LEFT]

Posted

:multi: probowalam naprawde probowalam zrobic mu zdjecie
ale ta malpa wpych pyszczek w obiektyw aparatu :)
i tylko nos na zdjeciu widac, az mi baterie padly i musza sie teraz ladowac
a ofkors.... ja lezalam polozyl sie na plecach wzdluz mojego ciala i... zaczal sie wic w gore :) az "do gory nogami" zaczal spiewac i lizac mnie po nosie
wiec ze zdjeci dzisiaj nici ale za to wrazen znowu co :loveu:niemiara

Posted

eloise napisał(a):
:multi: probowalam naprawde probowalam zrobic mu zdjecie
ale ta malpa wpych pyszczek w obiektyw aparatu :)
i tylko nos na zdjeciu widac, az mi baterie padly i musza sie teraz ladowac
a ofkors.... ja lezalam polozyl sie na plecach wzdluz mojego ciala i... zaczal sie wic w gore :) az "do gory nogami" zaczal spiewac i lizac mnie po nosie
wiec ze zdjeci dzisiaj nici ale za to wrazen znowu co :loveu:niemiara

Masz wesolo z tym swoim lobuziakiem.
Caluski w nosek od cioci zuzi :) .

Posted

Ofkors nas zdradzil. przyjechal moj brat zkotem i Of zapomnial ze ma mame, tate i brata. nawet zapomnial ze trzeba jesc i wyjadac Foxowi z miski
cala noc spedzil przytulony do brata a od rana poluje na kota, ktoremu ta zabawa baaardzo odpowiada i chyba tylko sa sufcie jeszcze nie byl :lol:

Posted

Eloise, szkoda ze nie udalo Ci zrobic zdjec brata jak spi z tym rozrabiaka. Albo jak goni za kotem, ale to by bylo chyba trudniejsze :p Czekamy na zdjecia :loveu:

Posted

[LEFT]musze poczekac na tz bo sama nie umiem zmniejszyc tych fotek. a bardzo Ofkorsia prosilam zeby specjalnie dla cioc z Mielca usiadl i pokazal jaki jest fajny :) w koncu dal sie przekonac:multi:
[/LEFT]

Posted

[LEFT]wybaczcie nasza absencje ale niespodziewanie musielismy wyjechac na tydzien
chlopcy przeszli test bojowy- sprawdzian jak sie mieszka w blokach bez podworka i powiem wam... udalo sie :)
choc ofkors nie lubi jezdzic winda :evil_lol:
[/LEFT]

• 3 weeks later...