Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Też jesteśmy na etapie papek :). Ale Franek wsuwa z takim impetem i tak głośno domaga się jedzenia, że można paść. Trzeba szybko ruszać łyżką, by go nakarmić, inaczej jest wrzask!

Metoda bwl - jakoś mnie nie przekonuje.

Posted

Jonatanowi idą zęby... całe noce płacze, w dzień nie lepiej, a zęby idą i idą i nic nowego nie wyszło- wygląda jak wampirek, ma jedynki na dole i dwójki u góry :)

Posted

my przeżywamy nieustanną fascynację na widok dziecka, które siedzi w krzesełku do karmienia i albo je samodzielnie, albo domaga się krzykiem kolejnej porcji :) Przy Jonatanie nie da sie zjeść nic ukradkiem, od razu zauważa i też chce. Przy Ani nie było ( i nadal nie ma ) tego problemu ;) ona nadal mogłaby nic nie jeść.

o ile mi sie uda to dokończę o tym, jak Kapsel załatwił moją mamę :) o, nie uda mi się :)

Posted

z Ania wszystko było łatwe i tak jakoś po kolei. Zaczęła sie ślinić- wyszedł ząb. Potem kolejny i kolejny, na roczek miała juz chyba wszystko do czwórek. Posadziłam na nocnik- zaczęła korzystać. Dałam kubekz rurką- zaczęła pić. Dałam zwykłą butelkę- zaczęła pić. A Jonek... z nocnika spada albo spełza, bo nei ma czasu, woli zalać podłogę. Najpierw 7,5 miesiąca kolki, teraz zęby. Próbowaliśmy milion butelek, kubków, kubeczków- albo wylewa, albo się krztusi, albo nie wie jak pociągnąć. No i najważniejsze- Ania dobrze spała w dzień, nie budziła sie przed 7,30-8 rano i nie trzymała sie mnie jak rzep.
anciaahk- nosicie sie w chuście?

zmieniłam posciel- założyłam poszwę, której zwykle używam dla gosci i wiecie co???? psy nei chcą ze mna spać!!! Foxa znalazłam rano w łóżeczku!!!! a Ofik spał obok mojej kołdry. Nie mam pojścia co im nie pasowało, ale siłą nei mogłam Foxa zaciagnąć pod kołdrę. Za to w sobotę chyba nie mogliśmy we dwoje wygonić Foxa spod kołdry :D przykleił sie do mnie i ani drgnął :D Paweł też dał spokój i poszedł spać obok :D

Posted

E: Ania, teraz pobaw sie w swoim pokoju
A: Nie moge mamusiu
E: Dlaczego???
A: Bo tam jest WILK!!!
E: Nie ma wilka.
A: Ale tak na niby jest!
E: To dlaczego naprawdę się go boisz????

Ania weszła na stół a on sie niebezpiecznie przechylił.
Dziadek: Aniu! czy ty chcesz, zebym zawału dostał? Mam po pogotowie dzwonić?? Mogłaś spaść!!!
E: Nie po pogotowie, zadzwonimy po eko-patrol, niech zabiorą Anię do zoo.
A: DO ZOO????
E: Tak, zamieszkasz z małpkami w klatce.
A: (Przez łzy) Ale ja nie chce z małpkami!!! Chcę z żyrafami!!! :D

i hit ;)

Dzwoni Paweł. Słyszę, ze jest na ulicy lub w tramwaju, zasapany.
P: Pędzę na uczelnię.
E: No jak to? Masz jednak zajęcia?
P: Nie, ale wyznaczyli mi na dziś termin egzaminu.
E: I nie poinformowali cię????
P: No informowali, ale jakieś półtora miesiąca temu. I ja sobie tego... no nie... no... NO ZAPOMNIAŁEM! I biegnę, bo studenci już długo na mnie czekają.

Czy z nim można sie nudzić????

A przedwczoraj Paweł sprawdzał prace studentów, z "zerówki". Większość oblała. Jeden z e studentów skomentował swoją pracę: Niestety moją wiedzę na terminie zerowym można nazwać tak samo- zero .

:D

Posted

mówię rano do Pawła: Posmaruj Jonatanowi jajka i brzuszek kremem... na co wtrąca sie Ania: bo miał wczoraj nasypkę na brzuszku! ;) Wysypkę Aniu. Ania:Wysypkę miał! :)

Posted

Nawet jak w ogóle nie mam czasu, to do Was zaglądam :)
Jesteśmy już po szpitalu, pierwszego dnia Martusia "roznosiła" oddział, drugiego dnia łkała jak szalona po wybudzeniu z narkozy, tak że od razu sobie przypomniałam, jak wyła gdy się urodziła, ogólnie nie mogę narzekać na nudę, sprawdziłam jak się śpi w jednym szpitalnym łóżku z wiercącym się dzieckiem i dlaczego lepiej na podłodze, a z racji tego, że miała założony wenflon w prawą dłoń to od 30 lat nie wymalowałam tylu kolorowanek co przez te 2,5 doby :)
Plac budowy trwa :) Powoli dostaje kur....cy, bo chce mieć wreszcie w domu coś czystego, a najlepiej wszystko!

Najserdeczniejsze zyczenia dla Małego Jubilata - oby milośc, szczęście i radość były zawsze z nim ;)

Anegdoty - jak zawsze - niepowtarzalne :)

Jak już wreszcie będę mogła się oddać tak "lajtowym" zajęciom jak pieczenie ciasta to dam znać, jak mi poszło ;) Kocham jabłecznik :)

Posted

Zjarnęłam się właśnie (tak dzisiaj mówi młodzież), że ja się tu mądrzę, a nie złożyłam życzeń. Niniejszym naprawiam ten błąd i życzę długiego i wesołego życia Twojemu synowi.

Dzisiejszy tekst ze świetlicy:

Gramy w "Kalambury" i do pokazania było hasło "Kota nie ma, myszy harcują", ale dzieciaki nie mogły sobie przypomnieć słowa "harcują", więc chciałam im podpowiedzieć i mówię: "No, jak kota nie ma, to myszy haaaaa...?" I co słyszę? "Jak kota nie ma, myszy charchają!"

Posted

buahahahahahahahahahahahaha :D :D :D charchają no tak! :)

tak sobie myślę, że szczytem szczytów bycia półsamotną matką jest wizyta u ginekologa, z dzieckiem na rękach :) można było odnieść wrażenie, że to przychodnia pediatryczna :D

Posted

taaaaaaaak :)
wyciągnął też tatusiowe skarpetki :)
jego ulubioną zabawą jest obecnie wyciąganie- wszystkiego ze wszystkich szafek.

Ofik jest bardzo miłym psem- podzielił się niedawno z Jonatankiem skórką od chleba,którą ten dostał od Ani. Mówię Wam- symbioza na całego!
Ania non stop próbuje przytulać Ofika- efekt jest taki, ze odcina się jej zębami, co nas wcale nie dziwi. Dostałą już w rękę i pod oko, i nada się na niego kładzie- mówimy i mówimy, tłumaczymy, straszymy konsekwencjami- jak grochem o ścianę, co za typ!

Posted

Hania ogląda psią zabawkę: Czy piesek miał to w buzi?
Ja: tak.
Hania wącha zabawkę i mówi: A czym ona pachnie?
Ja: No nie wiem...
Hania: może języczkiem pieskowym?

Posted

mamy trudny czas. nie wiedzieliśmy, że ząbkowanie może być tak trudne dla całej rodziny!

póki pamiętam:

Jadę z Anią autem. Odpowiadam na tysiące pytań.
A:Mamusiu
E: Tak?
A (zmarszczyła się i wysyczała): a dlaczego masz takie wielkie zębiska????

Rozważań Anny cd.:
A: mamusiu, a dlaczego my się brudzimy????

We wtorek odwiedziła nas przyjaciółka Ani-Julitka.
A: Ale nie możemy iść do mojego pokoju, tam jest bałagan
E: Aniu, krasnoludki posprzątały.
J: Nie ma bałaganu, fajnie. A może pobałaganimy???
A: No pewnie!!!
I jak powiedziały tak zrobiły. Po drodze położyły się do łóżka, zeby "odpocznąć".

Odbieram Anię z przedszkola, w szatni oprócz nas inne mamy z pociechami.
A: Mamusiu, a czemu masz takie duże cycusie??

Posted

spojrzałam w subskrypcje- w połowie tematów ostatni post autorstwa Jeleny- zmontowała bazzzaro!-pomyślałam. I miałam rację ;)

Dzisiaj. Jestem z Anią w łazience. W tym czasie mój tata przyprowadził Jonatana i nas szuka. Mówię: Tato, jesteśmy w łazience, sikamy.
Na co Ania wesołym głosikiem: tak dziadku!Chodź do nas!!! :D

Paweł usypia ANię.
A: Tatusiu, a czemu chłopaki mają siusiaki?
P: Żeby siusiać
A: A czemu chłopaki nie mają dupek? :D :D :D

Posted

A: A jak będę dorosła jak wy, to nie będę bała się wysokości?
P: Boisz się wysokości teraz?
A: Nie tatusiu, na razie boję się niskości. :D

Jonatan musi brać żelazo, ma więc niezłe zatwardzenie i problem bólu brzucha wrócił... i za co to wszystko????

Posted

zrobiłam ciasto a la tiramisu ale z czekolada a nie kawą. Paweł zjadł i zapytał, czy za niego wyjdę :D
no ale koniec z ciastami i ciasteczkami na miesiAc!!! Nawet mnie waga skoczyła :D

Posted

Dziecko sile ma, a matka sie martwi o jakis tam obiad ;-) Sa wazniejsze sprawy na swiecie niz jedzenie, Ania na pewno tak mysli i jak sie to mowi 'nie ma czasu załadować' :D

Posted

Ofkors to bardzo nieszczęśliwy pies- kazałam mu wstać z łóżka i wyjść na dwór!!! A potem zapomniałam otworzyć drzwi do sypialni. Może ktoś coś słyszał o lepszym domu dla Ofika? Oddam go skoro mu tutaj tak źle... ;)

Ania zakochana jest w Kubusiu dużym. Julitka w Kubusiu małym. A dzisiaj dowiedziałam się, że Judytka w Jasiu a Lena w Maćku. Nieźle, co? :)

Posted

W ramach ferii mamy w szkole zajęcia dla dzieci. Codziennie co innego, wyjazdy do kina, zajęcia w szkole. Na dzisiaj jedna nauczycielka zaplanowała zajęcia integracyjne - ja byłam do pomocy. No i siedzimy i rozpisujemy mapę mentalną - trzeba było podać odpowiedzi co by się zrobiło w jakiejś-tam sytuacji. m. in. pytanie brzmiało "Co lub kogo zabrałbyś na bezludną wyspę". I wiecie co wpisało jedno dziecko? Że zabrałoby mnie, bo ja bym wszystko wiedziała co zrobić! :D

Ja oczywiście wpisałam, że zabrałabym Jarka - TZ-et był niepocieszony, jak to zobaczył! ;-)

Posted

Jelena- gratuluję! Musiało Ci być miło :)

Ania była wczoraj na wycieczce w Muzeum Kolejnictwa.

Wróciła o 17.
A: Mamo, mamo!
E:Cześć
A: Byłam w Muzeum KOlejnictwa.
E: I jak było?
A: Świetnie!

19.00
A: Tato, tato!!!
P: Tak?
A: Byłam na wycieczce w Muzeum KOlejkowym!

Dziś rano.
E: Ania, gdzie byliście na wycieczce?
A: W Muzeum Pociągowym :D

Jonatan to niezły żartowniś, uwielbia zabawę w chowanego,a dziś zjadł nadpsuty winogron, który podprowadził z kosza na śmieci ;)
A dzisiaj wyciął mi numer miesiąca. Zaczął stękać, więc posadziłam go na nocnik. Przez kilka minut nic nie wystękał, więc go zdjęłam, wzięłam mokrą pieluchę i wyniosłam ją do łazienki. Wróciłam za 4 sekundy i co zastałam? Wesolutkiego Jonatana siedzącego w kałuży, którą kończył wysikiwać!

Ania podsłuchana w zabawie: ... i musimy poczekać aż czarownica ugotuje czarną zupę pomidorową!
P: Ania, a widziałaś czarne pomidory?
A: Nie!
P: A jakie są pomidory?
A: Czerwone!
P: To jaka moze byc zupa pomidorowa?
A: Czerwona, jak malentynki! (Walentynki :D )

edit: nie wiem, jak długo Ofik w tym domu jeszcze pociągnie- tu się wstaje o 6 rano i wyrzuca psa z łóżka!!!! Choć on się opiera jak moze, wciska nos pod kołdrę i sądzi, ze dooopy nie widać :D jakaś dzika sfora dzieci się na psa rzuca, całuje, przytula, głaszcze- HORROR!!!! No i pies musi uciekać, na korytarz! na podusię! SKANDAL!!!