Jelena Muklanowiczówna Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 eloise napisał(a):Wyczytałam u Gacusia, że Jelena się czepia Warszawy. No cóż, ją trzeba kochać, albo nie. Nie ma nic pośrodku :) Ja kocham i dobrze mi tu. A że wiecznie stoję w korkach... ;) Ja się nie czepiam Warszawy jako takiej, bo ogólnie Warszawa mnie ani ziębi, ani grzeje. Ja się czepiam tego mitu o Warszawie, że trzeba tam koniecznie pojechać, bo firmy tam stoją puste i będą się bić o to, żebyś u nich pracowała. A jak miesiąc popracujesz, to staniesz się kolorową panią z nienagannym gustem wprost z serialu i za darmo dostaniesz piękne, przestronne mieszkanie. Jak czasem narzekam na coś, co mi nie pasuje na rodzimym rynku pracy, to zawsze słyszę magiczne "A nie myślałaś o wyjeździe do Warszawy?" i nóż mi się w kieszeni otwiera. Niedługo wszyscy się przeprowadzimy do Warszawy, a do małych miasteczek będziemy przyjeżdżać na weekend z wielkimi tobołami, bo nie będzie sklepów, gdyż nie będzie ich dla kogo prowadzić. Quote
eloise Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Paweł położył się po obiedzie. Ja: Ania, obudź juz tatusia. Ania: Tatusiu!!! KOGUTKA!!!!! :D Z rozważań egzystencjalnych Ani. W czasie kąpieli. A: Mamusiu, a jak będę duża, to urosną mi włoski? E: Gdzie? A: Tu ( i pokazuje okolice bikini ;) ) E: Tak, jak będziesz duża. A: A może.... a może.... a może... E: A może co? A: A może mi wyrosną różowe... Quote
MagdaNS Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Eloise, uwielbiam tu wpadać :) Dowcipy - jak zwykle - super! Jutro o 5 rano jedziemy z Martą do szpitala do Jasła na usuwanie trzeciego migdała. Mieszkam od dwóch tygodni na placu budowy, bo mój mąż w środku zimy wymyślił remont generalny, mróz jak jasna cholera, do tego zaczął padać śnieg. Nawet Red nie wystawia tyłka z psiego domu. Sąsiadka (ta od kotów, do której lubi zwiewać) przywiozła mu kilka dni temu z ciucholandu piękny męski kożuch z kożuszkiem od środka, żeby mu cieplutko było :) Przepis na ciastka muszę wpisać do kalendarza i wypróbować .... do jabłecznika :) Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Hehehehe! Wypróbuj, wypróbuj! Polecam! ;-) Quote
Sabina02 Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Przepraszam za zaśmiecanie, ale bardzo Was proszę zaglądnijcie na wątek niewidomego Homera w depresji. Wątek został założony przez nową dogomaniaczkę i nic się tam nie dzieje... :-( http://www.dogomania.pl/threads/2203...je-pomocy-i-DS-! Quote
Murka Posted February 4, 2012 Author Posted February 4, 2012 Hania właśnie się bawi w wysiadywanie jajeczek... kocich :D Jelena, a co to za kształt ciasteczek obok kaczuszek? ;) Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Murka napisał(a):Jelena, a co to za kształt ciasteczek obok kaczuszek? ;) To jest grzybek! A co Ci się ciotko, skojarzyło? :D Quote
eloise Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 może Murka pomyślała tak jak ja, że szykujesz ciasteczka na wieczór panieński :D Jelena! Twoje ciasteczka są rzeczywiście grube :) Magda, moja mama zostawia około 1/3 ciasta na kruszonkę, a z 2/3 robi spód. Uwielbiam jabłecznik na mokrym cieście :) Murka, ile kociąt Wam się wykluło? :) Cały dzień musieliśmy odpowiadać na pytanie: a dlaczego dinozaur umarł i zamienił się w skamieniałość???? Dowcip dnia zostawiłam Wam na deser ;) E ( w łazience): Ania, czemu przyszłaś bez skarpet? A: siku chcę! E: jak skończysz, niech ci tatuś założy skarpety. A: dobrzee! wraca po chwili: Ale tatuś się gapi w telewizor!!!! Z samego rana. E: Paweł, wypuść psy na chwilkę, bo wieczorem nie wychodziły. Paweł psy wypuścił. Po chwili: E: Paweł wpuść psy. Paweł poszedł, zszedł, otworzył drzwi i ze 3 razy ryczał: FOX!!!! OFKORS!!!! Słyszę, ze rozmawia z moim tatą. Wrócił. P:Poszedłem wpuścić psy a one już w domu są! E: Czyli że przeszedłeś obok poduszek, na których leżą, nie zauważyłeś ich i poszedłeś je wpuścić?????? P: Tak. E:Aha. I jak go tu nie kochać???? :D :D :D Magda, oby pobyt w szpitalu Wam się nie dłużył i był tak krótki jak to możliwe! Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 eloise napisał(a):może Murka pomyślała tak jak ja, że szykujesz ciasteczka na wieczór panieński :D Jelena! Twoje ciasteczka są rzeczywiście grube :) TZ-et też jak je zobaczył, to myślał, że to małe "chu*ki"! :D Bo wiecie, foremki były kupowane w sklepie "Wszystko po 5 zł" (nie wiem, czy kojarzycie tę sieć sklepów - w Kielcach jest tego dość dużo) i to za 3 zł, więc niektóre kształty są... hmm... ciężkie do rozróżnienia! ;-) A ciasteczka nie są takie grube - to chyba złudzenie w aparacie. Nie zrobiłam grubszych niż centymetr. Ja se nie robię wieczoru panieńskiego, bo... mi się nie chce! Dwie imprezy jedna po drugiej to za dużo. Ja jestem wybitnie nieimprezowa - tydzień dochodzę do siebie ze spaniem później. Tekst o różowych włoskach jest mocny! :D Ciekawe skąd Ani to przyszło do głowy! Quote
eloise Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 ano stąd: Mamo, jak będę duża, to będę miała różowe włosy! Na głowie? Tak! Jak będę duża, to będę farbować! :) Ja też nie robiłam panieńskiego, z podobnych pobudek ;) Quote
Murka Posted February 5, 2012 Author Posted February 5, 2012 Co do kotków wykluwających się z jajeczek to straciłam rachubę, ale były m.in.: Kotek Tęcza, Kotek Piosenka, Kotek Cukierek, Kotek Lizak, Kotek Ciastko, Kotek Kolor, Kotek Farba, Kotek Motylek, Kotek Kuleczka, Kotek Skoczek... Każdy oczywiście miał swoją specjalność ;) A Hania zamieniała się w jakiego kotka jej akurat było wygodnie i jak np. nie chciała zjeść obiadku, to mówiła, że nie jest Kotkiem Obiadkiem, tylko Kotkiem Lizakiem a Kotki Lizaki jedzą lizaczki, a nie obiadki... Quote
eloise Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 z urodzin małego księcia :) to jest Fox :) Quote
eloise Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Jak samodzielnie zjadłem pierwszy kawałek tortu i nakarmiłem wygłodniałego psa Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Domagam się zdjęć potwierdzających nakarmienie psa. Z wami to nigdy nic nie wiadomo, pewnie głodzicie biedne zwierzę! :P Tort Elmo - jestem pod wrażeniem jak ktoś to zrobił! To wygląda jak skorupa, ale widzę, że to się jednak je! To nie jest przypadkiem lukrowana masa plastyczna do zjedzenia, której z namiętnością używają Anglicy? Quote
eloise Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 komputer mi się zawiesił. Tort był pyszny, masa plastyczna przesłodka, ale świetnie komponowała się z tortem :) Quote
eloise Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 na sam koniec zrzucił talerz na Ofika, ale on się nic a nic nie zmartwił :) odsunął się w bok i wylizał talerz :) Quote
eloise Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 no i szkoda, że nie nie ma zdjecia, jak Ofik je z łyżeczki :) ma się te psy na poziomie :D Quote
Murka Posted February 5, 2012 Author Posted February 5, 2012 Ale Ofik ma wzrok: ojej, żeby mi tylko pozwolili zlizać wszystko, żeby tylko pozwolili... ;) Wszystkiego najlepszego dla solenizanta! Kiedy to zleciało... Leci film w tv, Hania zajęta swoimi sprawami, w filmie scena walki wojowników, słychać szczęk szabel itd. Hania podnosi głowę i mówi z degustacją: Ten film dla tatusiów jest za bardzo bijący się! Quote
eloise Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 :) Ania ogląda bajkę i nagle stwierdza: już nie chce oglądać bajki, chcę pooglądać wiadomość :D Quote
eloise Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Jelena, widziałaś? karmimy psa ;) Jonatan przeprosił się z łóżeczkiem- do tej pory reagował na nie wyciem, krzykiem i płaczem, koszmar. A teraz ma wyjęte szczebelki i sam może wchodzić i wychodzić, więc łóżeczko jest ok ;) szkoda tylko, że postanowił dziś wyjść... głową w dół ;) ma pięknego siniaka na czółku. Za to Ania ma nie tylko siniaka- ma guza jak piłka pingpongowa, aż jej skóra pękła i polała się krew- tak się skóra naciągnęła na tym guzie. A było to tak... Ania fikała, fikała, skakała i ignorowała nasze ostrzeżenia. Postanowiła skoczyć Milenie na plecy,a Milena zrobiła unik... a Ania trafiła czołem w róg kaloryfera. Huk nieziemski, płacz i zgrzytanie zębów. Zimne okłady, na koniec plaster. Ania się wyciszyła, leżała, jadła czipsy i oglądała bajkę. Nie życzyła sobie oglądać czoła w lusterku i zabroniła nam oglądać guza :) szczerze mówiąc- bardzo jej współczujemy, ale sama sobie na to zapracowała szalona dziewczyna! Quote
Murka Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 O rany... Dobrze, że tylko na guzie się skończyło! Quote
eloise Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 no naprawdę... zimne okłady u babci też pomogły, mam nadzieję, że siniak nie zejdzie jej na oko ;) Jonatan dzień w dzień dokarmia Ofika swoimi bułkami i flipsami, a jak go już skończy karmić, to krzyczy, że mu się skończyło, i że chce jeszcze! biedny i niedokarmiany notorycznie pies posłusznie zjada... ;) Nie wiem czy kiedykolwiek opowiadałam o tym jak Kapsel podbił oko mojej mamie. Mama leżała na podłodze i bawiła się z pieskami. Pieski wzięło na gonitwy, a moja mama chciała udzielić Kapselkowi dobrej rady i powiedziała: Kapsio, nie biegaj tak szybko, bo wpadniesz an nogę od kanapy! A Kapsio w tym momencie wpadł z całym impetem prosto w twarz mojej mamy. :) Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 No widziałam, widziałam! Ofkors chyba na cały świecie najbardziej kocha Jonatana! :D No to faktycznie Ania zdrowo przydzwoniła. Dobrze, że się gorzej nie skończyło! Quote
anciaahk Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Eloise to już rok??? Powiedz, że normalnie dzieci jedzą w bardziej "czysty" sposób, powiedz, powiedz!! Quote
eloise Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 z tego, co mi wiadomo, moje dzieci właściwie nie brudzą się przy jedzeniu ;) z tym tortem to była wyjątkowa sytuacja, zupkami karmię Jonatana, sam je jedzenie w kawałkach. o, słuchajcie. Dowiedziałam się niedawno o metodzie karmienia BWL- bobas wie lepiej. Podobno polega to na podawaniu dzieciom ugotowanych rzeczy, ale w całości!!!!!!!!!!!!!!!! a dziecko samo wie, ile ugryźć i może się zakrztusić, ale się nie zadławi... nie zgłębiałam tematu, ale dla mnie to jest nie do uwierzenia, że tak można. Zbyt wiele słyszałam o skutkach zakrztuszenia,a nawet o zadławieniach, żeby testować coś takiego na swoich dzieciach. Jonatan generalnie papek nie lubi, wiec dostaje takie jedzenie, zeby co nieco mógł w buzi pomielić, ale jednak drobne Quote
Recommended Posts