Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 883
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Murka napisał(a):
Mamy wstępnie dom dla Brawurki. Nie chcę zapeszać, więc nic więcej nie napiszę :) Trzymajcie kciuki za wizytę przedadopcyjną.
Jasna anielka, a wlasnie mialam allegro od nowa robic i szukalam zdjecia na miniaturke. Dobrze, ze zajrzalam na watek :wink: Trzymam kciuki z calych sil :kciuki: :kciuki: :kciuki:

Posted

Poczekamy, zobaczymy...
Wizytę przedadopcyjną wykona lucySxy, to jej okolice. Jest to osoba bardzo doświadczona w adopcjach (pomaga bassetom w potrzebie i nie tylko!), także rzuci okiem na wszystko co trzeba.
Wizytą odbędzie się prawdopodobnie w sobotę.

Posted

wysłałam 10 zł dla Brawurki, to już ostatnia transza za bazarek kartkowy ;)
wszystkie kartki bożonarodzeniowe zeszły, nie tylko na dogo ;)
na wielkanoc zrobię kolejny bazarek

Posted

Mam nadzieję, że dom nie okaże się totalną porażką. Warunki przedstawione przez telefon są dla Brawurki idealne (ogrodzony dom z ogrodem, towarzystwo dużego psa, pani nie przeszkadza niezależnośc suni, nie szuka psa do towarzystwa dla siebie, ale do towarzystwa dla drugiego psa stróża...). No zobaczymy jak wypadnie wizyta i czy pani spodoba się Brawurka (lucySxy ma wydrukować fotki i pokazać Pani, bo ona nie ma internetu ani komórki, żeby przesłać MMSem, ale zgodziła się na adopcję w ciemno, uprzedzona że pies jest nieco dziki. Chyba nie zależy jej na wyglądzie suni, ani na bliskim kontakcie z nią. Interesowała ją głównie sterylizacja i czujność suczki.

Posted

No tak, pozostaje jednak pytanie, jak Pani sobie poradzi np. przy szczepieniach? Jesli Brawurkę wypuści się na ogród i zostawi samą sobie to nie widzę szans, by za pół roku ktoś w ogóle do niej podszedł.

Posted

Reno2001 napisał(a):
No tak, pozostaje jednak pytanie, jak Pani sobie poradzi np. przy szczepieniach? Jesli Brawurkę wypuści się na ogród i zostawi samą sobie to nie widzę szans, by za pół roku ktoś w ogóle do niej podszedł.

Ten temat już z Panią poruszyliśmy, jest świadoma, że każde szczepienie to będzia łapanka.
Z tego co zrozumiałam to sunia nie będzie zostawiona sama sobie, po prostu pani nie szuka psa do przytulania. Jest to dom z ogrodem, więc z samego musu Brawurka będzie miała kontakt z ludźmi.

Posted

No to super, że pewne sparwy dogadane. To sa jednak ważne sprawy.
Ja mam w ogóle nadzieję, że Brawurka mimo wszystko jakos się przekona do nowych opiekunów i choc pewnie miłością nie będzie pałała to może trochę się na nich otworzy.

Posted

Tak, tam jest jeden pies. Myslę, że z zaakceptowaniem się wzajemnym nie będzie problemu, bo tamto to duży pies, a Brawurka lubi towarzystwo takich panów :) Nawet bardzo wskazane będzie jeśli trafi do domu z drugim "normalnym" psem, bo będzie się czuła bezpieczniej i nie będzie np. kombinować jak uciec.