Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 883
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety... pani przyznała się do tego łańcucha dopiero jak LucySxy powiedziała, że zaraz u niej będzie, a gadały wcześniej dwa razy przez telefon. Myślała pewnie, że ktoś jej psa przywiezie i nikt się nie dowie, jak wyglądają te "dobre warunki" jak je nazywała. Zresztą to podobno nie jest na jej podwórku, tylko obok, jakieś drugie podwórko itd. O wszystkim pani dopiero powiedziala tuż przed wizytą... Także nawet lucSxy tam nie jechała, bez sensu marnować czas.
Tamten drugi pies podobno mieszka w boksie.

Także szkoda wielka, ale żadnego psa na łańcuch nie wydamy!

Posted

Brauwrka i Rufi... Super się bawią, ale przy człowieku Brawurka się peszy nieco.

O tu widać, jak Brauwrka zmienia kierunek, aby mnie ominąć :razz:

A tu Brawurka zainteresowała się piłeczką

Tu filmiki z zabawami piłeczkowymi, trochę ciężko mi było rzucać lewą ręką :lol: w każdym razie widać, że Brawurka się przyłącza do zabawy, choć Rufi co nieco przeszkadza :p
Przyłapałam dzisiaj Brawurkę jak pędziła z piłeczką w pysku, a za nią zziajany Rufi, któremu zapewne tą piłeczką podkradła :diabloti: Na mój widok momentalnie się zatrzymała i piłeczkę wypuściła :-(

[video=youtube;ds_u8-j7gyY]http://www.youtube.com/watch?v=ds_u8-j7gyY[/video]

[video=youtube;hUKYdxROMIA]http://www.youtube.com/watch?v=hUKYdxROMIA[/video]

Posted

Ciężka praca z nasza Brawurką. Mam jednak wrażenie, że szybciej by to poszło, gdyby zajął się nią jej człowiek. Patrząc na zmianę jaka zaszła u Carmen wierzę, że i z Brawurka byłoby podobnie, choc mogłoby to zając więcej czasu.
Cholera, gdzie tego Brawurkowego człeka znaleźc??

Posted

Na pewno własny dom pomógłby Brawurce. Przecież nawet krótki pobyt u p.Basi wiele zdziałał.
Tylko gdzie znaleźć takiego drugiego p.Zbyszka, który nie bedzie się bał wyzwania?...

Posted

Brawurka nie bardzo się mrozami przejmuje, ale na noc przeprowadzamy ją do boksu wewnętrznego (na stałe mieszka w zewnętrznym). Wczoraj wieczorem, było już ok. -25 stopni i jak przeprowadzałam Brawurcię, to miała oblodzone wąsiki...

Posted

Brawurka niechętnie rozstaje się z Rufim (musieliśmy ich rozdzielać), ale jak za drugim razem załapała, że potem wracają na swoje miejsce i znów są razem to już mniej się opierała :)

Tymczasem minął kolejny miesiąc, czas na rozliczonko:

Stan konta na 31 grudnia wynosił +861,80 zł
Wpłaty:

50 zł wachura
10 zł eloise (bazarek)
50 zł Ulka18
50 zł KubaP
Razem: 1021,80 zł

Koszty:
240 zł hotelowanie

1021,80 zł - 240 zł = 781,80 zł
Stan konta na 30 styczeń wynosi +781,80 zł.

Posted

Póki co na szczęście o odwilży nic nie słychać... ale rzeczywiście, jak to wszystko puści...
I znowu zapowiadają intensywne opady śniegu :(

Brawurka swój rozum ma ;) Tylko, żeby jeszcze się przekonała, że człowiek to jednak fajny jest...

Posted

Mamy malutką rzeczkę za ogrodzonym terenem (dobrze ją poznaliśmy jak uganialiśmy się za Lorkiem ;) ), ale nigdy nie było problemów z nią przy rozstopach. Nigdy woda nie doszła nawet do płotu. Także miejmy nadzieję, że w tym roku też nie będzie problemu. Nawet jak dojdzie do płotu, do boksów jeszcze ohoho :)