Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gazowana- jedna podstawowa rzecz- staraj się rysować na gładkich kartkach, od razu estetyczniej to wygląda ;)
I bardziej się wgłebiaj w szczegóły, sierść, cienie etc. wiadomo, wszystko stopniowo ale próbuj zwracać uwagę na jak największa ilość rzeczy, nie tylko kontury.
Wskazówki dokładniejsze da Ci ktoś bardziej doświadczony, ja rysować nie umiem xd

Posted

Gazowana trenuj, dobrze Ci idzie ;) Troche za mocno działasz ołówkiem, linie za grubo zaznaczasz, przy szkicowaniu zarysowuj lżej, cieniuj żeby rysunek nabierał trójwymiarowości ;) Polecam próbowac z różnymi twardościami ołówka. Kończ panterke i pokaż co Ci wyszło ;)

Posted

[quote name='Bolsbokser']A ja się upominam.
Co z rysunkami osób, które zgłosiły chęć wykonania portretu do kalendarza fundacji SOS Bokserom ???
Czas nagli. Lada moment trzeba będzie do druku dać.

Do kiedy mam czas?;)

Posted

też ewentualnie mogłabym spróbować, chociaż nic nie gwarantuję bo dawno nie rysowałam, a boksera chyba nigdy :diabloti: w każdym bądź razie czas mam i jakbym jakieś łatwiejsze zdjęcie dostała to się podejmę ;)

Posted

To i ja się podzielę rysunkiem, ale nie swoim , a koleżanki, nie ma tutaj konta, ale prosiłaby o opinie :)
Ma 16 lat , a zdjęcie jest robione komórką, więc słabo widać ;)

Co o nim sądzicie ?

Posted

[quote name='Gazowana']Ja rysuje jednym ołówkiem takim szkolnym.a gumkę mam zwykłą nie chlebową .[/QUOTE]
Najlepiej kupić zestaw ołówków są w nich np. B2 etc. Gumka chlebowa tez bardzo się przydaje ;)

Posted

ja mam zestaw ołówków,zestaw węgli ,pastele,suche pastele,kilka gumek(chlebową też)i drewnianego manekina.
czasem warto zamiast jakiegoś zestawu w KFC, kupić sobie zestaw ołówków czy węgli.
A teraz kiedy mam całkiem niezły sprzęt powoli zaczynam coś tworzyć

jak myślicie co jeszcze mam sobie teraz dokupić ?
oprócz tego co wymieniałam