Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tybetan? :loveu:
Super wyszedł :)
Tylko wydaje mi się że ma troszkę za krótką kufę ... Ale to minimalnie :)
I za jasną sierść na szyi i z tyłu głowy :)
A moj?[SIZE=2] :oops: Pierwszy w życiu cały pies :D

Posted

[quote name='Asia&Luna']
Dokładnie, mam ten sam problem :/ Narysowałam już głowę pewnego pana zwykłymi kredkami, tylko, że dłonie wychodzą mi tragicznie :/ Jak nie spapram to wstawię fotę na wątek.
No to czekamy na fotkę :-)

[quote name='Falkaa']
vege*
Co my mamy z tymi odnóżami :p
A głowa.. może jest nawet, ale to pewnie dlatego ze do tej pory rysowałam same portrety :)
Jak to co? Trudne do narysowania są :p

[quote name='Metheora']no to jestem :)

i jak wyszło???
Jak wyszło? Pięknie wyszło, zakochałam się :loveu:

Posted

[quote name='Illusion']Nie wiem czy śmiać się, czy płakać :eviltong:.

[quote name='Illusion']O to :cool3:
http://img593.imageshack.us/img593/7369/erghw4.png

To przykre, że ludzie nie mają własnych pomysłów :shake:.
A co jest w tym strasznego? po prostu narysowałam swojego psa w wersji agilitowej nie frisbujemy a agilitujemy i mam prawo rysować mojego psa w takiej wersji;)
A wczoraj miałam okazje to zeskanowac i narysowac na kompie;)
Przepraszam jeśli cie uraziłam, przyznaje że zmotywowałaś mnie do zrobienia takiej grafiki i to prawda pomysł genialny, nie miałam na celu spapugowania Cie...
tak że moze mi wybaczysz ale jeśli bardzo chcesz moge usunąć ten banerek;) ... no a rysunek... w pierwszej chwili Ci pozazdrosciłam takiej tapety i pomyslałam dlaczego ja na to nie wpadłam i tez spróbowałam.
Sorka;)

Posted

Metheora york śliczny! Bardzo mi się podoba twoja technika rysowania, ja wgl nie potrafię cieniować, może nie tyle co nie potrafię, ale nie mam wyobraźni, zeby rysunek ładnie wycieniować :-(

Posted

Witam wszystkich serdecznie. Jestem tutaj nowa, ale mam nadzieję, że jakoś się odnajdę;). Staram się jak mogę, mam nadzieję, że mi pomozecie i wytkniecie wszystkie błędy, ponieważ jestem początkująca. Zaobserwowałam u siebie totalny brak talentu, więc muszę to nadrobić ciężką pracą. Mam nadzieję ,że mi się uda i będę na prawdę wdzięczna gdybyście mi trochę pomogły. Tutaj jest rysunek, który ma przypominać konia. Ogłowie mi zupełnie nie wyszło, wiem,Cieniowanie też koszmarne. https://picasaweb.google.com/112763331186984314026/SzkiceD#5639987544330640434
Mam jeszcze jedną prośbę, napiszcie mi jak możecie, jak się tutaj dodaje zdjęcia, bo nie wiem. Z góry dziękuję, trochę mi wstyd , bo mój marny rysuneczek nie dorównuje waszym do pięt:roll:

Posted

Nowa wersja Ashy jak na razie wygląda tak

Powiedzcie co poprawić, rysunek musi być dobry bo w końcu idzie na charytatywną dla bokserów

jest biała więc mam trudności z oddaniem koloru sierści

Posted

Kiedy skanujesz są tam takie suwaki. Pokombinuj z nimi trochę.;)
Zacznij więcej cieniować, nie bój się przycisnąć ołówka/kredki. Najwyżej będzie rysunek do wyrzucenia. Pierwszy koń jest trochę aż za gruby, ale poza tym nie jest źle. Ćwicz.;)
malaw95, nie mogę otworzyć rysunku. Żeby wstawić go na forum musisz na niego kliknąć prawym klawiszem myszy i skopiować adres obrazka. Potem tu na forum jak piszesz posta klikasz na obrazek obok koperty, wklejasz co skopiowałaś i klikasz ok. I nie marudź, że nie masz talentu i pracom rysowników z dużym stażem do pięt nie dorastasz, bo nie na tym to polega.

Wiem, że wstawiałam tu tę różę, ale to tak dla porównania. Pierwszy rysunek wykonałam chyba w październiku 2009r., drugi w zeszłym miesiącu. To chyba dowód na to, że chcieć, to móc, więc nowicjuszom radzę się nie zniechęcać.:lol: Nie żebym siebie uważała za wielką rysowniczkę, co to to nie;)

Posted

malaw95 anatomia nie jest zła :) naprawde.. ale masz.. hmm jak to nazwac.. 'chaotyczny sposób rysowania' ? :)
oglowie jest zabazgrane, podobnie jak cienie.. grzywa to parę kresek..
Popracuj nad estetycznością to będzie super ;)
No chyba że taki masz styl, to oczywiście się nie narzucam :)

Ayumka to z tego zdjecia ? http://i.pinger.pl/pgr158/15b469f80021866c4df49bf0
Wystarczy że oczy będą bliżej siebie i prawe oko razem z brwią trochę niżej i już będzie podobna.. ;)
Ogólnie to bardzo fajne cieniowanie i fajna praca ;)

nie jestem jakaś tam wielką znawczynią.. zwykła amatorka :) tylko wyrażam wlasną opinię :)

Posted

[quote name='Ayumka']Dziś wreszcie skończyłam rysunek dla mamy. Audrey Hepburn, która... nie wygląda jak Audrey.
A męczyłam się z tym jakieś 9 godzin.
http://i52.tinypic.com/2csh37q.jpg

Może i nie aż tak przypomina ale i tak mamie sie spodoba:)

[quote name='malaw95']

wiesz sądze że twoje dzieło jest ładne,A może będzie jeszcze lepsze kiedy bardziej przyciśniesz ołówek zrobisz kontury?

i nie mów że do pięt nie dorastasz bo ja bym tego nie narysowała(nie umiem )
konie totalnie mi nie wychodzą:D

PZDR.

Guest Ayumka
Posted

Falkaa, tak, to z tego zdjęcia. Teraz już nic nie ruszam, bo bym zniszczyła rysunek, nie dałoby rady dobrze wymazać, zresztą podoba jej się ;].

Posted

Z przed chwili;) Jestem w miarę zadowolona, ale powiedzcie mi co mogę poprawić!! Proszę;)
Ayumka pozazdrościć talentu, to jest boskie:lol:
Falkaa, dziękuję za uwagi , fakt , estetyka nie jest moja mocną stroną :lol: ale popracuję nad tym
Mani2000 Jak poprawię to pokażę, dzięki;)

Posted

[quote name='Ayumka']Falkaa, tak, to z tego zdjęcia. Teraz już nic nie ruszam, bo bym zniszczyła rysunek, nie dałoby rady dobrze wymazać, zresztą podoba jej się ;].

Oczywiście że się podoba ;) Jest genialne ;)

Posted

[quote name='malaw95'] Z przed chwili;) Jestem w miarę zadowolona, ale powiedzcie mi co mogę poprawić!! Proszę;)

malaw95 wybacz ale tu ci nie pomogę, bo na pastelach się kompletnie nie znam :lol: przypuszczam, że betty-labrador moze ci pomoc ;)
Wg, mnie ogolnie wygląda dobrze, choć grzywa jest nieco rzadka ;)

Guest Ayumka
Posted

Dobrze Ci wyszedł ten konik, nie pasują mi tylko włosy, ale możesz nad tym popracować. ;) Mogłaś też dokładniej pokolorować, chyba że ja mam jakieś zwidy. Zresztą znawczynią nie jestem. :lol:
I dziękuję. Jeśli wstawiłabym tu swoje rysunki sprzed jakichś dwóch-trzech lat, to raczej byś nie powiedziała o tym 'talent'. :eviltong: