Qeeriefire Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 Ten jest po prostu idealny http://th06.deviantart.net/fs70/PRE/...ka-d45u9c5.jpg ,jak już Ci mówiłam pierwsze dwa najbardziej mi sie podobają, fajnie wycieniowane ;) W ostatnim bym coś zmieniła, ale na mangach się nie znam. Quote
Guest Ayumka Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 Co do mangi to wiem, że mam problemy z anatomią, rysuję na wyczucie, nigdy nie bawiłam się w jakieś schematy... I chyba twarze też nie wychodzą mi najlepiej. Quote
Bolsbokser Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 Ile ma się lat w 6. klasie ??? 12 ? 13 ? W każdym razie rysunki te postawały właśnie w tym okresie. Oczywiście wszytkie zaczęte, żaden nieskończony. Tylko te prace cudem się uchowały przez te wszystkie przeprowadzki. Oraz obecny PRAWIE skończony Bokserek. Słabo widać cieniowanie białej klaty - będę musiała fotkę pstryknąć, bo skan tego nie oddaje. Oczy są moją zmorą. Jakbym rysowała ze zdjęcia, to wyszłyby dwie czarne dziury zamiast oczu. Muszę coś wykombinować. Quote
Guest Ayumka Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 Świetnie teraz rysujesz, widać postęp. To, co rysowałaś w 6 klasie też jest dobre. Quote
Bolsbokser Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 taka mała zachęta dla tych co wątpią w siebie. Trening czyni mistrza. Aczkolwiek mistrzem nie jestem, ale jest postęp :) Nie wiem, czy nie dorysować jeszcze troszkę tułowia - prawa strona obok białej klaty. Czy może tak już zostawić ?! Quote
Guest Ayumka Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 Myślę, że lepiej będzie wyglądać, jeśli dorysujesz ;] Ja nie przepadam za takimi 'urwanymi' rysunkami. Quote
Bolsbokser Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 [quote name='Ayumka']Myślę, że lepiej będzie wyglądać, jeśli dorysujesz ;] Ja nie przepadam za takimi 'urwanymi' rysunkami.[/QUOTE] Ale to ma właśnie być "urwane" tylko pytanie w którym miejscu. Bo można dorysowywać w nieskończoność ... Quote
Guest Ayumka Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 Skoro tak wolisz, zresztą to Twoja decyzja ;] Gdybyś miała dorysowywać, to byłaby to część łap no i kawałek tułowia. Quote
Bolsbokser Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 [quote name='Ayumka']Skoro tak wolisz, zresztą to Twoja decyzja ;] Gdybyś miała dorysowywać, to byłaby to część łap no i kawałek tułowia.[/QUOTE] Haha, no właśnie. To nie ma być tułów i łapy, tylko głowa i kawałek popiersia. Quote
Guest Ayumka Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 O, więc tak to idzie ;D. Wygląda pięknie już teraz, więc możesz to tak zostawić. Quote
Domiśka Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 Bolsbokser jak dla mnie jest sliczny i nie musisz nic dorysowywac:D Quote
Bolsbokser Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 Dzięki,ale ... nie jestem przekonana. Może jak oczy skończę, to nabierze właściwego wyglądu. Quote
LeCoyotte Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 [quote name='Bolsbokser']Ja zaopatruję się w plastykach, czasem w empiku.,[/quote] Ja też w plastyku, ale w Opolu są aż dwa:lol: i tak zazwyczaj nie ma tego co chcę (pastele i papier), reszta mi na razie wystarcza;) Pozostaje kupować w Internecie, albo najbliżej we Wrocku, w sklepie przy ASP Tak przy okazji, czy ktoś byłby chętny na wspólne zakupy rosyjskich suchych pasteli (są świetne na poziomie rembrandtów), wysyłka kosztuje tyle co kilkadziesiąt pasteli, można by się podzielić kosztami wysyłki [quote name='Bolsbokser']Nie wiem, czy nie dorysować jeszcze troszkę tułowia - prawa strona obok białej klaty. Czy może tak już zostawić ?![/QUOTE] Dorysuj odrobinę, żeby trochę odciążyć lewą stronę rysunku, Quote
Bolsbokser Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 [quote name='LeCoyotte']Ja też w plastyku, ale w Opolu są aż dwa:lol: i tak zazwyczaj nie ma tego co chcę (pastele i papier), reszta mi na razie wystarcza;) Pozostaje kupować w Internecie, albo najbliżej we Wrocku, w sklepie przy ASP Tak przy okazji, czy ktoś byłby chętny na wspólne zakupy rosyjskich suchych pasteli (są świetne na poziomie rembrandtów), wysyłka kosztuje tyle co kilkadziesiąt pasteli, można by się podzielić kosztami wysyłki Dorysuj odrobinę, żeby trochę odciążyć lewą stronę rysunku,[/QUOTE] Dzięki za radę. W takim razie, jeszcze trochę go pomęczę. Tak mi coś nie grało. A ile kosztują te pastele i ile ta połowa przesyłki wynosi ? Quote
Unbelievable Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 Ja dodam jeszcze że rosyjskie akwarele są też świetne a kosztują grosze w rosji w porównaniu z tym co u nas ;) Quote
NightQueen Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 [quote name='Bolsbokser']taka mała zachęta dla tych co wątpią w siebie. Trening czyni mistrza. Aczkolwiek mistrzem nie jestem, ale jest postęp :) Nie wiem, czy nie dorysować jeszcze troszkę tułowia - prawa strona obok białej klaty. Czy może tak już zostawić ?! dorysuj jeszcze tułowia, będzie lepiej wyglądać I faktycznie masz kijowo z tymi oczami, bo nic na zdjęciu nie widać, także musisz kombinować A ja zaczęłam Ashę od początku, bo nie podobała mi się poprzednia wersja, na razie jest tylko głowa ale skończę ją przez weekend i wyślę ci we wtorek albo środę ;) Quote
Weronika6 Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Bolsbokser, też myślę, ze lepiej będzie trochę dorysować. Bardziej będzie widać, że ma na klacie białą sierść, no i jak LeCoyotte napisał, odciąży lewą stronę ;) Quote
Falkaa Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 [quote name='Weronika6']Dominisia, ja zestaw spectrum kupiłam jakiś czas temu w biedronce, a właściwie mój tata kupił. ;) Za 12 zł. To zestaw węgli (3 w drewnie, 2 w sztabce, różna twardość), ołówki (dość tyle ich było), zwykła gumka, gumka chlebowa i jeden ołówek progresso (czyli bezdrzewny). Mam dokładnie taki sam zestaw :D Z biedronki :p Wczoraj narysowałam pierwszy raz w życiu CAŁEGO PSA :P Powaznie.. Jeszcze nigdy całego nie rysowałam.. proszę o rady, opinie, sugestie :) Jestem otwarta na krytykę :) Gdzie pojechałam z anatomią? Moją zmorą są nogi a jeszcze bardziej łapy :( Macie jakieś wskazówki co do ich rysowania? Nie czuje się zbyt dobrze w całej psiej sylwetce, ale chciałabym się nauczyć je rysować :( Rysując cienie, nieco opierałam się na zdjęciu kelpie, ale ogólnie to kundelek :) Krok Po Kroku : [SIZE=2] efekt końcowy: przepraszam za niską jakość zdjęć, ale pękła szybka w skanerze :roll: (przyznam się że zad robiłam na odwał, bo już mi się nie chciało :oops:) Quote
Yuveza Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Bardzo fajna sierść:D jeśli chodzi o łapy ja mam ten sam problem.. :/ ale Tobie wyszły dośc ładnie:) Quote
vege* Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Głowa bardzo mi się podoba :loveu: Moją zmorą są za to ręce jak rysuje ludzi :p Quote
Asia&Kleo Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Falkaa, bardzo ładnie Ci wyszło :) [quote name='vege*'] Moją zmorą są za to ręce jak rysuje ludzi :p Dokładnie, mam ten sam problem :/ Narysowałam już głowę pewnego pana zwykłymi kredkami, tylko, że dłonie wychodzą mi tragicznie :/ Jak nie spapram to wstawię fotę na wątek. Quote
Falkaa Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Dziękuję Asia&Luna :loveu: vege* Co my mamy z tymi odnóżami :p A głowa.. może jest nawet, ale to pewnie dlatego ze do tej pory rysowałam same portrety :) Quote
Recommended Posts