leni356 Posted July 17, 2009 Posted July 17, 2009 sacred PIRANHA napisał(a):a ile za dobe jamor bierze? mamy 200zł deklaracji miesięcznych... myslę że te jednorazowe pójdą i tak na odrobaczenie porządne, zabezpieczenie przed kleszczami i pchłami, no i doszczepienie na wirusówki (sunia którą zabrałam zamiast Toffusi była z tego samego boksu i miała potwooorne robale:shake:) trzeba posciągać wiecej osob na wątek...ktoś napewno robi bannerki Dzisiaj się zabiorę za dozbieranie reszty. Ją trzeba odrobaczyć zanim trafi do hoteliku, bo nikt jej nie weźmie zarobaczonej. Tak więc pytanie - czy będzie dało się 3 dni przed odrobaczyć? Pewnie nie jest też zaszczepiona przeciw chorobom wirusowym, ale w takim razie spróbuję ubłagać żeby to już zrobić w hoteliku. Koszt za Toffusię: 13 zł/doba, czyli ok 390 zł/miesiąc. Odrobaczanie - ok 15 zł, szczepienie p/wirusówce ostatnio płaciłam 60 zł. Tak więc brakuje jeszcze trochę.. Quote
sacred PIRANHA Posted July 17, 2009 Author Posted July 17, 2009 wreszcie udało mi się otworzyc okienko do pisania posta na tym watku:roll: wiecie co pewnie sie nie da odrobaczyc przed w schronie...bo karmić samemu nie można (jest zakaz) więc trzeba by zapytać kierownika schroniska...będziemy gadać jak juz kase uzbieramy i transport bedziemy miec...w sumie nie powinno byc z tym teoretycznie problemu ale tym się bedziemy poźniej martwić...dziś jak wszytsko dobrze pójdzie Agrafka pojedzie do domu...tam zostaje po niej spory wór karmy arion (15kg) więc można to przesłac do tego hoteliku, tylko ile przesłanie takie paki by kosztowało? bo może się wzyaczajnie nie opłacac:roll: Quote
ala123 Posted July 17, 2009 Posted July 17, 2009 Jest kolejna osoba - Pani Stanisława z Zamościa ,która deklaruje 100zł miesięcznie na hotelik. Mamy już 300 zł, więc nie wiele brakuje. Quote
leni356 Posted July 17, 2009 Posted July 17, 2009 ala123 napisał(a):Jest kolejna osoba - Pani Stanisława z Zamościa ,która deklaruje 100zł miesięcznie na hotelik. Mamy już 300 zł, więc nie wiele brakuje. Super :loveu: Quote
sacred PIRANHA Posted July 17, 2009 Author Posted July 17, 2009 no zaczyna się coś klarowac wreszcie, super:loveu: dziś mnie już nie będzie bo jadę do Szczebrzeszyna, ale jutro pozbieramy wszytsko do kupy:-) teraz zastanówmy się co z transportem:cool3: edit: wróciłam i nawet udało mi się zalogować:-) Agrafka pojechała do domu i nawet bez długu zostałam hihih...czyli teraz pozostaje mi tylko Toffusia, jutro ruszam z kolejnym bazarkiem wszystko będzie szło na Toffuśke:-) będę też od jutra dzwonic i kombinowac transport... Quote
ala123 Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Co tutaj tak pusto? Czy wszyscy mamy problemy z logowaniem sie na dogo? Quote
sacred PIRANHA Posted July 20, 2009 Author Posted July 20, 2009 chyba każdy ma juz dosc tego awaryjnego dogo:shake: ja mam w dzien wylaczony prąd (remont linii eneregtycznych) a wieczorem walka z wiatrakami, czyli proba zalogowania sie na dogo:angryy: Quote
leni356 Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Tragedia, nic się nie da zrobić, nie mogę wejść do wątków, teraz zaczęło wreszcie działać.. Zrobię ten bazarek, może uda się uzbierać brakującą resztę. Ściągnę też trochę ludzi na wątek. Oby tylko dogo działało :pissed: Quote
leni356 Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Cioteczka Coronaaj wpłaciła na Toffusię 250 zł :loveu: Zaraz uaktualnię, chyba na pierwszy miesiąc w hoteliku już jest. To co - szukamy transportu? Quote
leni356 Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Skarpeta Toffusi: ala123 - 100 zł miesięcznie Pani Stanisława z Zamościa - 100 zł miesięcznie leni356 - 100 zł miesięcznie Razem: 300 zł/miesiąc pidzej - 50 zł jednorazowo Poker - 20 zł jednorazowo coronaaj - 250 zł jednorazowo GoskaGoska - 25 zł jednorazowo Razem: 345 zł jednorazowo Czy kogoś pominęłam? Quote
leni356 Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Ona może mieć zapalenie krtani, więc na weta też będzie potrzeba.. Na odrobaczenie i szczepienie p/wirusówce - ok 80 zł potrzeba Quote
sacred PIRANHA Posted July 21, 2009 Author Posted July 21, 2009 jeszcze GoskaGoska dała mi frontlina w zwiazku z tym ze skonczyl sie na nim termin wylałam go na swoje psy a kase za niego chciała zeby przelac na Toffusię więc doliczmy 25zł od GoskoGoski jednorazowo:cool3: ja już szukam transportu...nie ma na co czekać a kasa na początek jest:-) ja jak tylko dogo sie polepszy rusze ze swoim drugim bazarkiem, dotychczasowe pokryły prawie całe koszty które poszły na Agrafkę (odrobaczenie, 15kg worek karmy) więc teraz zbieramy juz tylko na Toffusie:-) Quote
admirabilis6 Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 [quote name='leni356']Skarpeta Toffusi: ala123 - 100 zł miesięcznie Pani Stanisława z Zamościa - 100 zł miesięcznie leni356 - 100 zł miesięcznie Razem: 300 zł/miesiąc pidzej - 50 zł jednorazowo Poker - 20 zł jednorazowo coronaaj - 250 zł jednorazowo GoskaGoska - 25 zł jednorazowo Razem: 345 zł jednorazowo Czy kogoś pominęłam? za 300zl/mc mozna juz znalezc platne DT. wkurzaja mnie dt czy hoteliki za 450zl. to jest naciaganie. realne koszty utrzymania to nie wiecej jak 200zl na sredniego psa. Quote
leni356 Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 admirabilis6 napisał(a):za 300zl/mc mozna juz znalezc platne DT. wkurzaja mnie dt czy hoteliki za 450zl. to jest naciaganie. realne koszty utrzymania to nie wiecej jak 200zl na sredniego psa. Można, a znasz jakieś w którym są miejsca aktualnie i będą pracować z sunią? Na razie mamy miejsce w hoteliku za 13 zł/dobę, gdzie popracują nad jej socjalizacją Quote
wanda szostek Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Pięknie Wam to wszystko idzie , tylko ja się połapać nie mogę o jakiego tu pieska chodzi. Chyba jak wpadam z doskoku to mi się wątki mylą. Quote
admirabilis6 Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 leni356 napisał(a):Można, a znasz jakieś w którym są miejsca aktualnie i będą pracować z sunią? Na razie mamy miejsce w hoteliku za 13 zł/dobę, gdzie popracują nad jej socjalizacją Mozna na poczatek dac ja do drozszego hoteliku, ale z mysla o dluzszym pobycie (przynajmniej do czasu socjalizacji, moze i dobrych kilka miesiecy posiedziec) zarezerwowac miejsce np. u Murki, albo u Jamora. Dogomaniackie hoteliki, znane, ceny czesto sa negocjowane dla psow z dogo. Najczesciej ok. 300zl u Murki, Jamor troszke drozej, ale tam jest naprawde dobra praca z psami. tez mozna probowac negocjowac, np z dostarczaniem wlasnej karmy i obnizeniem kosztow hotelu. Quote
leni356 Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 admirabilis6 napisał(a):Mozna na poczatek dac ja do drozszego hoteliku, ale z mysla o dluzszym pobycie (przynajmniej do czasu socjalizacji, moze i dobrych kilka miesiecy posiedziec) zarezerwowac miejsce np. u Murki, albo u Jamora. Dogomaniackie hoteliki, znane, ceny czesto sa negocjowane dla psow z dogo. Najczesciej ok. 300zl u Murki, Jamor troszke drozej, ale tam jest naprawde dobra praca z psami. tez mozna probowac negocjowac, np z dostarczaniem wlasnej karmy i obnizeniem kosztow hotelu. My mamy miejsce dla niej właśnie u Jamora i szczerze mówiąc w jego ręce właśnie chciałabym ją dać, wiem że z nią popracuje. Poza tym na jest młoda, ładna, myślę że domek się szybko znajdzie i nie trzeba będzie jej przenosić Quote
sacred PIRANHA Posted July 23, 2009 Author Posted July 23, 2009 my mamy miejsce właśnie u jamora, aktualnie szukam transportu co do miejsca u Murki to ja jestem tam wpisana w kolejke także jak przyjdzie moja kolej to jakaś psinka napewno tam wyląduje;) Wando cały czas mówimy o suni z pierwszego posta, czarna suńka która się przewinęła w międzyczasie przez ten watek to sunią którą wyciągnełysmy przy okazji (pojechałyśmy po kudłatke ale jej agresja uniemożliwiła nam zabranie jej do DT więc zabrałyśmy inną) ma już ona domek stały...w tej chwili organizujemy wyciągnięcie małej spanikowanej agresorki;) aktualnie finanse wyglądają ładnie..choć nie wiadomo co z jej gardełkiem więc być może leczenie nas pociągnie:shake: w tej chwili potrzebny nam transport z zamościa pod wawe do jamora no i zbieramy reszte deklaracji co miesięcznych (brakuje nam 90zł) Quote
leni356 Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 To mamy tyle: ala123 - 100 zł miesięcznie Pani Stanisława z Zamościa - 100 zł miesięcznie leni356 - 100 zł miesięcznie Razem: 300 zł/miesiąc pidzej - 50 zł jednorazowo Poker - 20 zł jednorazowo coronaaj - 250 zł jednorazowo GoskaGoska - 25 zł jednorazowo Razem: 345 zł jednorazowo Czy kogoś pominęłam? Na moim koncie jest 350 zł z tych powyższych (od coronaaj i moje) Ja jestem na urlopie w dniach 1-9 sierpnia, bez dostępu do netu. Quote
sacred PIRANHA Posted July 24, 2009 Author Posted July 24, 2009 dolicz jeszcze moje 15zł ktore zostały mi po zbieraniu kasy na Agrafke... kolejne bazarki będa na dniach jak tylko rozliczą się ze mną do końca ludzie z poprzednich:roll: jest problem z transportem do jamora...nie moge nikogo znaleźć:placz: ja na swoim koncie mam wszytskie pozostałe kwoty (ala123 i p. Stanisława wpłacą na dniach) więc albo ja Tobie przeleje albo Ty mi przelej żebyśmy wszystko miały razem i wysyłając ją do hoteliku opłaciły miesiąc z góry... Quote
leni356 Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 sacred PIRANHA napisał(a):dolicz jeszcze moje 15zł ktore zostały mi po zbieraniu kasy na Agrafke... kolejne bazarki będa na dniach jak tylko rozliczą się ze mną do końca ludzie z poprzednich:roll: jest problem z transportem do jamora...nie moge nikogo znaleźć:placz: Hmm, może na początku sierpnia wrócą z urlopów i się ktoś znajdzie do transportu? Ja mam jakieś fanty na bazarek, podesłać? Quote
sacred PIRANHA Posted July 24, 2009 Author Posted July 24, 2009 oczywiście...ja na dniach zrobie dwa bazarki, z ciuszkami i z roznościami...lepiej miec za duzo pieniędzy niż za mało... jutro wraca ladySwallow, ona powystawia bazarki usługowe też na Toffusię...ostatecznie może pojedzie ktoś z sunią za zwrot kosztów paliwa jesli nikogo nie znajdziemy? Quote
wanda szostek Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 sacred PIRANHA napisał(a):my mamy miejsce właśnie u jamora, aktualnie szukam transportu co do miejsca u Murki to ja jestem tam wpisana w kolejke także jak przyjdzie moja kolej to jakaś psinka napewno tam wyląduje;) Wando cały czas mówimy o suni z pierwszego posta, czarna suńka która się przewinęła w międzyczasie przez ten watek to sunią którą wyciągnełysmy przy okazji (pojechałyśmy po kudłatke ale jej agresja uniemożliwiła nam zabranie jej do DT więc zabrałyśmy inną) ma już ona domek stały...w tej chwili organizujemy wyciągnięcie małej spanikowanej agresorki;) aktualnie finanse wyglądają ładnie..choć nie wiadomo co z jej gardełkiem więc być może leczenie nas pociągnie:shake: w tej chwili potrzebny nam transport z zamościa pod wawe do jamora no i zbieramy reszte deklaracji co miesięcznych (brakuje nam 90zł) Rozumiem, że problem z DT macie już załatwiony. Quote
irysek Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 witaj wando, a chcesz jakiegos psiaka na dt, moge ci podrzucic :) Quote
Recommended Posts