leni356 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Bohaterką wątku jest beżowa sunia. Ja się nadal o nią martwię :-( Quote
leni356 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 GameBoy napisał(a): Bohaterką wątku jest beżowa sunia. Ja się nadal o nią martwię :-( Quote
LadyS Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Wątek suni: http://www.dogomania.pl/forum/f1157/mala-proludzka-suczka-pilnie-szuka-dt-na-jutro-sponsorow-141130/#post12542093 Quote
LadyS Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Szukamy bardzo pilnie DT dla tej brązowej suczki - ale takiego, który albo ma kojec i cierpliwość, aby z nią pracować, albo doświadczenie. Quote
leni356 Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Ja też szukam. Może u Jamora? Trzeba jej dać jakieś imię, będzie łatwiej ogłaszać. Ktoś chyba Eliza zaproponowała Tofisia - co myślicie? Quote
LadyS Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Może być ;) U Jamora ile hotel kosztuje? Sacred_piranha nie ma dostępu do dogo, nie może się zalogować ostatnio... Quote
LadyS Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 W takim razie potrzebowałybyśmy stałych deklaracji na hotel. Quote
leni356 Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 A tutaj było miejsce? widzę że pytałaś http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotelik-dt-pod-poznaniem-na-wsi-platny-dla-suczek-zapraszam-140082/ Quote
LadyS Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Leni, miejsce było, ale i tak na jakikolwiek hotelik musimy mieć deklaracje finansowe... Ten hotelik, zauważ, jest do 17 lipca i potem od 10 sierpnia, więc jest przerwa - co my z suką zrobimy, jak już ją zawieziemy przez całą Polskę do Poznania, a za parę dni trzeba będzie znów ją zabierać? Potrzeba nam miejsca, gdzie suka będzie miała izolację i osoby, która zajmowała się takimi przypadkami, jak ona - żeby nad nią popracowała. Quote
furciaczek Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Moze tam gdzie daje swoje corsiaki do hotelu?? Ale to rowniez pod Poznaniem ehhh Quote
LadyS Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 furciaczek napisał(a):Moze tam gdzie daje swoje corsiaki do hotelu?? Ale to rowniez pod Poznaniem ehhh Wiesz, sama kwestia, że pod Poznaniem, to pół biedy - chodzi raczej o to, że tamten hotelik był do 17.lipca. Quote
furciaczek Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 ladySwallow napisał(a):Wiesz, sama kwestia, że pod Poznaniem, to pół biedy - chodzi raczej o to, że tamten hotelik był do 17.lipca. To ja sie zorientuje jak tam z terminami, czy miejsce wolne i czy starczy w ogole czasu na prace z suczynka...wiadomo okres wakacyjny to i masa psow w hotelu siedzi. Dam znac :) Quote
sacred PIRANHA Posted July 1, 2009 Author Posted July 1, 2009 :shake:wreszcie udało mi się zalogować! kochani koniecznie pytajcie wszędzie gdzie tylko mozliwe o DT, lub hotelik (wtedy potrzebne deklaracje)....musimy znaleźć jej warunki gdzie ktoś mógłby jej poświęcić czas, gdzie będzie miał mozliwość popracoiwać z psem być może trudnym (mozliwe że po wyjściu ze schronu okazałaby sie bezbproblemowym psem)...miejsce któro podejmie ryzyko po prostu... leni dziękuje że zaangażowałaś się w pomoc psinie...pytaj nadal, szukajmy... furciaczek zorientuj sie jak to wygląda z tym Twoim hotelikiem... Quote
GameBoy Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Lidka a co z DT w Wawie? edit: ok juz wiem ja tez chcecie wyciagnac :D Quote
leni356 Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Ja napisałam też do Jamora, mam nadzieję że odpowie szybko czy ją weźmie i ewentualnie oceni na ile jej zachowanie jest agresją ze strachu, a na ile może być problemowym psem. Jak dla mnie to wydaje mi się że to było z paniki totalnej, już ją wcześniej gryzły psy, no więc ona się boi.. Ja mieszkam w mieszkaniu i mam drugiego psa, nie miałabym jej nawet jak odseparować :( Jeśli hotelik wypali to pokryję część kosztów, tylko potrzebowałabym pomocy, bo sama nie dam rady całej kwoty zapłacić. Sunia jest śliczna, jeśli jest bezproblemowa to szybko znajdzie domek.. Ja mam nadzieję że ona jest normalna w pełni, bo przecież z innymi psami w kojcu się nie gryzła, nie prowokowała, bała się ich.. Quote
leni356 Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 sacred PIRANHA napisał(a)::shake:wreszcie udało mi się zalogować! kochani koniecznie pytajcie wszędzie gdzie tylko mozliwe o DT, lub hotelik (wtedy potrzebne deklaracje)....musimy znaleźć jej warunki gdzie ktoś mógłby jej poświęcić czas, gdzie będzie miał mozliwość popracoiwać z psem być może trudnym (mozliwe że po wyjściu ze schronu okazałaby sie bezbproblemowym psem)...miejsce któro podejmie ryzyko po prostu... leni dziękuje że zaangażowałaś się w pomoc psinie...pytaj nadal, szukajmy... furciaczek zorientuj sie jak to wygląda z tym Twoim hotelikiem... Może napiszesz w tytule że gryziona w boksie? Quote
leni356 Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 GameBoy, szukamy cały czas.. ja się boję jej wziąć po tym cyrku który odstawiła. Oby to było tylko ze strachu. Tak mi jej żal :placz: Quote
GameBoy Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 ze tez wynajdujecie same suki :cool1: suka u mnie w domu nie ma szans :shake: a jeszcze jakby mnie zaatakowala to mumin by oszalal :shake: Quote
leni356 Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 leni356 napisał(a):Ja napisałam też do Jamora, mam nadzieję że odpowie szybko czy ją weźmie i ewentualnie oceni na ile jej zachowanie jest agresją ze strachu, a na ile może być problemowym psem. Jak dla mnie to wydaje mi się że to było z paniki totalnej, już ją wcześniej gryzły psy, no więc ona się boi.. Ja mieszkam w mieszkaniu i mam drugiego psa, nie miałabym jej nawet jak odseparować :( Jeśli hotelik wypali to pokryję część kosztów, tylko potrzebowałabym pomocy, bo sama nie dam rady całej kwoty zapłacić. Sunia jest śliczna, jeśli jest bezproblemowa to szybko znajdzie domek.. Ja mam nadzieję że ona jest normalna w pełni, bo przecież z innymi psami w kojcu się nie gryzła, nie prowokowała, bała się ich.. Mam odpowiedź. Jamor ją weźmie i będzie socjalizował. 13 zł/doba. sunia musi miec profilaktyke i odrobaczenie. Kto się dołoży?? Quote
LadyS Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 GB, a co Ci znaleźć? Bo tego tutaj niestety dostatek :shake: Dla mnie samo wyjęcie jej z boksu musiałoby się odbywać po zarzuceniu na nią jakiejś płachty, żeby nikogo nie pogryzła... Suka wyglądała tak, jakby bała się innych psów, smyczy i człowieka, jak już przyszło co do czego. Dopóki stał obok, było ok, ale jak podszedł ze smyczą, zaczęła się cała "zabawa":shake: Więc potrzeba też ew. transportu, który ma warunki lub zaryzykuje przewiezienie jej, kiedy ona będzie w stresie. Quote
LadyS Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 leni356 napisał(a):Mam odpowiedź. Jamor ją weźmie i będzie socjalizował. 13 zł/doba. sunia musi miec profilaktyke i odrobaczenie. Kto się dołoży?? Sunia ma wściekliznę zaszczepioną (wszystkie w schronie mają), odrobaczenie musielibyśmy zasponsorować, podobnie resztę szczepień i weta do oględzin. Może zaklep wstępnie miejsce, zobaczymy, ile osób się zdeklaruje oraz jaki będzie odzew. Leni, mówiłaś, że część kosztów zasponsorujesz - jaką część? Zeby wiedzieć, ile trzeba by dozbierać. No i transport trzeba zalatwiać - to na podforum transportowym. Quote
leni356 Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 ladySwallow napisał(a):Sunia ma wściekliznę zaszczepioną (wszystkie w schronie mają), odrobaczenie musielibyśmy zasponsorować, podobnie resztę szczepień i weta do oględzin. Może zaklep wstępnie miejsce, zobaczymy, ile osób się zdeklaruje oraz jaki będzie odzew. Leni, mówiłaś, że część kosztów zasponsorujesz - jaką część? Zeby wiedzieć, ile trzeba by dozbierać. No i transport trzeba zalatwiać - to na podforum transportowym. Liczę fundusze Quote
Recommended Posts