Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 351
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Leni, miejsce było, ale i tak na jakikolwiek hotelik musimy mieć deklaracje finansowe... Ten hotelik, zauważ, jest do 17 lipca i potem od 10 sierpnia, więc jest przerwa - co my z suką zrobimy, jak już ją zawieziemy przez całą Polskę do Poznania, a za parę dni trzeba będzie znów ją zabierać? Potrzeba nam miejsca, gdzie suka będzie miała izolację i osoby, która zajmowała się takimi przypadkami, jak ona - żeby nad nią popracowała.

Posted

furciaczek napisał(a):
Moze tam gdzie daje swoje corsiaki do hotelu?? Ale to rowniez pod Poznaniem ehhh

Wiesz, sama kwestia, że pod Poznaniem, to pół biedy - chodzi raczej o to, że tamten hotelik był do 17.lipca.

Posted

ladySwallow napisał(a):
Wiesz, sama kwestia, że pod Poznaniem, to pół biedy - chodzi raczej o to, że tamten hotelik był do 17.lipca.

To ja sie zorientuje jak tam z terminami, czy miejsce wolne i czy starczy w ogole czasu na prace z suczynka...wiadomo okres wakacyjny to i masa psow w hotelu siedzi.
Dam znac :)

Posted

:shake:wreszcie udało mi się zalogować!
kochani koniecznie pytajcie wszędzie gdzie tylko mozliwe o DT, lub hotelik (wtedy potrzebne deklaracje)....musimy znaleźć jej warunki gdzie ktoś mógłby jej poświęcić czas, gdzie będzie miał mozliwość popracoiwać z psem być może trudnym (mozliwe że po wyjściu ze schronu okazałaby sie bezbproblemowym psem)...miejsce któro podejmie ryzyko po prostu...
leni dziękuje że zaangażowałaś się w pomoc psinie...pytaj nadal, szukajmy...
furciaczek zorientuj sie jak to wygląda z tym Twoim hotelikiem...

Posted

Ja napisałam też do Jamora, mam nadzieję że odpowie szybko czy ją weźmie i ewentualnie oceni na ile jej zachowanie jest agresją ze strachu, a na ile może być problemowym psem. Jak dla mnie to wydaje mi się że to było z paniki totalnej, już ją wcześniej gryzły psy, no więc ona się boi.. Ja mieszkam w mieszkaniu i mam drugiego psa, nie miałabym jej nawet jak odseparować :( Jeśli hotelik wypali to pokryję część kosztów, tylko potrzebowałabym pomocy, bo sama nie dam rady całej kwoty zapłacić. Sunia jest śliczna, jeśli jest bezproblemowa to szybko znajdzie domek.. Ja mam nadzieję że ona jest normalna w pełni, bo przecież z innymi psami w kojcu się nie gryzła, nie prowokowała, bała się ich..

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
:shake:wreszcie udało mi się zalogować!
kochani koniecznie pytajcie wszędzie gdzie tylko mozliwe o DT, lub hotelik (wtedy potrzebne deklaracje)....musimy znaleźć jej warunki gdzie ktoś mógłby jej poświęcić czas, gdzie będzie miał mozliwość popracoiwać z psem być może trudnym (mozliwe że po wyjściu ze schronu okazałaby sie bezbproblemowym psem)...miejsce któro podejmie ryzyko po prostu...
leni dziękuje że zaangażowałaś się w pomoc psinie...pytaj nadal, szukajmy...
furciaczek zorientuj sie jak to wygląda z tym Twoim hotelikiem...

Może napiszesz w tytule że gryziona w boksie?

Posted

leni356 napisał(a):
Ja napisałam też do Jamora, mam nadzieję że odpowie szybko czy ją weźmie i ewentualnie oceni na ile jej zachowanie jest agresją ze strachu, a na ile może być problemowym psem. Jak dla mnie to wydaje mi się że to było z paniki totalnej, już ją wcześniej gryzły psy, no więc ona się boi.. Ja mieszkam w mieszkaniu i mam drugiego psa, nie miałabym jej nawet jak odseparować :( Jeśli hotelik wypali to pokryję część kosztów, tylko potrzebowałabym pomocy, bo sama nie dam rady całej kwoty zapłacić. Sunia jest śliczna, jeśli jest bezproblemowa to szybko znajdzie domek.. Ja mam nadzieję że ona jest normalna w pełni, bo przecież z innymi psami w kojcu się nie gryzła, nie prowokowała, bała się ich..

Mam odpowiedź. Jamor ją weźmie i będzie socjalizował. 13 zł/doba. sunia musi miec profilaktyke i odrobaczenie.

Kto się dołoży??

Posted

GB, a co Ci znaleźć? Bo tego tutaj niestety dostatek :shake:

Dla mnie samo wyjęcie jej z boksu musiałoby się odbywać po zarzuceniu na nią jakiejś płachty, żeby nikogo nie pogryzła... Suka wyglądała tak, jakby bała się innych psów, smyczy i człowieka, jak już przyszło co do czego. Dopóki stał obok, było ok, ale jak podszedł ze smyczą, zaczęła się cała "zabawa":shake: Więc potrzeba też ew. transportu, który ma warunki lub zaryzykuje przewiezienie jej, kiedy ona będzie w stresie.

Posted

leni356 napisał(a):
Mam odpowiedź. Jamor ją weźmie i będzie socjalizował. 13 zł/doba. sunia musi miec profilaktyke i odrobaczenie.

Kto się dołoży??

Sunia ma wściekliznę zaszczepioną (wszystkie w schronie mają), odrobaczenie musielibyśmy zasponsorować, podobnie resztę szczepień i weta do oględzin. Może zaklep wstępnie miejsce, zobaczymy, ile osób się zdeklaruje oraz jaki będzie odzew. Leni, mówiłaś, że część kosztów zasponsorujesz - jaką część? Zeby wiedzieć, ile trzeba by dozbierać. No i transport trzeba zalatwiać - to na podforum transportowym.

Posted

ladySwallow napisał(a):
Sunia ma wściekliznę zaszczepioną (wszystkie w schronie mają), odrobaczenie musielibyśmy zasponsorować, podobnie resztę szczepień i weta do oględzin. Może zaklep wstępnie miejsce, zobaczymy, ile osób się zdeklaruje oraz jaki będzie odzew. Leni, mówiłaś, że część kosztów zasponsorujesz - jaką część? Zeby wiedzieć, ile trzeba by dozbierać. No i transport trzeba zalatwiać - to na podforum transportowym.

Liczę fundusze