LadyS Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 [quote name='Tola']Szybka akcja. Lidka proszę o kontakt, to moze pomozemy przy wizycie u weta, zawsze to mniejsze koszty...[/quote] Szybka, bo nie ma na co czekać ;) Quote
leni356 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Z sunią jest problem, nie da się wyciągnąć z boksu, ucieka, warczy, kłapie zębami, nagle stała się totalnie agresywna, pracownik się boi. Nie wiemy co robić, dziewczyny są w schronie Quote
Feigned Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/przerazona-wciaz-atakowana-mala-sunia-mamy-transport-potrzebujemy-pomocy-finansowej-141053/"][IMG]http://i604.photobucket.com/albums/tt123/feigned1/bannery/LADY.jpg[/IMG][/URL] może być taki banner ? jest podlinkowany ;) Quote
leni356 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Dzięki za banerek. Suni nie udało się wyciągnąć :( Quote
GameBoy Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 [quote name='leni356']Dzięki za banerek. Suni nie udało się wyciągnąć :([/quote] dlaczego? wiesz cos wiecej? Quote
leni356 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 [quote name='GameBoy']dlaczego? wiesz cos wiecej?[/quote] pisałam parę postów wcześniej, ale przeskakują. Sunia była tak agresywna pewnie ze strachu, że próbowała pogryźć pracownika :-( Quote
GameBoy Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 [quote name='leni356']pisałam parę postów wcześniej, ale przeskakują. Sunia była tak agresywna pewnie ze strachu, że próbowała pogryźć pracownika :-([/quote] nie doczytalam sorry za zamieszanie :oops: Lidka bedzie jeszcze probowala? Quote
leni356 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 GameBoy, na moją odpowiedzialność tylko, mogą ją na siłę schwytać, zapiąć kaganiec czy coś, ale ja mam już psa w domu i naprawdę boję się ryzykować z kłapiącym, bo nikt mi nie da żadnej gwarancji że on dalej kłapać nie będzie :-( załamałam się Quote
an1a Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 To zależy czy miałabyś do dyspozycji kennel, kaganiec też się przydaje. Jakby nie było mój pies rezydent chodził większość czasu w kagańcu przy tymczasach na samym początku. Quote
leni356 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 [quote name='an1a']To zależy czy miałabyś do dyspozycji kennel, kaganiec też się przydaje. Jakby nie było mój pies rezydent chodził większość czasu w kagańcu przy tymczasach na samym początku.[/quote] Ja mam psa rocznego, praktycznie szczeniaka, on się chce bawić, skaka do piesków i nie będzie rozumiał że z tym się bawić nie może. Quote
leni356 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Nie wiem co w takim razie robimy z sunią? Szukam jakiegoś miejsca w hoteliku Quote
LadyS Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Tak, jak pisała leni - sunia dostała po prostu ataku paniki, zaczęła skowyczeć, inne sunie jej zazdrosciły i próbowały podgryzać, na smycz zareagowała tak, jakby się jej panicznie bała, gryzła ze strachu pracownika. Rozmawiałysmy z leni, taki pies niestety nie nadaje się do DT do bloku, bardziej nadaje się najpierw do kojca, potem do bloku czy domu. Quote
LadyS Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Leni, jeśli się znajdzie miejsce, to ok. Myśmy wyciągnęły tą sunię, której zdjecia wysłała Ci Lidka - teoretycznie jest dla mnie, umówiłyśmy się, że ja najpierw pogadam z moim TŻtem, a jeśli się nie zgodzi on czy współlokatorki (wcześniej była mowa o innym psie) to będziemy szukały jej DT i DS - sunia jest śliczna, czarna, mniejsza niż labek. Quote
leni356 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 [quote name='ladySwallow']Leni, jeśli się znajdzie miejsce, to ok. Myśmy wyciągnęły tą sunię, której zdjecia wysłała Ci Lidka - teoretycznie jest dla mnie, umówiłyśmy się, że ja najpierw pogadam z moim TŻtem, a jeśli się nie zgodzi on czy współlokatorki (wcześniej była mowa o innym psie) to będziemy szukały jej DT i DS - sunia jest śliczna, czarna, mniejsza niż labek.[/quote] Dostałam zdjęcie jej, rzeczywiście jest śliczna i wydaje mi się że taka sunia młoda, łagodna, śliczna szybko domek znajdzie - jeśli ona jest nowa w schronisku to tym bardziej. Ja chciałam wziąć na dt psa który jest zagrożony albo zaniedbany i ma niewielkie szanse na adopcję ze schronu. Mam kilka bidoków na liście. Szukam miejsca w hoteliku dla beżowej suni, mam nadzieję że wszystko z nią będzie ok, być może tylko w stresie się tak zachowywała. Ja niestety boję się ryzykować z moim psem. Wstawicie zdjęcie tej czarnej suni na dogo? I chyba trzeba zmienić tytuł wątku, że szukamy miejsca w hoteliku Quote
sacred PIRANHA Posted June 29, 2009 Author Posted June 29, 2009 witam niestey tak jak dziewczyny napisalo suni nie dalo sie wyciagnac...jedyna opcja to na sile...zadzwonilam lojalnie do leni, decyzja nalezala do niej... sunia kudlata zostala a wtym czasie pracownik wyciagnal nam inna, tej samej wielkosci, sliczna mlodziutka sunia... pies ideal? cieszy sie do psow, do dzieci, ogon chodzi jej ciagle...ogolnie jesli ktos marzy o psie w typie labka (rowzniez ze wzgledu na charakter) ale labek jest dla niego za duzy to to jest pies dla niego... ponadto sprawa wyglada tak ze szukamy jej dt...na kiedy? na jutro:shake: do schroniska z oczywistych wzgledow nie wroci... do ladyS miałą iść a nagle reszta zmieniła zdanie i sie sfochowała...a moja rodzina ma jakiegos nerwa...zostałam z psem ktorego nie mam gdzie umiescic...generalnie zawsz e człowiek chce dobrze a wychodzi dooopa:shake: ide sie powiesić, żegnam Quote
LadyS Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Zostałyśmy z psem Lidka, bo wiesz, ze nie pozwolę Ci się powiesić ogólnie mówiąc. Suczka jest bardzo przyjacielska, poszukujemy więc na miejscu (w okolicach Zamościa) jakiegoś DT. Szybko powinna znaleźć dom... Quote
sacred PIRANHA Posted June 29, 2009 Author Posted June 29, 2009 [quote name='ladySwallow']Zostałyśmy z psem Lidka, bo wiesz, ze nie pozwolę Ci się powiesić ogólnie mówiąc. Suczka jest bardzo przyjacielska, poszukujemy więc na miejscu (w okolicach Zamościa) jakiegoś DT. Szybko powinna znaleźć dom...[/quote] nie na miejscu...wszedzie! Quote
LadyS Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Więc szukamy wszędzie - wejdz no ciotka na to gg, bo mnie szlag jasny trafi :] Quote
leni356 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 ladySwallow napisał(a):Leni, jeśli się znajdzie miejsce, to ok. Myśmy wyciągnęły tą sunię, której zdjecia wysłała Ci Lidka - teoretycznie jest dla mnie, umówiłyśmy się, że ja najpierw pogadam z moim TŻtem, a jeśli się nie zgodzi on czy współlokatorki (wcześniej była mowa o innym psie) to będziemy szukały jej DT i DS - sunia jest śliczna, czarna, mniejsza niż labek. I co? nie zgodził się? Quote
LadyS Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Nie zgodziły się przede wszystkim współlokatorki - nie mam na nie wpływu, jeśli chce mieć gdzie mieszkać. One chciałyby psa z DT, sprawdzonego, a nie na DT czy niesprawdzonego. Quote
leni356 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 ladySwallow napisał(a):Nie zgodziły się przede wszystkim współlokatorki - nie mam na nie wpływu, jeśli chce mieć gdzie mieszkać. One chciałyby psa z DT, sprawdzonego, a nie na DT czy niesprawdzonego. szkoda że nie ustaliłyście tego wcześniej Quote
LadyS Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 leni356 napisał(a):szkoda że nie ustaliłyście tego wcześniej Wiesz, nie mówiłam na 100%, że mogę go wziąć do siebie - a i to mówiłam, że dopiero od sierpnia i te fakty były znane i mi, i Lidce, więc tutaj kwestia rozbija się nieco inna. Zresztą, teraz to jest nieistotne - szukamy DT. Quote
Recommended Posts