irysek Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 moznaby do neigo zadzwonic i ustalic szczegoly. inaczej jest liczony pies z wlasna karma, inaczej z hotelowa. mozna tez napomknac, ze pies jest ze schronu, straszna bida itd. troche go sprobowac urobic, zeby jednak cena byla 15zl za dobe. baran to spory psiak, niestety ;) nie jakis tam wypierdek. tylko obilo mi sie o uszy, ze jamor oferuje miejsca w hotelu dopiero od wrzesnia. jak juz wyszkoli psy policyjne i odda je na sluzbe. poza jamorem jest hotel w lodzi na ulicy malowniczej. tam sie chyba jakies dziewczyny dowiadywaly. (juz mi sie watki myla, bo zaangazowalam sie w los kilku psiakow z lodzi i nie tylko hehe i juz nie wiem, ktory co i gdzie). Quote
agata51 Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 No właśnie, irysku, może zaangażowałaś się w los zbyt wielu psiaków? :evil_lol: Na początek dobra rada od starej ciotki - załóż sobie kajecik. To kiedy zaczniesz dzwonić i ustalać szczegóły? Linki do hotelików są wątku. Jak nie ma, podrzucę. Poproszę o nr konta. P.S. Czytam biegle od 5 roku życia, a od pewnego czasu nawet ze zrozumieniem. Quote
Onaa Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 No to ja zadam pytanie: KTO wyciągnie Baranka na siebie ? Jak nie Irysek to kto ? Quote
ciapuś Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 U nas w łodzi każdy pies ma chipa,wiec wyciągając go ze schroniska trzeba mieć ze sobą dowód osobisty i podpisać umowę. Dane osoby wyciągającej wraz z numerem chipa zapisywane są w bazie danych.Więc dany pies jest fizycznie własnością osoby której dane są podane. Quote
MakS Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 rzeczywiście, Jamnior pisał, że miejsca będą dopiero jak wyszkoli Onki i OBki- ale zdaje się, że pisał coś o wakacjach a nie wrześniu? Tak czy siak, trzeba zacząc szukac. Jaką karmę dają zazwyczaj w hotelikach (np na Malowniczej)? bo ja nawet nie wiedziałam, że koszt zależy od tego, czy pies ma swoją, czy hotelikową karmę :oops: czy w ten weekend ktoś będzie w schronisku i zajrzy przy okazji do Baranka? Quote
ciapuś Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 zapraszamy na bazarek Czytadła na wakacyjne wieczory-dochód na *FPR-ZwP* do 12.07 godz 24.00 Quote
irysek Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 no ja moge wyciagac na siebie koty i psy, ale jedynie z wroclawskiego schronu (mam ich juz troche na sumieniu ;) ) w lodzi nie pomoge w taki sposob, ale jest cala masa osob, ktora moze sie tym zajac. nie pamietam kto tu na watku pisal o miejscu w hotelu na malowniczej, kto tam dzwonil i cos ustalal. niech ta osoba zazwoni i sie dopyta o karm, ceny, warunki itd. jamor pisal, ze u niego jak bylaby wlasna karma to bedzie taniej, to wiem. trzeba by jeszcze zorientowac sie jak to cenowo bedzie wygladac, ile by za dobre policzyl i od kiedy sa faktycznie miejsca. mi sie obilo, ze od wrzesnia, czyli po wakacjach. teraz ma pare boksow, ale juz jakis zwierz chyba do niego jeden z dogo pojechal. trzeba dzwonic i pytac. jesli nikt sie nie bedzie chcial tym zajac to moge zadzwonic (w przyszla sobote jesli do tego czasu nikt nic nie ustali, bo mam weekendy za darmo ;) ) Quote
Onaa Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Irysku, już drugi raz pytasz a odpowiedź jest od ewatonieja i już wcześniej było pisane o tym hoteliku w Łodzi. Poza tym nadal nie wiemy kto wyciągnie psiaka na siebie, może i jest masa ludzi, którzy się mogą tym zająć, ale na tym wątku ja ich nie widzę. Czy w takim razie nie lepiej poczekać aż fundacja przejmie Baranka ? Ale to tylko taka moja mała myśl. Natomiast gdyby ktoś wyciągał psiaka na siebie to psiak mógłby już zaraz iść do hoteliku w Łodzi, jeśli dobrze zrozumiałam. Quote
irysek Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 nie wiem jak sie szuka, ale trzeba poszukac na dogo osob z lodzi. szajbus moze wyciagnac barana? bo tylko ja kojarze z lodzi... a pewnie sa i inne ciotki (cos kojarze, bo na bazarku jak u mnie kupowaly, to troche z lodzi bylo). Quote
agata51 Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 irysek, dziękujemy za dobre rady. Co my byśmy bez ciebie zrobiły! :evil_lol: Quote
Onaa Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Irysku, tu jest sporo osób z Łodzi ale chodziło mi raczej o to kto weźmie za psiaka odpowiedzialność, wyciągnie ze schroniska i co dalej, jak da do hotelu skoro kasy nie ma żeby zapłacić. Ale to niech się już wypowiedzą osoby najbliżej będące Baranka. A my nadal szukamy wsparcia dla Baranka, nadal potrzebne są deklaracje dla psiaka. Quote
irysek Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 niech sie wypowiedza. ja uwazam, tak jak juz to pisalam, jedna osoba moze wyciagnac, a my na watku mozemy sie skrzyknac i ustalic, ze jestesmy odpowiedzialne za finanse. proste jak drut. juz niejeden raz cos takiego na dogo mialo miejsce i wszysko bylo ok. (a osoba wyciagajaca bylaby tylko od wyciagniecia, tak jak przewozaca tylko przewozi - jak sie adopcja nei udaje to nie ma obowiazku wziac psa do siebie, bo go przewozila. tak samo z osoba wyciagajaca ze schronu.) u nas tez sa czipy umowy adopcyjne, dowody potrzebne itd. i co z tego. wyciagnelam kilka psow i jeszcze wiecej kotow na siebie. a teraz sa "gdzies" - ja mialam je tylko wyciagnac i tak pomoglam, reszta sie juz zajela zwierzakami. Quote
MakS Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Dogo07 napisał(a):Irysku, tu jest sporo osób z Łodzi ale chodziło mi raczej o to kto weźmie za psiaka odpowiedzialność, wyciągnie ze schroniska i co dalej, jak da do hotelu skoro kasy nie ma żeby zapłacić. Ale to niech się już wypowiedzą osoby najbliżej będące Baranka. A my nadal szukamy wsparcia dla Baranka, nadal potrzebne są deklaracje dla psiaka. Zgadzam się z Dogo i Iryskiem, że to osoby z Łodzi powinny się wypowiedziec. My spoza Łodzi powinniśmy zając się zbieraniem pieniędzy. Ja jutro wysyłam kase na rachunek Iryska. Z postów na pierwszej stronie wynika, ze mamy deklaracji na 360 zł- brakuje 90. Zakaszmy rękawy i pomolestujmy znajomych. Co do karmy- dobra jest purina proplan, ale jak nie będzie funduszy to darling i friscis (czy jak to się pisze:)) też ujdą. Mamy tylko pytanie- czy w schronisku wiedzą, że chcemy stamtąd zabrac Baranka i organizujemy zrzutkę? może dzięki temu mógłby zostac w budzie dłużej? Quote
irysek Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 mozna zmienic tytul? ze brakuje juz tylko 90zl... Quote
coronaaj Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 [quote name='MakS']Zgadzam się z Dogo i Iryskiem, że to osoby z Łodzi powinny się wypowiedziec. My spoza Łodzi powinniśmy zając się zbieraniem pieniędzy. Ja jutro wysyłam kase na rachunek Iryska. Z postów na pierwszej stronie wynika, ze mamy deklaracji na 360 zł- brakuje 90. Zakaszmy rękawy i pomolestujmy znajomych. Co do karmy- dobra jest purina proplan, ale jak nie będzie funduszy to darling i friscis (czy jak to się pisze:)) też ujdą. Mamy tylko pytanie- czy w schronisku wiedzą, że chcemy stamtąd zabrac Baranka i organizujemy zrzutkę? może dzięki temu mógłby zostac w budzie dłużej? Zgadzam sie z MakS, Przelew zrobiony na 90PLN za 3 miesiace, powinno sie zaksiegowac jutro . No to co z Barankiem, forsa prawie jest, a Baranek dalej w schronie?? O ile dobrze sie orientuje to DT nie zada z gory kasy za psa, moge takie podac ZuziaM, Pati, Serock, etc...wiec co z Barankiem, gdzie te lodzianki co pomoga bo cos fundacje milcza ? Quote
agata51 Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Cioteczki z Fundacji na pewno zaraz się zjawią i wszystko się wyjaśni. Quote
Becia2222 Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Chyba coś przegapiłam. Jest już konto na które można wpłacać na Baranka? Jeśli tak to niech mi ktoś poda, chciałabym wpłacić swoje 30 zł. Quote
zuzia63 Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Nie zapomnijcie, że ja też czekam na numer konta:lol: Quote
MakS Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 :multi:moja Mama deklaruje 20 zł/ co miesiąc:multi: Quote
irysek Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 wplynely pieniadze od: coronaaj 90zł bela51 10zł Monika S 10zł irysek 20zł MakS 20zł ----------------- razem 150zł Quote
irysek Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 sledze losy psiakow u murki, moze tam by baranka podrzucic, jedna sunka z jedrzejowa poszla do domu, niedlugo do domu pojdzie rudka, a moze i jeszcze jakis psiak, bo murka pisala, ze szykuje sie ruch ;) tam zeby pies byl nie musi byc pod opieka fundacji... ;) Quote
zuzia63 Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Wpłaciłam swoje grosiki dla Baranka. Dziewczyny, zróbcie tak, żeby było jak najszybciej zabrać psinkę za schroniska, on jest taki biedny:-( Quote
leni356 Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Na bazarku dla Baranka już jest 90 zł. Podbijajcie proszę http://www.dogomania.pl/forum/f99/lodz-baranek-zeby-przechytrzyc-smierc-do-10-07-09-a-141236/ Quote
Panca Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 wplace na razie jednorazowo 50 zl - poprosze numer konta Quote
Recommended Posts