Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

moznaby do neigo zadzwonic i ustalic szczegoly. inaczej jest liczony pies z wlasna karma, inaczej z hotelowa. mozna tez napomknac, ze pies jest ze schronu, straszna bida itd. troche go sprobowac urobic, zeby jednak cena byla 15zl za dobe. baran to spory psiak, niestety ;) nie jakis tam wypierdek.

tylko obilo mi sie o uszy, ze jamor oferuje miejsca w hotelu dopiero od wrzesnia. jak juz wyszkoli psy policyjne i odda je na sluzbe.

poza jamorem jest hotel w lodzi na ulicy malowniczej. tam sie chyba jakies dziewczyny dowiadywaly.
(juz mi sie watki myla, bo zaangazowalam sie w los kilku psiakow z lodzi i nie tylko hehe i juz nie wiem, ktory co i gdzie).

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

No właśnie, irysku, może zaangażowałaś się w los zbyt wielu psiaków? :evil_lol:
Na początek dobra rada od starej ciotki - załóż sobie kajecik.
To kiedy zaczniesz dzwonić i ustalać szczegóły? Linki do hotelików są wątku. Jak nie ma, podrzucę.

Poproszę o nr konta.

P.S. Czytam biegle od 5 roku życia, a od pewnego czasu nawet ze zrozumieniem.

Posted

U nas w łodzi każdy pies ma chipa,wiec wyciągając go ze schroniska trzeba mieć ze sobą dowód osobisty i podpisać umowę.
Dane osoby wyciągającej wraz z numerem chipa zapisywane są w bazie danych.Więc dany pies jest fizycznie własnością osoby której dane są podane.

Posted

rzeczywiście, Jamnior pisał, że miejsca będą dopiero jak wyszkoli Onki i OBki- ale zdaje się, że pisał coś o wakacjach a nie wrześniu? Tak czy siak, trzeba zacząc szukac.
Jaką karmę dają zazwyczaj w hotelikach (np na Malowniczej)? bo ja nawet nie wiedziałam, że koszt zależy od tego, czy pies ma swoją, czy hotelikową karmę :oops:
czy w ten weekend ktoś będzie w schronisku i zajrzy przy okazji do Baranka?

Posted

no ja moge wyciagac na siebie koty i psy, ale jedynie z wroclawskiego schronu (mam ich juz troche na sumieniu ;) ) w lodzi nie pomoge w taki sposob, ale jest cala masa osob, ktora moze sie tym zajac.

nie pamietam kto tu na watku pisal o miejscu w hotelu na malowniczej, kto tam dzwonil i cos ustalal. niech ta osoba zazwoni i sie dopyta o karm, ceny, warunki itd.

jamor pisal, ze u niego jak bylaby wlasna karma to bedzie taniej, to wiem. trzeba by jeszcze zorientowac sie jak to cenowo bedzie wygladac, ile by za dobre policzyl i od kiedy sa faktycznie miejsca. mi sie obilo, ze od wrzesnia, czyli po wakacjach. teraz ma pare boksow, ale juz jakis zwierz chyba do niego jeden z dogo pojechal. trzeba dzwonic i pytac. jesli nikt sie nie bedzie chcial tym zajac to moge zadzwonic (w przyszla sobote jesli do tego czasu nikt nic nie ustali, bo mam weekendy za darmo ;) )

Posted

Irysku, już drugi raz pytasz a odpowiedź jest od ewatonieja i już wcześniej było pisane o tym hoteliku w Łodzi.

Poza tym nadal nie wiemy kto wyciągnie psiaka na siebie, może i jest masa ludzi, którzy się mogą tym zająć, ale na tym wątku ja ich nie widzę.

Czy w takim razie nie lepiej poczekać aż fundacja przejmie Baranka ?
Ale to tylko taka moja mała myśl.

Natomiast gdyby ktoś wyciągał psiaka na siebie to psiak mógłby już zaraz iść do hoteliku w Łodzi, jeśli dobrze zrozumiałam.

Posted

nie wiem jak sie szuka, ale trzeba poszukac na dogo osob z lodzi. szajbus moze wyciagnac barana? bo tylko ja kojarze z lodzi... a pewnie sa i inne ciotki (cos kojarze, bo na bazarku jak u mnie kupowaly, to troche z lodzi bylo).

Posted

Irysku, tu jest sporo osób z Łodzi ale chodziło mi raczej o to kto weźmie za psiaka odpowiedzialność, wyciągnie ze schroniska i co dalej, jak da do hotelu skoro kasy nie ma żeby zapłacić.
Ale to niech się już wypowiedzą osoby najbliżej będące Baranka.

A my nadal szukamy wsparcia dla Baranka, nadal potrzebne są deklaracje dla psiaka.

Posted

niech sie wypowiedza. ja uwazam, tak jak juz to pisalam, jedna osoba moze wyciagnac, a my na watku mozemy sie skrzyknac i ustalic, ze jestesmy odpowiedzialne za finanse.
proste jak drut. juz niejeden raz cos takiego na dogo mialo miejsce i wszysko bylo ok.

(a osoba wyciagajaca bylaby tylko od wyciagniecia, tak jak przewozaca tylko przewozi - jak sie adopcja nei udaje to nie ma obowiazku wziac psa do siebie, bo go przewozila. tak samo z osoba wyciagajaca ze schronu.)

u nas tez sa czipy umowy adopcyjne, dowody potrzebne itd. i co z tego. wyciagnelam kilka psow i jeszcze wiecej kotow na siebie. a teraz sa "gdzies" - ja mialam je tylko wyciagnac i tak pomoglam, reszta sie juz zajela zwierzakami.

Posted

Dogo07 napisał(a):
Irysku, tu jest sporo osób z Łodzi ale chodziło mi raczej o to kto weźmie za psiaka odpowiedzialność, wyciągnie ze schroniska i co dalej, jak da do hotelu skoro kasy nie ma żeby zapłacić.
Ale to niech się już wypowiedzą osoby najbliżej będące Baranka.

A my nadal szukamy wsparcia dla Baranka, nadal potrzebne są deklaracje dla psiaka.

Zgadzam się z Dogo i Iryskiem, że to osoby z Łodzi powinny się wypowiedziec. My spoza Łodzi powinniśmy zając się zbieraniem pieniędzy. Ja jutro wysyłam kase na rachunek Iryska. Z postów na pierwszej stronie wynika, ze mamy deklaracji na 360 zł- brakuje 90. Zakaszmy rękawy i pomolestujmy znajomych.
Co do karmy- dobra jest purina proplan, ale jak nie będzie funduszy to darling i friscis (czy jak to się pisze:)) też ujdą. Mamy tylko pytanie- czy w schronisku wiedzą, że chcemy stamtąd zabrac Baranka i organizujemy zrzutkę? może dzięki temu mógłby zostac w budzie dłużej?

Posted

[quote name='MakS']Zgadzam się z Dogo i Iryskiem, że to osoby z Łodzi powinny się wypowiedziec. My spoza Łodzi powinniśmy zając się zbieraniem pieniędzy. Ja jutro wysyłam kase na rachunek Iryska. Z postów na pierwszej stronie wynika, ze mamy deklaracji na 360 zł- brakuje 90. Zakaszmy rękawy i pomolestujmy znajomych.
Co do karmy- dobra jest purina proplan, ale jak nie będzie funduszy to darling i friscis (czy jak to się pisze:)) też ujdą. Mamy tylko pytanie- czy w schronisku wiedzą, że chcemy stamtąd zabrac Baranka i organizujemy zrzutkę? może dzięki temu mógłby zostac w budzie dłużej?
Zgadzam sie z MakS, Przelew zrobiony na 90PLN za 3 miesiace, powinno sie zaksiegowac jutro . No to co z Barankiem, forsa prawie jest, a Baranek dalej w schronie?? O ile dobrze sie orientuje to DT nie zada z gory kasy za psa, moge takie podac ZuziaM, Pati, Serock, etc...wiec co z Barankiem, gdzie te lodzianki co pomoga bo cos fundacje milcza ?

Posted

sledze losy psiakow u murki, moze tam by baranka podrzucic, jedna sunka z jedrzejowa poszla do domu, niedlugo do domu pojdzie rudka, a moze i jeszcze jakis psiak, bo murka pisala, ze szykuje sie ruch ;)

tam zeby pies byl nie musi byc pod opieka fundacji... ;)