Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czyli miesięczny koszt by wyniósł tyle samo co na Malowniczej w Łodzi.
Ja dalej swoje.
Mamy zadeklarowanych stałych wpłat na 260 zł. Co będzie w przyszłym miesiącu jak nie przybędzie pieniędzy? Branek wróci do schroniska?
Kto wyciągnie ze schronu na siebie psiaka, którego przyszłość w hotelu jest niepewna, ze względu na to, ze brakuje kasy?
Czy nie będzie się obawiała ta osoba, że wkrótce zostanie sama z psem, albo z własnej kieszeni będzie musiała dopłacać brakująca kwotę? W końcu wyciągając psa, staje się jego prawnym opiekunem.

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ja to czasem za ostrożna jestem, więc nie chcę żeby się komuś udzielały moje obawy, Cioteczko Szajbus :).
Trzeba być odpowiedzialnym ale nie przesadnie ostrożnym.
Brakującą kwotę zawsze można jakoś bazarkami dociągnąć, albo znajdzie się jakaś dodatkowa pomocna wpłata. Jak jest na wątku Bonusika ? Jest bardzo dobrze.

Oczywiście potrzebna jest jakaś chętna do wyadoptowania psiaka osoba, której troszkę niepewności nie przeszkadza :).

Posted

no wlasnie, ty dalej swoje.
miesieczny koszt utrzymania psa w hotelu bedzie wynosil 450zl (chyba, ze da sie utargowac tak, ze placimy mniej, ale zapewniamy psu karme, jakiegos royala czy cos, trzeba by to policzyc jakby sie bardziej oplacalo).
ja bym psa wyciagnela gdzybym mogla i o nic bym sie nie bala. zalezy od czlowieka, jeden trzesie portkami, inny nie. wierze, ze sa tacy jak ja i ktos psa wyciagnie.
nie widze w tym zadnego problemu.
nie ma co bic piany w tym temacie szajbus, bo pomagac to nie pomaga. a osoby szukam. narazie musialam cos zjesc, bo mnie dziecko ssalo i jeszcze chwila, a bym padla.
porozsylam pw, do osob, ktore mam zapisane i popytam.

Posted

Irysku wyciagnąć psiaka, to nie problem. Ja się nie wyrywam, bo obecnie mam w domu 5 i dlatego rozumiem szajbus. Nie mówię, zeby wszystko odwlekac i rozciagac w czasie, ale co? Wyciągamy, bo jakos to bedzie, a potem po miesiącu, dwóch bida wraca do schroniska? Można oczywiście porozmawiać z Jamorem i zapytac, jak by to wygladało z "naszą" karmą.

Wybór hoteliku...no cóż. Ja osoba decyzyjną nie jestem w zadnym stopniu, moge jedynie słuzyć radą. Trzeba spojrzeć obiektywnie na zalety obu miejsc i wybrać.

Posted

Szajbusek nie bije piany w tym temacie, po prostu wyraża swoje zdanie na ten temat, podobnie jak ja , czy Ty irysku.

A chętnych na wyadoptowanie Baranka nie ma jakoś w dużych ilościach, widocznie niektórzy postrzegają ten temat bardzo odpowiedzialnie, a jeśli ktoś lubi ryzyko to może niech nam pomoże wydobyć psiaka ze schronu.

Teraz opcja dla Baranka jest taka, że albo czeka na pełne deklaracje i bierze go fundacja i daje do hotelu tam gdzie jest miejsce albo ktoś chętny wyciąga psiaka na siebie i psiak jedzie do jamora lub do hoteliku w Łodzi.

Trzeciej opcji chyba nie ma :cool3:?

Posted

lepsza ta omijajaca fundacje. nie ma sie czego bac. masa psow jest tak wyciagana i ludzie sobie radza z oplatami.

elmira zadzwonilabys jeszcze raz do jamora i spytala o ta opcje z karma i bez, ajk to cenowo itd.

napisalam do 4 dziewczyn w spr wyciagniecia psa, moze ktoras pomoze.
(jezu mi sie to w glowie nie miesci, zeby takie problemy byly, u nas jedziesz, bierzesz psa i po sprawie)

Posted

brakuje jeszcze 80zl i bedzie pelna kasa.
przypomne, ze panca powiedziala, ze pomoze, na watku bonusa dala z kasa czadu (z kasa znajomych ;) ) takze jak i tu napisala, ze pomoze to pomoze.

nie wiem czy sie nie myle, ale czy ketunia nie pisala, ze 20zl deklaruje co miesiac?

czekamy na pozostale wplaty i pieniadze sie uzbieraja, a te co wplyna dalej, beda juz na sierpien.
warto tez dzialac caly czas z bazarkami, zeby byl ciagly przyplywa pieniedzy.

Posted

a jeszcze tak dopisze, ze od tych kolor w pierwszym poscie dostaje oczoplasu - doslownie. nic nie ma w kolorze czarnym. wszystko w kolorze, masakra.

Posted

Może już nie wałkujmy tych samych tematów bo to faktycznie nie pomoże Barankowi.

Każdy ma swoje zdanie i nie ma go co oceniać, bo to jego sprawa.
Jest ktoś chętny to wyciąga Baranka. Nie ma to czekamy aż ktoś jeszcze się zadeklaruje i już.

Ja bym np. chętnie widziała Baranka w Brodnicy, u Murki czy u Wiosny. Ale nie ma miejsc i trudno.

Posted

Irysku bez obrazy, ale zaczynasz marudzić jak stara baba na jarmarku. TY jesteś w ciązy , ja jestem chora,wiec obie możenmy byc wkurzone, ale mam wrażenie, że ty pobijasz wszystkich na łeb z marudzeniem.
Kolorami zaznaczyłam tak, żeby było czytelnie, bo sama się nie mogłaś połapać jak było wszystko na jednakowo. Potem stwierdzasz, ze mam zlikwidować wpłaty, a dopisywać je do deklaracji. Teraz nie podobają ci sie kolory , a także to, ze mam obawy.
Ano mam, wejdź na watek Kodinki. Na poczatku było wyciagnijcie ją ze schronu , kasa będzie, a teraz? Kodinka praktycznie jest bez kasy i chetnych do wpłat ni ma! Podobna sytuacja była z wieloma innymi psami i mam prawo miec obawy. Nie problem wyciagnąc psa na już. Problemem jest zapewnic mu bezpieczne życie na dłużej, a do tego czy się komus podoba czy nie potrzebne sa stałe deklaracje odpowiedzialnych osób.
A zastanowiłas sie co będzie jak Bonus zachoruje? Skad sie weźmie kase na leczenie? Sama zmiana pozywienia może spowodowac sensacje ze strony pzrewodu pokarmowego i wymagac regulacji lekami. Jestem nie tyle pesymistycznie nastawiona co zapobiegliwa i stad moje obawy, a mam prawo je mieć.
Jak ci sie nie podobaja kolorki , które zmaieściłam to powiedz na jakie ci zmienić, ale przestan marudzic.
I wybacz, to, ze jesteś w ciązy to nie znaczy, ze będe ci dogadzac. Mam mase innych rzeczy na łbie, a nie zajmowaniem sie takimi pierdołami. Kupa psów z mojej listy czeka na ogłoszenia, co dla nich jest szansą na lepsze zycie, a nie jakieś kolorki.

Z reszta niech sie inni wypowiedza czy pierwsza strona jest czytelna czy nie.

Posted

[quote name='szajbus']...Ano mam, wejdź na watek Kodinki. Na poczatku było wyciagnijcie ją ze schronu , kasa będzie, a teraz? Kodinka praktycznie jest bez kasy i chetnych do wpłat ni ma!

przykre to, zwłaszcza, że to moja ukochana sunia

ale ja rozumiem obawy szajbus , jestem na dogo bardzo krótko i sama już się przekonałam, że to tylko na początku wszystko wydaje się bardzo łatwe, a później...

Posted

agata51 napisał(a):
Eeee, tak sobie tylko żartujemy. Ok, już nic nie mówię.

no, ja myślę:mad:bo to ja mam monopol na bycie jędzą:diabloti:

Posted

sorki za te kolory, no ale tak mi sie wydaje. za duzo ich tam jest, niech chociaz nicki beda na czarno... (ale tym sie nie przejumuj-nie zajmuj sie kolorowankami jak masz wazniejsze sprawy na glowie). fakt ;)
sorki, to nie ciaza, ja nieraz taka jestem zbyt wymagajaca.

Posted

Deklarowane wpłaty jednorazowe na Baranka - Dziękujemy :Rose:

Ketunia - 120 zł wpłacone
ecci 20 zł
Panca - 50 zł

--------------------
Razem 190 zł

Dla Baranka na konto iryska wpłynęło: Dziękujemy

coronaaj 90zł za lipiec, sierpień , wrzesień
bela51 10zł za lipiec
Monika S 10zł za lipiec
irysek 20zł za lipiec
MakS 20zł za lipiec
Becia2222 30zł za lipiec
Zuzia63 50zł
za lipiec
Ketunia 120 zł wpłata jednorazowa
mama MakS 20 zl za lipiec
-----------------
razem 370 zł

Czyli Ecci (20) i Panca (50) z jednorazowych deklaracji jeszcze nie wplynelo?
Jak wplyna to bedzie 440zl dla Baranka i pare stalych?

Kolory kolorami ale wazne zeby zbierac forse dla Baranka i wyciagnac go ze schronu.

Posted

szajbus napisał(a):
Irysku bez obrazy, ale zaczynasz marudzić jak stara baba na jarmarku. TY jesteś w ciązy , ja jestem chora,wiec obie możenmy byc wkurzone, ale mam wrażenie, że ty pobijasz wszystkich na łeb z marudzeniem.

Z reszta niech sie inni wypowiedza czy pierwsza strona jest czytelna czy nie.

:angryy: to tyle w kwestii utarczek słownych
moim zdaniem pierwsza strona jest czytelna.

Posted

[quote name='Dogo07']No i wreszcie zapanował błogi spokój na wątku Baranka :calus:.
widać Baranek wysyła dobre fluidy:lol:
w kwestii odwiedzin u Baranka to Warka- hotel jamor- jest jakieś 60 km od wwy- nie mogę obiecać (jestem w 8 m-cu ciąży), ale postaram się odwiedzać Baranka jeśli tam będzie mieszkał (i mąż ulegnie sile moich argumentów:evil_lol:)
Szajbus- wiem, że czasem bywa ciężko, ale może ktoś ze stałych sponsorów Baranka będzie mógł zasilic jego konto w razie braku wystarczających funduszy. Tak było np u Marcelka (jest u Murki)- jakoś wiąże koniec z końcem

Posted

szajbus zmien jesli mozesz tytul, bo juz tyle kasy nie brakuje.
no to fajnie maks, jakby ci sie udalo namowic meza. kolejne ogniwo byloby zalatwione ;)

ja walcze caly czas na pw, zeby ktos go wyciagnal...

Posted

a co do wplat to napisze po raz kolejny, ze Panca obiecala pomoc. kto nie wie co mam na mysli, niech przesledzi watek Bonusa (tez z lodzkiego schronu).

Posted

słuchajcie Branek jest szczepiony w schronisku, na choroby zakaźne Hanka ma sprawdzić czy nie trzeba go odszczepić i da mi jutro odpowiedź. Jeśli będzie termin doszczepienia to go doszczepia. Na wściekliznę pies będzie zaszczepiony jak będzie opuszczał schronisko

Co do zmiany tytułu to jest tam uwidoczniona kwota, która brakuje do pewnych comiesięcznych deklaracji. Przynajmniej ja rozumiem to tak, że zbieramy deklaracje miesięczne, które zapewnia Barankowi bezpieczny pobyt w hotelu.
W przeciwnym wypadku inni zrozumieją to tak, ze kasy już nie trzeba. Pieniądze się skończą i co dalej?
Dzieki temu tytułowi dajemy znać, ze chcemy pozyskać dalszych sponsorów dla Branka na kwotę 190 zł miesięcznie.

Posted

I jeszcze jedno , dowiedziałam się od wolontariuszki, która widziała Baranka naocznie, że pies jest wielkości boksera, ale szerszy ze względu na puchatą sierść.