3 x Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 [quote name='malawaszka'] a szyba niestety ... jeszcze nie wprawiona bo cena nowej szyby nie była już tak zabawna jak ta sytuacja i Ojciec zamówił uzywana - czekamy az przyślą czyli z takiego auta gdzie żona właściciela rzucała ciut większym kamyczkiem i z drugiej strony i oprócz szyby poszło jeszcze pół auta? ;) a poza tym odrzucić na miejsce tokażdy umie a tylko nieliczni umieja tak w szybę jak Twoja mama ;) Quote
malawaszka Posted May 14, 2013 Author Posted May 14, 2013 3 x napisał(a):czyli z takiego auta gdzie żona właściciela rzucała ciut większym kamyczkiem i z drugiej strony i oprócz szyby poszło jeszcze pół auta? ;) a poza tym odrzucić na miejsce tokażdy umie a tylko nieliczni umieja tak w szybę jak Twoja mama ;) tak - jest wyjątkowa :roflt: Mama - nie szyba :D Quote
AnkaG Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 Sznaucer co lubi pływać :o:o U mnie tez mrówy - dzisiaj jadę środek kupić na wytępienie. Gniazda mi w trawie pozakładały. Quote
Pink Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 Dziewuszki, to jak juz jest tych mrowek tak duzo u Was tez, to zobaczcie czy mszyc nie macie. Bo jest taka zaleznosc, ze jak mrowek jest duzo to i mszyce sa. Mrowki przechowuja sobie mszyce i chronia je, bo one sie zywia substancja ktore one wytwarzaja. Quote
malawaszka Posted May 14, 2013 Author Posted May 14, 2013 są mszyce :angryy: co roku pryskać muszę... ja im kurde poprzechowuję :angryy: nienawidzę robactwa - NIENAWIDZĘ!!!!! już komary żrą i już jest beznadziejnie :lol: wracam ze spacerów wkurzona zamiast zrelaksowana... i co? i znowu trzeba się będzie chemią pryskać :shake: Quote
marako Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 Ja też co spojrzę na jakieś drzewko to widzę pochody mrówek po pniu idące. A jak chcałam dziś wieczorem coś posadzić w warzywniku, to komary mnie obsiadły chmarami. Jutro kupuję oprysk. Quote
agaga21 Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 rewelacyjną macie tą rzeczkę. super sprawa by ochłodzić latem psiska :) piękny skok! http://img706.imageshack.us/img706/3461/dsc0129mo.jpg niby chwasty ale na zdjęciach mlecze są cudne i psiaki w mleczach pięknie się prezentują http://img826.imageshack.us/img826/2884/dsc0218sh.jpg czekam na foty z ogródka :) posadziłaś może to ode mnie? bo ja posadziłam ale coś słabo mi rośnie i chyba nic z tego nie będzie:shake: Quote
Pink Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 Ja juz oprysk wczoraj zrobilam, bo mszyce u mnie tez zaczynaja sie pojawiac. Moze jeszcze nie jakies chmary - bo robilam na poczatku wiosny oprysk z miedzianu (grzybowy, zapobiegawczy) i olejowego (na robactwo) i troche przezimowanych wybilo. W zeszlym roku mialam tyle skoczkow, ze liscie mialam jak sito a ze ostatnie pokolenie zimuje pod kora, to zalalam je opryskiem olejowym. Kurka co roku cos ... jak nie skoczki i przedziorki, to mszyce i inne badziewia. Quote
malawaszka Posted May 14, 2013 Author Posted May 14, 2013 posadziłam, ale jakoś późno i mam nadzieję, że jeszcze mają czas :oops: Quote
malawaszka Posted May 16, 2013 Author Posted May 16, 2013 Trzymajcie kciuki za Zgredka - miał dziś robioną masakrę w paszczurku i zdecydowaliśmy z doktorem, ze usuwamy tego guza na pupie okropnego bo tylko ból z tego był i zakażenia... teraz potrzebujemy kciuki żeby się zagoiło!!!!!! Matko jaki on biedniutki jest :( ale mam nadzieję, że po przeciwbólowym zastrzyku nie boli go nic! Zostały mu chyba tylko 2 zęby które w miarę mocno siedziały i już nie chcieliśmy szarpać tego :( koszmar... Quote
Tekla64 Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 trzymamy mocno i nie licyzmy na nic innego jak ino na dobre wiesci Quote
Fides79 Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 łooo jak przeczytałam o mrówkach, to aż mnie ciary przeszły, mam jakąś traumę po zeszłorocznych wakacjach u Magdy, gdzieśmy nie poszli to wszędzie były mrówki i tylko na mnie oczywiście właziły bo na M nie:angryy: nie wiem czy to dla tego że w ciązy byłam,czy jak, wiem, że mnie okropnie denerwowały i złościły:roll: kilka mnie też uchlało :shake: :kciuki::kciuki: za Zgredzika trzymam, niech wraca do zdrówka szybciutko i cieszy się słonkiem :p Quote
zerduszko Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 Miałam pytać czy nei dobrze byłoby tego guza tez usunąć, ale już się mądrować nie chciałam ;) Za szybkie wygojenie kciuki! A wysyłacie na histo? Quote
Margi Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 Bidulek.Teraz to już musi być tylko lepiej.:kciuki: Quote
malawaszka Posted May 16, 2013 Author Posted May 16, 2013 zerduszko napisał(a):Miałam pytać czy nei dobrze byłoby tego guza tez usunąć, ale już się mądrować nie chciałam ;) Za szybkie wygojenie kciuki! A wysyłacie na histo? wysłaliśmy... do kosza :roll: nie wysyłałam na histo bo co by mi to dało? żadnej chemii u tak starego i schorowanego psa i tak bym nie stosowała więc nie chciałam już wywalać kasy, i tak mi ten wydatek przed samą komunią wypadł Zgredzik wreszcie chyba doszedł do siebie ... kurcze ale się stresowałam, ale teraz poszłam z nim na chwilkę na dwór, podreptał, upomniał się o papu :mdleje: ten to ma... zdrowie :loveu: mój kochany, mały, dzielny Zgredek :grins: boję się nadal jak to się będzie goiło, ale dr powiedział, że tam jest tak mocno ukrwione wszystko, że powinno się ładnie goić Quote
malawaszka Posted May 16, 2013 Author Posted May 16, 2013 musiałam Zgredka zapakować w śpioszki :mdleje: bo już zaczął majstrowac, a myślałam, że nie będzie bo będzie go paszcza bolała... a kołnierz u Puni :mdleje: kurczaki no... wczoraj poszliśmy na spacer - całą ekipą - bez Zgredka ma się rozumieć - kurduple i Sajan i my :lol: działo się oj działo :lol: Quote
Saththa Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 Wasiu a moze ja bym Ci wysłała Kołnierz co mam od Fixa bo my już nie używamy... Za Zgredka 3mam kciuki!! Musi się wygoić;) No i ja bym go chetnie w tych spioszkach zobaczyła;) Quote
malawaszka Posted May 16, 2013 Author Posted May 16, 2013 [quote name='wilczy zew']rozwiń temat dziania się :lol: no przy takim stadku, gdzie każdy jest z innej parafii i z innymi schizami to zawsze dzieje się dużo próba ogarnięcia na smyczach - bez Luny bo pognała do przodu '' Quote
malawaszka Posted May 16, 2013 Author Posted May 16, 2013 o to paszli i wszyscy :lol: i druga próba smyczowania :D Quote
malawaszka Posted May 16, 2013 Author Posted May 16, 2013 kurduple próbowały się bawić to Sajan podbiegał i robił BU!! i po zabawie Quote
Saththa Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 http://img703.imageshack.us/img703/6164/dsc0246bd.jpg Sajan jak cudnie przy Nóżce :loveu::) Szalenstwo;) Quote
Recommended Posts