Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='malawaszka']DZIś MIJA ROK ODKąD PEPA JEST Z NAMI! Miała być na tymczasie, ale się zasiedziała :lol: no co ja poradzę, że nikt jej nie chciał :niewiem:

Pepa - żarłok, śmierdziel-pierdziel, szczekacz gorszy niż sznup, a jednocześnie sucz tak wdzięczna, tak kochająca i mądra, że głowa mała :loveu: jak ona potrafi mówić co chce, jak pokazać o co jej chodzi, jak się cieszyć potrafi z byle czego - tak! Pepa jest jedyna w swoim rodzaju :loveu::loveu::loveu:

100 lat Pepko moja kochana w zdrówku, żeby Cię łapki nie bolały i wątróbka i co tam jeszcze miało by Cię boleć - niech nie boli!!! :drinking:

tak było...

tak jest :loveu:

a tak bywa :loveu:

To było rok temu - dziś mijają 2 lata - dziś Pepa obchodzi urodziny - drugie :loveu::loveu::loveu: mój aniołek - reszta jak wyżej :lol:

Rok temu jeszcze nie wiedziałam, że Pepa jest tak powaznie chora, dlatego była tłusta, słaba i ociężała, teraz jest o niebo lepiej - bryka jak młódka, gania koty, skacze, i już nie jest śmierdzielem pierdzielem :loveu: :multi: nadal tak samo kochana, oddana i wierna - wyjątkowa bo moja :loveu:

Laleczko tak trzymaj jeszcze dłuugie lata :drinking:

Posted

Ale Pepa wypiękniała:loveu:

Wszystkiego najlepszego!!!

Weki ma dzisiaj areszt. Rano mało nie zjadł :angryy: sąsiedzkiego koteczka małego! W ostatniej chwili interweniowałam! Kot przylazł do ogrodu kiedy Weki był w domu. Jak pies wyszedł to po zapachu od razu namierzył:angryy: kota A ta mała fajtłapa nie zdążyła mu zwiać, dopadł go pod drzewem:angryy: :mad:

Tak się zastanawiała, bo to już druga taka akcja ostatnio. Chyba przyczyną jest zazdrość o Felka. Od kiedy muszę Felka karmić z ręki Weki chyba czuje się wtedy odrzucony (nie mogę go równocześnie karmić:angryy:) I wyżywa się na obcych kotach:mad::mad::mad: Teraz kot siedzi w kącie, w który się schował. Ciekawe, kiedy odważy się wyleźć .... Chyba już nigdy do nas nie przyjdzie ....

Posted

łowy zakończone sukcesem dzięki Pysi :loveu: bo ja za bardzo się bałam, żeby na ulicę nie wybiegła :shake: a potem chowanie się po kątach w domu, zasikane podłogi, kurcze naprawdę ogromna satysfakcja z tego, że ona się tak zmieniła :loveu:

Posted

malawaszka napisał(a):
Pepa dziękuje :loveu: obecnie się wykańcza no nie śpi tylko pilnuje żeby koty nie schodziły z góry na dół :mad:

No widzisz jaki pracowity piesek :diabloti:

Posted

pracowity i pracuje dalej - "my" :errrr: poprawiamy gipsy na ścianach w kuchni, a Pepa pracowicie roznosi to po całym domu bo co chwilę biega sprawdzać czy koty już penetrują dół czy jeszcze nie :mad:

a mnie w nocY pogryzł komar - W STOPĘ!!!! W PODESZWĘ KURNA CHATA!!!! :angryy::2gunfire::motz::bad-word::-x trzy razy! myslałam, że się wścieknę jak to swędziało i bolało:grab:

a w między czasie znalazłam, a właściwie moja siostra znalazła i mi pokazała kominek - obecnie na taki zachorowałam :loveu: i może do emerytury taki będziemy mieć :shock:

Posted

Noo cudny
tez mi sie bardzo podoba ino mnie do mojej wiejskiej chatki ponad 100letniej nie pasowa , bedzie inny i to mam bloga nadzieje ze juz niedlugo, plotu mam dkoladnie pol hihihi ale juz wyglada a pisika sa troche zszokowane :evil_lol:

Posted

[quote name='malawaszka']

a w między czasie znalazłam, a właściwie moja siostra znalazła i mi pokazała kominek - obecnie na taki zachorowałam :loveu: i może do emerytury taki będziemy mieć :shock:

ja jestem starodawna dama i mnie się te nowoczesne nie podobają :cool1: Tak, jak nowoczesne domy też nie :cool1: (jak ten, co wyrasta obok mnie, Debe dobrze stwierdziła, że wygląda jak salon samochodowy).
Ja lubię tradycyjne, rustykalne kominki, które mają urok, duszę i wyglądają fajnie i z ogniem i bez. A ten powyżej bez ognia będzie wyglądał jak okno :diabloti:

Posted

ja też wolę kominki takie raczej z kamienia, otwarte,bez szyby żadnej ...
aczkolwiek taki nowoczesny też ładnie wygląda,ale klimatu takiego pomieszczeniu nie dodaje

Posted

a ja powiem ze nie zamontowalabym se kominka bez szyby!!!!!
nie w dzisiejszym czasie.
dwa razy sie juz lekko palilam wiec w zyciu nie dam se zamontowac bez szyby!!!!
a ze jeden juz mam wiec wiem ze radocha i nastoj takiz sam , jak chce zywy ogien to se pale ognicho!!!!! a tak w domciu moge zamkanac i isc spokojnie spac nawet jak mam zaladowany po brzegi kominek!!!! no i mniej dymu i brudu [choc ciezko mowic u mnie o braku brudu po mojej sforze hihihi ale nie musi byc wiecej]

Posted

noooo ja też bym się nie odważyła na kominek bez szyby :shake: strzelające po domu iskry to nie jest to o czym marzę :shake:

mój dom nie ma w ogóle klimatu dla ludzi, którzy lubią tradycyjne rzeczy - bo nie ma brązów, beżów, ani innych powszechnie uznanych kolorów :lol:, nie wiem co tam jeszcze lubicie, ze nadaje wg Was klimat, ale u mnie tego nie ma :lol: moje są zimne - szarości dominują bo ja tak kocham :loveu: więc nie ma szans na kominek z jakimś portalem czy innymi zdobieniami :roll: nie moja to bajka, ale dlatego życie jest ciekawe, że nie wszystkim się podoba to samo :cool3:

eria no i mój kominek będzie jak najbardziej z kamienia :evil_lol: