Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Marta i Wika']No dobrze.
Powiedzmy że napoleońska polityka to była WIĘKSZA polityka.
No dobrze, i co z tego? :lol:

Odpowiedź była zawarta w moim poprzednim poście, a zacytowany przez Ciebie jej fragment wyjęty z kontekstu nie ma żadnego sensu. :roll:
Moja odpowiedź dotyczyła występowania Napoleona w tytule, a nie porównywania czyjejkolwiek polityki.
Gdyby powstał serial o wiadomych wydarzeniach sprzed 25 lat, to wtedy Napoleon by do niego nie pasował i to dokładnie z tego samego powodu...

...

Mam prośbę, by dyskusję na temat polityki zamknąć przed pojawieniem się następnego odcinka, bo polityka ma się nijak do akcji serialu i jestem przekonany, że mu zupełnie nie służy.

Na szczęście Dablik nie pilotuje efszesnastki... :evil_lol:
przynajmniej w tej bajce... ;)

Pozdrawiam.

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kociokwik II czyli zemsta na Napoleonie
Nad Francyją

Lissa: Oh Piesiaczku. Znowu Paryż!
Te sklepy, teatry, eleganckie francuskie pieski. Ech, użyjemy sobie....

Dablik: Szefie, mamy już łączność. Jest też miejscowa telewizja. Włączyć?
Piesiak: Ach to jest to mistyczne zło. Wielki szczur! Ale pędzi.
Dablik, możesz zlokalizować jego cel?
Dablik: Jasne. Idzie do Wieży Eiffla.
Lissa: Fuj. Jak każda psiczka nie cierpię gryzoni!
Piesiak: Wiem. Ale musisz się przemóc. Dablik, czy zdążymy z lotniska do Wieży przed tym olbrzymem?
Dablik: Nie ma mowy. Miasto jest zakorkowane przez uciekinierów. Armia i policja ostrzeliwuje go, więc nie przejedziemy.
Piesiak: Hm...... . OK. Mam pomysł. Dablik, Lissa słuchajcie::diabloti:
.....................................

Lissa: Dobrze. Idę po sprzęt.
Dablik: Uważajcie. Przygotowuję się do ryzykownego manewru. Ale strasznie ryzykujecie. Jest bardzo pochmurno i .....
Piesiak: Dobra, zaczynamy akcję!
cdn
19-02
Zdrówko

Posted

Jaki wielki szczur :crazyeye: Gdzie on tak pędzi i kogo ma zamiar zjeść?
I znowu będą skakać? Lissa ma już doświadczenie, więc dla niej to nie problem ale nasz dzielny Inspektor....
I nadal nie wiadomo gdzie koty? A może Piesiak będzie je ratował z łap i zębów szczura? Ale byłby "obciach"....
;)

Posted

Niedługo się okaże. Tylko nikt nie wie kiedy (poza Basenji) bo oczywiście rozpiska była "swoją drogą" a odcinki są swoją... Tak to z naszym "drogim reżyserem" jest :evil_lol:
;)

Posted

[quote name='Basenji']Wiesz, życie zmienia nasze plany.
Ale dzięki temu Kociokwik tyle już trwa i jeszcze trwał będzie.
Głowa do góry.
Zdrówko:multi:

Oj będzie trwał, oj będzie... co nie znaczy, że będzie więcej odcinków :lol:
Po świętach zakończymy nasz eksperyment
i powrócimy do jednego odcinka tygodniowo :evil_lol:

A tymczasem... ;)
super-przyspieszenie: nadamy 5 odcinków w ciągu najbliższych 7 dni!
Ot taki prezencik od realizatorów

Pozdrawiam.

Posted

[quote name='baskomaniak']
Po świętach zakończymy nasz eksperyment i powrócimy do jednego odcinka tygodniowo :evil_lol:
Wszystko co dobre szybko się kończy :shake:
[quote name='baskomaniak']
super-przyspieszenie: nadamy 5 odcinków w ciągu najbliższych 7 dni!
Ot taki prezencik od realizatorów

Ale fajnie :multi: - będziemy oglądać (zamiast robić świąteczne porządki, kucharzenia itd).
[SIZE=2]Tylko czy to aby uzgodnione z Basenji, bo ja już się zaczynam cieszyć a potem taki kubeł zimnej wody na łeb.... Ale chyba przed świętami pan REŻYSER nie zrobi nam tego :eviltong:
;)

Posted

[quote name='M10M']Wszystko co dobre szybko się kończy :shake:
...

Tak wcale nie musi być, ale po prostu przed świętami nie mam sumienia przypominać o co chodzi z tym eksperymentem. Niech ostygnie gorączkowa „ganianina” przedświąteczna, a potem zobaczymy... ;)

[quote name='M10M']...
Tylko czy to aby uzgodnione z Basenji...

Nie może być inaczej. :cool1:

Pozdrawiam.

Posted

Skoro wszystko uzgodnione, to już do listy zakupów na jutro dopisałam "Cookie crisp" - duża paczka (są lepsze od popcornu) i coca colę. Oj, będzie się działo.... (chyba)
;)

Posted

Paryż
Thally: ..........co, już jestem na wizji?
Szanowni widzowie, spod Wieży Eiffla wita was najpiękniejsza, oj co ja szczekam, najatrakcyjniesza prezenterka najpopularniejszego programu telewizji paryskiej - DOGO-JOURNAL - Thally!
Jak widzicie, widok na panoramę Wieży i Naszego Miasta, stolicy mody przesłaniają nam chmury, które nagle zebrały się nad Paryżem. Widok chmur w modnej w tym roku bieli zakłócają niestety amerykańskiej produkcji śmigłowce przeciwpancerne AH -64 Apache, uzbrojone w najnowszę wesję samonaprowadzających się rakiet przeciwpancernych Hellfire, działko systemu Gatlinga....... o jej! Właśnie taki przeleciał.
Niestety, mimo swej praktyczności Amerykanie nadal nie chcą nauczyć się od nas, że kolor khaki nie jest już modny a i linie ostre też wypadły z....

....
a tak, dostaję sygnał z reżyserki, że szczur zaginął gdzieś w tej mgle i wojsko nie może go zniszczyć. A zatem wracając do relacji, chcę powiedzieć, że towarzyszyć mi w relacji będzie......
....reżyserka.....:angryy:
...halo....:cool3:

cdn
19-03
zdrówko

Posted

No bomba! Thally na wizji!!! To już nie tylko gościnno-towarzyskie występy w studio :lol:
:multi::multi::multi:
A gdzie szczur?
A gdzie koty?
I gdzie wcięło reżyserkę :evil_lol:
;)

Posted

[quote name='M10M']No bomba! Thally na wizji!!! To już nie tylko gościnno-towarzyskie występy w studio :lol:
:multi::multi::multi:
...

Czyżby naszego eksperta zawiodła pamięć :evil_lol:
Thally występowała już w kilku odcinkach, nie tylko na plazmówce w hotelu. Raz nawet wystąpiła ze swoją panią i nie tylko :cool1:
i nie mam tu na myśli gościnnych występów w „Studio KOCIOKWIK” ;)

Pozdrawiam.

Posted

Oj, ludzie to się do każdego słowa przyczepią......:evil_lol: No była Thally, była, nawet parę razy występowała w i jej biurze byli. Ale to było dawno...
A kotów i tak nie ma :shake:
;)

Posted

Paryż

Thally: Przepraszamy za usterki na linii. Nadal znajduję się na wysuniętym stanowisku obserwacyjnym przy Palais de Chaillot. Muszę się Wam przyznać drodzy widzowie, że w tej mgle czuję się strasznie niepewnie. No bo przecież gdzieś czai się ten olbrzymi szczur, który może z nienacka zniszczyć moją fryzurkę. Ale..........

.............zrobiło się nagle jasno! Chmury zniknęły! Maczała w tym łapki jakaś tajemnicza siła!
Czyżby to był szczur lub jego mroczni pomocnicy? Ale ten błękit paryski nie może być dziełem złych sił.
Czy może........

cdn
19-04
zdrówko

Posted

No proszę, jaki ten Anubis zdolny... Nie dość, że jego możliwości sięgają Paryża, to jeszcze pogodą steruje :crazyeye:
A gdzież to podziewa się piękna Bastet? (że o kotach już nie wspomnę)
;)

Posted

Liczne „naciski” najbardziej aktywnego widza nie mogą pozostać bez odpowiedzi.
Odpowiedź może być tylko jedna:

[SIZE="6"]J E S Z C Z E

[quote name='M10M']... A co z kotami?
[SIZE="7"]B K

[quote name='M10M']... I gdzie koty? ;)
[SIZE="7"]Ę O

[quote name='M10M']... I nadal nie wiadomo gdzie koty?
[SIZE="7"]D T

[quote name='M10M']...A kotów i tak nie ma :shake: ;)
[SIZE="7"]Ą Y

[quote name='M10M']...A gdzież to podziewa się piękna Bastet? (że o kotach już nie wspomnę) ;)

Pozdrawiam.