baskomaniak Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 [quote name='Marta i Wika']No dobrze. Powiedzmy że napoleońska polityka to była WIĘKSZA polityka. No dobrze, i co z tego? :lol: Odpowiedź była zawarta w moim poprzednim poście, a zacytowany przez Ciebie jej fragment wyjęty z kontekstu nie ma żadnego sensu. :roll: Moja odpowiedź dotyczyła występowania Napoleona w tytule, a nie porównywania czyjejkolwiek polityki. Gdyby powstał serial o wiadomych wydarzeniach sprzed 25 lat, to wtedy Napoleon by do niego nie pasował i to dokładnie z tego samego powodu... ... Mam prośbę, by dyskusję na temat polityki zamknąć przed pojawieniem się następnego odcinka, bo polityka ma się nijak do akcji serialu i jestem przekonany, że mu zupełnie nie służy. Na szczęście Dablik nie pilotuje efszesnastki... :evil_lol: przynajmniej w tej bajce... ;) Pozdrawiam. Quote
Basenji Posted December 15, 2006 Author Posted December 15, 2006 Kociokwik II czyli zemsta na Napoleonie Nad Francyją Lissa: Oh Piesiaczku. Znowu Paryż! Te sklepy, teatry, eleganckie francuskie pieski. Ech, użyjemy sobie.... Dablik: Szefie, mamy już łączność. Jest też miejscowa telewizja. Włączyć? Piesiak: Ach to jest to mistyczne zło. Wielki szczur! Ale pędzi. Dablik, możesz zlokalizować jego cel? Dablik: Jasne. Idzie do Wieży Eiffla. Lissa: Fuj. Jak każda psiczka nie cierpię gryzoni! Piesiak: Wiem. Ale musisz się przemóc. Dablik, czy zdążymy z lotniska do Wieży przed tym olbrzymem? Dablik: Nie ma mowy. Miasto jest zakorkowane przez uciekinierów. Armia i policja ostrzeliwuje go, więc nie przejedziemy. Piesiak: Hm...... . OK. Mam pomysł. Dablik, Lissa słuchajcie::diabloti: ..................................... Lissa: Dobrze. Idę po sprzęt. Dablik: Uważajcie. Przygotowuję się do ryzykownego manewru. Ale strasznie ryzykujecie. Jest bardzo pochmurno i ..... Piesiak: Dobra, zaczynamy akcję! cdn 19-02 Zdrówko Quote
M10M Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Jaki wielki szczur :crazyeye: Gdzie on tak pędzi i kogo ma zamiar zjeść? I znowu będą skakać? Lissa ma już doświadczenie, więc dla niej to nie problem ale nasz dzielny Inspektor.... I nadal nie wiadomo gdzie koty? A może Piesiak będzie je ratował z łap i zębów szczura? Ale byłby "obciach".... ;) Quote
Basenji Posted December 15, 2006 Author Posted December 15, 2006 Hm, kto wie? Nie wiadomo, co mu w scenariuszu oisane? Zdrówko:-o Quote
agabass Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 ale grożnie się zrobiło :crazyeye: ciekawe czy wyjdą z tego cało? Quote
M10M Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Niedługo się okaże. Tylko nikt nie wie kiedy (poza Basenji) bo oczywiście rozpiska była "swoją drogą" a odcinki są swoją... Tak to z naszym "drogim reżyserem" jest :evil_lol: ;) Quote
Basenji Posted December 18, 2006 Author Posted December 18, 2006 Wiesz, życie zmienia nasze plany. Ale dzięki temu Kociokwik tyle już trwa i jeszcze trwał będzie. Głowa do góry. Zdrówko:multi: Quote
baskomaniak Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 [quote name='Basenji']Wiesz, życie zmienia nasze plany. Ale dzięki temu Kociokwik tyle już trwa i jeszcze trwał będzie. Głowa do góry. Zdrówko:multi: Oj będzie trwał, oj będzie... co nie znaczy, że będzie więcej odcinków :lol: Po świętach zakończymy nasz eksperyment i powrócimy do jednego odcinka tygodniowo :evil_lol: A tymczasem... ;) super-przyspieszenie: nadamy 5 odcinków w ciągu najbliższych 7 dni! Ot taki prezencik od realizatorów Pozdrawiam. Quote
M10M Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 [quote name='baskomaniak'] Po świętach zakończymy nasz eksperyment i powrócimy do jednego odcinka tygodniowo :evil_lol: Wszystko co dobre szybko się kończy :shake: [quote name='baskomaniak'] super-przyspieszenie: nadamy 5 odcinków w ciągu najbliższych 7 dni! Ot taki prezencik od realizatorów Ale fajnie :multi: - będziemy oglądać (zamiast robić świąteczne porządki, kucharzenia itd). [SIZE=2]Tylko czy to aby uzgodnione z Basenji, bo ja już się zaczynam cieszyć a potem taki kubeł zimnej wody na łeb.... Ale chyba przed świętami pan REŻYSER nie zrobi nam tego :eviltong: ;) Quote
baskomaniak Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 [quote name='M10M']Wszystko co dobre szybko się kończy :shake: ... Tak wcale nie musi być, ale po prostu przed świętami nie mam sumienia przypominać o co chodzi z tym eksperymentem. Niech ostygnie gorączkowa „ganianina” przedświąteczna, a potem zobaczymy... ;) [quote name='M10M']... Tylko czy to aby uzgodnione z Basenji... Nie może być inaczej. :cool1: Pozdrawiam. Quote
M10M Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Skoro wszystko uzgodnione, to już do listy zakupów na jutro dopisałam "Cookie crisp" - duża paczka (są lepsze od popcornu) i coca colę. Oj, będzie się działo.... (chyba) ;) Quote
baskomaniak Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Uzgodnione - i to nawet dość precyzyjnie Pozdrawiam. Quote
M10M Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 [quote name='baskomaniak']Uzgodnione - i to nawet dość precyzyjnie Pozdrawiam. Czyżby ta osoba po lewej to była Evelina? ;) Quote
baskomaniak Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 [quote name='M10M']Czyżby ta osoba po lewej to była Evelina? ;) Ta po mojej lewej? ;) Quote
Basenji Posted December 19, 2006 Author Posted December 19, 2006 Kociokwik II czyli zemsta na Napoleonie Paryż Thally: ..........co, już jestem na wizji? Szanowni widzowie, spod Wieży Eiffla wita was najpiękniejsza, oj co ja szczekam, najatrakcyjniesza prezenterka najpopularniejszego programu telewizji paryskiej - DOGO-JOURNAL - Thally! Jak widzicie, widok na panoramę Wieży i Naszego Miasta, stolicy mody przesłaniają nam chmury, które nagle zebrały się nad Paryżem. Widok chmur w modnej w tym roku bieli zakłócają niestety amerykańskiej produkcji śmigłowce przeciwpancerne AH -64 Apache, uzbrojone w najnowszę wesję samonaprowadzających się rakiet przeciwpancernych Hellfire, działko systemu Gatlinga....... o jej! Właśnie taki przeleciał. Niestety, mimo swej praktyczności Amerykanie nadal nie chcą nauczyć się od nas, że kolor khaki nie jest już modny a i linie ostre też wypadły z.... .... a tak, dostaję sygnał z reżyserki, że szczur zaginął gdzieś w tej mgle i wojsko nie może go zniszczyć. A zatem wracając do relacji, chcę powiedzieć, że towarzyszyć mi w relacji będzie...... ....reżyserka.....:angryy: ...halo....:cool3: cdn 19-03 zdrówko Quote
M10M Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 No bomba! Thally na wizji!!! To już nie tylko gościnno-towarzyskie występy w studio :lol: :multi::multi::multi: A gdzie szczur? A gdzie koty? I gdzie wcięło reżyserkę :evil_lol: ;) Quote
Basenji Posted December 20, 2006 Author Posted December 20, 2006 No i jak zwykle. Kolejny odcinek wyjaśnia jeden problem i stawia szereg następnych zagadek! Zdrówko:-o Quote
baskomaniak Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 [quote name='M10M']No bomba! Thally na wizji!!! To już nie tylko gościnno-towarzyskie występy w studio :lol: :multi::multi::multi: ... Czyżby naszego eksperta zawiodła pamięć :evil_lol: Thally występowała już w kilku odcinkach, nie tylko na plazmówce w hotelu. Raz nawet wystąpiła ze swoją panią i nie tylko :cool1: i nie mam tu na myśli gościnnych występów w „Studio KOCIOKWIK” ;) Pozdrawiam. Quote
M10M Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Oj, ludzie to się do każdego słowa przyczepią......:evil_lol: No była Thally, była, nawet parę razy występowała w i jej biurze byli. Ale to było dawno... A kotów i tak nie ma :shake: ;) Quote
Basenji Posted December 21, 2006 Author Posted December 21, 2006 Kociokwik II czyli zemsta na Napoleonie Paryż Thally: Przepraszamy za usterki na linii. Nadal znajduję się na wysuniętym stanowisku obserwacyjnym przy Palais de Chaillot. Muszę się Wam przyznać drodzy widzowie, że w tej mgle czuję się strasznie niepewnie. No bo przecież gdzieś czai się ten olbrzymi szczur, który może z nienacka zniszczyć moją fryzurkę. Ale.......... .............zrobiło się nagle jasno! Chmury zniknęły! Maczała w tym łapki jakaś tajemnicza siła! Czyżby to był szczur lub jego mroczni pomocnicy? Ale ten błękit paryski nie może być dziełem złych sił. Czy może........ cdn 19-04 zdrówko Quote
M10M Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 No proszę, jaki ten Anubis zdolny... Nie dość, że jego możliwości sięgają Paryża, to jeszcze pogodą steruje :crazyeye: A gdzież to podziewa się piękna Bastet? (że o kotach już nie wspomnę) ;) Quote
baskomaniak Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 Liczne „naciski” najbardziej aktywnego widza nie mogą pozostać bez odpowiedzi. Odpowiedź może być tylko jedna: [SIZE="6"]J E S Z C Z E [quote name='M10M']... A co z kotami? [SIZE="7"]B K [quote name='M10M']... I gdzie koty? ;) [SIZE="7"]Ę O [quote name='M10M']... I nadal nie wiadomo gdzie koty? [SIZE="7"]D T [quote name='M10M']...A kotów i tak nie ma :shake: ;) [SIZE="7"]Ą Y [quote name='M10M']...A gdzież to podziewa się piękna Bastet? (że o kotach już nie wspomnę) ;) Pozdrawiam. Quote
M10M Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 Oh, jak miło, że jeszcze będą koty :loveu: ;) Quote
Basenji Posted December 22, 2006 Author Posted December 22, 2006 Scenografia kocia jest nam potrzebna. Zdrówko Quote
Recommended Posts