Basenji Posted December 22, 2006 Author Posted December 22, 2006 Kociokwik II czyli zemsta na Napoleonie. Paryż Thally: Drodzy telewidzowie, z nieoficjalnych źródeł dowiadujemy się, że widziano w chmurach jakiś niesamowity cień. Armia podjęła próby ostrzału szczura- giganta, ale bez rezultatu. Okazuje się, że pociski nie robią na szczurze żadnego wrażenia. Chyba tylko cud może ocalić nasze miasto! Ale, ale, łączę się z naszą koleżanką w Louvre. Komka: Masz Thally rację, Paryż jest zagrożony! Ale nie liczyłabym tu na cud a na naszego niezawodnego Nadinspektora Piesiaka. Tylko czy zdąży? Bo i szczur jest ogromny i jak słyszymy na razie niezwyciężony. Przydałaby się jakaś super broń - na przykład kot gigant! Albo lepiej dwa koty! A.............. Thally: Przepraszam Komko! Dostałam wiadomość, że po kolejnej potyczce wojsko się wycofuje. Chyba już nic nie uratuje Paryża! A wracając do tych wielkich kotów! Czy to jest wasz kolejny, niezwykły polski wynalazek? cdn 19-05 Zdrówko Quote
tamiczek Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 O jest i Komcia !!!:loveu: Ale czyżby chcieli stworzyc mega-Rudą i giga-Mruczysława? :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: O to jest pytanie:evil_lol: Quote
M10M Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 Basenji napisał(a):Scenografia kocia jest nam potrzebna. Zdrówko I co Ty możesz mieć na myśli :???::hmmmm::niewiem: ;) Quote
Basenji Posted December 23, 2006 Author Posted December 23, 2006 M10M napisał(a):I co Ty możesz mieć na myśli :???::hmmmm::niewiem: ;) Serial jest generalnie o pieskach. Stąd też pojęcie kociej scenografii. Zdrówko Quote
Basenji Posted December 24, 2006 Author Posted December 24, 2006 Kocikokwik II czyli zemsta na Napoleonie Paryż Tu Thally z Dogo- Journal! Widać już szczura! Ależ on pędzi! Zaraz zaraz - słychać też ryk silników! To odrzutowiec, ale nie wojskowy! Czyżby jakiś pilot pomylił trasę?!? Nie, kierują się też na Wieżę! Mon dieu, będzie taranował szczura! ................. Nie, samolot w ostatniej chwili wykonał manewr i odleciał! Wielki szczur już się wspina. Czy Wieża wytrzyma? Ma już tyle lat! Nie!!!!!! Rusza się! Koniec symbolu Paryża! cdn 19-06 zdrówko Quote
M10M Posted December 25, 2006 Posted December 25, 2006 [quote name='Basenji']:angryy: koniec No wiemy, koniec okresu przedświątecznych odcinków :evil_lol: Teraz znowu trzeba będzie czekać i myśleć po nocach co z tym szczurem, i co z tą Wieżą, i co z tym samolotem z psami na pokładzie (chyba)..... Przynajmniej wiadomo, że koty jeszcze będą :lol: ;) Jak tam święta? Mam nadzieję, że Mikołaj do wszystkich zdążył na czas? Quote
baskomaniak Posted December 26, 2006 Posted December 26, 2006 Basenji napisał(a)::angryy: koniec Asiaczek napisał(a):O, ale się zdenerwował... Pzdr. Bez przesady... Nie tylko Basenji... :roll: Nasz eksperyment po prostu nie przyniósł efektu :roll: Jutro zgodnie z zapowiedzią pójdzie zapewne obiecany 5-ty odcinek i... ...wracamy do emisji raz w tygodniu... Nie strawię faktu, że odcinki sąsiadują ze sobą w topiku... :shake: Mówi się trudno... Jak sądzę, tak mała frekwencja nie ma związku ze świętami... Widzowie po prostu chcą „przeciągnąć” serial ile się da... .. a zatem skończymy przed Wielkanocą... :cool1: Drogi ASIACZKU, może i Basenji się zdenerwował... ...nie masz na to wpływu... :evil_lol: Dobrze wiesz, że pierwotnie z założenia ten serial miał być promocją rasy basenji... ...zrobiłem co się da, by tak się nie stało... :evil_lol: Wchodząc w to przedsięwzięcia dla mnie ważniejszy był udział zwierzątek dogomaniackich... ...i to mi się udało... :multi: Mimo, że wiele osób z czasów castingu (to już dwa lata) przestało tu zaglądać, to ze względu na ilość wizyt w tym topiku uważam, że serial odniósł sukces... Wszystkie następne odcinki są już gotowe i nikt nie jest w stanie zmienić ich wyglądu, jedynie reżyser może je oprawić w tekst, który nie będzie mi odpowiadał, ale czy musi... ;) Basenji jest pomysłodawcą i autorem bardzo ciekawego scenariusza, w który się zaangażowałem i jestem szczęśliwy że mogłem uczestniczyć w tym przedsięwzięciu. :cool1: Widownia w niektórych osobach (nick’ach) mi nie odpowiada, więc by nie było niedomówień, wypisuję się z udziału w promocji rasy basenji... Kocham tą rasę, a Foxie (serialowy Piesiak) i jego właściciele są mi szczególnie bliscy i bardzo ich szanuję, ale mimo to na forum nie zamierzam propagować tej rasy... :shake: .................... M10M, znam Twoją stronę internetową niemal na pamięć, mimo to z wielką przyjemnością raz jeszcze przeczytałem Twoje opowiadania na Dogomanii. Jestem pod wrażeniem Twojego fenomenalnego talentu. Bardzo się cieszę, że jesteś jednym z najwierniejszych widzów Kociokwika. Dziękuję... :multi: PS. Sorki za szczerość... Moje „poczucie humoru” mogło się wziąć z „wyjątkowo” dużej oglądalności serialu, zwykle ponad 200 odwiedzin na dobę, zmieniło się w 30... :shake: Na szczęście serial się już kończy... :roll: Ale mi się dostanie od ekipy... :evil_lol: Pozdrawiam. :sad: Quote
Basenji Posted December 26, 2006 Author Posted December 26, 2006 Dostanie się? A za co? Zdrówko Quote
M10M Posted December 26, 2006 Posted December 26, 2006 Ale się narobiło.... Coś mi się wydaje, że poza planem toczą się jakieś zakulisowe potyczki. Takie jest życie a dgm tworzą przecież ludzie, więc i tu nie może być wiecznie "sielsko i anielsko" . W każdym razie ja dobrze się bawię oglądając serial. Baskomaniaku - cieszę się, że podobają Ci się moje teksty - historię Atosa, prawdę mówiąc, wrzuciłam na dgm, żeby sprawdzić czy faktycznie można.... **** No, to czekam na efekty działań szczura, psów, kotów i całej reszty....:lol: ;) Quote
Basenji Posted December 27, 2006 Author Posted December 27, 2006 Kociokwik II czyli zemsta na Napoleonie Paryż Thally: Szczur jest już prawie na szczycie Wieży! Ojej, co to? Spadochron! I drugi! To pewnie psy z Legii Cudzoziemskiej!?! ............................................ Szczur rusza żeby złapać komandosów! Wow! A co to! ...................... Koniec szczura. Nareszcie. Pędzę poznać bohaterów, którzy to uczynili. Przekazuję łącze Komce w Muzeum.Czy już zmieniło się tam coś? Halo Komka! cdn 19-07 zdrówko Quote
M10M Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 Rozpadł się :crazyeye: Ci egipscy bogowie to mieli sposoby.... A w Muzeum cóż takiego ma się dziać? ;) Quote
baskomaniak Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 M10M napisał(a):... A w Muzeum cóż takiego ma się dziać? ;) Oj będzie się dziać, oj będzie... :cool1: Następny odcinek jeszcze w tym roku ;) Pozdrawiam. Quote
baskomaniak Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 a czy kociokwik mógłby obyć się bez kotów? :razz: Quote
Basenji Posted December 28, 2006 Author Posted December 28, 2006 Kociokwik oznacza także kaca, więc pewnie jest to możliwe. Zdrówko Quote
M10M Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 A u mnie trwają prace nad umieszczeniem scen z "Kociokwika" na stronie zwierzaków. Mam zgodę Petry_ na pokazywanie Bastet, wymieniłam też nicki twórców serialu - nie macie nic przeciwko? ;) Quote
baskomaniak Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 [quote name='M10M']A u mnie trwają prace nad umieszczeniem scen z "Kociokwika" na stronie zwierzaków. Mam zgodę Petry_ na pokazywanie Bastet, wymieniłam też nicki twórców serialu - nie macie nic przeciwko? ;) Ja tam nie mam nic przeciwko ale musisz wiedzieć, że głównym twórcą wszystkich scenek z udziałem Bastet jest Evelina, a mój udział był jedynie organizacyjny :razz: Pozdrawiam. Quote
agabass Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 ale akcja i jacy dzielni komandosi no proszę aż włoś jeży się na skórze Quote
Basenji Posted December 29, 2006 Author Posted December 29, 2006 A jakie scenki chcesz tam umieścić? Zdrówko Quote
M10M Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Trochę castingu (Żabka i Hamlet), Bastet na pustyni ze stadem kotów, Bastet ze złotymi obrączkami, super karma i moja nagroda za konkurs (Hamlet w parówkach) - tyle na razie, a reszta zależy od tego jak rozwinie się serial. To tylko parę scen - przecież nie przeniosę serialu na moją stronę, pomijając wszelkie inne względy - na republice mam ograniczoną ilość miejsca....:evil_lol: ;) Quote
baskomaniak Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 M10M, nie musisz przecież umieszczać grafik na tym samym serwerze co strona internetowa. Nasze scenki mają już swoje adresy w sieci i wystarczy je tylko wstawić do kodu. W takim wypadku obciążenie „twojego” serwera jest niemal bliska zeru i to bez względu na ciężar grafiki jaka się ma pojawić. Jest to bardzo praktyczne rozwiązanie jeśli strona ma limit transferu, bo grafika ściągana z innych serwerów nie zabiera tego limitu. Pozdrawiam. Quote
M10M Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 A na to nie wpadłam :???: Ale co się dziwić - ja moje strony robię mając w jednym oknie otwarte nvu a w drugim tutorial do html-a. Na moje potrzeby wystarczy.... Ja nawet zdjęcia do dgm wstawiałm przez cały czas przez moje konto na republice, dopiero ostatnio przekonałam się do imageshacka. Jeśli scen z moimi kiciami i z Bastet w roli głównej nie pojawi się do końca serialu zbyt wiele, to zmieszczę się "u siebie" a ja stale coś zmieniam albo poprawiam i lubię mieć "wszystko w kupie". Ale dzięki za podpowiedź - jak znam życie - prędzej czy później przyda się taka wiedza :lol: ;) Quote
baskomaniak Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 Nie ukrywam, że też wolę mieć wszystko „u siebie”, bo zdecydowanie wygodniej jest projektować stronę w trybie Off-line, a poza tym nie występują problemy z wyświetlaniem obiektów umieszczonych na odległych serwerach, które mają akurat przerwę konserwacyjną ;) Muszę jednak przyznać, że korzystanie z dość stabilnego i pozbawionego limitów transferu ImageShack’a jest bardzo praktycznym rozwiązaniem, chociaż... hmmm... kilka odcinków Kociokwika (z tych starszych) jest pozbawionych obrazu :roll: [quote name='M10M']...Jeśli scen z moimi kiciami i z Bastet w roli głównej nie pojawi się do końca serialu zbyt wiele, to zmieszczę się "u siebie" a ja stale coś zmieniam albo poprawiam i lubię mieć "wszystko w kupie". ... Tu mam problem, bo dla mnie każda scenka ma swoich głównych aktorów i tylko takich. Na wszelki wypadek zarezerwuj jeszcze kilka MB i niech czekają, aż serial się skończy ;) A w razie czego... Usunięcie napisów „cdn...”, zmiana wielkości obrazu do konkretnego rozmiaru czy też skrócenie lub odcięcie fragmentu scenki nie będzie problemem. Evelina i ja chętnie pomożemy w dostosowaniu wybranych przez Ciebie scenek na potrzeby strony o Twoich zwierzątkach. :lol: Pozdrawiam. Quote
Recommended Posts