Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kociokwik II czyli zemsta na Napoleonie.
Paryż
Thally: Drodzy telewidzowie, z nieoficjalnych źródeł dowiadujemy się, że widziano w chmurach jakiś niesamowity cień.
Armia podjęła próby ostrzału szczura- giganta, ale bez rezultatu. Okazuje się, że pociski nie robią na szczurze żadnego wrażenia. Chyba tylko cud może ocalić nasze miasto!
Ale, ale, łączę się z naszą koleżanką w Louvre.

Komka: Masz Thally rację, Paryż jest zagrożony! Ale nie liczyłabym tu na cud a na naszego niezawodnego Nadinspektora Piesiaka. Tylko czy zdąży? Bo i szczur jest ogromny i jak słyszymy na razie niezwyciężony. Przydałaby się jakaś super broń - na przykład kot gigant! Albo lepiej dwa koty! A..............
Thally: Przepraszam Komko! Dostałam wiadomość, że po kolejnej potyczce wojsko się wycofuje. Chyba już nic nie uratuje Paryża!

A wracając do tych wielkich kotów! Czy to jest wasz kolejny, niezwykły polski wynalazek?

cdn
19-05
Zdrówko

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kocikokwik II czyli zemsta na Napoleonie
Paryż

Tu Thally z Dogo- Journal!
Widać już szczura! Ależ on pędzi!
Zaraz zaraz - słychać też ryk silników! To odrzutowiec, ale nie wojskowy! Czyżby jakiś pilot pomylił trasę?!?
Nie, kierują się też na Wieżę! Mon dieu, będzie taranował szczura!

.................
Nie, samolot w ostatniej chwili wykonał manewr i odleciał!
Wielki szczur już się wspina. Czy Wieża wytrzyma? Ma już tyle lat!
Nie!!!!!!
Rusza się! Koniec symbolu Paryża!

cdn
19-06
zdrówko

Posted

[quote name='Basenji']:angryy:
koniec
No wiemy, koniec okresu przedświątecznych odcinków :evil_lol:
Teraz znowu trzeba będzie czekać i myśleć po nocach co z tym szczurem, i co z tą Wieżą, i co z tym samolotem z psami na pokładzie (chyba).....
Przynajmniej wiadomo, że koty jeszcze będą :lol:
;)
Jak tam święta? Mam nadzieję, że Mikołaj do wszystkich zdążył na czas?

Posted

Basenji napisał(a):
:angryy:
koniec
Asiaczek napisał(a):
O, ale się zdenerwował...
Pzdr.

Bez przesady...
Nie tylko Basenji... :roll:
Nasz eksperyment po prostu nie przyniósł efektu :roll:

Jutro zgodnie z zapowiedzią pójdzie zapewne obiecany 5-ty odcinek i...
...wracamy do emisji raz w tygodniu...
Nie strawię faktu, że odcinki sąsiadują ze sobą w topiku... :shake:
Mówi się trudno...

Jak sądzę, tak mała frekwencja nie ma związku ze świętami...
Widzowie po prostu chcą „przeciągnąć” serial ile się da...
.. a zatem skończymy przed Wielkanocą... :cool1:

Drogi ASIACZKU, może i Basenji się zdenerwował...
...nie masz na to wpływu... :evil_lol:
Dobrze wiesz, że pierwotnie z założenia ten serial miał być promocją rasy basenji...
...zrobiłem co się da, by tak się nie stało... :evil_lol:
Wchodząc w to przedsięwzięcia dla mnie ważniejszy był udział zwierzątek dogomaniackich...
...i to mi się udało... :multi:
Mimo, że wiele osób z czasów castingu (to już dwa lata) przestało tu zaglądać,
to ze względu na ilość wizyt w tym topiku uważam, że serial odniósł sukces...
Wszystkie następne odcinki są już gotowe i nikt nie jest w stanie zmienić ich wyglądu,
jedynie reżyser może je oprawić w tekst, który nie będzie mi odpowiadał,
ale czy musi... ;)
Basenji jest pomysłodawcą i autorem bardzo ciekawego scenariusza, w który się zaangażowałem i jestem szczęśliwy że mogłem uczestniczyć w tym przedsięwzięciu. :cool1:
Widownia w niektórych osobach (nick’ach) mi nie odpowiada, więc by nie było niedomówień, wypisuję się z udziału w promocji rasy basenji... Kocham tą rasę, a Foxie (serialowy Piesiak) i jego właściciele są mi szczególnie bliscy i bardzo ich szanuję, ale mimo to na forum nie zamierzam propagować tej rasy... :shake:

....................

M10M, znam Twoją stronę internetową niemal na pamięć, mimo to z wielką przyjemnością raz jeszcze przeczytałem Twoje opowiadania na Dogomanii. Jestem pod wrażeniem Twojego fenomenalnego talentu. Bardzo się cieszę, że jesteś jednym z najwierniejszych widzów Kociokwika. Dziękuję... :multi:

PS.
Sorki za szczerość...
Moje „poczucie humoru” mogło się wziąć z „wyjątkowo” dużej oglądalności serialu,
zwykle ponad 200 odwiedzin na dobę, zmieniło się w 30... :shake:
Na szczęście serial się już kończy... :roll:

Ale mi się dostanie od ekipy... :evil_lol:

Pozdrawiam.
:sad:

Posted

Ale się narobiło....
Coś mi się wydaje, że poza planem toczą się jakieś zakulisowe potyczki. Takie jest życie a dgm tworzą przecież ludzie, więc i tu nie może być wiecznie "sielsko i anielsko" . W każdym razie ja dobrze się bawię oglądając serial.
Baskomaniaku - cieszę się, że podobają Ci się moje teksty - historię Atosa, prawdę mówiąc, wrzuciłam na dgm, żeby sprawdzić czy faktycznie można....
No, to czekam na efekty działań szczura, psów, kotów i całej reszty....:lol:
;)

Posted

Kociokwik II czyli zemsta na Napoleonie
Paryż
Thally: Szczur jest już prawie na szczycie Wieży!
Ojej, co to? Spadochron! I drugi! To pewnie psy z Legii Cudzoziemskiej!?!
............................................
Szczur rusza żeby złapać komandosów!

Wow! A co to!
......................
Koniec szczura. Nareszcie. Pędzę poznać bohaterów, którzy to uczynili.
Przekazuję łącze Komce w Muzeum.Czy już zmieniło się tam coś?
Halo Komka!

cdn
19-07
zdrówko

Posted

A u mnie trwają prace nad umieszczeniem scen z "Kociokwika" na stronie zwierzaków. Mam zgodę Petry_ na pokazywanie Bastet, wymieniłam też nicki twórców serialu - nie macie nic przeciwko?
;)

Posted

[quote name='M10M']A u mnie trwają prace nad umieszczeniem scen z "Kociokwika" na stronie zwierzaków. Mam zgodę Petry_ na pokazywanie Bastet, wymieniłam też nicki twórców serialu - nie macie nic przeciwko?
;)

Ja tam nie mam nic przeciwko ale musisz wiedzieć, że głównym twórcą wszystkich scenek z udziałem Bastet jest Evelina, a mój udział był jedynie organizacyjny :razz:

Pozdrawiam.

Posted

Trochę castingu (Żabka i Hamlet), Bastet na pustyni ze stadem kotów, Bastet ze złotymi obrączkami, super karma i moja nagroda za konkurs (Hamlet w parówkach) - tyle na razie, a reszta zależy od tego jak rozwinie się serial. To tylko parę scen - przecież nie przeniosę serialu na moją stronę, pomijając wszelkie inne względy - na republice mam ograniczoną ilość miejsca....:evil_lol:
;)

Posted

M10M, nie musisz przecież umieszczać grafik na tym samym serwerze co strona internetowa. Nasze scenki mają już swoje adresy w sieci i wystarczy je tylko wstawić do kodu. W takim wypadku obciążenie „twojego” serwera jest niemal bliska zeru i to bez względu na ciężar grafiki jaka się ma pojawić. Jest to bardzo praktyczne rozwiązanie jeśli strona ma limit transferu, bo grafika ściągana z innych serwerów nie zabiera tego limitu.

Pozdrawiam.

Posted

A na to nie wpadłam :???: Ale co się dziwić - ja moje strony robię mając w jednym oknie otwarte nvu a w drugim tutorial do html-a. Na moje potrzeby wystarczy.... Ja nawet zdjęcia do dgm wstawiałm przez cały czas przez moje konto na republice, dopiero ostatnio przekonałam się do imageshacka. Jeśli scen z moimi kiciami i z Bastet w roli głównej nie pojawi się do końca serialu zbyt wiele, to zmieszczę się "u siebie" a ja stale coś zmieniam albo poprawiam i lubię mieć "wszystko w kupie".
Ale dzięki za podpowiedź - jak znam życie - prędzej czy później przyda się taka wiedza :lol:
;)

Posted

Nie ukrywam, że też wolę mieć wszystko „u siebie”, bo zdecydowanie wygodniej jest projektować stronę w trybie Off-line, a poza tym nie występują problemy z wyświetlaniem obiektów umieszczonych na odległych serwerach, które mają akurat przerwę konserwacyjną ;)
Muszę jednak przyznać, że korzystanie z dość stabilnego i pozbawionego limitów transferu ImageShack’a jest bardzo praktycznym rozwiązaniem, chociaż... hmmm... kilka odcinków Kociokwika (z tych starszych) jest pozbawionych obrazu :roll:

[quote name='M10M']...Jeśli scen z moimi kiciami i z Bastet w roli głównej nie pojawi się do końca serialu zbyt wiele, to zmieszczę się "u siebie" a ja stale coś zmieniam albo poprawiam i lubię mieć "wszystko w kupie". ...

Tu mam problem, bo dla mnie każda scenka ma swoich głównych aktorów i tylko takich. Na wszelki wypadek zarezerwuj jeszcze kilka MB i niech czekają, aż serial się skończy ;)
A w razie czego...
Usunięcie napisów „cdn...”, zmiana wielkości obrazu do konkretnego rozmiaru czy też skrócenie lub odcięcie fragmentu scenki nie będzie problemem.
Evelina i ja chętnie pomożemy w dostosowaniu wybranych przez Ciebie scenek na potrzeby strony o Twoich zwierzątkach. :lol:

Pozdrawiam.