Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cieszę się, że ktoś na tej stronie bywa, a jak jeszcze ją chwali, to już pełnia szczęścia :multi:
Zdjęcia będę dorzucać - nie wszystko na raz. Na razie doszło kilka Yoshka ale on jakoś do serialu nie startował - sama nie wiem dlaczego bo taki pirat byłby może ciekawą postacią.....
Jutro popracuję nad Kotecką i Pinkim - zobaczę co tam jest w tych setkach folderów ze zdjęciami... (to wcale nie żart, aparat cyfrowy to gorsze uzależnienie niż narkotyki :evil_lol:)
;)

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='M10M']...
Jutro popracuję nad Kotecką i Pinkim - zobaczę co tam jest w tych setkach folderów ze zdjęciami... (to wcale nie żart, aparat cyfrowy to gorsze uzależnienie niż narkotyki :evil_lol:)
;)
:sweetCyb: :Rose:
Cyfrowe zdjęcia mają swoje zalety. W tysiącach fotek zwiększa się szansa znalezienia tego, czego się szuka, a przy tym negatyw się nie porysuje :razz:

Pozdrawiam.

Posted

M10M napisał(a):
Cieszę się, że ktoś na tej stronie bywa, a jak jeszcze ją chwali, to już pełnia szczęścia :multi:
Ja tez na niej bylam, :sweetCyb: gdy miala inna szate graficzna.
Wsio na glos przeczytalam zeby ta czesc rodziny ktora rozumie polski posluchala.
Pozostalej trochu potlumaczylam ;)
Przestroga dla rodzicow przednia :klacz:
Odrabianie zaleglosci w kontaktach ze zwierzakami rowniez przezylam, moze nie na taka skale ;)
Lapanie much dla modliszki i obserwowanie jak poluje na nie fascynowalo mnie na rowni z moimi dzieciakami :evil_lol:

Nowa wersja stronki byla chyba w trakcie intensywnych prac, gdyz bedac na niej ostatnio niewiele widzialam :oops: , ale zapowiada sie wspaniale. :loveu:

M10M napisał(a):
... (to wcale nie żart, aparat cyfrowy to gorsze uzależnienie niż narkotyki :evil_lol:)
;)
Tak mowia Ci, ktorzy maja go od niedawna ;)
Pozniej to sie czlek zastanawia, pstryknac by cos :hmmmm: tylko co ? :hmmmm:
Wsio juz obfotografowane :evil_lol:

Posted

[quote name='baskomaniak']
...jakieś stojąco-chodzące Pinkiego i Koteckiej by mi się jeszcze przydały... :razz: :cool1:

Właśnie odkryłam szokującą prawdę - moje koty stopniowo zatracają umiejętność stania i chodzenia - prawdopodobnie przemieszczają się z miejsca na miejsce przy pomocy teleportacji :crazyeye:. W szczególności dotyczy to właśnie Kotecki i Pinkiego. Rok, dwa lata temu trafiały się zdjęcia kotów w ruchu, ostatnio tylko leżą (Kotecka) albo siedzą (Pinki). Nawet próbowałam coś zrobić na szybkiego - nic z tego - zanim aparat pomyśli, kot już siedzi (albo leży). Coś tam wygrzebałam - jak wyślę na serwer to podam linka.
[quote name='Evelina']
Nowa wersja stronki byla chyba w trakcie intensywnych prac, gdyz bedac na niej ostatnio niewiele widzialam :oops: , ale zapowiada sie wspaniale. :loveu:

Ostatnio coś się psuło i menu nie otwierało sie w niektórych przeglądarkach, dlatego w ogóle zaczęłam zmieniać. Dzisiaj wrzuciłam cały "nowy pakiet". Powinno już działać...
[quote name='Evelina']
Tak mowia Ci, ktorzy maja go od niedawna ;)
Pozniej to sie czlek zastanawia, pstryknac by cos :hmmmm: tylko co ? :hmmmm:
Wsio juz obfotografowane :evil_lol:
U mnie nie ma, że wsio obfotografowane - co rusz dochodzi jakiś zwierzak i widzę, że mam seriami: koty w domu, koty na działce, kwiatki, Hamlet, Linka, same mordy (zwierzaków)....
;)

Posted

[quote name='M10M']Właśnie odkryłam szokującą prawdę - moje koty stopniowo zatracają umiejętność stania i chodzenia - prawdopodobnie przemieszczają się z miejsca na miejsce przy pomocy teleportacji :crazyeye:. ...
No właśnie, jakąś dziwną „prawidłowością” jest,
że koty na zdjęciach siedzą albo leżą, nawet jak stoją :evil_lol:

Jeśli będzie Ci wygodniej, to możesz mi wysłać mailem
[email protected]

Pozdrawiam.

Posted

100% sie zgadzam :evil_lol:

Posted

Kociokwik II czyli koniec zemsty na Napoleonie!

Paryż
Thally: Drodzy telepieskowie mamy ogromne szczęście, że są z nami bohaterowie, którzy ocalili Paryż: Lissa i Piesiak z Polski. A więc....
Hauuuuuuuuuu!

Komka: Sorry Thally, że przeszkadzam. Nie mogę odnaleźć kocich strażników, chociaż zbiegałam całe muzeum!
Lissa: Bastet nie kłamała. Tylko powstrzymała klątwę.
Komka: Biegając, miałam uczucie, jakby patrzyły na mnie jakieś mściwe oczy. Brrrr!
Piesiak: Oczy powiadasz. Już ja chyba wiem o jakie ślepia chodzi. Chodź Lissa, mamy małą robótkę do wykonania. To co pity lubią najbardziej!

Thally: No i po wywiadzie. Ale za to wiemy, że znowu w Paryżu będzie się coś ciekawego działo!

cdn
20-02
zdrówko

Posted

baskomaniak napisał(a):
O nie prawda. Jeden z moich kotow wyszedl na zdjeciu w locie mimo, ze stal w momencie pstrykniecia :evil_lol:
Ale to bylo dawno i zwyklym aparatem :roll:

Posted

[quote name='Basenji']

Kociokwik II czyli koniec zemsty na Napoleonie!

A teraz będzie na kim?
[quote name='Basenji']
Lissa: Bastet nie kłamała. Tylko powstrzymała klątwę.

A co jeszcze miała zrobić?
[quote name='Basenji']
Komka: Biegając, miałam uczucie, jakby patrzyły na mnie jakieś mściwe oczy. Brrrr!

Szczurze? Bo przecież nie kocie?
[quote name='Basenji']
To co pity lubią najbardziej!

Niech te pity (a przynajmniej jeden) uważają na co polują - koty i tak już się poświęciły.... Zamiast cieplutkiej, przytulnej celi jakieś straszliwe pchły i teraz nie wiadmomo co. Chociaż - są u swojej kociej bogini (są?) :evil_lol:
;)
Evelino - czy Ty może moją stronę oglądzasz w Operze? Ja mam z tą przeglądarką straszne problemy - u mnie muszę odświeżać każdą ramkę osobno, żeby całość się załadowała ale już u mojego kolegi działa normalnie... Nie cierpię Opery :comp26:

Posted

[quote name='M10M']...
Szczurze? Bo przecież nie kocie?
...

No właśnie, czyje to „mściwie oczy” Komka czuła na grzbieciku? :diabloti:
Może bym UMIAł jaKOś pomóc w TAkiej sytuacji :razz: :cool1: :evil_lol:

Pozdrawiam.

Posted

[quote name='M10M']No tak - mumia kota :multi: - zapomniałam o dalszym ciągu przekazu.....
;)

No właśnie :razz:
Ciekawy jestem czy ktoś pamięta,
w którym z dotychczasowych odcinków mumia kota pojawiła się po raz ostatni? :cool1: :evil_lol:

Pozdrawiam.

Posted

[quote name='M10M']U mnie się pojawia codziennie - wciąż "grzebię" na mojej stronie a tam mumia na pustyni pomiędzy kotami :evil_lol:
;)

:shake:

Jakoś tak czułem, że w pierwszym podejściu prawidłowa odpowiedź nie padnie :evil_lol:

Pozdrawiam.

Posted

Sama wstawiłam mumię (dla przypomnienia) na stronie 380. Potem Baskomaniak zrobił "Powtórkę z rozrywki" na stronie 374 - psy rozszarpują mumię....
Szukac dalej? :evil_lol:
;)

Posted

Powtórek i cytowanych scenek oczywiście nie należy brać pod uwagę.
...
To nie jest ta scenka :shake:
Cóż, trzeba szukać dalej :evil_lol:

[SIZE="1"]Nikt więcej nie właczy się do poszukiwań?

Pozdrawiam.

Posted

baskomaniak napisał(a):

Nikt więcej nie właczy się do poszukiwań?

Pewnie, że nie - mam wyłączność na grzebanie w historii serialu, wykupiłam sobie - a co....:eviltong:
Mumia wala się na stronie 225, mocno poturbowana przez dzielne psy (ładnie tak znęcać się nad nieboszczką? :shake:)
Przy okazji znalazłam informację, że w serialu "gra" 57 zwierzaków. Gdzie wobec tego są ich właściciele? Z tych, którzy często odwiedzali Kociokwik jakoś ostatnio nie bywają tu: talut, Koma, AnkaW, gugu, rzadko są: agabass, bellatriks, dbsst...... ?
No i nadal nie wiem czyje stroje zdobią kocich akolitów Bastet (a konkretnie na czym były wzorowane).
No i dgm działa mi dziś strasznie powoli :angryy:
;)

Posted

M10M napisał(a):
Pewnie, że nie - mam wyłączność na grzebanie w historii serialu, wykupiłam sobie - a co....:eviltong:...

Nie wszystko da się znaleźć w odległej historii... :cool1:
...ale przynajmniej znajomość serialu się utrwali :evil_lol:

M10M napisał(a):
...Przy okazji znalazłam informację, że w serialu "gra" 57 zwierzaków. Gdzie wobec tego są ich właściciele? Z tych, którzy często odwiedzali Kociokwik jakoś ostatnio nie bywają tu: talut, Koma, AnkaW, gugu, rzadko są: agabass, bellatriks, dbsst...... ?
...

Przynajmniej nie masz konkurencji i możesz bez pośpiechu prowadzić poszukiwaniu mumii kota. Skoro
pozostałym widzom nie chce się nic pisać, to i szukać im się nie będzie chciało ;)

M10M napisał(a):
...
No i nadal nie wiem czyje stroje zdobią kocich akolitów Bastet (a konkretnie na czym były wzorowane).
...

W tej kwestii to tylko Evelina może coś powiedzieć,
ja tylko wiem, na którego kota te kostiumy były szyte :cool1:

Pozdrawiam.

Posted

M10M napisał(a):
Co za namolicha :evil_lol:
Nic letko :eviltong: Zgadywac prosze. :lol:

[SIZE="1"]Ale mi sie fajnie kolorystycznie komponuje z avkiem i podpisem

Posted

ja bywam i ogladam nawet czytam ;) ale nie pisze :cool3:
teraz się pokazuje zeby uspokoić Was :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
absencja moich liter spowodowana jest ciągłym brakiem czasu :placz:

Posted

Evelina napisał(a):
Co za namolicha :evil_lol:
Nic letko :eviltong: Zgadywac prosze. :lol:

Ja tylko pytam :niewiem: A na obrazku na razie mi różne epoki wychodzą :???:
Basenji napisał(a):
M10M - postaraj się bardziej.
zdrowko:lol:

Ale o co chodzi? Mumię znalazłam, to niby co? Mam więcej dogomaniaków szukać czy jak.... ?
;)