M10M Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 Cieszę się, że ktoś na tej stronie bywa, a jak jeszcze ją chwali, to już pełnia szczęścia :multi: Zdjęcia będę dorzucać - nie wszystko na raz. Na razie doszło kilka Yoshka ale on jakoś do serialu nie startował - sama nie wiem dlaczego bo taki pirat byłby może ciekawą postacią..... Jutro popracuję nad Kotecką i Pinkim - zobaczę co tam jest w tych setkach folderów ze zdjęciami... (to wcale nie żart, aparat cyfrowy to gorsze uzależnienie niż narkotyki :evil_lol:) ;) Quote
baskomaniak Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 [quote name='M10M']... Jutro popracuję nad Kotecką i Pinkim - zobaczę co tam jest w tych setkach folderów ze zdjęciami... (to wcale nie żart, aparat cyfrowy to gorsze uzależnienie niż narkotyki :evil_lol:) ;) :sweetCyb: :Rose: Cyfrowe zdjęcia mają swoje zalety. W tysiącach fotek zwiększa się szansa znalezienia tego, czego się szuka, a przy tym negatyw się nie porysuje :razz: Pozdrawiam. Quote
Evelina Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 M10M napisał(a):Cieszę się, że ktoś na tej stronie bywa, a jak jeszcze ją chwali, to już pełnia szczęścia :multi:Ja tez na niej bylam, :sweetCyb: gdy miala inna szate graficzna. Wsio na glos przeczytalam zeby ta czesc rodziny ktora rozumie polski posluchala. Pozostalej trochu potlumaczylam ;) Przestroga dla rodzicow przednia :klacz: Odrabianie zaleglosci w kontaktach ze zwierzakami rowniez przezylam, moze nie na taka skale ;) Lapanie much dla modliszki i obserwowanie jak poluje na nie fascynowalo mnie na rowni z moimi dzieciakami :evil_lol: Nowa wersja stronki byla chyba w trakcie intensywnych prac, gdyz bedac na niej ostatnio niewiele widzialam :oops: , ale zapowiada sie wspaniale. :loveu: M10M napisał(a):... (to wcale nie żart, aparat cyfrowy to gorsze uzależnienie niż narkotyki :evil_lol:) ;)Tak mowia Ci, ktorzy maja go od niedawna ;) Pozniej to sie czlek zastanawia, pstryknac by cos :hmmmm: tylko co ? :hmmmm: Wsio juz obfotografowane :evil_lol: Quote
M10M Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 [quote name='baskomaniak'] ...jakieś stojąco-chodzące Pinkiego i Koteckiej by mi się jeszcze przydały... :razz: :cool1: Właśnie odkryłam szokującą prawdę - moje koty stopniowo zatracają umiejętność stania i chodzenia - prawdopodobnie przemieszczają się z miejsca na miejsce przy pomocy teleportacji :crazyeye:. W szczególności dotyczy to właśnie Kotecki i Pinkiego. Rok, dwa lata temu trafiały się zdjęcia kotów w ruchu, ostatnio tylko leżą (Kotecka) albo siedzą (Pinki). Nawet próbowałam coś zrobić na szybkiego - nic z tego - zanim aparat pomyśli, kot już siedzi (albo leży). Coś tam wygrzebałam - jak wyślę na serwer to podam linka. [quote name='Evelina'] Nowa wersja stronki byla chyba w trakcie intensywnych prac, gdyz bedac na niej ostatnio niewiele widzialam :oops: , ale zapowiada sie wspaniale. :loveu: Ostatnio coś się psuło i menu nie otwierało sie w niektórych przeglądarkach, dlatego w ogóle zaczęłam zmieniać. Dzisiaj wrzuciłam cały "nowy pakiet". Powinno już działać... [quote name='Evelina'] Tak mowia Ci, ktorzy maja go od niedawna ;) Pozniej to sie czlek zastanawia, pstryknac by cos :hmmmm: tylko co ? :hmmmm: Wsio juz obfotografowane :evil_lol: U mnie nie ma, że wsio obfotografowane - co rusz dochodzi jakiś zwierzak i widzę, że mam seriami: koty w domu, koty na działce, kwiatki, Hamlet, Linka, same mordy (zwierzaków).... ;) Quote
baskomaniak Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 [quote name='M10M']Właśnie odkryłam szokującą prawdę - moje koty stopniowo zatracają umiejętność stania i chodzenia - prawdopodobnie przemieszczają się z miejsca na miejsce przy pomocy teleportacji :crazyeye:. ... No właśnie, jakąś dziwną „prawidłowością” jest, że koty na zdjęciach siedzą albo leżą, nawet jak stoją :evil_lol: Jeśli będzie Ci wygodniej, to możesz mi wysłać mailem [email protected] Pozdrawiam. Quote
Patka Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 No właśnie, jakąś dziwną „prawidłowością” jest, że koty na zdjęciach siedzą albo leżą, nawet jak stoją :evil_lol: 100% sie zgadzam :evil_lol: Quote
baskomaniak Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 Na szczęście Lunka dała się ładnie ufocić w ruchu :multi: i dzięki temu mogliśmy Rudą „przegonić” po planie serialu ;) Pozdrawiam. Quote
Basenji Posted January 6, 2007 Author Posted January 6, 2007 Kociokwik II czyli koniec zemsty na Napoleonie! Paryż Thally: Drodzy telepieskowie mamy ogromne szczęście, że są z nami bohaterowie, którzy ocalili Paryż: Lissa i Piesiak z Polski. A więc.... Hauuuuuuuuuu! Komka: Sorry Thally, że przeszkadzam. Nie mogę odnaleźć kocich strażników, chociaż zbiegałam całe muzeum! Lissa: Bastet nie kłamała. Tylko powstrzymała klątwę. Komka: Biegając, miałam uczucie, jakby patrzyły na mnie jakieś mściwe oczy. Brrrr! Piesiak: Oczy powiadasz. Już ja chyba wiem o jakie ślepia chodzi. Chodź Lissa, mamy małą robótkę do wykonania. To co pity lubią najbardziej! Thally: No i po wywiadzie. Ale za to wiemy, że znowu w Paryżu będzie się coś ciekawego działo! cdn 20-02 zdrówko Quote
Evelina Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 baskomaniak napisał(a):No właśnie, jakąś dziwną „prawidłowością” jest, że koty na zdjęciach siedzą albo leżą, nawet jak stoją :evil_lol: O nie prawda. Jeden z moich kotow wyszedl na zdjeciu w locie mimo, ze stal w momencie pstrykniecia :evil_lol: Ale to bylo dawno i zwyklym aparatem :roll: Quote
M10M Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 [quote name='Basenji']Kociokwik II czyli koniec zemsty na Napoleonie! A teraz będzie na kim? [quote name='Basenji'] Lissa: Bastet nie kłamała. Tylko powstrzymała klątwę. A co jeszcze miała zrobić? [quote name='Basenji'] Komka: Biegając, miałam uczucie, jakby patrzyły na mnie jakieś mściwe oczy. Brrrr! Szczurze? Bo przecież nie kocie? [quote name='Basenji'] To co pity lubią najbardziej! Niech te pity (a przynajmniej jeden) uważają na co polują - koty i tak już się poświęciły.... Zamiast cieplutkiej, przytulnej celi jakieś straszliwe pchły i teraz nie wiadmomo co. Chociaż - są u swojej kociej bogini (są?) :evil_lol: ;) Evelino - czy Ty może moją stronę oglądzasz w Operze? Ja mam z tą przeglądarką straszne problemy - u mnie muszę odświeżać każdą ramkę osobno, żeby całość się załadowała ale już u mojego kolegi działa normalnie... Nie cierpię Opery :comp26: Quote
baskomaniak Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 [quote name='M10M']... Szczurze? Bo przecież nie kocie? ... No właśnie, czyje to „mściwie oczy” Komka czuła na grzbieciku? :diabloti: Może bym UMIAł jaKOś pomóc w TAkiej sytuacji :razz: :cool1: :evil_lol: Pozdrawiam. Quote
M10M Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 No tak - mumia kota :multi: - zapomniałam o dalszym ciągu przekazu..... ;) Quote
baskomaniak Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 [quote name='M10M']No tak - mumia kota :multi: - zapomniałam o dalszym ciągu przekazu..... ;) No właśnie :razz: Ciekawy jestem czy ktoś pamięta, w którym z dotychczasowych odcinków mumia kota pojawiła się po raz ostatni? :cool1: :evil_lol: Pozdrawiam. Quote
M10M Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 U mnie się pojawia codziennie - wciąż "grzebię" na mojej stronie a tam mumia na pustyni pomiędzy kotami :evil_lol: ;) Quote
baskomaniak Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 [quote name='M10M']U mnie się pojawia codziennie - wciąż "grzebię" na mojej stronie a tam mumia na pustyni pomiędzy kotami :evil_lol: ;) :shake: Jakoś tak czułem, że w pierwszym podejściu prawidłowa odpowiedź nie padnie :evil_lol: Pozdrawiam. Quote
M10M Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 Sama wstawiłam mumię (dla przypomnienia) na stronie 380. Potem Baskomaniak zrobił "Powtórkę z rozrywki" na stronie 374 - psy rozszarpują mumię.... Szukac dalej? :evil_lol: ;) Quote
baskomaniak Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 Powtórek i cytowanych scenek oczywiście nie należy brać pod uwagę. ... To nie jest ta scenka :shake: Cóż, trzeba szukać dalej :evil_lol: [SIZE="1"]Nikt więcej nie właczy się do poszukiwań? Pozdrawiam. Quote
M10M Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 baskomaniak napisał(a): Nikt więcej nie właczy się do poszukiwań? Pewnie, że nie - mam wyłączność na grzebanie w historii serialu, wykupiłam sobie - a co....:eviltong: Mumia wala się na stronie 225, mocno poturbowana przez dzielne psy (ładnie tak znęcać się nad nieboszczką? :shake:) Przy okazji znalazłam informację, że w serialu "gra" 57 zwierzaków. Gdzie wobec tego są ich właściciele? Z tych, którzy często odwiedzali Kociokwik jakoś ostatnio nie bywają tu: talut, Koma, AnkaW, gugu, rzadko są: agabass, bellatriks, dbsst...... ? No i nadal nie wiem czyje stroje zdobią kocich akolitów Bastet (a konkretnie na czym były wzorowane). No i dgm działa mi dziś strasznie powoli :angryy: ;) Quote
baskomaniak Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 M10M napisał(a):Pewnie, że nie - mam wyłączność na grzebanie w historii serialu, wykupiłam sobie - a co....:eviltong:... Nie wszystko da się znaleźć w odległej historii... :cool1: ...ale przynajmniej znajomość serialu się utrwali :evil_lol: M10M napisał(a):...Przy okazji znalazłam informację, że w serialu "gra" 57 zwierzaków. Gdzie wobec tego są ich właściciele? Z tych, którzy często odwiedzali Kociokwik jakoś ostatnio nie bywają tu: talut, Koma, AnkaW, gugu, rzadko są: agabass, bellatriks, dbsst...... ? ... Przynajmniej nie masz konkurencji i możesz bez pośpiechu prowadzić poszukiwaniu mumii kota. Skoro pozostałym widzom nie chce się nic pisać, to i szukać im się nie będzie chciało ;) M10M napisał(a):... No i nadal nie wiem czyje stroje zdobią kocich akolitów Bastet (a konkretnie na czym były wzorowane). ... W tej kwestii to tylko Evelina może coś powiedzieć, ja tylko wiem, na którego kota te kostiumy były szyte :cool1: Pozdrawiam. Quote
Evelina Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 M10M napisał(a):No i nadal nie wiem czyje stroje zdobią kocich akolitów Bastet (a konkretnie na czym były wzorowane).Co za namolicha :evil_lol: Nic letko :eviltong: Zgadywac prosze. :lol: [SIZE="1"]Ale mi sie fajnie kolorystycznie komponuje z avkiem i podpisem Quote
Basenji Posted January 7, 2007 Author Posted January 7, 2007 M10M - postaraj się bardziej. zdrowko:lol: Quote
dbsst Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 ja bywam i ogladam nawet czytam ;) ale nie pisze :cool3: teraz się pokazuje zeby uspokoić Was :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: absencja moich liter spowodowana jest ciągłym brakiem czasu :placz: Quote
AgaiPhara Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 Evelina napisał(a): Nic letko :eviltong: Zgadywac prosze. :lol: Gandalfik.. Quote
M10M Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 Evelina napisał(a):Co za namolicha :evil_lol: Nic letko :eviltong: Zgadywac prosze. :lol: Ja tylko pytam :niewiem: A na obrazku na razie mi różne epoki wychodzą :???: Basenji napisał(a):M10M - postaraj się bardziej. zdrowko:lol: Ale o co chodzi? Mumię znalazłam, to niby co? Mam więcej dogomaniaków szukać czy jak.... ? ;) Quote
Recommended Posts