Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witajcie!!! :lol:

Cantadorra spróbuj innego leku bo wiesz na jednego działa to, na drugiego tamto. Nam pomógł ten co Ci napisałam i będziemy się go trzymać.

Marysia na Dogo- jest bardzo dużo ludzi blisko 30 tys. Ludzie są różni to wiesz sama. Są tacy, co mówią to co myślą i tacy którzy myślą jedno, mówią drugie a robią jeszcze zupełnie co innego.
Ja unikam wątków gdzie są spory czy 'porachunki' bo ja nic nie poradzę a kłócić się nie umiem i nie lubię. Takie dziwadło ze mnie. Ludzie są niefrasobliwi i często nieodpowiedzialni i Ty ich najprawdopodobniej nie zmienisz choćbyś pękła.

Próbuję pomóc, podpowiedzieć lub uświadomić zagrożenia jakie niosą za sobą pewne decyzje. Potem staje się wrogiem nr 1, a moje słowa są przeinaczane lub wykorzystywane przeciwko mnie.
Nie daj się zatem sprowokować interlokutorom, wiem że to trudne ale Ty sobie poradzisz :lol:

KEEP SMILING !!!!
I odezwij się do nas troszkę proszę :lol:

Posted

dobra, przeczytłam ostatnie nocne meldunki ;)
i dziękuję przeogromnie za zyczenia :)
juz na watku Marleja chwaliłam mojego Michaśka ze zuch chłopak jest jesli chodzi o wystrzały
a teraz tak sobie myślę co musza czuc te biedne psiaki w schroniskach jak strzelaja wokolo
albo w hotelach jak Sara, przecez nawet w najlepsiejszym hotelu nie da sie siedziec ze wszystkimi psami na raz w najgorsze strzały :shake:
ja lubie fajerwerki
ale od tego jest 24 wnocy zeby "se" raz a dobrze huknąc a nie jakies niedobitki oszołomy strzelaja najpierw 3 dni przed a potem jeszcze trzy dni po :shake:

Posted

KrystynaS napisał(a):
KEEP SMILING !!!!
I odezwij się do nas troszkę proszę :lol:
No dobra, odezwę się . "hau , hau" w końcu to dogomania. Na którymś z wątku jedna cioteczka śmiała sie ze mnie ( to taka której wolno się ze mnie śmiać), że przeszłam na pismo rysunkowe bo tylko etymonki wklejałam.:-)
Krysiu, rzadko się daję sprowokować i jeszcze rzadziej "wyprowadzić z nerw", wolę nawet nie wchodzić na wątki pewnych osób bo nie chcę mieć z nimi nic wspólnego. Jednak są takie sytuacje, że pomimo swoich postanowień sumienie mi nie pozwala sie nie odezwać. Tak się dzieje wtedy gdy sytuacja psa (może powiem to z za dużym patosem, Patosek sorrki) rozrywa moje serce na kawałki, gdy mam świadomość że moje milczenie może unieszczęśliwić kolejnego psa. Najgorsze jest wtedy, kiedy pomimo wysiłku wieku osób pies i tak nie dostaje szansy na szczęśliwe życie.

Posted

3X, jak wklejam z opcji zaawansowanych emotikony, to zawsze wlaza mi na pierwsza pozycje, dopiero na koncu je przeklejam w odpowiednie miejsca. Czy tak jest u wszystkich, czy jest jakich dynks na ikonki?

Posted

Tak Marysiu to są te sytuacje gdy milczenie oznacza przyzwolenie a Ty przyzwolenia nie dajesz bo uważasz, że to złe, nieetyczne itp. Z kolei Twój głos powoduje 'reakcję śnieżnej kuli', często ni z gruszki ni z pietruszki pojawiają się osoby których nie było i dawaj zadyma. Nie wiem zupełnie o czym piszesz, co takiego się zdarzyło ale nie zwracaj uwagi na wypowiedzi tych co pojawili się jak 'desant' i podgrzewają atmosferę no bo im tylko o to chodzi, wcale nie o danego psa, pies to tylko pretekst. Pomyśl, ilość ludzi na Dogo- to mniej więcej tyle co społeczność małego miasta i spotykasz tu cały przekrój społeczny i kryształowe i czarne charaktery.

Coś Cię boli, minie, nie dyskutuj z tymi z którymi widzisz, że nie powinnaś dyskutować. Powiedzieć 'pass' wcale nie jest dyshonorem tylko rozsądkiem, czasem pragmatyzmem. No i oczywiście omijaj wątki gdzie są te osoby z którymi Ci 'nie po drodze'.
Oczywiście wybaczysz mi to mentorstwo - prawda??? - ale mówię to co myślę.

Posted

Widac, ze Marysi mocno cos na sercu lezy. Jak chcesz, to podrzuc watek, zawsze mozemy wpasc i napisac co myslimy, a jesli nie masz ochoty juz wnikac w watek, to tak jak pisze Krysia, sa tacy i owacy. W kazdym zawodzie, w kazdym zakątku, w kazdym wieku i na kazdym forum. Tylko psow czasem szkoda :( Marysia, glowa do gory!

Posted

Cantadorra napisał(a):
Widac, ze Marysi mocno cos na sercu lezy. Jak chcesz, to podrzuc watek, zawsze mozemy wpasc i napisac co myslimy, a jesli nie masz ochoty juz wnikac w watek, to tak jak pisze Krysia, sa tacy i owacy. W kazdym zawodzie, w kazdym zakątku, w kazdym wieku i na kazdym forum. Tylko psow czasem szkoda :( Marysia, glowa do gory!

Podpisuje się pod tym:user: I też piszę Marysia głowa do góry:lol:

Posted

Po pierwsze przepraszam,że tak rzadko bywam na dogo ostatnio :oops:
Nie dawałam rady czasowo.Obiecuję poprawę.

Później zrobię rozliczenie a narazie przelewam na konto Mosii 400 zł za styczeń.

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku dla wszystkich!!!

Posted

[quote name='Cantadorra']Magda, a doszly moje pieniadzorki z grudnia dla Saruni?

Doszły kochana :) Dziękujemy :loveu:

Doszły też pieniążki od Marysi (20 zł).Wielkie dzięki :loveu:

Wpłaciłam też ja (100 zł) i Ada (100 zł).

Aktualne saldo: 535 zł :p

I zapłacony hotel za cały styczeń :p

Posted

ojejej jak tu u was (nas?) cieplutko i faniutko :)
az zal ze czasu nie mam...

Sara ma sie w te mrozne zimowe dni zdumiewajaco dobrze, a tak sie bałam pogorszenia.
Niestety po encortonie polepszenia nie ma. Witaminy przymuje cały czas. Delikatniutko jej podgrzewam domek ale na prawde minimalnie zeby sie nie przeziebiła, domek jest z kazdej strony podwójnie ocieplany no i w srodku ma ogrom słomy ale i tak przesiaduje na sniegu;) Krazenie bardzo dobrze sie spisuje w łapkach, nie ma odmrozeń, odlezyn ani odparzeń, naprawde jestem zadowolona :)
Fajnie wyglada jak Sara łazi po sniegu, zostawiam jej celowo dłuzsze pazury z przodu, zaczepia nimi podłoze jak rakami i daje takie susy.

Dziewczyny szczerze mówiąc coraz czesciej mysle o wózku dla Sary, nie teraz ale na wiosne, jak dziewczynka bedzie sie cieszyła dobrym zdrowiem, mysle ze byłoby fajnie jakby jeszcze sie do lasu wybrała...

Poorientujcie sie prosze?? moze ktos wypozycza takie wózki, albo ktos ma uzywany do pozyczenia/ odkupienia.

Posted

Mosii, bardzo dziękujemy za bieżące informacje o Saruni. Wątek taki ciepły ponieważ same cieplutkie cioteczki tutaj siedzą. Atmosfera prawie, że domowa. Można pogadać, wypić kawę, użalić się nad sobą i życiem, wysłuchać dobrych rad, uśmiechnąć się że inni zauważają jak nas chwilę nie ma. Po prostu psiejsko-przyjacielski wąteczek.
Dobrze cioteczki, że tu jesteście. Chociaż ostatnio Irenka nam się 'zaopuściła'

Posted

Wątek cieplutki a to zimą ważne:evil_lol:
Bardzo się cieszę że Sara tak dobrze znosi tą zimę. Bałam się że te mrozy mogą się odbić na jej zdrowiu a tu takie dobre informacje:multi:

Posted

Ciesze sie, ze Sarunia dobrze zime znosi. Trzeba na nia chuchac, bo to starsza dama :) A Irenka faktycznie, chyba zaganiana, bo rzadko zaglada :) Hallo, jestesmy. No i jeszcze 3x zaniedbuje mnie w sprawie obslugi dogo i Krysia tak malo pisze i Alfa tez sie nie produkuje zanadto....... i Diana itd, itp. Ale jest bardzo sympatycznie!! Zapraszamy mosii czesciej :) A z wozkiem trzeba sie rozejrzec.

Posted

Cantadorra napisał(a):
A z wozkiem trzeba sie rozejrzec.

Wysłałam PW do jednej z dogomaniaczek z pytaniem o wózek.
Pamiętam ją z wątku sparaliżowanego Oskarka.Tam właśnie dziewczyny zakupiły taki wózek i psiak bardzo fajnie sobie na nim radził.Zobaczymy co odpisze.

Posted

Dzięki mosii za informacje o Sarze

Dziewczyny szczerze mówiąc coraz czesciej mysle o wózku dla Sary, ...... mysle ze byłoby fajnie jakby jeszcze sie do lasu wybrała...
:placz: :placz: :placz: :placz:

Skoro jest aż tak źle z jej łapami to byłoby to dobre rozwiązanie. Wiem, wózek to nie koniec świata, ale ....
Tak Magda rozejrzyj się za wózkiem, ja też gdzieś czytałam, że ktoś chciał odsprzedać wózek ale zabij nie pamiętam kto i gdzie. I był chyba założony wątek w tej sprawie.

A może by założyć nowy wątek pt. " odkupię wózek dla owczarka niemieckiego"

Posted

KrystynaS napisał(a):
Wybacz Cantadorra, ale ostatnio przygniotła mnie rzeczywistość :-(.

Dziś i jutro mam wolne to trochę spróbuję się pozbierać. Muszę.

Krysia, nie wiem co sie dzieje, ale zabrzmialo to smutno co napisalas. Szkoda, ze nie mieszkasz blizej, wpadlabys na pyszna herbatke i cos do niej i bysmy dlugo pogadaly i moze inaczej bys sie czula. :(

Posted

[quote name='gusia0106']Ja z takim malutkim offikiem - boście się ciotki na wątku biustami chwaliły :evil_lol:
To ja zapraszam
http://www.dogomania.pl/threads/176813-DuA-e-biustonosze-na-duA-e-biusty-Na-Bruna-i-MigotkAE-do-10-01-g-00-00 ale ta nasza Gusia pamiętliwa jest:evil_lol: ja już zapomniałam, a ona .......:diabloti:

[quote name='KrystynaS'] A może by założyć nowy wątek pt. " odkupię wózek dla owczarka niemieckiego"można jeszcze sprawdzić czy na mapie pomocy Dogo nie ma przypadkiem takiego wątku, ponieważ też wydaje mi sie że ktoś na innym wątku o czymś takim wspominał. Madzia , a może wrzucić temat zakupu takiego wózka na zbiorcze wątki w różnych miastach. Ja mogę wrzucić na ogólny wątek krakowski .

Posted

Mnie też trochę zasmucił ten wózeczek :shake: ale zdaję sobie sprawę że to tylko dla wygody Saruni. Dla mnie to oznacza tylko jedno: nogi trochę słabsze ale duch młody i chętny na spacery:loveu: