Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[B]boniko[/B], mi wcale nie chodziło o to, że pracownicy specjalnie stresują psy w schronisku. Nie cackają się z psami, bo nie mają czasu itp. To zrozumiałe.

Jeśli Lori jest z interwencji, to mógł byc np. trzymany w jakiejś komórce bez kontaktu z człowiekiem. Mógł być też bity niestety. Czort wie. Ale najważniejsze, że zachował obliczalne zachowania (ostrzega) i nie atakuje na ślepo.

Jeśli chodzi o zachowania zza siatki, to nie można ich porównywać z reakcją Loriego na kogoś kto wejdzie do boksu (siatka daje Loriemu jakieś poczucie bezpieczeństwa i nieosiągalności). Nie wiem czy zrozumiale napisałam, że TZ wszedł do boksu Loriego, sam, p.Zbyszek i Kierownik zostali za siatką. Musiał poznać jego reakcję, aby wiedzieć na co się mamy szykować ;)

Miejsce może będzie niedługo, ale nie zapeszam.

Posted

Ciesze sie z miejsca Loriego, ktore moze juz niedlugo sie pojawi.
Napisze tylko, ze zalatwiam wsparcie finansowe dla Loriego, bede wiedziec za kilka dni w jakiej bedzie wysokosci. Mam nadzieje, ze wystarczy :wink:

Posted

[quote name='Ulka18']Ciesze sie z miejsca Loriego, ktore moze juz niedlugo sie pojawi.
Napisze tylko, ze zalatwiam wsparcie finansowe dla Loriego, bede wiedziec za kilka dni w jakiej bedzie wysokosci. Mam nadzieje, ze wystarczy :wink:[/quote]

Byłoby pięknie, bo niestety musimy sie liczyc z dłuuugim pobytem Loreigo w hoteliku.

Posted

trzymam kciuki, żeby to było jak najprędzej
i poprosze o numer konta, to chociaż grosik przeleję
przykro mi, że tylko grosik, ale z drugiej strony widać na innych wątkach, że nawet małe grosiki ostatecznie tworzą całkiem przyjemne sumki :lol:

Posted

Lori jest pięknym psiakiem, wrył mi się w umysł swoim podobieństwem do Saby, będę śledzić wątek cały czas i może w przyszłości w czymś tam pomogę, w ogłoszeniach np. albo jak będzie trzeba spytać pana Jacka Gałuszkę o coś;).Finansowo niestety nie mogę:oops:.Lorku trzymaj się, dziewczyny tu spisek knują nawet nie wiesz jaki fajny:evil_lol:.

Posted

[quote name='halcia']Mnie w jego przypadku brakuje wyobrazni jak chłopak zareaguje....[/quote]

Cięzko cyba to przewidziec jak Lori zareaguje.Ale napewno bedzie w wielkim strachu:(taka zmiana po takim czasie.

Posted

Kolejnay, biedny olbrzym..:-(
[url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/3l-bazyl-wielkopies-bez-pomocy_bez-leczenia_pilnie-potrzebna-kazda-pomoc-138238/#post12322865[/url]

Posted

[quote name='yoko100']Cięzko cyba to przewidziec jak Lori zareaguje.Ale napewno bedzie w wielkim strachu:(taka zmiana po takim czasie.[/quote]
może powrót Loriego do świata będzie trwał długo, ale wierzę, że z czasem się uda i będzie jeszcze z niego wspaniały wesoły pies :loveu:

Posted

Lorciu się przypomina..:-(

[IMG]http://www.mielec.bezdomne.com/galeria/DSC_5680.JPG[/IMG]

Na jego hotelik mamy już tyle :-) :

halcia - 100 zł
LACRIMA - 50 zł
bonika - 20 zł
Pani Magda - 50 zł
Justynna - 50 zł
silke - 20 zł
kaskadaffik - 20 zł
Kolega yoko100 - 10 zł
anciaahk - 20 zł
-----------------------
340 zł

Każdy grosik się przyda - doba w hoteliku 15 zł - BARDZO prosimy - tak już niewiele brakuje :oops:

(jak pomyliłam się co do kwoty to mnie poprawcie :oops: - net mi strasznie wolno chodzi a szczególnie Dogo - to tylko na wątek Loriego zaglądam i to mi zajmuje masę czasu)

Posted

[quote name='Murka']
Jeśli Lori jest z interwencji, to mógł byc np. trzymany w jakiejś komórce bez kontaktu z człowiekiem. Mógł być też bity niestety. Czort wie. Ale najważniejsze, że zachował obliczalne zachowania (ostrzega) i nie atakuje na ślepo.[/quote]

Murko - może Kierownik, p. Iza pamiętają z jakiego powodu Lori był zabierany interwencyjnie ? Psów z interwencji jest mniej a on taki szczególny - i przede wszystkim wielki i wyjątkowo strachliwy. W przypadku np. suni zwanej kiedyś Kostenią to pamiętali i napisali, że była w piwnicy trzymana.

Dużo by dało czy pies był przy domu i nie dawano mu jeść i może był bity (czego się można tylko domyślać) czy pilnował czegoś na odludziu czy może zostawiony był na jakimś gospodarstwie sam gdy właściciele umarli

- moja znajoma wzięła psa z takiego przypadku jak na końcu napisałam - był przez kilka miesięcy na łańcuchu na pustym gospodarstwie - ludzie rzucali mu chleb, ale bali się go zabrać bo to był sznaucer olbrzymi i wydawał się groźny, nikt nikomu nic nie zgłosił i ta koleżanka przez przypadek się dowiedziała - pojechała z braćmi - pozabezpieczani w rękawice, różne grube kurtki a pies ..właściwie ogromny już szkielet.. zamachał na ich widok ogonem i bez problemu pozwolił się zabrać :-)

Popytaj Kierownika - może będzie wiedział - skąd Lori był zabrany ? Mielibyśmy dużo większe rozeznanie.

No a jego "obliczalność" to duża iskierka nadziei ;)

Ja myślę, że w jego przypadku najlepsze będzie urządzenie możliwie cichego miejsca na początek - człowiek w schronisku w tym hałasie czuje się zestresowany a co dopiero pies który ma dużo wrażliwszy słuch - może on wtedy się przełamie - jak tam będzie jeszcze trochę trawy, drzewko jakieś to może się skusi na to aby trochę wreszcie pospacerować :oops:

Jeśli masz Murko ogrodzony większy teren to może któryś róg odgrodzić ? - tylko, że postawienie nawet jednej "scianki" siatki na murku to też drogo :oops: Chyba, że masz kogoś z rodziny kto by to zrobił a na materiały by trzeba było tylko zebrać pieniążki. No i siatka wokół na odpowiednią wysokość - niemożliwą dla przeskoczenia dla Loriego.

Tak tylko piszę bo może jakiś boks już uważasz za odpowiedni.

Posted

Nad miejscem dla Loriego myślimy intensywnie. Miejsce w ogrodzie to nie jest dobry pomysł, bo Lori mógłby przeskoczyć płot - nie wiemy do czego jest zdolny, a ktoś (chyba Ulka) opisywał, że na jego oczach Lori przeskoczył siatkę i wskoczył do innego boksu ze strachu.
Oczywiście ogrodzony teren zielony byłby najfajniejszy dla niego i może podziałał by na niego dobrze, ale jest to za duże ryzyko.

Także bardziej skłaniamy się ku solidnemu kojcowi bez możliwości ucieczki i przyzwyczajanie do człowieka. A potem wychodzenie na lince i ew. przeniesienie w inne miejsce.