Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeśli chodzi o wołowinę to jeśli ktoś nie ma innej opcji to można szukać w marketach typu Leclerc i inne - tylko nie przed weekendem, bo wtedy jest super świeże (i drogie) mięsko, ale na przykład we wtorek/środę - przebitka cen spora, a dla psa może być lekko zalatujące, zawsze też można przemrozić ;)

Posted

Halo KRAKÓW!!! Potrzebuje pomocy. Szukam miejsca do kupna miesa wołowego (skrawki, podroby i takie tam) w dobrej cenie. Drób jak najbardziej też.
Koło mnie na pl ibramowskim mieso jest, ale drogo i mały wybór dla psa :(

Posted

Witam jestem tu nowy i jestem z Republiki Słowackiej do polowania na najlepszą mrożonej wołowiny, wieprzowiny i drobiu, ale najlepsze psy w pobliżu słowackiej granicy w najlepszej cenie brałem zainteresowanie 1.000 dzięki kg z góry za odpowiedź, możesz skontaktować się ze mną na email janosdeak.norbert @ gmail.com

Posted

Kolejna oferta barfowa dla [b]Warszawy[/b]:)

Dzwoniłam do hodowcy drobiu w Kaliszu

[U]Za dwa tygodnie[/U] (czyli w momencie, gdy będę wracała z Kalisza do Warszawy) będzie miał on do sprzedania:

[B]kury zielononóżki [/B]4-tygodniowe w cenie 9 zł/szt. (w tym wieku może ważyć max. 300 g)
[B]przepiórki [/B]6-tygodniowe w cenie 10 zł/szt. (też ważą ok. 300 g)

ewentualnie również [B]koguty[/B] dorosłe 30 zł/chyba za sztukę, przy czym ważą ok. 1kg

wszystkie zwierzaki [U]niewypatroszone, bez głów, ale opierzone[/U] (Pan mi tłumaczył, że w tak młodym wieku nie ma możliwości oskubania ptaka, bo by go całego uszkodził, a pióra są na tyle delikatnie, że pies nie powinien mieć problemów z poradzeniem sobie z tym)

dorosłych kur w tej chwili nie ma, dorosłe sprzedaje jedynie w maju.

Zbieram zamówienia, jeśli ktoś jest chętny, ja na pewno spróbuję. :)

A chętnych na [B]króliki[/B] proszę o ostatecznie potwierdzenie zamówienia [U]dzisiaj. [/U]

Posted

[quote name='iskra_wroc']Czy cena 5.99zł za kg korpusu kaczego we Wrocławiu to dobra cena?[/QUOTE]

Ja ostatnio kupiłam w Lidlu [U]całą[/U] kaczkę w cenie 9,50 zł/kg. Teraz jest sezon na kaczki, więc są tanie, ale 6 zł za korpus bym nie dała, zwłaszcza, że tam jest mało mięsa. W Leclercu w Warszawie dostaję szyje kacze w cenie 2,99 zł/kg.

Posted

[quote name='evel']Dlaczego nie mieszkam w Warszawie :placz:[/QUOTE]

Poszukaj w swojej okolicy - na pewno coś się znajdzie. :) Najlepiej na forach sokolniczych, oni kupują bardzo dużo takiego drobiu i znają dobre miejscówki. Do przepiórek za 2 zł/szt. dotarłam w sumie dzięki sokolnikom. ;)

Posted

[quote name='blaira']Halo KRAKÓW!!! Potrzebuje pomocy. Szukam miejsca do kupna miesa wołowego (skrawki, podroby i takie tam) w dobrej cenie. Drób jak najbardziej też.
Koło mnie na pl ibramowskim mieso jest, ale drogo i mały wybór dla psa :([/QUOTE]

Napisałam PW.

• 3 weeks later...
Posted

Propozycja dla BARFiarzy z Krakowa :)

Planuję kupić mięso w sklepie [URL]http://www.sklep.miesodlapsow.pl/category/as-pol[/URL]
Mięso jest mrożone, pakowane w opakowania termoizolacyjne i dojeżdża na miejsce ponoć w stanie nienaruszonym (przynajmniej ludzie, którzy już coś tam zamawiali tak piszą).

Zamówienie musi mieć CO NAJMNIEJ 5kg wagi. Przesyłka paczki od 5-20kg kosztuje 21zł.

Może ktoś z Krakowa chciałby się dołożyć do zamówienia? Ja nie wiem, czy uda mi się "dobić" do 5kg, ale nawet jeśli tak, to i tak chętnie się z kimś "podzielę zamówieniem" - zawsze to trochę oszczędności na kosztach wysyłki :)

Posted

a ja polecę ecokarmę ze śląska. raz w miesiącu dowożą też w okolice Opola i do Wrocławia.

fajne mięsko, moje psy się zajadają

[url]http://www.ecokarma.pl/index.php[/url]