Bellis_perennis Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 A czy jest podzielone na mniejsze porcje? Czy jak kupuję porcjowane 1kg to muszę rozmrażać cały kilogram czy jest to podzielone na jeszcze mniejsze części? Quote
Itske Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 z ich strony wygląda, że są mniejsze porcje. Quote
Bellis_perennis Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 Metheora napisał(a):jak brałam bloki 2,5kg to trzeba było podzielić siekierką takie zamrożone ;) Tego się obawiałam :lol: Mniejsze wychodzą drożej ;) Quote
pacysia Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 czy ma ktos moze namiary na mięso dla psow okolice Leszno,Rawicz lub Wrocław? Quote
Sebooo Posted March 19, 2014 Posted March 19, 2014 (edited) Znajomy kupuje produkty firmy as-pol w intemarche, przy ulicy Haska 11. Na sklepie umieszczona jest ich zamrażarka. Wiem, że mają też produkt w e-leclerc (ul Inflancka 45). Edited March 19, 2014 by Sebooo Quote
Sebooo Posted March 19, 2014 Posted March 19, 2014 Lantash napisał(a):Czy macie jakieś mety na mięso w Gliwicach?? W Gliwickiej Klinice Weterynaryjnej Abacus, ul. Toszecka 19 znajduje się zamrażarka z karmą mrożoną firmy As-Pol Quote
Sebooo Posted March 19, 2014 Posted March 19, 2014 W Gliwickiej Klinice Weterynaryjnej Abacus, ul. Toszecka 19 znajduje się zamrażarka z karmą mrożoną firmy As-Pol Quote
Sebooo Posted March 19, 2014 Posted March 19, 2014 Cimi napisał(a):Kaczka, geś - skrzydła, korpusy lub szyjki gęsie w gliwickim Tesco. Tanie. Ogony wołowe (całe- dzielą na kawałki)- ok 6 zł, serca woł- jakieś 5 zł, wątroba, przełyki wołowe, płuca, same mięso z głowy woła- na targu (ale on jest chyba tylko we wtorki i piątki) koło Cmentarza Lipowego w G-ce. Najtańsza wołowina jaką udało mi się dostać. Nie mówię tu o szpondrach, żeberkach czy innych takich. Dobrze zaopatrzony jest w mieso także sklep mięsno na rogu z Al. Korfantego i Wieczorka w G-ce. Mieli swego czasu jagnięcine, ale dość drogą, najtańsze było za jakieś 16 zł/kg. I ogólnie zaopatrzony dobrze jest mały targ koło rynku. W makro w Zabrzu jest do dostania królik i skrzydła kacze. Ale generalnie przez cały okres kupowania surowiwzny dla psów, to niestety ale podroby drobiowie, były znacznie droższe niż wołowe. Bardzo duża różnorodność w asortymencie karmy mrożonej jest w Gliwickiej Klinice Weterynaryjnej Abacus, ul. Toszecka 19, gdzie znajduje się zamrażarka firmy As-Pol Quote
Sebooo Posted March 21, 2014 Posted March 21, 2014 Czy wiecie, że karmę mrożoną firmy „As-Pol” na Śląsku, można zakupić w dwóch nowych punktach: * Przychodnia Weterynaryjna „Zwierzak” ul. Dąbrowskiego 7, Tarnowskie Góry * Klinika Weterynaryjna „Vetka” ul. Astrów 19, Jastrzębie-Zdrój Czy takie informacje są dla was przydatne? Czy kupujecie produkty tej firmy? Quote
makot'a Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 KRAKÓW Nie znam szczegółów, ale na facebookowej grupie barfowników, pojawił się taki post: "Produkty wołowe prosto z rzeźni. Polecam mięso wołowe z mięśni; podroby mielone i w całości; żołądki z treścią; wołowinę de luxe rozdrobnioną i mieloną; zbilansowaną mieszankę wołowiny, chrzęści i kości dla psów dorosłych i szczeniąt. Pakowane po 5 kg i mrożone. Wszystko po 4 złote! Zamówienia min 100kg, transport gratis. Po więcej informacji zapraszam na priv. Moje psy są zachwycone" Tu link do grupy: https://www.facebook.com/groups/155571574634701/ Nie znam jeszcze szczegółów, ale może ktoś z Krakowa byłby chętny na jakieś wspólne zamówienie? :) Quote
daśka Posted April 6, 2014 Posted April 6, 2014 Ja znalazłam w Żelisławicach k.Siewierza (Śląsk) przedsiębiorstwo handlowo-usługowe "PODROBEX" skład : przełyki wołowe,tchawice,płuca wołowe,kawałki wątroby,tłuszcz z serc HURT 1,99/kg DETAL 2,20/kg skład:tchawice wołowe,płuca wołowe,4 wołowa,wątroba wołowa,wątroba wołowa,serca wołowe HURT 2,52/kg DETAL 2,73/kg, skład jak wyżej.....................................................................................pakowane po pół kg HURT 2,62 DETAL 2,83 skład: serca wołowe,wołowina HURT 5,25/kg DETAL 5,45/kg skład: serca wołowe HURT 5,25/kg DETAL 5,46/kg szczeniak skład: serca wołowe,wołowina 2 drobnomielone HURT 5,25/kg DETAL 5,46/kg Gryzaki detal 5 zł Nie prowadzą chyba sprzedaży wysyłkowej Quote
SWAN8 Posted April 8, 2014 Posted April 8, 2014 Nie wiecie może gdzie można dostać koninę na śląsku? Quote
rainbowwarrior Posted April 16, 2014 Posted April 16, 2014 [TABLE] [TR] [TD="class: txttop"]Witam wszystkich barfowników. Jeśli ktoś jest zainteresowany zakupem karmy ze 100% wołowiny lub wołowiny z podrobami i chrząstką, kontakt do producenta - tel. 691 900 778. Karmę dowożą do hodowców.[/TD] [/TR] [/TABLE] Quote
Sebooo Posted April 16, 2014 Posted April 16, 2014 Czy wiecie, że surowe mięso firmy As-Pol można kupić w dwóch nowych punktach: Centrum Kliniczne Zakopiańska-Wet / ul. Zakopiańska 2c/30 Przychodnia Weterynaryjna Saloon-Vet / ul. Mieczysława Pszona 2/2a Quote
Izis Posted May 22, 2014 Posted May 22, 2014 (edited) Czy ktoś wie gdzie można zakupić w Gdańsku jakąś fajną świeżynkę bo ten białasek na suchą to ma długie zęby ;-) Edited May 22, 2014 by Izis Quote
jagodzianka90 Posted May 26, 2014 Posted May 26, 2014 Ja kupuję w sklepie miesodlapsow.pl ASPOL. Wysyłają od poniedziałku do środy, mają naprawdę wysokiej jakości produkty, w dobrych cenach, ciągle pojawiają się ciekawe nowości :) Moja suczka uwielbia makrelkę w kawałkach, koninę oraz cielęcinkę. Wiele osób zachwala ten sklep, więc gorąco polecam! Mają produkty przystosowane dla zwierząt karmionych także surowizną! Quote
ZebraWroclaw Posted June 18, 2014 Posted June 18, 2014 Witam. Produkty BARF firmy Primex dostępne są przy ul. Trawowej 55 b w sklepie ZEBRA (Muchobór Wielki). Polecam :) Quote
Greyland Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 Czy w mazowieckim lub łódzkim może ktoś polecić zakład przetwórstwa mięsa, drobiu, gdzie można kupić w przystępnych cenach wołowinę lub drób - indyk, gęsine? Quote
DiZzYy Posted August 3, 2014 Posted August 3, 2014 Gdzie znajdę odpady mięsne(świeże) w dość przystępnych cenach (lub za darmo ;) ) dla psów w Rzeszowie lub okolicach? Quote
lilia1983 Posted August 5, 2014 Posted August 5, 2014 Nie wiem, ale szukaj może najprędzej u producentów: Zakłady drobiarskie w Rzeszowie na ul. Konpnickiej 18: http://www.zumi.pl/1239572,Rzeszowskie_Zaklady_Drobiarskie_Res_Drob_Sp._z_o.o.,Rzeszow,firma.html Zakład produkujący wędliny w Markowej: http://www.markowska.pl/ W Błażowej też coś jest: http://www.blazowiak.ebiznes.fm/index.php?page=kontakt Na razie tyle mi przychodzi do głowy... Quote
Monik@ Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 Witam! Jak w temacie - czy ktoś zamawiał i ma swoja opinię nt. tego sklepu. Warto robić u nich zakupy? Czy rzeczywiście przesyłka dociera w ciągu doby? Jak wasze psy reagują na to mięso. Czy to własnie BARF (nigdy nim nie karmiłam)? Quote
jagodzianka90 Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 Ja zamawiam od jakiegoś pół roku. Z tego co się nie myślę to wysyłają z Katowic, my jesteśmy obecnie w Łodzi i dochodzi ładnie zmrożone. Moja sobie szczególnie upodobała koninę i sarnę, ale na ogół dostaje też wieprzowe i wołowe. Możemy polecić :) Moja się tym zajada, w końcu to czyste mięso :) Quote
DiZzYy Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 Ok, dziękuję. Znalazłem w Górze Ropczyckiej, ale mają tylko wieprzowe, za to świeże i w dobrej cenie. Zapytam jeszcze w innych hurtowniach. Mam jeszcze pytanie, ale nie chcę zakładać nowego tematu.. Czy mogę psy karmić troche gotowanym, a troche surowego mięsa i kości? Tzn gotowany makaron z mięsem i warzywami, a wieczorem kości/korpusy/skrzydełka/podroby lub coś innego. Chciałbym żeby były na samym barfie, ale no nie dam rady tak. Quote
maxishine. Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 Spytaj np. magdabroy-ona ma sukę na barfie to ci odpowie, z tym że czasem mało jest na dogo :) Quote
Recommended Posts