Jara Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Intensywnie myślę nad przejściem na barf. Będę myśleć jeszcze bardziej kiedy będę miała gdzie takie mięso kupić. Czy we Wrocławiu lub bliskich okolicach jest możliwość załatwienia mięsa: jagnięcego, wołowego, cielęcego? Wszelki drób odpada. edit: Odpadają wszelkie gotowe paczki jak Aspolu itd. Quote
evel Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Jara napisał(a):Intensywnie myślę nad przejściem na barf. Będę myśleć jeszcze bardziej kiedy będę miała gdzie takie mięso kupić. Czy we Wrocławiu lub bliskich okolicach jest możliwość załatwienia mięsa: jagnięcego, wołowego, cielęcego? Wszelki drób odpada. edit: Odpadają wszelkie gotowe paczki jak Aspolu itd. Ponoć na hali targowej można się dogadywać ze sprzedawcami, mogą dowozić większe ilości na zamówienie :) Quote
Jara Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 No i gdzie w końcu Wrocław się zaopatruje? Pisałam w wątku samopomocowym, ale nic szczególnego się nie dowiedziałam. Myślę coraz bardziej o przejściu na BARF, ale bez konkretnych dostawców nie ma mowy. Muszę mieć pewność, że będę mieć co miesiąc to mięso. W gre wchodzi Wrocławi i okolice. Wszystko oprócz drobiu i wieprzowiny. Quote
mapu12 Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 Ja też mam z tym problem. Zamawiam więc w internetowym sklepie mięso dla psów, Aspol i Biosk Quote
Jara Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Chyba w końcu wybiorę się do miejscowości Malin (w stronę Trzebnicy, niedaleko miejscowości Kryniczno). Tam jest sklep mięsny, w którym sprzedają własne wyroby. Z tyłu sklepu mają swoją własną "rozbiórkę" mięsa. Może akurat tam się trafi coś fajnego. Quote
A&L Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 (edited) Witam, Nowy i jedyny dystrybutor BARFa na województwo łódzkie rozpoczął swoją działalność. Żeby nie było, nie reklamuję siebie, bo to nie mój biznes. Dystrybutorem została moja znajoma. Sama do niedawna karmiłam BARFem, teraz często podaję i naprawdę polecam to mrożone mięsko. Kontakt z dystrybutorem: http://www.barf.pl/woj_lodzkie.html Pzdr ;) Edited December 4, 2012 by A&L Quote
Ashley Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 hip hip hurraa :) Nareszcie Primex w Łodzi :multi:Czy to znaczy, że mogę już śmiało iść do sklepu przy Tansmana i się obkupić w mięcho ? Quote
Kirinna Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 ale czy nie było czasem już wczesniej w innym sklepie barfa? gdzies na górnej chyba, był sklep co miał takie rzeczy zeby nie było, nie znam się na barfie ale tak mi kiry wpadło w oko edit: to nie jest primex ale mięso jakieś ma [URL="http://www.qbrak.pl/produkty/1/mieso-dla-psow-i-kotow-1"]http://www.qbrak.pl/produkty/1/mieso-dla-psow-i-kotow-1 [/URL] Quote
A&L Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 Nic mi o tym nie wiadomo. Ten dystrybutor jest jedynym dystrybutorem Primexu na cale woj. lodzkie. (sorry, ze bez PL znakow, ale cos nie tak mam z klawiatura :/) Quote
Kirinna Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 bo w tym sklepie jest chyba tylko mięso ale takie zwykłe pakowane, jakoś specjalnie pewnie nieporcjowane a primex pewnie juz ma wszystko popakowane, zresztą nie wiem nie znam się:) Quote
A&L Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 Tak, Primex jest glownie w paczkach po 1 kg, sa tez mniejsze takie mieszanki dla alergikow/szczeniakow/psow doroslych (bynajmniej tak mi sie wydaje, ze te byly w mniejszych paczkach) i taka mieszanka w malych kostkach, jak maslo. Quote
Lantash Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 Czy w okolicach Tarnowa/Krakowa macie jakies fajne sklepy, gdzie tanio kupię mięso wieprzowe/jagnięce/ indyka/kaczkę?? Quote
A&L Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 Jakby ktoś z okolic Łodzi był zainteresowany Primexem, to moja znajoma została dystrybutorem. [URL="http://www.barf.pl/woj_lodzkie.html"]TUTAJ [/URL]macie kontakt do niej, jakbyście byli chętni ;) Quote
Ashley Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 [quote name='Kirinna']ale czy nie było czasem już wczesniej w innym sklepie barfa? gdzies na górnej chyba, był sklep co miał takie rzeczy [URL="http://www.qbrak.pl/produkty/1/mieso-dla-psow-i-kotow-1"]http://www.qbrak.pl/produkty/1/mieso-dla-psow-i-kotow-1 [/URL][/QUOTE] [quote name='A&L']Nic mi o tym nie wiadomo. Ten dystrybutor jest jedynym dystrybutorem Primexu na cale woj. lodzkie. (sorry, ze bez PL znakow, ale cos nie tak mam z klawiatura :/)[/QUOTE] W Qbraku jest tylko mięso z Aspolu, Primex ma dużo bogatszą ofertę :) No i sklep przeniósł się z Łodzi do Rzgowa. Dzisiaj na zakupy iść nie zdążyłam, ale jutro mam nadzieję wejść i obejrzeć, co jest na stanie :cool3: Quote
A&L Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 Na stanie teraz nie ma za wiele, bo sklep się otworzył dopiero w sobotę, ale podstawowe produkty są. W razie czego możesz zamówić co chcesz i za kilka dni można odebrać ;) Ten sklep jest w bloku, obok jest Bank Bgż, fryzjer i jakiś Baby Land czy coś w tym stylu ;) Quote
Journey Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 Jest możliwość ściągania mięsa [B]drobiowo-wołowego [/B](mielonego) do Warszawy. Kto byłby zainteresowany? Quote
Chefrenek Posted December 7, 2012 Posted December 7, 2012 [quote name='Journey']Jest możliwość ściągania mięsa [B]drobiowo-wołowego [/B](mielonego) do Warszawy. Kto byłby zainteresowany?[/QUOTE] Napisz coś więcej Quote
Journey Posted December 7, 2012 Posted December 7, 2012 Mięso bardzo dobrej jakości, a cena przyzwoita, my zamówiliśmy już 300 kg. Mogę się nim z kimś dzielić. W razie zainteresowania proszę o pw. Quote
Północ Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 We Wrocławiu jest sklep internetowy w którym można kupić fajne mrożone mięsko BIOSK i AS-POL, do tego cała gama suplementów. Dostawa na terenie miasta za 5zł :-) Nie wiem tylko czy mogę umieścić tu link. Quote
Jara Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 ekozwierzak zapewne. Nie wiem jak jest teraz, ale swego czasu mięso mieli co jakiś czas i w ilościach 10kg. Ja szukam świeżego mięsa, od rzeźnika i za mniejsze pieniądze. Można kupić kg wołowiny za 3zł, a nie zmielone coś za 11zł. Quote
mala89czarna Posted December 15, 2012 Posted December 15, 2012 witam ,mam pytanko co to za sklep jakiej jakości jest mięso i czy nadaje się w diecie BARF? Quote
mala89czarna Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 prosze o pomoc .mam 4 letniego psa o wadze 12 kg chciałabym zacząć karmić go BARFem ale mam wiele pytań.zastanawiam sie czy te paczki mięsa o wadze 1 kg nie były za duże (chodzi o to ze jak rozmroże żeby sie nie zepsuło).ile takie mięso wytrzyma rozmrożone? Quote
Sukóru Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 Sama nie karmię tymi paczkami ale czytałam o nich i mają dość dobrą opinię. Sama się nad nimi zastanawiam bo są w miarę tanie i są dostępne mięsa które w sklepach są niemal nieosiągalne. Myślę, że można je podzielić jak jest zamrożone np: rąbnąć tasakiem albo siekierką;) i rozmrozić tylko tyle ile jest potrzebne a że mają formę kwadratu to nie będzie większego problemu z odmierzeniem porcji. Poza tym zepsute mięso nie szkodzi psom (oczywiście jeśli są już jakiś czas na BARFie a mięso nie zepsuło się w siatce). Jak chcesz zacząć BARFować to zacznij od żwaczy. Więcej o barfie znajdziesz tu http://www.dogomania.pl/forum/threads/6908-Barf Quote
Recommended Posts