Bura Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 [quote name='Śnieżynka']Hala targowa koło ronda grzegorzeckiego...tam jest z boku sklep z sama konina... tylko i wyłącznie końskie :D ale zawsze świeże i tanie :loveu:[/quote] A czy to bardzo daleko od ulicy Michałowskiego?? Będę tam na egzaminie to może dam radę się dostać? Będę w sobotę... Jak tam jest czynne w sobotę?? EDIT: znalazłam na zumi, trochę daleko... Jakie tam godziny otwarcia?? Quote
Śnieżynka Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 [quote name='Bura']A czy to bardzo daleko od ulicy Michałowskiego?? Będę tam na egzaminie to może dam radę się dostać? Będę w sobotę... Jak tam jest czynne w sobotę?? EDIT: znalazłam na zumi, trochę daleko... Jakie tam godziny otwarcia??[/quote] jak sie nic nie zmieni to wsiadasz na karmelickiej zaraz z michalowskiego w tramwaj numer 13 podjezdzasz 7 przystankow i wysiadasz pod hala targowa godizn nie pamietam ale bede tam w tym tyg to sie dowiem :D Quote
Sambo Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Witam! Nie wiem czy już o tym było, ale ja kupuje szyjki z kurczaka w PoloMarkecie za 0,99zł... Quote
jumbolot Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 [quote name='Bura']Stawiam na to, że żołądków nie znajdziesz, szczególnie nieoczyszczonych, to smród ponoć nie do zniesienia. W ludzkim sklepie nie ma szans. W USA możesz sobie zamówić w puszce.[/quote] niestety tak, można próbować z suszonymi w zoologach Quote
Mona Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Byłam wczoraj pod Halą Targową i wyczaiłam rzeżnika który na "życzenie"może odłozyć przełyki wołowe-normalnie ich nie sprzedaje.Oprócz tego ma tanie kości wołowe,dostałam reklamówke gnatów, ładnie porośniętych mięsem za ok 2 zł. Quote
Nirwana Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 [quote name='Mona']Byłam wczoraj pod Halą Targową i wyczaiłam rzeżnika który na "życzenie"może odłozyć [B]przełyki wołowe -normalnie ich nie sprzedaje[/B].Oprócz tego ma tanie kości wołowe,dostałam reklamówke gnatów, ładnie porośniętych mięsem za ok 2 zł.[/quote] Wołowina a także konina i cielęcina tylko wsio zmielone , ja kupuje z tej firmy: [URL="http://www.miesodlapsow.pl"]www.miesodlapsow.pl[/URL] ta zwykła wołowina to właśnie mielone przełyki ;) tyle że bez kości to jest ale za to z chrząstkami , że po ugotowaniu to takie galaretowate sie robi, fajne na stawy.Ja to podaje na surowo ale od czasu do czasu ugotuje ze względu na tę właśnie galaretę. Ja nie barfuje z moimi psami bo niestety moja suka nie trawi kości i wymiotuje nimi a pies miał ciągle zaparcia po kościach.Ale w czasie kiedy karmiłam psy barfem, to czasem takze podawałam im to mięsko wymieszane z tartymi warzywami, zamiast np.wątróbek.Teraz podaje im to mieszane z ryżem i warzywami. Quote
Karilka Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Słuchajcie mam dojście do fajnego mięska po 2,7zł Przetestowane - to jest mięso mielone - wygląd i zapach jak dla ludzi jednak skład to w 90% korpusiki mięsne, więc są drobno zmielone kości i chrząstki. Moje psy sie już od tego uzależniły.:cool1: Jest też sklep ze skórami i kośćmi (różne - różniaste) po 0,95gr/kg Quote
EwaO Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Wymiekam.. Nie przebrne tego calego watku.. Czy ktos poda mi namiary na mieso i odpady dla psow w Krakowie? Quote
Aska25 Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Z krakowa nie jestem, ale moge pomoc osoba z lodzi, ktore szukaja taniego miesa. Na hali miesnej na rynku Barlickim sa 2 stoiska z podrobami: - przelyki wieprzowe i wolowe - 2 zl za kilo - same rury od przelykowo wolowych - 1 zl za kilo - sledziona wolowa - 1 zl za kilo] - śledziona wieprzowa - 1,9 za kolo - watroba dla psow ( nie oczyszczona z tluszczyku) - 2 zl za kilo - skorki (okrawki tluszczu) - 1 zl za kilo - raciczki - 1 zl za kilo - karma z podrobow mielona - 2 i 2,20 za kilo - serce wolowe - 4 zl za kilo Kolo mnie na limanowskiego (bałuty) sa 2 sklepy z drobiem i ceny maja tez dobre: - karma mielona mrozona (drobno zmielone korpusy + lapki) - 1,21 za kilo - kurze lapki - 1,30 kilo (mozna zamowic kazda ilosc) - porcje rosolowe - 1,39 kilo - kuperki z indyka (duzo miesa) - 2,40 kilo / trzeba zamowic bo szybko schrodza Ja kupuje dla schroniskowych wiec szukam najtanszego miesa, wievc moze komus sie przyda ta sciaga... Quote
shin Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Nie wie nikt gdzie w Szczecinie/okolicach mozna tanie miecho zdobyc? W Selgrossie zwykle maja kosci, a czasem trafiaja sie miesne skrawki i [chyba] odpady po 2-cos kilo pakowane, cena opakowania jakies 4-5zl, ale wolalbym jednak wiedziec co tak naprawde psu daje... Quote
ma Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 [quote name='Karilka']Słuchajcie mam dojście do fajnego mięska po 2,7zł Przetestowane - to jest mięso mielone - wygląd i zapach jak dla ludzi jednak skład to w 90% korpusiki mięsne, więc są drobno zmielone kości i chrząstki. Moje psy sie już od tego uzależniły.:cool1: Jest też sklep ze skórami i kośćmi (różne - różniaste) po 0,95gr/kg[/QUOTE] To podaj namiary. Mam kolezanke z okolic Lodzi ktora szuka czegos takiego. Quote
Mona Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 [QUOTE]Czy ktos poda mi namiary na mieso i odpady dla psow w Krakowie? [/QUOTE] Hala targowa. W drugim rzędzie od wiaduktu(od strony hali)jest rzeżnik który ma tanie szpondry wołowe,wątroby,okrawki,kości itp.Oprócz tego na placu jest sklep z koniną. Quote
rozz Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 witam Jeśli ktoś potrzebuje mięsa mielonego które będzie świeżo mielone wołowo wieprzowe dla psa lub kości od schabu karkówki to proszę o kontakt jestem średnio raz na dwa tygodnie w łodzi mieszkam w okolicach Częstochowy .Co do ceny i transportu myślę ze zawsze można się dogadać gg7451064 albo [email][email protected][/email] Quote
bonia Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Szczecin cały czas poszukuje mięsa wołowego, spiknęły się 4 osoby i chcemy kupić odrazu 200kg oczywiście w przystępnej cenie, tylko nikt nie chce tak daleko wieźć:mad:. Quote
donald1209 Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Może nie dokładnie w temacie, bo nie radzę gdzie kupić mięso, ale podpowiem sposób. Ja często karmię sunię porcjami rosołowymi, ale z kurczaka bo nigdzie nie widziałem takich z indyka, a mięso indycze jest bardzo dobre i ma mniej sztucznych "zanieczyszczeń" bo indyk w odróżnieniu od kurczaka nie zje różnych sztucznych pasz. Otóż wpadłem na pomysł żeby w sklepie firmowym zakładów mięsnych które mają ubojnię indyków i sprzedają piersi, uda i skrzydełka z indyka ( ale ceny dość wysokie)zapytać , czy by mi nie przywieżli korpusów. Usłyszałem, że nie przywożą, bo nie ma na to zbytu. Ponieważ mam dużą zamrażarkę to powiedziałem, że wezmę nawet 20 kilo, jak cena będzie dobra. No i jestem posiadaczem prawie 20 kg korpusów indyczych po 2.30/kg. I na nich jest dużo mięsa. Przerąbałem każdy na pół, bo ważą po ok 1.2 kg i zamrożiłem. Teraz co jakiś czas wyciągam i na drugi dziń sunia ma super żarełko. pozdrawiam Krzysztof Quote
bonsai_88 Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 U mnie da się dostać indyka na rosół [już pociachanego na mniejsze kawałki - faktycznie jest na nich sporo mięsa], ale niestety są dużo droższa - 8 zł/kg :roll: Quote
Mona Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Porcje rosołowe z indyka można dostać w marketach typu Real i Carrefour. Widziałam tam też całą gamę innych elementów z indyka np skrzydła,podudzia,szyje,grzbiety jak również i całe indyki(ale bardzooo drogie są) Quote
ma Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 W Zelislawicach za Poreba kolo Zawiercia jest producent miesa dla psow. Jest zmielone i pakowane chyba po pol kilo w woreczki. Ja tam kupuje czasem tchawice dla przyjemnosci moim futrzakom. Jak ktos chce to moge dac namiary na tego producenta. To legalna firma. Quote
vena&vivi Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Wiem, że w polomarketach są szyjki za 1,70kg - ja nie ma na stanie mozna zamowić paczke 5 kilową, mają też grzbiety indycze jest na nich sporo mięsa a kosztują 2,50. Quote
Agnes Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Czy ktos z Warszawy slyszal o hurtowni drobiu na ul. Poleczki? I przy okazji czy znacie tanie zrodlo gdzie mozna kupic drob najlepiej na Ursynowie, badz w okolicy? Quote
Bura Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Ponawiam pytanie o dojścia do tej ubojni drobiu pod Rzeszowem, nadal nikt nic nie wie?? Quote
Agrafka2- Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Jak myślicie czy kupię coś dla mojej Stelli w marketach takich jak: Stokrota, Topaz? Jakby co to w Ujrzanowie koło Siedlec można kupić tanio różne rzeczy z kurczaka. Muszę jej trochę dietę urozmaicać bo korpusy z kurczaka trochę się znudziły i inne mięsko by się przydało. Quote
jumbolot Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 [quote name='vena&vivi']Wiem, że w polomarketach są szyjki za 1,70kg - ja nie ma na stanie mozna zamowić paczke 5 kilową, mają też grzbiety indycze jest na nich sporo mięsa a kosztują 2,50.[/quote] ciekawe czy taki polomarket jest gdzieś na śląsku Quote
vena&vivi Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 [quote name='jumbolot']ciekawe czy taki polomarket jest gdzieś na śląsku[/quote] Hmm nie wiem ale w kujawsko pomorskim na 100%:evil_lol: Quote
dzordz Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Witam. Jestem z Ursynowa również, zastanawiałem się nad ta hurtownia na poleczki. Mieso jest drogie i nie moge sobie pozwolic na wyzywienie zdrowie psiny przy takich cenach. Mam samochód i mógłbym skoczyć zobaczyć co można kupić w tej hurtowni na poleczki, ale musiałbym wiedzieć gdzie dokładnie się to znajduje. Pozdrawiam :) Quote
Recommended Posts