Asior Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Oto piękny briard ( imienia nie pamiętam bo dopiero co przyszedł do schroniska) Ma strasznie dużo lat, i łapy tylnie w strasznym stanie... Jak usiadł miał ogromne problemy ze wstaniem :( Pies jest baaardzo łagodny, dał się wyczesać Pani Ewie :loveu: Nie wydaje mi się, ze komuś uciekł, bo ma bardzo zaniedbaną sierść... Ale jednocześnie był napewno kiedyś strzyżony, co widać po sierści. Pani Ewa mówi, ze najprawdopodobniej to pies wystawowy ( zachowywał się jak na wystawie, pięknie przyjął pozycje taka jak na wystawać i stał dumnie :) ) Jeszcze nie wypatrzyli czy ma tatuaż, ale wszystko na to wskazuje.... Dlatego zakładam mu wątek już dzis, bo wg mnie to nie jest żadna zguba.... Quote
marysia55 Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 tak patrzę na te zdjęcia to pomijając fakt że jest na prawdę piękny to aż trudno uwierzyć, że to jakis staruszek :roll: Quote
Asior Posted May 1, 2009 Author Posted May 1, 2009 noo zęby ma prawie w połowie starte no i ledo chodzi :( Quote
Ank@ Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 To u nas w schronie można zrobić wystawę : yorki, briard, onki, dobki, asty, dog kanaryjski, :shake::shake: Quote
Maupa4 Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 No to i ja napiszę "że na starego to on nie wygląda" i to zdecydowanie. A problemy z chodzeniem ? To może być dysplazja. Briardy ją mogą mieć. Quote
brazowa1 Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 cała nadzieja w tym,ze moze miec tatoo......czasem ucho jest zarosniete wlosami,da rade wygolic wnetrze? Quote
Onaa Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 Czy piesek ma tatuaż ? Może udąłoby się go odczytać. No skąd się wziął w schronie ? Quote
Asior Posted May 3, 2009 Author Posted May 3, 2009 Maupa4 napisał(a):No to i ja napiszę "że na starego to on nie wygląda" i to zdecydowanie. A problemy z chodzeniem ? To może być dysplazja. Briardy ją mogą mieć. ale ma zęby bardzo bardzo starte, i bardzo brzydkie Quote
Onaa Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 Może to jest briard z pseudohodowli ? Bardzo jestem ciekawa czy ma tatuaż, gdyby miał to można by się dowiedzieć coś o nim. A tak w ogóle to wiadomo skąd ten piesek znalazł się w schronisku ? Quote
Onaa Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 Taki piękny pies to chyba nie będzie siedział długo w schronisku. Zresztą po dłuższym czasie w schronie to on już taki piekny nie będzie. Takie briardzie włosy to trzeba prawie codziennie czesać. A jak nie to się kołtuny porobią, zresztą chyba wszystkie kudłate psiaki mają w schroniskach gorzej, bo przecież nie ma czasu na ich odpowiednią pielęgnację. Quote
Asior Posted May 3, 2009 Author Posted May 3, 2009 P. Ewa będzie go dotąd czesała, az wyczesze i będą dbali o te jego kłaczki ;) Quote
Finetta Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 Tak stary jak w tytule wątku to ten psina na pewno nie jest:loveu: Quote
Asior Posted May 3, 2009 Author Posted May 3, 2009 taką informację mam od pracowników schroniska Quote
Finetta Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 150 lat jest napisane-chodziło pewnie o 15?Jestem wzrokowcem :crazyeye: Quote
Asior Posted May 3, 2009 Author Posted May 3, 2009 nie :) specjalnie tak napisałam ;) zawsze tak piszemy jak pies jest staruszkiem ;) Quote
marysia55 Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 Asior napisał(a):nie :) specjalnie tak napisałam ;) zawsze tak piszemy jak pies jest staruszkiem ;) wtedy więcej osób zagląda bo każdy chce zobaczyć co to za dinozaur;) Quote
malawaszka Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 Asior napisał(a):Psiak nie ma podobno tatuażu ... dziwne.... skoro pies jest stary to tatuaż może być po prostu już niewidoczny - niestety to częste - nawet u kilkuletnich psów potrafią tatuaże zniknać:shake: tak to tandetnie jest u nas robione Quote
Diuna B. Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 Asior napisał(a):ale ma zęby bardzo bardzo starte, i bardzo brzydkie Moje 4,5 letnie briardy mają zęby tak starte i brzydkie,że wet powiedział,że po zębach to by im spokojnie dychę dał.Z łapami też różnie bywa, ale stare czarne briardy bywają często mocno posiwiałe,a tu siwizny zbytnio nie widać. Quote
Diuna B. Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 malawaszka napisał(a):skoro pies jest stary to tatuaż może być po prostu już niewidoczny - niestety to częste - nawet u kilkuletnich psów potrafią tatuaże zniknać:shake: tak to tandetnie jest u nas robione To fakt,u moich są prawie wcale nieczytelne,choć były robione 2 razy. Quote
Diuna B. Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 A sprawdzałaś w pachwinie? Niektóre ZK tatuowały w pachwinach,kiedy uszy miały być cięte. Quote
Recommended Posts