__Lara Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Negri, na allegro Verter ma takie fotki - zobacz: Młody, łagodny, lubi dzieci,dobry stróż, pies! (766130519) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Negri_2008 Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 [quote name='__Lara']Negri, na allegro Verter ma takie fotki - zobacz: Młody, łagodny, lubi dzieci,dobry stróż, pies! (766130519) - Aukcje internetowe Allegro Alllegro super, w odróżnieniu od większości same konkrety bez "poezji" z której ludzie i tak niewiele wnioskują. Może właśnie tej poezji brakuje, jakiejś krótkiej wzruszającej historii opowiadajacej o Verterku? Sama nie wiem... Foty fajne z człowiekiem i w różnych sytuacjach. Kurcze, pech jakiś. :shake: Kiedyś rozmawiałam z doświadczoną osobą w ogłaszanu psiaków. Mówiła, że jak długo nie ma odzewu na ogłoszenia trzeba wszystko zmienić: i tekst i foty. Całkowity remanent jakby to był inny pies :razz: Quote
__Lara Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Też mi się tak wydaje, że trzeba wszystko zmienić... może rzeczywiście napiszmy jakiś tekst, może bardziej łzawy? Zmieniłam: http://www.allegro.pl/item766130519_mlody_lagodny_lubi_dzieci_dobry_stroz_pies.html Jak macie jeszcze jakiś pomysł to piszcie. Quote
Negri_2008 Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Verter trafił do schroniska dla bezdomnych zwierząt wprost z domowych pieleszy. Dlaczego tam trafił - nigdy nie mogliśmy tego zrozumieć. W żaden sposób nie mógł odnaleźć się w nowej, okrutnej dla niego rzeczywistości. On - delikatny i wrażliwy pies, przyzwyczajony do obecności człowieka a wokół niezrozumiała samotność i strach. Verter marniał wprost w oczach. Tracił na wadze a jego figlarne błyski w oczach prawie natychmiast zgasły. Czujne oczy wolontariuszy w porę dostrzegły, że Verter w ten bolesny sposób żegna się z godnym psim życiem a przeistacza w kłębuszek nerwów poprzeplatany depresją. Dzięki determinacji wolontariuszy Verter zamieszkał w hotelu dla psiaków. Tam, pośród wielkiej ludzkiej dobroci i trosce bardzo szybko odzyskał równowagę i spokój. Tym samym odkrył cechy psa na wskroś idealnego. Jego charakter: Verter kocha obecność człowieka. W jego pobliżu rozkwita, pląsając w podskokach i zamaszyście merdając ogonem. Jest bardzo karny, posłuszny i bardzo szybko się uczy. Lubi obecność dzieciaków, nawet tych najmniejszych. Żyje w przyjaźni z innymi psami zarówno z samcami jak i z samiczkami. W budzie najchętniej mieszka w towarzystwie psiego przyjaciela. Uwielbia psie harce i nie wdaje się w bójki z innymi psami. Na widok kota zachowuje wręcz stoicki spokój. Jest bardzo czujny ale nie hałaśliwy. Jego cechy fizyczne: Verter ma około 1,5 roku. Jest psem młodym, silnym i energicznym. Bardzo przypomina psa rasy doberman jeżeli tylko zaakceptujesz oklapnięte uszy i merdający ogon. Uwielbia ruch i ma dobry apetyt. Jest zaszczepiony i odrobaczony. Verter to okaz zdrowia. Jeżeli szukasz psa, który : - będzie żył przy Tobie przez kilkanaście najbliższych lat, - będzie Ci zawsze oddanym przyjacielem, - będzie miał zawsze dla Ciebie psi uśmiech na pysku i wesołe oczy, - będzie towarzyszem każdej Twojej wędrówki, - będzie wspaniałym kompanem zabaw Twoich dzieci - i super kolegą dla psa, którego już posiadasz zabierz Vertera do swojego domu. Rzadko trafia się psi ideał a takiego właśnie Ci przedstawiamy. Za tyle wspaniałych psich cech Verter prosi jedynie o odrobinę miejsca w Twym sercu i na Twojej kanapie. _______________________________ Może coś takiego? :p Quote
__Lara Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Dobra, wklejam ten tekst :p Dzięki Negri :loveu::loveu::loveu::loveu: Zmieniłam tylko ten wpis o dobermanie - żeby nie odstraszał. Zmiany: http://www.allegro.pl/item766130519_bingo_pies_ideal_czego_jeszcze_mozna_chciec.html Quote
agata51 Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Budzę się dzisiaj, a za oknem biało! W październiku?! :-o Doszła moja październikowa kasa? Może trzeba coś wyróżnić? ;) Quote
Marinka Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Czy mogę w cafeanimalu i alegratce zmienić tekst na ten z allegro? Quote
Negri_2008 Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Marinka napisał(a):Czy mogę w cafeanimalu i alegratce zmienić tekst na ten z allegro? Oczywiście, nie trzeba się pytać tylko się częstować ;) Quote
Marinka Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Bingo - pies ideał - czego jeszcze można chcieć (2773) - psy - oddam zwierzaka do adopcji - Ogłoszenia - Zwierzaki na CafeAnimal.pl http://ale.gratka.pl/ogloszenie/2297571_bingo_pies_ideal_czego_jeszcze_mozna.html Quote
__Lara Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 agatko, sprawdzę, 1 post poproszę MartynęP o aktualizację ;) Dzięki Marinka :loveu::loveu::loveu: Chyba dzięki tekstowi ciotki Negri coś podziałało - na allegro jest już 2 obserwatorów :D :D :D Quote
Negri_2008 Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 [quote name='__Lara'] Chyba dzięki tekstowi ciotki Negri coś podziałało - na allegro jest już 2 obserwatorów :D :D :D ło matko, oby oby oby oby :modla::modla::modla: Quote
Marinka Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 No Negri :loveu:, wpisuję Cię na listę specjalistów od dobrych tekstów Verter vel Bingo :loveu: niech wreszcie ktoś zauważy jakie z Ciebie cudo :multi: Quote
Negri_2008 Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 [quote name='Marinka']No Negri :loveu:, wpisuję Cię na listę specjalistów od dobrych tekstów Verter vel Bingo :loveu: niech wreszcie ktoś zauważy jakie z Ciebie cudo :multi: nie ma sprawy: ja teksty a Ty jak torpeda umieścisz tekst na wszystkich możliwych stronkach :evil_lol:;) A tak poważnie, to zobaczymy jaki będzie rezultat :cool3: Quote
Marinka Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 [quote name='Negri_2008']nie ma sprawy: ja teksty a Ty jak torpeda umieścisz tekst na wszystkich możliwych stronkach :evil_lol:;) A tak poważnie, to zobaczymy jaki będzie rezultat :cool3: Oby :modla::modla::modla: wspaniały :modla::modla::modla: agata51 :loveu: wyróżniła ale.gratkę dla Verterka :loveu: DZIĘKUJEMY :lol: Quote
__Lara Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Czekamy na ten jeden jedyny telefon :lol: Quote
maciaszek Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 __Lara napisał(a):Czekamy na ten jeden jedyny telefon :lol:Nooo, przydałoby się, żeby WRESZCIE zadzwonił! Quote
coronaaj Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 [quote name='__Lara']agatko, sprawdzę, 1 post poproszę MartynęP o aktualizację ;) Dzięki Marinka :loveu::loveu::loveu: Chyba dzięki tekstowi ciotki Negri coś podziałało - na allegro jest już 2 obserwatorów :D :D :D No to niech teraz zadzwonia, byle nie popaprancy...:cool3::cool3: Quote
__Lara Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 coronaaj napisał(a):No to niech teraz zadzwonia, byle nie popaprancy...:cool3::cool3: coronaaj.... ja już mam dość debili.... Quote
coronaaj Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 __Lara napisał(a):coronaaj.... ja już mam dość debili.... Ja tez...:mad::mad:co jeden to lepszy , nie mowiac o sms z bledami ortograficznymi...:evil_lol::evil_lol:duzo dzwoni takich typu smalcowni z Klobudzka:angryy::angryy:mysla , ze Bibi rasowa:roll::roll:i rozrodowa:-o:-o Quote
agata51 Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Cioteczki, co wy, przecież wiadomo: Czy popiół tylko zostanie i zamęt, Co idzie w przepaść z burzą? - czy zostanie Na dnie popiołu gwiaździsty dyjament, Wiekuistego zwycięstwa zaranie!... Uf, poszłam na całość! Przecież wiadomo, że debili więcej niż nie-debili. O czym tu gadać. Quote
Negri_2008 Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Byłam wczoraj w hoteliku z wizytą. Zajrzałam i do Vertera. Gdy tylko Darek otworzył furteczkę Verter z niej wyskoczył i od razu wylądował w moich objęciach. A widział mnie pierwszy raz. Fajny psiak, na prawdę ;) Quote
coronaaj Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 [quote name='Negri_2008']Byłam wczoraj w hoteliku z wizytą. Zajrzałam i do Vertera. Gdy tylko Darek otworzył furteczkę Verter z niej wyskoczył i od razu wylądował w moich objęciach. A widział mnie pierwszy raz. Fajny psiak, na prawdę ;) To samo jak go odwiedzilam dwa razy przy okazji, sliczny, przyjacielski pies,zdrowy, mlody:loveu::loveu:domku tylko nie moze znalesc:-(:-(probuje go wyadoptowac przy okazji Bibi . Ciotki robcie wiecej ogloszen, wiem ze Allegro juz jest.. ja nie umiem i z Bibi i reszta sfory nie wyrabiam czasowo..:crazyeye::crazyeye:poproscie Leni356 ona to wspaniale robi:loveu::loveu: Moze masz zdjecia z wizyty u Verterka vel Bingo...???:razz: Quote
Negri_2008 Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 coronaaj napisał(a):Moze masz zdjecia z wizyty u Verterka vel Bingo...???:razz: niestety, było już ciemno. Ale pojadę tam jeszcze w następny weekend i wtedy zrobię foty. Chyba, że Verter już nie będzie ich potrzebował bo będzie w swojej chałupce :roll: Quote
Recommended Posts