Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jaki piekny, błyszcząca sierść :loveu::loveu::loveu::loveu:

A domek dla psiaczków to rzeczywiście odlot :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Ah, megii1, tak się cieszę, warto było czekać na taki dom :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Nie jest wykastrowany, ale Pani mi mówiła, że to dla nich nie problem. W umowie megii1 był też warunek kastracji. Mamy osobę na wizytę poadopcyjną, więc to napewno sprawdzimy :cool3:

Posted

__Lara napisał(a):
Nie jest wykastrowany, ale Pani mi mówiła, że to dla nich nie problem. W umowie megii1 był też warunek kastracji. Mamy osobę na wizytę poadopcyjną, więc to napewno sprawdzimy :cool3:

To wazne zeby Verterek zostal wykastrowany:lol::lol:nie bedzie klopotow z prostata bo chlopaki jak wiecie maja:evil_lol::evil_lol:buda obledna takiej nie widzialam:crazyeye::crazyeye:

Posted

to ja sie dołączę do zachwytów nad tą psią rezydencją:crazyeye: i oczywiście dla nowych państwa :loveu: Verterka naprawdę wielkie dzięki za takie cudne podejście do zwierząt :calus:. Przecież pies to też człowiek i to z tej górnej pólki :iloveyou:

Posted

JEST MEGA DUŻY PROBLEM!!!!
Werter nie akceptuje kotów Państwa - szczeka na nie, rzuca się na smyczy. Nie wiedzą jak go do nich przyzwyczaić... Jak sie nie uda WERTER STRACI DOM.... Tam są trzy koty....
PORADZCIE COŚ. Obiecałam, ze dam Pani znac w ciągu dnia, dwóch co ma robić żeby było dobrze:-(
Piszczie, dzwoncie do mnie (504-62-02-19) o każdej porze dnia i nocy tylko coś wymyślcie. PSIAK SIĘ ZAŁAMIE:shake: W hoteliku miał test na kota ale kot sasiadów uciekł zanim Verter zareagował, a jak bylismy u Państwa i widział kota przez szybę nic nie robił. A teraz.... masakra...

Posted

O kurcze... A było tak pięknie...
:(
Kompletnie nie znam się na tym temacie :shake:.
Napisz może do Jacka Gałuszki (jacol123), do joaaa. Furciaczka (furciaczek) psy też kiedyś nie trawiły kotów, a teraz wielka miłość. Zaraz zaproszę Furciakową na wątek. Może coś doradzi.
Jak ktoś jeszcze przyjdzie mi do głowy odezwę się.

Posted

megii1 napisał(a):
JEST MEGA DUŻY PROBLEM!!!!
Werter nie akceptuje kotów Państwa - szczeka na nie, rzuca się na smyczy. Nie wiedzą jak go do nich przyzwyczaić... Jak sie nie uda WERTER STRACI DOM.... Tam są trzy koty....
PORADZCIE COŚ. Obiecałam, ze dam Pani znac w ciągu dnia, dwóch co ma robić żeby było dobrze:-(
Piszczie, dzwoncie do mnie (504-62-02-19) o każdej porze dnia i nocy tylko coś wymyślcie. PSIAK SIĘ ZAŁAMIE:shake: W hoteliku miał test na kota ale kot sasiadów uciekł zanim Verter zareagował, a jak bylismy u Państwa i widział kota przez szybę nic nie robił. A teraz.... masakra...

Chyba się załamie.... :shake:

Posted

I jeszcze jedno - koty nie atakują Vertera , one są przyzwyczajone do obecności psiaka. To Verter ma problem z nimi. Poczytam to co wkleiła Maciaszek a wy popiszcie do ludzi - ja nie dam rady. W poniedziałek wieczorem zadzwonię do Pani i przekaże jej to co udało się ustalić.

Posted

może problem jest w tym, że na dzień dzisiejszy dla Vertera to są obce koty, a nie rodzina.
Mój pies w ogóle nie reaguje na domowego kota chociaz po nim skacze i wyjada mu z miski. Mają tez wspólną miskę z wodą, jak kot pije pies czeka grzecznie w kolejce. Natomiast jak wyjdzie na spacer to startuje do każdego kota, aż sie chodnik zwija w rulon.

Posted

marysia55 napisał(a):
może problem jest w tym, że na dzień dzisiejszy dla Vertera to są obce koty, a nie rodzina.
Mój pies w ogóle nie reaguje na domowego kota chociaz po nim skacze i wyjada mu z miski. Mają tez wspólną miskę z wodą, jak kot pije pies czeka grzecznie w kolejce. Natomiast jak wyjdzie na spacer to startuje do każdego kota, aż sie chodnik zwija w rulon.

i u mnie jest podobnie. Moje psy nie ruszają kotów z naszej posesji(koty sąsiadki) natomiast na zewnątrz dostają amoku i lecą za kotem na oślep.:roll:

Posted

Trzeba przekonać ludzi, żeby trochę zaczekali, Verter dopiero do nich trafił, musi się oswoić z tymi kotami.
Wrzucam co znalazłam: Wszędzie pojawia się podobna metoda - pokazywać psu kota, podsuwać zapach i nagradzać atrakcyjnym smakołykiem za niezwracanie uwagi na kota. Na pewno nic na siłę i trzeba czasu. Verter musi zacząć traktować koty jak członków rodziny, widzieć, że ludzie je głaszczą, zajmują się nimi.
http://www.owczarek.pl/teksty/tekst.asp?id=47&idd=2
http://zoopsycholog.com/nasze-zwierzeta-i-my/psycholog-zwierzecy-podglada-rozmowe-psa-z-kotem
http://kociastrona.info/pies.php

Posted

Wysłałam właśnie do Państwa te wskazówki ze stron Maciaszka:) Ale może znajdziecie kogoś kto miał taki problem, moze zadzwoni do Państwa i pomoże - ja nie mam doświadczenia a taki telefon jest im bardzo potrzebny:shake: