Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj pod naszą opiekę trafił kocurek, który podobno od 2 tyg. błąkał  w okolicach hotelu Renesans w Zamościu. Kota zgłosiła nam dogomaniacka Rubik, akurat odwiedziła Zamość i mieszkała w tym hotelu, obiecała pomoc i jakiś bazarek.

Kocurek jest już w lecznicy w Izbicy; jest faktycznie bardzo wyniszczony, chociaż młody, prawdopodobnie w przeszłości uległ wypadkowi.

Z racji tego, co się wydarzyło, dostał na imię Rubik.

Na razie mam tylko takie zdjęcie ( to, które zrobiła  Rubik)

IMG_20200819_092919.jpg

Posted
2 minuty temu, Tola napisał:

Wczoraj pod nasza opiekę trafił kocurek, ktory podobno od 2 tyg. bakła sie w okolicach hotelu Renesans w Zamościu. Kota zgłosiła nam dogomaniacka Rubik, akurat odwiedziła Zamość i mieszkała w tym hotelu, obiecał pomoc i jakiś bazarek.

Kocurek jest już w lecznicy w Izbicy; jest faktycznie bardzo wyniszczony, chociaż młody, prawdopodobnie w przeszłości uległ wypadkowi.

IMG_20200819_092919.jpg

Rubikowa juz kramik robi dla rudunia biednego

Posted
30 minut temu, Tola napisał:

:(

Chora sunia  żyje, dostaje surowicę, wszystkie pozostałe dostały dzisiaj drugą dawkę.

Jutro Gosia  ma zabierać zdrowe szczeniaki do DT, tylko czy to się uda...

A co z biedakiem, który zachorował  :(

Posted

Wiemy już z doświadczenia,że z tym przeklętym parwo bardzo ciężko wygrać walkę...:(  Dlatego do puki nie minie bezpieczny okres kwarantanny, trzeba mocno trzymać za maluchy kciuki,co czynię z całego serca

• Like 1
Posted
9 godzin temu, Bogusik napisał:

Wiemy już z doświadczenia,że z tym przeklętym parwo bardzo ciężko wygrać walkę...:(  Dlatego do puki nie minie bezpieczny okres kwarantanny, trzeba mocno trzymać za maluchy kciuki,co czynię z całego serca

Caluni czas za te wszytkie biedunie 

• Upvote 1
Posted
11 godzin temu, Tola napisał:

Wczoraj pod naszą opiekę trafił kocurek, który podobno od 2 tyg. błąkał  w okolicach hotelu Renesans w Zamościu. Kota zgłosiła nam dogomaniacka Rubik, akurat odwiedziła Zamość i mieszkała w tym hotelu, obiecała pomoc i jakiś bazarek.

IMG_20200819_092919.jpg

Cookiesez :: OhMyDoll : The game of virtual dollz - fashion game ...    

Nadziejkowo  wyczarowalalm na szybciutko kramik teraz

zapraszam z calego serca 

Nadziejkowo Na pomoc kotuniowi Rubiczkowi z calego serca do 31.08 !

Posted

Kolejne 3 szczeniaki z objawami:(. Ale jest i dobra informacja - jasna sunia wyszła z kliniki, mam nadzieję, że kryzys już minął, bardzo Was proszę o kciuki. Jutro rano  napiszę więcej, mam zdjęcia; dzisiaj wybaczcie, nie dam rady, miałam b. ciężki dzień. Mam też nr konta od Gogi, jutro wyślę, przepraszam .

Posted

To są szczeniaki, które wczoraj opuściły klinikę; brak zdjęcia jednego maluszka, Gosia mi dośle.

Z tego co widzę, to oprócz tej jasnej suczki, która od początku wykazywała objawy choroby, reszta szczeniaków to te zabrane z pola, z ujemnym testem na parwo. W klinice został w taki razie jeden szczeniak z pola, który jako jedyny miał test dodatni. Reszta chorych szczeniaków to te ze stodoły.

To ta sunia, która była w najgorszym stanie

SAVE_20200820_232416.jpg

SAVE_20200820_232352.jpg

SAVE_20200820_232359.jpg

SAVE_20200820_232447.jpg

• Like 1
  • Upvote 2
Posted
10 godzin temu, Poker napisał:

Mimo podawania surowicy chorują.  Może wirus się zmutował?

Z tego co widzę, to jako pierwsze zachorowały te dwie jasne dziewczynki (jedna nie żyje) od starszej suczki, teraz chorują wszystkie ze stodoły, prawdopodobnie złapały wirusa tuż przed wyjazdem. 

4 szczeniaki z pola mają testy ujemne, jeden z objawami choroby i dodatnim testem został w klinice, więc zaraził się albo po drodze, albo już w klinice. Mam nadzieję, że to wczesne podanie surowicy osłabi przebieg choroby.

Goga mówi, ze wszytskie były makabrycznie zarobaczone, co nie ułatwia leczenia:(.

Wysłałam dane do faktury na Zea, bo maluchom potrzeba podkładów i karmy gastro intenstinal, pierwsza partie Goga już kupiła.

Posted
12 godzin temu, Tola napisał:

Na koncie Zea jest wpłata 30 zł z bazarku Elik - pięknie dziękuję, to też będzie dla maluszków.

serce-ruchomy-obrazek-0880.gif

Eluś - gdzie mam potwierdzić?

Nie pamiętam z którego to bazarku, ale to chyba z tego, z którego wcześniej przesłałam większą kwotę. Te 30 zeta to z e spóźnionych opłat.

EDIT

Już wiem  :)
To jest 30,00 zł z bazarku majowo-czerwcowego (dlatego nie pamiętałam), z którego część była dla Fundacji ZEA. 16.07. przelałam 150 zeta.
Jedna wpłata wpłynęła dużo po terminie, już po rozliczeniu i przesłaniu kasy psiakom - 25,00 zł i ja pomyliłam się i serduszko od naszej kochanej Haveneczki policzyłam tak jak deklarowała 15 zł, a wpłaciła 20 zł.

25 + 5 = 30 zeta  i tyle wpłaciłam 11.08. na konto Fundacji.

Bardzo proszę potwierdź tutaj

Posted

Chciało by się napisać dobrą wiadomość ale niestety przynoszę od Marty niedobrą...:(:(

Szczeniak wczoraj z DT wrócił do kliniki, ma objawy parwo :(:( Horror trwa!:(:(

367955695_WhatsAppImage2020-08-22at09_53_33.jpeg.320eb8ba08829e0980a33aeb8b98874a.jpeg

Posted

Miałam sunię ze schronu chorą na parwo. To co człowiek przeżywa to koszmar. Zrobiłoby się wszystko, żeby pomóc maleństwu, a tymczasem człowiek nie może nic zrobić. Nawet weci nie zawsze są w stanie pomóc. Mam nadzieję, że wszystkie maluszki wyjdą z tego szczęśliwie.