Tola Posted December 3, 2018 Author Posted December 3, 2018 7 godzin temu, Jaaga napisał: Zrobiłam małej już ogłoszenie na FBi poudostępniałam w grupach pomocowych. Proszę o udostępnianie, jesli ktoś jest na FB: 3 godziny temu, Havanka napisał: Na podstawie ogłoszenia Jaagi na FB, zrobiłam ogłoszenie na OLX (Warszawa): https://www.olx.pl/oferta/malenkie-psie-dziecko-wyrzucone-na-mroz-prosi-o-dom-CID103-IDxJPBj.html Bardzo dziękuję! Jak możesz Elu to podaj informację o pomocy w transporcie, bo to kawałek od Warszawy... Mała ma 3 mies. została odrobaczona; wet powiedział, że w przyszłości będzie małą sunieczką, teraz jest malusia, nazwał ją Kremówka. Jutro postaram się podjechać i zrobić zdjęcia. Kociaka z Potoczka Eltona Tz zawiózł do tej samej lecznicy - ma ok. 4 mies. został tez odrobaczony, testy w kierunku FIV+FeLv wyszły ok. Kocurek ma to szczęście, ze dzięki pomocy znajomej jutro jedzie do DT. 1 Quote
Tola Posted December 3, 2018 Author Posted December 3, 2018 Zdjęcia sunieczki zrobione rano u weta Quote
Tyśka) Posted December 3, 2018 Posted December 3, 2018 Przepraszam, że tutaj, ale... PILNIE szukam kogoś do WIZYTY, WARSZAWA-Ursynów (ul. Rodziny Ulmów) dla suni przerażonej schroniskiej, mocno wrażliwej, małej, w typie pinczerki która zamarza w przytulisku! (a wcześniej przez ponad miesiąc latała po mieście i nikt się nią nie interesował) (Propos szczeniąt... 2tygodnie temu ktoś pod las wyrzucił 7 !!! szczeniaków w kartonie... były wtedy minusowe już tempreatury... czworo szczeniąt wyrzucił pod las przy kościele, więc ksiądz im pomógł i znalazł DT, a troje na pewno z tego samego miotu bo miały w kartonie ten sam kawałek kocyka co ta 4... pod sam las... udało się znaleźć wszystkie i je zabezpieczyć, nadal jeden maluch nie ma domu) Quote
Jaaga Posted December 3, 2018 Posted December 3, 2018 Dodam jutro zdjęcie Kremówki do ogłoszenia. Ludzie na jednej z grup bardzo chętnie małą udostępniają. Wielu dziś zobaczyło na FB zamarzniętego maluszka, więc cieszą się, że ją udało się uratować. Szkoda, że taka odległość, bo akurat Yuri i sarcia będą jechać do domów, więc mała mogłaby przyjechać na ich miejsce. Są jeszcze ich puszki, szczeniakowa karma. 2 Quote
Tola Posted December 3, 2018 Author Posted December 3, 2018 14 minut temu, Jaaga napisał: Dodam jutro zdjęcie Kremówki do ogłoszenia. Ludzie na jednej z grup bardzo chętnie małą udostępniają. Wielu dziś zobaczyło na FB zamarzniętego maluszka, więc cieszą się, że ją udało się uratować. Szkoda, że taka odległość, bo akurat Yuri i sarcia będą jechać do domów, więc mała mogłaby przyjechać na ich miejsce. Są jeszcze ich puszki, szczeniakowa karma. Wiem, Jagna, wiem że chcesz pomoc, bardzo dziękuję. Ale niestety ja nie mam transportu (dzwoniłam dzisiaj do Sylwii, a ona własnie wróciła z Katowic), dla jednego psiaka taki transport to spora suma:( W środę wybieram się do schroniska... Quote
konfirm31 Posted December 3, 2018 Posted December 3, 2018 W sprawie pa na Ursynowie, to spytaj Mazowszankę. Teraz już tam nie mieszka, ale nadal w Warszawie. I nie wiem, czy Auraa nie jest z Ursynowa. 1 Quote
Jaaga Posted December 4, 2018 Posted December 4, 2018 10 godzin temu, Tola napisał: Wiem, Jagna, wiem że chcesz pomoc, bardzo dziękuję. Ale niestety ja nie mam transportu (dzwoniłam dzisiaj do Sylwii, a ona własnie wróciła z Katowic), dla jednego psiaka taki transport to spora suma:( W środę wybieram się do schroniska... Wiem Tolu, płatny transport jest w tej sytuacji pozbawiony sensu. Dlatego od razu zaczęłam ją ogłaszać, żeby nie musiała długo siedzieć w lecznicy. Napisałam do kilku osób, które były zainteresowane adopcją Yuri, ale nikt nieodpisał, pewnie również chodzi o odległość. Quote
Jo37 Posted December 4, 2018 Posted December 4, 2018 10 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Przepraszam, że tutaj, ale... PILNIE szukam kogoś do WIZYTY, WARSZAWA-Ursynów (ul. Rodziny Ulmów) dla suni przerażonej schroniskiej, mocno wrażliwej, małej, w typie pinczerki która zamarza w przytulisku! (a wcześniej przez ponad miesiąc latała po mieście i nikt się nią nie interesował) Mogę zrobić. Podaj na PW wszystkie szczegóły i telefon do osoby, która zna psiaka. 1 Quote
Havanka Posted December 4, 2018 Posted December 4, 2018 11 godzin temu, Tola napisał: Bardzo dziękuję! Jak możesz Elu to podaj informację o pomocy w transporcie, bo to kawałek od Warszawy... Tolu, w ogłoszeniu jest ta informacja. Quote
Tyśka) Posted December 4, 2018 Posted December 4, 2018 28 minut temu, Jo37 napisał: Mogę zrobić. Podaj na PW wszystkie szczegóły i telefon do osoby, która zna psiaka. BARDZO DZIĘKUJĘ. Już wysyłam co i jak na PW :) Quote
malagos Posted December 4, 2018 Posted December 4, 2018 15 godzin temu, Tola napisał: W środę wybieram się do schroniska... wcale nie jestem ciekawa, co tam wypatrzyłaś :(........... Quote
Jaaga Posted December 4, 2018 Posted December 4, 2018 15 minut temu, malagos napisał: wcale nie jestem ciekawa, co tam wypatrzyłaś :(........... Tola dziś jest w schronisku. Już wiem, że są kolejne szczeniaki dwie suczki i małe dorosłe suczki w tym jedna starsza chora :( Tola wstawi później zdjęcia. Quote
Tola Posted December 4, 2018 Author Posted December 4, 2018 Pojechałam dzisiaj, bo dowiedziałam się o szczeniakach - jak przyjechałam, to były już tylko 2 - dwie sunie, przywiezione z różnych miejsc. Quote
Tola Posted December 4, 2018 Author Posted December 4, 2018 Jest sporo małych sunie po sterylce, niestety takiej odegłości zdjęcia nie wyszły Quote
Tola Posted December 4, 2018 Author Posted December 4, 2018 52 minuty temu, malagos napisał: wcale nie jestem ciekawa, co tam wypatrzyłaś :(........... Wiem, ale inaczej nie mozna im pomóc, jak tylko pokazywać, pokazywać... Samce Quote
Tola Posted December 4, 2018 Author Posted December 4, 2018 Suczki Ta starsza w ubiegłym roku ciężko oddychała, ale teraz jest jakby lepiej - ona jest w schronisku odkąd pamiętam:( Quote
Tola Posted December 4, 2018 Author Posted December 4, 2018 To też starsza smutaska, tez całe lata w schronisku, w psiej depresji:( Quote
dwbem Posted December 4, 2018 Posted December 4, 2018 No własnie, podobno takie indywidua nazywają ludźmi, pewnie wyszli z kościoła i wyrzucili niepotrzebną zabawkę a że żywą to nieważne. Serce pęka jak się patrzy na te wszystkie biedy bo jak im wszystkim pomoc. Podłość ludzka nie ma granic. Quote
Sowa Posted December 4, 2018 Posted December 4, 2018 Tolu, co to za rudy pies - czwarta fotka samców - sfotografowany sam? Możesz coś więcej o nim? Może dałoby się wrzucić go na strony owczarków niemieckich i belgów. Przedstawić jako mix ON i malinois. Quote
Tola Posted December 4, 2018 Author Posted December 4, 2018 13 minut temu, Sowa napisał: Tolu, co to za rudy pies - czwarta fotka samców - sfotografowany sam? Możesz coś więcej o nim? Może dałoby się wrzucić go na strony owczarków niemieckich i belgów. Przedstawić jako mix ON i malinois. To nowy pies, młodzian, trochę zdezorientowany, biega cały czas wokół boksu. Mogę dowiedzieć się, jak on do ludzi, nic więcej, u nas psy nie wychodzą na zewnątrz. Quote
Bogusik Posted December 4, 2018 Posted December 4, 2018 Nie wiadomo kiedy będą sunie miały zdejmowane szwy i będzie coś o nich więcej wiadomo ?Chodzi mi o te dwie sunie Quote
Tola Posted December 4, 2018 Author Posted December 4, 2018 7 minut temu, Bogusik napisał: Nie wiadomo kiedy będą sunie miały zdejmowane szwy i będzie coś o nich więcej wiadomo ?Chodzi mi o te dwie sunie Nie wiadomo kiedy, na pewno ok 8 dni - 10 dni... Jutro spróbuję się dowiedziec, kiedy były sterylki... Quote
Recommended Posts