dwbem Posted January 28, 2018 Posted January 28, 2018 Straszne, co ludzie potrafią zrobić zwierzętom. Czy naprawdę chcą pozostać sami na planecie? I myślą, że bez innych żywych istot i roślin sami zginą? Ja uwielbiam wszystkie krukowate, są inteligentne, mam tego trochę wokół siebie, nie boją się ani ludzi ani psów, na szczęście u mnie jakoś nie przeszkadzają ludziom. Quote
Tola Posted January 28, 2018 Author Posted January 28, 2018 6 godzin temu, elik napisał: Potworem trzeba być, żeby zadawać taką śmierć zwierzęciu, nawet jeśli to jest nielubiany szczur :( Trutkę wysypują pracownicy spółdzielni mieszkaniowej - mają to w zakresie swoich obowiązków i nie można z tym walczyć w żaden sposób; wiem coś o tym... Obawiam się, że to trucie ptaków to faktycznie może być kolejny akt bestialstwa wobec zwierząt na tym osiedlu; w ubiegłym roku była to zatruta kiełbasa:( Quote
Tola Posted January 28, 2018 Author Posted January 28, 2018 Dzisiaj byłam w Dt naszego Szafranka (to ten kocurek znaleziony w lipcu przez malagos), woziliśmy z TZ karmę i żwirek. Szafranek to bardzo ładny kociak, a nadal bez domu; urósł, jest już po zabiegu kastracji. Udało mi się wreszcie zrobić trochę nowych zdjęć, chociaż nie jestem z nich w pełni zadowolona, na żadnym nie widać w pełni pieknych oczu kocurka. Zdjęcia można wykorzystać w ogłoszeniach (terra ogłasza go chyba jako Onyksa). Szafranek dzisiaj Quote
Tola Posted January 28, 2018 Author Posted January 28, 2018 I jeszcze rezydentka Olinka - suczka z zamojskiego schroniska, potem mieszkanka hoteliku u Murki, adoptowana przez p. Alicję w 2012 r Quote
elik Posted January 28, 2018 Posted January 28, 2018 47 minut temu, Tola napisał: Trutkę wysypują pracownicy spółdzielni mieszkaniowej - mają to w zakresie swoich obowiązków i nie można z tym walczyć w żaden sposób; wiem coś o tym... Obawiam się, że to trucie ptaków to faktycznie może być kolejny akt bestialstwa wobec zwierząt na tym osiedlu; w ubiegłym roku była to zatruta kiełbasa:( Uważam, że żadnego zwierzęcia nie można w tak okrutny sposób uśmiercać. Także i szczura. Czy to nie jest znęcanie się nad zwierzęciem ze szczególnym okrucieństwem ? Przercież te stworzenia giną zapewne w strasznych męczarniach :( Quote
Tyśka) Posted January 28, 2018 Posted January 28, 2018 Szafranek śliczny... ale i Olinka cuuudo :) 1 Quote
Tola Posted January 28, 2018 Author Posted January 28, 2018 42 minuty temu, elik napisał: Co za miłość Wzajemna zapewne :) 6 lat temu to TZ wiózł Olinkę z hoteliku u Murki do p. Alicji - Olinka długo potem bała się TZ, bo kojarzył się z wyjazdem z ukochanego miejsca... Ale wszystko zmieniło się, jak p. Alicja została naszym DT dla kotów - zawsze przy okazji dowozu karmy kociej dla kotów, TZ wiezie jakieś smaczki dla Olinki;) A miłość wzajemna jak najbardziej:). 16 minut temu, Tyś(ka) napisał: Szafranek śliczny... ale i Olinka cuuudo :) Ale Olinka nie do adopcji;) Quote
elik Posted January 28, 2018 Posted January 28, 2018 2 minuty temu, Tola napisał: 6 lat temu to TZ wiózł Olinkę z hoteliku u Murki do p. Alicji - Olinka długo potem bała się TZ, bo kojarzył się z wyjazdem z ukochanego miejsca... Ale wszystko zmieniło się, jak p. Alicja została naszym DT dla kotów - zawsze przy okazji dowozu karmy kociej dla kotów, TZ wiezie jakieś smaczki dla Olinki;) A miłość wzajemna jak najbardziej:). . . . A to przekupna dziewczynka :) Quote
Havanka Posted January 28, 2018 Posted January 28, 2018 Zdjęcia Szafranka fantastyczne ! Już wymieniłam w swoim ogłoszeniu. https://www.olx.pl/oferta/wesoly-szafranek-szuka-cieplego-domku-CID103-IDoHDyo.html Olinkę pamietam, bo zapadła mi głęboko w serce. Bardzo sie cieszę, ze wróciła do zdrowia i cieszy się życiem. Dziękuję Tolu za jej zdjecia. Wciąż ta sama Olinka... 1 Quote
Alaskan malamutte Posted January 29, 2018 Posted January 29, 2018 Byłam wczoraj w odwiedzinach u pięknego Bellissimo....Nie widziałam go od wakacji...Cudo po prostu!!! Norweski leśny jak nic!!!! Quote
Havanka Posted January 29, 2018 Posted January 29, 2018 Oj piękny ten leśny ! A jakie ma spojrzenie ! Quote
Alaskan malamutte Posted January 29, 2018 Posted January 29, 2018 7 minut temu, Havanka napisał: Oj piękny ten leśny ! A jakie ma spojrzenie ! A taka była bida z niego, jak TZ Toli go znalazł..... Quote
Havanka Posted January 29, 2018 Posted January 29, 2018 3 minuty temu, Alaskan malamutte napisał: A teraz...ach.... To prawda, zachwyca urodą i dostojeństwem ! A jak pięknie wkomponował się w wystrój mieszkania ! Quote
Tyśka) Posted January 29, 2018 Posted January 29, 2018 Wow, zarósł szybciej niż mój :) Mój niedługo będzie miał 3lata, a wciąż zarasta dorosłą sierścią :) Cudny, ale... ciekawe jak z pielegnacją futra? Kołtuni się mocno? Quote
helli Posted January 29, 2018 Posted January 29, 2018 Wow, nie wiedziałam, że koty mogą tak zarastać, ale to tylko niektóre? Hehe, kocisko, szczotki chyba nie lubi, złośliwa jestem na starość. Quote
Alaskan malamutte Posted January 29, 2018 Posted January 29, 2018 6 minut temu, Tyś(ka) napisał: Cudny, ale... ciekawe jak z pielegnacją futra? Kołtuni się mocno? Oj cudny, w rzeczywistości jeszcze bardziej!! Co dziwne, nie kołtuni się. Pańcia czesze, a kocurzysko to uwielbia!!! A futro ma nieziemskie... Quote
Tyśka) Posted January 29, 2018 Posted January 29, 2018 Mój też się nie kołtuni. Naprawdę zastanawiam się nad pochodzeniem Belissimo, są identyczni ze spojrzenia, mordki, ułożenia pręg i ogona... ;) No i pochodzenie - te same okolice... hmmm.... Uwielbiam takie koty :) w typie siba :) Cudny i nie dziwię się, że zawrócił głowę Rodzinie! Quote
Recommended Posts