Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Cytat

Takie cudo przywiezione dzisiaj wraz z maleństwami. Suczka kruszynka, wazy może ze trzy kilo...

IMG_20171003_113335_resized_20171003_023537383.jpg

IMG_20171003_111233_resized_20171003_023631390.jpg

IMG_20171003_113331_resized_20171003_023551855.jpg

Córeczki zaopiekowane, a co z mamusią ?

Posted
14 godzin temu, Tola napisał:

A dzisiaj z adopcji wrócił Pucek:(

Pan przywiózł go osobiście z Warszawy, bardzo smutny, głos mu się łamał, w oczach łzy.

Z Puckem przyjechała wyprawka (wszystko to, co rodzina zakupiła dla maluszka).

Zaczynamy wszystko od nowa - a Pucek to taki wrażliwy kotek, nie podobny ani do odważnego Lucka, ani do przebojowej Jagienki:(

20170924_110555.jpg

Pucek, to ten kotek, którego ogłaszałam jako tygryska ?

Szukałam postów, bo już rozmawiałyśmy o nim, ale nie mogę ich znaleźć. Jeśli to tygrysek, to wznowie ogłoszenia.

Posted
8 godzin temu, elik napisał:

Pucek, to ten kotek, którego ogłaszałam jako tygryska ?

Szukałam postów, bo już rozmawiałyśmy o nim, ale nie mogę ich znaleźć. Jeśli to tygrysek, to wznowie ogłoszenia.

Tak, Pucek to Tygrysek z Twoich ogłoszeń.

Posted

Przesłodkie maleństwo. Trzeba być całkowicie pozbawionym ludzkich uczuć, żeby takie maleństwo porzucić na pewną śmierć.

IMG_20171017_215539.jpg

Posted
1 godzinę temu, elik napisał:

Przesłodkie maleństwo. Trzeba być całkowicie pozbawionym ludzkich uczuć, żeby takie maleństwo porzucić na pewną śmierć.

Bo ludzie to...najgorsze zwierzę na ziemi!

• Upvote 1
Posted
53 minuty temu, Jo37 napisał:

Pod leśniczówkę mojego znajomego podrzucono zagłodzoną suczkę z 6 maluchami.

Ale co, zabezpieczona rodzinka?..........

Posted
4 godziny temu, Jo37 napisał:

Mam nadzieję. Wiadomość dotarła do mnie przez pośredników.

A czy mogłabyś dopytać czy na pewno ?

Posted
Dnia 18.10.2017 o 19:03, Poker napisał:

Dużo osób ma wdzięczność dla p.Ewy.

Fajnie ,że maluszek ma pełny brzuszek i ciepełko. A jak z imieniem .

Maluszek na razie jest Maluszkiem, jest po zabiegu kastracji i jak tylko wszystko się zagoi wyrusza do Poznania do swojego nowego domu.

Wypatrzyła go właścicielka dogomaniackiego starszego Rudelka, który niedawno odszedł na mocznicę - podobno Maluszek jest młodszą kopia Rudelka...

Postaramy się dostarczyć Maluszka do Warszawy, a ze stolicy pojedzie z Pati C (pani opłaci koszty transportu na trasie Warszawa - Poznań)

V__778E.jpg

Posted
Dnia 17.10.2017 o 15:55, Poker napisał:

Biedna Zuleczka i Tola.  Oby było dobrze.

No i nie jest dobrzehttp://pu.i.wp.pl/bloog/84069394/51194094/beksa_V6_orig.gif

Wczorajsze USG wykazało guz? torbiel? na prawej nercehttp://pu.i.wp.pl/bloog/84069394/51194094/beksa_V6_orig.gif

Gdyby nie chudnięcie Zulci, (znowu schudła 20 dkg)  bylibyśmy bardziej optymistycznie nastawieni http://pu.i.wp.pl/bloog/84069394/51194094/beksa_V6_orig.gif

Wczorajszy wieczór spędziliśmy na zastanawianiu się, co dalej, bo jednak wynik badania jest dla nas szokiem...

Co dalej?

Wet z Lublina, który wykonywał USG odradza tego typu operację w tym wieku.

My tez na razie nie podejmujemy żadnych decyzji;  na 15 listopada jesteśmy umówieni w Warszawie z onkologiem, wcześniej w Zamościu zrobimy zdjęcie płuc i zobaczymy...

Jest mi bardzo, bardzo smutno, jestem podłamana http://pu.i.wp.pl/bloog/84069394/51194094/beksa_V6_orig.gif

Wiem, że mogę liczyć na Wasze tutaj wsparcie i rady, które są dla mnie bardzo ważne, dziękuję za dotychczasową troskę o Zulcię.

Przed nami trudny czas, bardzo chciałabym, żeby z Zulcią było dobrze.

Jo37 - dziękuję za wczoraj.

Posted

W takich sytuacjach człowiek jest kompletnie bezradny dntknw.gif Chudnięcie bez powodu jest niepokojące i jedynie co mogę to mocno trzymać kciuki za Zulkę i Ciebie Tolu bo wiem co przeżywasz. Takie wieści dołują mnie całkowicie ...

Posted

Jestem myślami z Wami,tyle tylko mogę.Zdrowie Zulki jest w rękach wetów.Jednak pochopne decyzje nie są wskazane.Nie męczcie za bardzo Zulki badaniami.Ona nie wie co się dzieje a nie przygotuje się jej przez rozmowę do badań.Nie patrzcie w jednym kierunku,tylko na całokształt,pies i Wy.