Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przed chwilką rozmawiałam z Havanka, może uda się coś wymysleć z bazarkami...

Żeby było łatwiej w zorganizowaniu bazarku - jeszcze raz zbieram w jeden post psy, które maja szansę na nowe życie:

pies w typie ON z pogryzionym nosem - hotelik pod Tomaszowem Maz.

P1260439.JPG

biedna, stara oneczka - DT pod Serockiem

P1260466.JPG

puchata sunia - hotelik u szafirki

P1260395.JPG

młoda sunia w typie ON, nie wiem, która to suczka w schronie

DSC00260.JPG

No i  Alaska, która czeka na miejsce u Murki

P1260499.JPG

Posted
51 minut temu, Tola napisał:

Dzisiaj o 13 będę w schronie, postaram się dowiedzieć o wiek tego psiaka

DSC00238.JPG

I zapytaj także, czy to na pewno pies, czy może sunia :)

Z Joasią myślimy nad pomocą dla niego.

Posted
5 minut temu, elik napisał:

I zapytaj także, czy to na pewno pies, czy może sunia :)

Z Joasią myślimy nad pomocą dla niego.

To na pewno pies

Posted
Dnia 22.01.2017 o 13:33, Tola napisał:

PSY

P1260410.JPG

Parę lat temu zabraliśmy ze schroniska suczkę Szansę z bardzo podobnie zdeformowana łapinką, udało się jej pomóc, zebrać fundusze  na operację. 

Ten biedak jest w schronie juz parę lat

P1260411.JPG

P1260412.JPG

P1260413.JPG

P1260414.JPG

Tola, a ten psiak kudłaty duży jest? W jakim wieku? Można prosić o więcej informacji na jego temat ?

Posted
1 minutę temu, Sara2011 napisał:

Tola, a ten psiak kudłaty duży jest? W jakim wieku? Można prosić o więcej informacji na jego temat ?

To średniej wielkości pies, jak mi się dzisiaj  uda, to wypytam.

Posted

A czy ten transport dla starej  ONki w najbliższy piątek  z Warszawy do Serocka,  jest już definitywnie przekreślony? Bo jak nie,  to w tym przypadku,  mogę coś zacząć kombinować.  I jak ten pierwszy etap z Zamościa będzie przebiegać? 

Posted
17 minut temu, konfirm31 napisał:

A czy ten transport dla starej  ONki w najbliższy piątek  z Warszawy do Serocka,  jest już definitywnie przekreślony? Bo jak nie,  to w tym przypadku,  mogę coś zacząć kombinować.  I jak ten pierwszy etap z Zamościa będzie przebiegać? 

Czemu miałby być przekreślony ? Czy coś się zmieniło, bo Tola kilka postów wcześniej napisała:

Cytat

Żeby było łatwiej w zorganizowaniu bazarku - jeszcze raz zbieram w jeden post psy, które maja szansę na nowe życie:

pies w typie ON z pogryzionym nosem - hotelik pod Tomaszowem Maz.

P1260439.JPG

biedna, stara oneczka - DT pod Serockiem

P1260466.JPG

. . .

Posted

Tola napisała:

"2. W piątek mam kolejny transport gratis z Zamościa do Warszawy no i liczyłam, że pojedzie stara onkeczka, która jest w coraz gorszym stanie, ale niestety z podanych wyżej powodów nie udało mi się znalezc nikogo,  kto odebrałby sunię w Warszawie i podwiózł do DT w okolicach Serocka.

W tym DT zajęto się już inną suczką no i wyjazd starej oneczki jest możliwy dopiero w następnym tyg. Wyć mi się chce, bo zabrakło tak niewiele, aby suczka już w piątek nie marzła w schronie. beksa_V6_orig.gif

Niestety - w następnym tyg. nie mam nikogo, kto jedzie do Warszawy no i wypada poprosić PatiC o transport, ale to kolejny spory koszt, bo z Zamościa do DT."

Dlatego pytam jak z tym transportem ONki w najbliższy piątek ?

Posted

Ano :) Nie doczytałam, bo wczoraj było na różnych wątkach masę ważnych wiadomości :)

Trzymasz rękę na pulsie :) To dobrze :)

Posted

Ja tylko napiszę dla informacji.Jeżeli Puchatka dotrze do Warszawy na godz,15 w piątek to może być zabrana transportem prywatnym do Zielonej Góry.Uzgadnianie szczegółów jest w toku,jeszcze nic nie jest pewne ale taka nadzieja jest.

• Upvote 1
Posted

Przepraszam za offa, ale sprawa pilna i bolesna :(

Lusia już znalazła swoje miejsce w sercach Ludzi i w ich domu, a ja wypatrzyłam kolejne, potrzebujące pomocy stworzenia płacz 4.gif

Serdecznie zapraszam na wątek dwóch maleństw przebywających w zimnym kojcu za kratami.

Gorąco proszę o pomoc dla tych dzieciaków  gif  proszący.gif  Nawet kilkanaście złociszów uratuje te biedne stworzenia przed zamarznięciem.

Posted
2 godziny temu, konfirm31 napisał:

Transport jest, ale onka moze jechać pod warunkiem, ze ktos w Warszawie przetrzyma ją do następnego tygodnia.

Posted
7 minut temu, Sara2011 napisał:

A co z tą plaskatą sunią? Nie można jej zabrać?

Pekineczki nie ma w Schronisku,adoptowała ją znajoma Kierownika.Bardzo się cieszę,że pekineczka opuściła schron.

Posted
4 godziny temu, Sara2011 napisał:

Sara2011 - piesek jest młody, ma ok. 3 lat; bardzo ładny, chociaż sierść w fatalnym stanie, co widać na zdjęciach.

Nie jest agresywny, nie panikował wyprowadzony na smyczy; trochę nakręca się w boksie, jak psy zaczynają szczekać.

P1260583.JPG

P1260584.JPG

P1260585.JPG

P1260586.JPG

P1260587.JPG

Posted
3 minuty temu, Tola napisał:

Transport jest, ale onka moze jechać pod warunkiem, ze ktos w Warszawie przetrzyma ją do następnego tygodnia.

Niestety, tego nie dam rady zorganizować. Udało mi się namówić TZta na piątkowy odbiór ONki w Wesołej i zawiezienie jej do Serocka, ale jak widać, za późno......:(

Posted

A tutaj moje dzisiejsze odkrycie - bardzo sympatyczy psiak, usilnie próbował się przedostać do moich rąk, odpychany przez te silniejsze psy

P1260569.JPG

P1260570.JPG

P1260571.JPG

P1260574.JPG

P1260575.JPG

Posted
10 minut temu, konfirm31 napisał:

Niestety, tego nie dam rady zorganizować. Udało mi się namówić TZta na piątkowy odbiór ONki w Wesołej i zawiezienie jej do Serocka, ale jak widać, za późno......:(

No niestety Iwona nie przyjmie oneczki w piątek. płacz 4.gif