Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
5 minut temu, Tola napisał:

Wszystkie kociątka czekają na nowy dom - jest 3 dziewczynki i jeden kocurek - ten biały z plamkami na nosku

Dziękuję Tolu, tak odpowiem i poproszę, żeby zadzwoniła na podany nr telefonu - Twój, tylko e-mail jest mój, bo to biorą z tego co podało się przy rejestracji. Tylko nr telefonu można zmienić.

Posted
2 godziny temu, Tola napisał:

Ja podeślę maluszka Murce; może  corgomaniacy będą zainteresowani ...

Byłoby super. Miejmy nadzieję, że ktoś da mu DT. Szkoda, żeby się chłopak zasiedział w schronisku.

Posted

Przedstawiam porzuconego kocurka Felka (ma ok. roku), który od tygodnia jest w DT w Zwierzyńcu.

P1150824.JPG

Od początku 2016 roku uratowaliśmy 35 kotów, które przebywały w dwu gabinetach weterynaryjnych i jednym  domu tymczasowym.

Utrzymanie i leczenie kotów w gabinetach weterynaryjnych  kosztuje - w lipcu opłaciliśmy pierwszą fakturę w kwocie 2700 zł, a w listopadzie dostaliśmy kolejną  - w kwocie 2300zł (w jednym gabinecie),  dochodzą mniejsze faktury z drugiego gabinetu.

Jest to dla nas znaczna suma, bardzo cieszą uratowane koty, ale jednocześnie mamy świadomość, że przy takich wydatkach trudno będzie pomóc tym kolejnym porzuconym.

Jeśli ktoś może pomóc i przeznaczyć chociaż część swojego bazarku na pomoc w opłaceniu pobytu kociaków w gabinetach, to bardzo proszę.

Obecnie w obu gabinetach i domu tymczasowym mamy 9 kotów, które szukają domów.

P1150825.JPG

Posted

A to drugi kocurek, o którym pisałam wcześniej - Bączek, porzucony pod biblioteka na jednym z zamojskich osiedli. Obecnie Bączek czeka na nowy dom w gabinecie weterynaryjnym. Kocurek ma ok. 4 mies.

P1230879.JPG

P1230884.JPG

P1230894.JPG

P1230904.JPG

P1230915.JPG

Posted
18 minut temu, Tola napisał:

A to drugi kocurek, o którym pisałam wcześniej - Bączek, porzucony pod biblioteka na jednym z zamojskich osiedli. Obecnie Bączek czeka na nowy dom w gabinecie weterynaryjnym. Kocurek ma ok. 4 mies.

P1230915.JPG

Ale słodziak :D 

Posted
3 godziny temu, Havanka napisał:

Zrobiłam Bączkowi OLX .

Bardzo dziękuję :)

Jak na razie z innych ogłoszeń odzewu nie ma, dziwi mnie brak zapytań o te najmniejsze kociaki.

Był jeden tel. w sprawie Zorro, ale pan nie zdecydował się na adopcję.

Posted
O 5.11.2016 o 18:51, Tola napisał:

Przedstawiam porzuconego kocurka Felka (ma ok. roku), który od tygodnia jest w DT w Zwierzyńcu.

P1150824.JPG

Od początku 2016 roku uratowaliśmy 35 kotów, które przebywały w dwu gabinetach weterynaryjnych i jednym  domu tymczasowym.

Utrzymanie i leczenie kotów w gabinetach weterynaryjnych  kosztuje - w lipcu opłaciliśmy pierwszą fakturę w kwocie 2700 zł, a w listopadzie dostaliśmy kolejną  - w kwocie 2300zł (w jednym gabinecie),  dochodzą mniejsze faktury z drugiego gabinetu.

Jest to dla nas znaczna suma, bardzo cieszą uratowane koty, ale jednocześnie mamy świadomość, że przy takich wydatkach trudno będzie pomóc tym kolejnym porzuconym.

Jeśli ktoś może pomóc i przeznaczyć chociaż część swojego bazarku na pomoc w opłaceniu pobytu kociaków w gabinetach, to bardzo proszę.

Obecnie w obu gabinetach i domu tymczasowym mamy 9 kotów, które szukają domów.

P1150825.JPG

Tolu jestem pełna podziwu dla tego,co robicie dla kociaków.Dzięki Wam 35 kotkom udało się pomóc,a jeszcze nie jest koniec roku.Jesteście wspaniali,działając na rzecz pomocy zwierzakom i to w różnej formie :)

Bazarek pomocowy na pewno zrobię,bo kwota do zapłacenia jest ogromna.

Posted
O 4.11.2016 o 09:41, Jo37 napisał:

Co do ilości psiaków to idziesz na całość. Ja się zatrzymałam chyba na 6 u Ciebie.

6 psów to mieliśmy eeeee chyba z szesc lat temu. Szóstym był Pan Pikuś z ...Zamościa :)

10 to naprawde dużo zwłaszcza ze jeden choruje na padaczkę a Idka ma cukrzyce, ale dajemy rade.

Ten rudy kawaler mi sen spedza z oczu..

Posted
20 godzin temu, Bogusik napisał:

Tolu jestem pełna podziwu dla tego,co robicie dla kociaków.Dzięki Wam 35 kotkom udało się pomóc,a jeszcze nie jest koniec roku.Jesteście wspaniali,działając na rzecz pomocy zwierzakom i to w różnej formie :)

Bazarek pomocowy na pewno zrobię,bo kwota do zapłacenia jest ogromna.

Ogromnie dziękuję http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,031_hC_orig.gif

13 godzin temu, Jo37 napisał:

Zapraszam na wątek suni, która  też czeka na naszą pomoc

2hrmy6a.jpg

Pędzę na wątki suni - może i jej  uda się pomóc!

1 godzinę temu, beka napisał:

6 psów to mieliśmy eeeee chyba z szesc lat temu. Szóstym był Pan Pikuś z ...Zamościa :)

10 to naprawde dużo zwłaszcza ze jeden choruje na padaczkę a Idka ma cukrzyce, ale dajemy rade.

Ten rudy kawaler mi sen spedza z oczu..

U nas nie mam nikogo, kto mógłby psa przyjąć,  a do hoteliku kolejka - czeka sunia bez oczka i Bezimienna  :(

1 godzinę temu, Jo37 napisał:

Pamiętam Pana Pikusia bo go odbierałam z trasy. Był mikro szczeniaczkiem a jak wyrósł.

Ja tez pamiętam Pana Pikusia , podobnie jak sunię, która została wcześniej u beka - tez wyrosła na sporą pannę :)

Posted

Pozdrowienia od Iki vel Kropki z Opola :)

U suni wszystko ok, ma trochę problemy z migdałkami, ale mam nadzieję, ze wkrótce uda się to opanować.

V__AADB.jpg

Z Krakowa pozdrawia mały Tycjanek, który juz zaprzjaznił się z rezydentem ;)

V__BEDA(1).jpg

V__63AB.jpg

• Upvote 1
Posted

Zapraszam na bazarek w większości dla zamojskich zwierzaków

Będą dodawane jeszcze fanty ale można zaglądać i oczywiście kupować.

Posted

Dobra robota1 Tyle kotów znalazło domku, super! :)

Trochę mnie te ceny z gabinetów wet. powalają, nie mogą ci lekarze trochę mniej brać i nie żerować na bezdomniakach, eh....

• Upvote 1
Posted

Małgosia - ale to jest razem za leczenie, pobyt, testy. Niektóre koty siedzą bardzo długo w gabinecie.

Niestety sporo tych kotów jest znajdowana w opłakanym stanie. A  DT za karmę i weta jest tylko jeden.

• Upvote 1
Posted
5 godzin temu, Jo37 napisał:

Zapraszam na bazarek w większości dla zamojskich zwierzaków

Będą dodawane jeszcze fanty ale można zaglądać i oczywiście kupować.

Bardzo dziękuję :)

4 godziny temu, malagos napisał:

Dobra robota1 Tyle kotów znalazło domku, super! :)

Trochę mnie te ceny z gabinetów wet. powalają, nie mogą ci lekarze trochę mniej brać i nie żerować na bezdomniakach, eh....

4 godziny temu, Jo37 napisał:

Małgosia - ale to jest razem za leczenie, pobyt, testy. Niektóre koty siedzą bardzo długo w gabinecie.

Niestety sporo tych kotów jest znajdowana w opłakanym stanie. A  DT za karmę i weta jest tylko jeden.

Tak - ta kwota to za leczenie. pobyt, wykonywane testy no i sterylki i kastracje.

W lipcu np zabraliśmy 7 osieroconych kociąt z obory  z bardzo zaawansowanym  kocim katarem; dopiero we wrześniu nadawały się do adopcji  - nadal z tego rodzeństwa  Marysia  czeka na dom w gabinecie.

Jesteśmy malutką fundacją, tych pieniędzy z 1 % musi starczyć na cały rok, a zwierząt bezdomnych nie ubywa.

Posted

Byłam dzisiaj na moment w schronie przekazać karmę uzbieraną w szkole przez dzieci (zebraliśmy prawie 100 kg), zrobiłam tylko jedno zdjęcie nowego szorstkiego maluszka w pierwszym boksie

IMG_0006.JPG